Zakelijk

Aanvullende zorgverzekering

Kies het beste aanvullende zorgpakket

Aanvullende zorgverzekering

Voor de een is een basiszorgverzekering voldoende om alle zorgkosten te dekken, maar het kan ook goed zijn dat je uitgebreider verzekerd wilt zijn dan alleen het basispakket. Denk dan aan een aanvullende zorgverzekering voor brillen of meer afspraken bij de fysio. Als je dit voorafgaan aan het jaar al kunt inschatten, kun je dit ook meenemen in je zorgverzekering. Je kunt dan aanvullende zorgverzekeringen vergelijken op je wensen en zorgbehoefte. Lees hier meer over de verschillende dekkingen en voordelen van een aanvullende zorgverzekering.

Veel voorkomende aanvullende dekkingen

Waar de basisverzekering dus verplicht is voor iedereen die woont of werkt in Nederland, geldt dit niet voor aanvullende zorgverzekeringen. Een aanvullende zorgverzekering sluit je af als de basiszorgverzekering niet voldoet aan je zorgbehoefte. Als je vaak naar de fysiotherapeut moet of meerdere behandelingen nodig hebt bij de tandarts, dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Brillen en lenzen

Als je een bril of lenzen hebt of denkt nodig te gaan hebben, kan het verstandig zijn om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. De basiszorgverzekering dekt de kosten van brillen en lenzen namelijk niet. Met een aanvullende verzekering kun je gelukkig scherp blijven kijken voor een scherpe prijs.

Tandarts en orthodontie

Behandelingen bij de tandarts of orthodontist kunnen erg duur uitpakken. Als je ervan uit gaat dat je aankomend jaar wat meer gebruik zult moeten maken van deze behandelingen, is het verstandig om een aanvullende dekking hiervoor te overwegen. Zo weet je zeker dat je goed bent verzekerd en kun je gerust pijntjes laten behandelen.

Extra fysiotherapie

In Nederland krijg je enkele behandelingen bij de fysiotherapeut vergoedt vanuit de basiszorgverzekering. Indien je behoefte hebt aan meer afspraken bij de fysiotherapeut, kun je kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Zo is je zorgverzekering beter afgestemd op je zorgbehoefte.

Voorwaarden van aanvullende verzekeringen

In Nederland zijn zorgverzekeraars verplicht om je aanvraag te accepteren voor een basiszorgverzekering. Voor een aanvullende zorgverzekering gelden echter andere regels. Verzekeraars mogen namelijk zelf bepalen of zij je verzoek accepteren of niet. Vaak moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden, voordat je aanvraag voor een aanvullende zorgverzekering wordt geaccepteerd. Deze polisvoorwaarden verschillen heel erg per verzekeraar. Lees daarom goed de polisvoorwaarden, voordat je een zorgverzekering afsluit.

Een goedkope aanvullende zorgverzekering

Voor een aanvullende verzekering, betaal je ook een aanvullende premie. Dit maakt ook dat je goed moet afwegen of de aanvullende zorgverzekering wel echt de moeite waard is. Als je het komende jaar weinig tot geen tandarts behandelingen verwacht nodig te hebben, is de premie een stuk duurder dan de daadwerkelijk gemaakte kosten. Ook bij brillen en lenzen is het belangrijk dat je je goed verdiept in de vergoedingen voor brillen en lenzen. In de praktijk komt het namelijk wel eens voor dat niet alles vergoed wordt. In combinatie met de te betalen premie bespaar je dan alsnog niets.

Bekendmaking van de premies

Per verzekeraar verschilt het wanneer er bekend wordt gemaakt wat de premies zijn voor het aankomende jaar. De uiterlijke datum dat dit bekend gemaakt moet worden is 12 november. Dan weet je dus precies hoeveel bepaalde aanvullende verzekeringen zullen kosten en kun je starten met het vergelijken.

De belangrijkste voordelen

Er zijn verschillende voordelen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Als je geen aanvullende zorgverzekering hebt loop je bepaalde risico’s.

Voordelen

Het afsluiten van een of meerdere aanvullende zorgverzekeringen leidt tot enkele voordelen. Door goed te vergelijken en een inschatting te maken van de zorg die je aankomend jaar nodig hebt, kun je een goed beeld vormen welke aanvullende verzekeringen goed bij jou passen. Hieronder staan enkele voorbeelden van de voordelen van een aanvullende verzekering:

 • Je zorgverzekering is helemaal afgestemd op je verwachte zorgbehoefte.
 • Door goed te vergelijken op Verzekering.nl betaal je nooit te veel premie.
 • Je kunt zorgeloos afspraken maken bij (bijvoorbeeld) de tandarts of fysiotherapeut.
Onze top 5 zorgverzekeraars

Waarop zijn de premies van de zorgverzekering gebaseerd?

De getoonde top 5 toont slechts de zorgverzekeraars waarmee wij een actieve samenwerking hebben en geeft nadrukkelijk geen totaalbeeld van de gehele zorgverzekering markt.
De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • Geboortedatum 01-01-1970
 • Postcode 9971 AA
 • Alleenstaand
 • Basisverzekering, zonder voorkeur voor type polis
 • Standaard eigen risico
 • Geen aanvullende dekking

Datum berekening: 13 november 2023

Risico’s zonder een aanvullende zorgverzekering

Als je alleen een basis zorgverzekering afsluit, loop je enkele risico’s. Je hebt dan alleen een kleine verzekering die noodzakelijke handelingen verzekerd. Mocht je onverwacht tot gebruik moeten maken van extra voorzieningen of hulp, ben je hier niet voor verzekerd. Hieronder staan enkele voorbeelden van de risico’s die je loopt als je geen aanvullende zorgverzekering afsluit:

 • In noodgevallen zul je eventueel zelf bij moeten betalen voor de juiste zorg.
 • Je kunt je niet volledig focussen op je herstel, omdat je druk bent met het regelen van de juiste zorg.
 • De kans is dat je te lang met pijntjes blijft rondlopen, waardoor het kwetsuur erger wordt.

Aanvullende zorgverzekering afsluiten?

Aanvullende zorgverzekering vergelijken kan nu gemakkelijk en snel via Verzekering.nl. Ook voor meer handige informatie, kun je Verzekering.nl raadplegen. Je kunt verschillende pagina’s vinden over zorgverzekeringen en over de zorgverzekeraars. Zo vind je gegarandeerd een aanvullende zorgverzekering die goed bij jou past. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de onafhankelijke online vergelijker. Vergelijk, sluit af en bespaar via Verzekering.nl.

Zorgverzekering 2024 vergelijken

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven