Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
Antwoord

Op uw 18e bent u officieel volwassen. Wanneer u wonend of werkend in Nederland bent is de basisverzekering voor u wettelijk verplicht. De inhoud hiervan wordt bepaald door de overheid. Wanneer er iets in de basisverzekering verandert, geldt dit dus voor alle zorgverzekeraars. Ook zijn zorgverzekeraars verplicht om iedereen voor de basisverzekering te accepteren. Als u zorg uit het basispakket gebruikt, dan betaalt u eerst nog het eigen risico. Het verplicht eigen risico van €385,- Kinderen tot 18 jaar zijn gratis met hun ouders meeverzekerd en hebben geen eigen risico. Dus wanneer u zelf 18 bent gaat voor u ook het eigen risico van start.

De basisverzekering kunt u natuurlijk uitbreiden met een aanvullende verzekering. Een aanvullende verzekering is bedoeld voor de vergoeding van zaken die niet zijn opgenomen in uw basisverzekering. Denk hierbij aan brillen/ lenzen, zorghotel, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie etc. U kiest natuurlijk alleen zaken die voor u van toepassing zijn om aanvullend te verzekeren. Ook kunt u kiezen voor een aanvullende tandartsverzekering. Deze biedt dekking voor tandartskosten en soms ook orthodontie. Dit is wel een relatief dure aanvulling, dus is het hierbij van belang dat u weet hoeveel kosten u gaat maken en/ of het voor u toegevoegde waarde heeft om deze verzekering af te sluiten. Wanneer u namelijk meer betaalt dan u er daadwerkelijk uithaalt, is deze verzekering voor u waarschijnlijk overbodig.

Ook heeft u natuurlijk recht op zorgtoeslag. Zorgtoeslag is een bijdrage voor de kosten die u maakt voor uw zorgverzekering. De hoogte van deze bijdrage hangt af van uw inkomen. Het doel van hiervan is om de premiekosten van uw zorgverzekering betaalbaar te houden, voornamelijk voor mensen met een laag inkomen. Of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag kunt en wat de hoogte hiervan is, hangt af van uw jaarinkomen. De voorwaarden hiervoor verschillen elk jaar. In principe heeft iedereen recht op zorgtoeslag, echter hangt de hoogte af van uw persoonlijke omstandigheden.

Wilt u weten bij welke verzekeraar u het goedkoopst uit bent? Neem dan een kijkje op onze vergelijker: verzekering.nl. U kunt de nieuwe premies berekenen voor uw zorgverzekering, zodat u ook in 2020 een goede zorgverzekering af kan sluiten.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright