Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Aanvullende zorgverzekering

Kies het beste aanvullend pakket

Aanvullende zorgverzekering vergelijken

Voor de een is een basisverzekering voldoende om alle zorgkosten te dekken, maar het kan ook goed zijn dat je vergoeding van extra zaken nodig hebt die niet binnen het basispakket vallen. Denk aan brillen of fysiotherapie, maar ook een aanvullende tandartsverzekering voor orthodontie. Als je dit voorafgaand aan het jaar al kunt inschatten kun je dit ook meenemen in je aanvullende zorgverzekering. Bij Verzekering.nl kun je daarom ook je aanvullende zorgverzekeringen vergelijken. Zo weet je dat je alleen betaalt voor de zorg die jij nodig hebt en dat je er niet te veel voor betaalt natuurlijk!

Vergelijk zorgverzekeringen

Aanvullende zorgverzekeringen

Waar de basisverzekering dus verplicht is voor iedereen die woont of werkt in Nederland geldt dit niet voor de aanvullende zorgverzekering. Die sluit je alleen af als je verwacht of weet dat je basisverzekering niet voldoende dekt. Weet je bijvoorbeeld dat je regelmatig naar de fysiotherapeut moet? Of weet je dat je meerdere keren per jaar een behandeling bij de tandarts nodig hebt? Dan loont het vaak om een aanvullende verzekering te nemen. Ook als je speciale zorg geboden wilt krijgen zoals preventief onderzoek of extra/luxe zorg in het ziekenhuis kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je kunt de basis zorgverzekering aanvullen met verschillende dekkingen wanneer je de basisverzekering niet goed genoeg vindt, of wanneer je vaak specifieke zorg nodig hebt. Welke aanvullende verzekeringen dit zijn, hangt af van de verzekeraar waar jij verzekerd bent of je verzekeren wilt.

Voorwaarden aanvullende zorgverzekering

In Nederland zijn zorgverzekeraars verplicht om je te accepteren indien je een basis zorgverzekering bij hen wilt afsluiten. Voor een aanvullende zorgverzekering gelden echter andere regels. Verzekeraars mogen namelijk zelf bepalen of zij jouw verzoek voor een aanvullende zorgverzekering accepteren of niet. Vaak moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden voordat jij je aanvullend verzekeren mag. Benieuwd welke dit zijn? Bekijk dan goed de polisvoorwaarden van de door jouw gekozen zorgverzekeraar.

Premies aanvullende zorgverzekering

Voor een aanvullende verzekering betaal je ook een aanvullende premie. Dit maakt ook dat je goed moet afwegen of die premie de moeite waard is. Als je het komende jaar bijvoorbeeld maar één keer naar de tandarts gaat en geen behandeling nodig hebt, dan is de premie een stuk duurder dan de daadwerkelijke kosten die je maakt. Ook bij brillen en lenzen is het zaak je goed te verdiepen in de vergoedingen voor brillen en lenzen. Daarbij kan een aanvullende zorgverzekering ook logisch lijken, maar in de praktijk komt het vaak voor dat niet alles vergoed wordt en je in combinatie met de te betalen premie alsnog niets bespaart. Wil je weten welke aanvullende verzekeringen je via ons kan afsluiten? Vul dan de vergelijker onderaan de pagina in en bekijk welke aanvullende verzekeringen je via Verzekering.nl kunt afsluiten.

Meest voorkomende dekkingen aanvullende zorgverzekering:

Je kunt voor meerdere zaken aanvullende verzekerd worden, hieronder zie je de meest voorkomende aanvullende vergoedingen. Bekijk ons volledige overzicht voor alle mogelijke vergoedingen.

Voor brillen en lenzen

Wanneer je een bril of lenzen hebt, kan het verstandig zijn om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. De basis zorgverzekering dekt de kosten van brillen en lenzen immers niet. Met een aanvullende verzekering kun jij gelukkig scherp blijven zien voor een lage prijs. Vergelijk aanvullende zorgverzekeringen voor brillen en lenzen met behulp van onze vergelijker en vind de zorgverzekering, die goed aansluit bij je wensen.

Alternatieve geneeskunde

Alternatieve zorg, zoals acupunctuur en homeopathie, is zorg waarvoor nog geen wetenschappelijk bewijs is geleverd. De kosten van deze geneeswijzen worden daarom niet vergoedt met een basisverzekering. Een aanvullende zorgverzekering afsluiten kan om die reden goed van pas komen.

