Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

VGZ zorgverzekering

VGZ zorgverzekering

Met de zorgverzekering van VGZ kun je jezelf verzekeren tegen de kosten van medische zorg. In Nederland is een basisverzekering verplicht. Met een basisverzekering ben je verzekerd voor de basiszorg zoals huisartsenzorg, medisch specialistische zorg, spoedeisende hulp en geneesmiddelen. Deze basisverzekering wordt door de overheid samengesteld en verplicht aan iedere Nederlander. Je hebt bij VGZ een ruime keuze uit basisverzekeringen. Bij de zorgverzekering van VGZ kun je namelijk kiezen uit 3 basisverzekeringen, zodat je een zorgverzekering kan uitkiezen die het beste past bij jouw persoonlijke situatie.

Vergelijk zorgverzekeringen

Basisverzekering VGZ

De basisverzekering van VGZ verzekert je voor de belangrijkste zorg. VGZ biedt 3 basisverzekeringen aan. De basisverzekeringen verschillen in wat je wel of niet vergoed krijgt voor behandelingen door niet-gecontracteerde zorgverleners. De 3 basisverzekeringen die je bij VGZ kunt afsluiten zijn:

VGZ Basis Keuze

 • Huisartsenzorg krijgt u altijd vergoed
 • Zorgaanbieder met contract: maximaal 100% vergoed
 • Zorgaanbieder zonder contract: maximaal 70% vergoed

VGZ Ruime Keuze

 • Huisartsenzorg krijgt u altijd vergoed
 • Zorgaanbieder met contract: maximaal 100% vergoed
 • Zorgaanbieder zonder contract: maximaal 80% vergoed

VGZ Eigen keuze

 • Huisartsenzorg krijgt u altijd vergoed
 • Zorgaanbieder met contract: maximaal 100% vergoed
 • Zorgaanbieder zonder contract: maximaal 100% vergoed

Aanvullende verzekeringen van VGZ

Als je een aanvullende verzekering van VGZ hebt dan ben je voor meer zorg verzekerd. Je bent voor zorg verzekerd die het basispakket niet vergoed. Bij VGZ zijn er 4 aanvullende verzekeringen.

 • Aanvullend Instap
 • Aanvullend Goed
 • Aanvullend Beter
 • Aanvullend Best

Tandartsverzekeringen van VGZ

Als je meer tandzorg nodig hebt dan alleen de controle die elk half jaar plaatsvindt, dan is een tandartsverzekering een goede keuze. VGZ heeft de volgende extra tandartsverzekeringen:

 • Tand Goed
 • Tand Beter
 • Tand Best

De zorgverzekering van VGZ

Premie van VGZ

Wil je weten wat de premie is van de zorgverzekering van VGZ dan kan je de vergelijker invullen en zo zie je wat de premie is van VGZ.

Declareren bij VGZ

Het declareren is heel eenvoudig bij VGZ. Als je zorgkosten hebt gemaakt en je zelf het bedrag hebt voorgeschoten kan je het later declareren. Je kan bij VGZ declareren via de online omgeving of per post.

Online omgeving

Op de website van VGZ kan je eenvoudig je declaratie indienen. Dit doe je door je gegevens in te voeren en vervolgens een foto van je nota of een goede scan up te loaden. De declaratie wordt dan na ontvangst binnen 10 dagen verwerkt.

Per post

Als je je zorgkosten liever via de post wil declareren dan kan je op de website van VGZ een declaratieformulier downloaden en vervolgens met de originele nota’s opsturen naar het postadres van VGZ.

Opzeggen VGZ zorgverzekering

Als je voor de eerste van januari overstapt naar een andere verzekering dan wordt de verzekering automatisch stopgezet. In sommige situaties kan je je zorgverzekering tussentijds bij VGZ opzeggen. Als je jouw zorgverzekering op een ander moment wil opzeggen dan kan dat doen door met de klantenservice van VGZ contact op te nemen via het telefoonnummer 00900 8490. De klantenservice is op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 bereikbaar en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 bereikbaar.

Vergelijk VGZ zorgverzekering

Vergelijk de beste zorgverzekeringen

Bij Verzekering.nl kan jij je zorgverzekering vergelijken zodat jij het meeste uit jouw zorgverzekering kan halen. Je kan via ons eenvoudig vergelijken. Misschien is de VGZ zorgverzekering voor jou de beste keuze. Via Verzekering.nl kun je de VGZ zorgverzekering helaas niet direct afsluiten. Je kunt via Verzekering.nl wel een heleboel andere zorgverzekeringen vergelijken en afsluiten. Bekijk de zorgverzekeringen, die je via ons kan afsluiten met behulp van de button hieronder.

Vergelijk verzekering


© copyright