Extra fysiotherapie

In Nederland krijg je enkele behandelingen bij de fysiotherapeut vergoedt met de basis zorgverzekering. Indien je behoefte hebt aan meer fysiotherapie, kun je het beste een aanvullende zorgverzekering afsluiten voor deze zorg.

Overige dekkingen aanvullende ziektekostenverzekering:

  • Acupunctuur;
  • Anticonceptiepil;
  • Griepvaccinatie;
  • Kunstgebit;
  • Tandarts & orthodontie;
  • Vaccinaties;
  • Zwangerschapscursussen.

Bekendmaking van de premies

Het verschilt per verzekeraar wanneer de nieuwe premies voor het volgende jaar bekend worden gemaakt. Wel is de uiterlijke datum 12 november, voor die tijd weet je dus altijd wat je kunt verwachten en kun je dus ook al beginnen met vergelijken. Het is ook verstandig de ontwikkelingen rondom het basispakket in de gaten te houden. Die worden elk jaar met Prinsjesdag bekend gemaakt. Het kan namelijk zo zijn dat bepaalde zorg het komende jaar niet meer binnen het basispakket valt, of juist wel. In dat laatste geval kan het betekenen dat een aanvullende zorgverzekering voor jou niet meer nodig is.

Aanvullende zorgverzekeringen vergelijken

Wil je aanvullende zorgverzekeringen vergelijken? Dat kan eenvoudig op onze site! Om jou tijd en moeite te besparen vergelijken wij alle aanvullende zorgverzekeringen met elkaar. Als jij dus je eisen invult in onze online vergelijkingstool zorgen wij voor een objectief en eerlijk overzicht van de beste beschikbare verzekeringen voor jouw situatie. We helpen je vervolgens ook met het overstappen naar een nieuwe verzekeraar. In onze tool vergelijken we de hoogte van de premies, het eigen risico en de geldende voorwaarden van de verzekeraars met elkaar. Zo weet jij binnen no-time wat bij jou past! Naast de vergelijkingstool vind je bij ons ook uitgebreide informatie over alle onderdelen en vergoedingen die je bij een verzekering kunt kiezen. Zo kom jij nog beter beslagen ten ijs. Wist je bijvoorbeeld dat je ook een aanvullende verzekering bij een andere verzekeraar dan je basisverzekering kunt kiezen? Dit komt niet vaak voor, maar het is wel degelijk mogelijk. Er zijn verzekeraars die vergoedingen aanbieden die door vele andere niet worden aangeboden. Als je dan de basisverzekering bij een andere verzekeraar goedkoper kunt afsluiten kun je de twee combineren. Neem ook gerust contact met ons op als je daar meer over wil weten.

Overstappen?

Overstappen is steeds makkelijker, dus vergelijk elk jaar je basis zorgverzekering met die van andere aanbieders. Over het algemeen kun je tot februari de overstap maken, maar dan moet je wel vóór 1 januari je oude verzekering opzeggen. Verstandiger is om dit gewoon al voor het einde van het jaar te doen, vaak neemt de nieuwe verzekeraar bovendien de opzegging op zich.

Eigen risico

Voor je aanvullende verzekeringen betaal je geen eigen risico of eigen bijdrage. Die betaal je alleen voor je basis zorgverzekering. Vergelijk de beste aanvullende zorgverzekeringen via Verzekering.nl. Gebruik de button onderaan de pagina, zodat je onze vergelijker kunt invullen.

Goedkope aanvullende verzekering

Via Verzekering.nl kun je goedkope aanvullende verzekeringen vinden en afsluiten. Of je nu een aanvullende verzekering voor brillen, lenzen of fysiotherapie, Via onze site kun je goedkope aanvullende zorgverzekeringen afsluiten. Bekijk wat er mogelijk is voor jou en vul onze vergelijker in.

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over aanvullende zorgverzekeringen of over onze vergelijkingstool? Stel ze dan aan onze klantenservice. Zij zijn telefonisch te bereiken op 070 2210633 en per mail op info@verzekering.nl. Ze helpen je graag verder met al je vragen! Als je twijfelt kun je ook een kijkje nemen tussen onze veelgestelde vragen, vaak vind je daar je antwoord ook al.

Aanvullende zorgverzekering afsluiten

Ben je opzoek naar een aanvullende verzekering? Goed nieuws. Verzekring.nl heeft een groot aanbod aan verzekeraars, waarmee Verzekering.nl samenwerkt. Hierdoor kan Verzekering.nl de beste deals voor het afsluiten van aanvullende zorgverzekering zorgen. Aanvullend verzekeringen voor zorg bekijken en afsluiten, doe je gemakkelijk en snel met behulp van de vergelijk button onderaan de pagina.

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright