Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Uitvaartverzekering vergelijken

geen zorgen voor je nabestaanden

Beschikbare verzekeringen

DELA uitvaartverzekering Basis
DELA uitvaartverzekering Basis vanaf € 5,01*
Monuta uitvaartverzekering
Monuta uitvaartverzekering vanaf € 5,36*
Ardanta uitvaartverzekering
Ardanta uitvaartverzekering vanaf € 6,62*
Twenthe uitvaartverzekering
Twenthe uitvaartverzekering vanaf € 6,63*
DELA uitvaartverzekering in geld
DELA uitvaartverzekering in geld vanaf € 6,95*

Uitvaartverzekering vergelijken informatie

De premies zijn berekend met de geboortedatum 1-1-2004 en een verzekerd bedrag van € 6.500. In een enkel geval is er een kleine afwijking in het verzekerd bedrag, dat tref je hieronder aan.

Daarnaast hanteren verzekeraars soms standaard een verdeling tussen een vrij te besteden bedrag en een bedrag voor een aangesloten uitvaartverzorger. In onderstaand overzicht zie je of dit heeft meegespeeld bij onze berekening.

 • Monuta
  € 4.800,- vrij te besteden
  € 2.200,- diensten van Monuta uitvaartverzorger
 • DELA Basis
  € 675,- vrij te besteden
  € 6.750,- dienstenpakket
 • DELA Geld
  € 6.500,- vrij te besteden
 • Twenthe
  € 0,- vrij te besteden
  € 6.500,- in natura bij een uitvaartverzorger
 • Ardanta
  € 6.500,- vrij te besteden


Voor details verwijzen wij naar productinformatie van de desbetreffende verzekeraars. Dit overzicht is nadrukkelijk geen advies, maar slechts een overzicht van mogelijke uitvaartverzekeraars.

Datum berekening: 24 januari 2023

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen, dit zijn de kapitaaluitvaartverzekering en de natura uitvaartverzekering.

 • Bij een uitbetaling in kapitaal krijgen je nabestaanden een geldbedrag als je komt te overlijden. De nabestaanden mogen dan zelf beslissen of ze dit geld aan de uitvaart uitgeven of aan andere zaken. Bij deze soort verzekering heb je een volledige keuzevrijheid in uitvaartverzorger.
 • Bij een uitbetaling in natura wordt de uitvaart onder van tevoren afgesproken voorwaarden geregeld. De nabestaanden krijgen geen geld uitgekeerd om de uitvaart te regelen maar de uitvaart kosten worden gedeclareerd.

Wat is een uitvaartverzekering precies?

De uitvaartverzekering zorgt ervoor dat de kosten van jouw uitvaart gedekt worden. Deze verzekering is belangrijk omdat een uitvaart erg prijzig is. Als een persoon komt te overlijden terwijl diegene geen uitvaartverzekering heeft afgesloten worden de kosten verhaald bij de nabestaanden van de persoon in kwestie. Bij de uitvaartverzekering zijn er twee soorten verzekeringen te onderscheiden, dit zijn de natura uitvaartverzekering en de kapitaalverzekering. Het verschil tussen deze twee is dat je bij de natura uitvaartverzekering beperkte keuze hebt met betrekking tot de uitvaart. Bij de kapitaalverzekering kan de verzekerde wel alle keuzes met betrekking tot de uitvaart zelf maken. De natura verzekering is logischerwijs dan ook voordeliger dan de kapitaalverzekering. De uitvaartverzekering is een doorlopende verzekering die je afsluit voor de verdere verloop van je leven. In de meeste gevallen hoef je echter maar 30 jaar premie te betalen.

Wat zijn de kosten van een gemiddelde uitvaart?

Een basisuitvaart kost zo’n €6.000, dit is echter wel een uitvaart waar over het algemeen geen mogelijkheid is om aan persoonlijke wensen te voldoen. Over het algemeen verloopt een begrafenis deels of volledig volgens de wensen van de overledene. Voor alle extra’s naast de eenvoudige uitvaart moet betaald worden, dit zorgt ervoor dat een gemiddelde uitvaart toch al snel uitkomt op een bedrag rond de €9.000.

Wie moet de kosten van een uitvaart betalen?

In het geval dat je geen uitvaartverzekering hebt en je komt te overlijden worden de kosten verhaalt bij jouw erfgenamen. Deze erfgenamen worden bepaald aan de hand van het testament en anders via de wet.

Hoe weet ik voor hoeveel ik me moet verzekeren?

Een eenvoudige uitvaart kost zo’n €7.000. Voor een persoonlijke uitvaart betaal je echter gemiddeld €10.000. Als je echt zeker wilt weten dat jouw uitvaart helemaal naar jouw wensen verloopt is het ook mogelijk om je voor een bedrag van €20.000 te verzekeren.

Mag ik zelf kiezen welke uitvaartverzorger ik krijg met de uitvaartverzekering?

Dit hangt af van welk soort verzekering je hebt gekozen. Als je hebt gekozen voor de kapitaalverzekering kunnen je nabestaanden zelf kiezen welke uitvaartverzorger zij willen. Wanneer je echter een naturaverzekering hebt afgesloten kan er slechts gekozen worden uit een aantal door de verzekeraar geselecteerde uitvaartverzorgers. In het geval dat je een naturaverzekering hebt afgesloten en toch een andere uitvaartverzorger wilt hebben wordt er een lager bedrag uitgekeerd, waardoor je nabestaanden wellicht alsnog een deel van de uitvaart moeten betalen.

Kan je ook een uitvaartverzekering afsluiten voor het hele gezin?

Ja, dit is mogelijk. Allereerst is het mogelijk om je partner mee te verzekeren met een enkele premie voor de uitvaartverzekering. Je kinderen opnemen in de polis is ook een mogelijkheid. Het is dan wel belangrijk dat je de verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijkt. Er zitten namelijk verschillen in de regels die verzekeraars hanteren omtrent kinderen meeverzekeren. Bij de meeste verzekeraars krijg je in ieder geval een flinke korting op de premie.

Is het mogelijk om de premie van de uitvaartverzekering af te trekken van de belasting?

Nee, dit kan helaas niet meer. Sinds 1 januari 2009 is het niet meer mogelijk om de premie van de uitvaartverzekering af te trekken van de belasting.

Wordt er bij de uitvaartverzekering rekening gehouden met de inflatie?

Dit kun je zelf beslissen. Over dertig jaar is een uitvaart zeer waarschijnlijk aanzienlijk duurder dan op dit moment. Als verzekerde wil je wel zeker zijn dat de verzekeraar over dertig voldoende geld uitkeert. Daarom heb je zelf de keuze of de uitvaartverzekeraar rekening houdt met de inflatie. Als je een verzekering wilt die rekening houdt met de inflatie moet je kiezen voor een verzekering met premie indexering. Dit betekent dat de verzekeraar elk jaar de premie bijstelt op basis van de inflatie. Op deze manier ben je er zeker van dat je over dertig genoeg geld uitgekeerd krijgt voor een mooie begrafenis.

Wat betekent enbloc-clausule?

De enbloc-clausule is een voorwaarde van uitvaartverzekeraars. Deze clausule houdt in dat een verzekeringsmaatschappij de premie kan verhogen zonder overleg met de verzekerde. Als deze wijziging in jouw nadeel werkt kunt u de uitvaartverzekering binnen 30 dagen van de wijziging opzeggen.

Ben ik verplicht uitvaartverzekering af te sluiten?

Nee, je bent zeker niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. Bedenk wel dat een uitvaart hoge kosten met zich mee kan brengen en als je niet de middelen hebt om dat zelf te verzorgen een uitvaartverzekering oplossing biedt.

Wat doet een uitvaartverzorger precies?

Er moeten na het overlijden heel veel beslissingen worden genomen. De nabestaanden die het al moeilijk genoeg hebben zitten met deze vragen opgezadeld. De uitvaartverzorger geeft advies en zorgt dat alles naar wens wordt geregeld.

Welke kosten zijn gedekt bij een natura uitvaartverzekering?

Een pakket van een natura uitvaartverzekering is niet standaard, maar wordt door de verzekeraar zelf ingevuld. Dit betekent dat de dekking niet bij iedere verzekeraar hetzelfde is. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen heb je de keuze uit twee pakketten, namelijk een basispakket of een extra / uitgebreid pakket. Binnen het basispakket vallen in de meeste gevallen de volgende kosten: de verzorging van de overleden persoon, het opbaren in eigen woning of in een rouwcentrum, een standaard voordelig model doodskist, een beperkt aantal rouwkaarten, het vervoer van de overledene, de overlijdensaangifte bij de gemeente, in tijd beperkt gebruik van een aula in een uitvaartcentrum en een koffiekamer inclusief een basishoeveelheid koffie, thee en cake of broodjes, grafkosten van het goedkoopst beschikbare graf of van de crematie en as verstrooiing en een condoleanceregister. Indien er wensen zijn die hierbuiten vallen, dan dient hiervoor een extra pakket te worden afgesloten. Je kan dan denken aan een wachttijd of het aanpassen van het premie.

Hoeveel soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

In de regel wordt er gesproken van twee uitvaartverzekeringen, maar eigenlijk zijn er vier in totaal. Dit verschil heeft te maken met het feit dat twee van de verzekeringssoorten voortkomen of nauw in verband staan met de twee basissoorten. De vier soorten uitvaartverzekeringen zijn de natura uitvaartverzekering, de kapitaalverzekering, de natura sommenverzekering en de combinatie uitvaartverzekering. De natura uitvaartverzekering dekt de kosten binnen een standaard pakket en biedt beperkte keuzes. De kapitaalverzekering keert een vast bedrag uit dat naar wens kan worden uitgegeven. De natura sommenverzekering is vergelijkbaar met de kapitaalverzekering, maar hierbij is het verplicht het bedrag volledig uit te geven aan de uitvaart. De combinatie uitvaartverzekering is een combinatie tussen de kapitaalverzekering en de natura verzekering. Hierbij worden de kosten voor zaken binnen het standaard pakket uitgekeerd, plus een extra verzekerd bedrag om de standaard uitvaart naar wens te personaliseren.

Heeft een verzekeraar het recht om mij te weigeren voor een uitvaartverzekering?

Alle maatschappijen hanteren een maximum leeftijd van 75 jaar waarop je een uitvaartverzekering af kunt sluiten. Hierna zal je worden geweigerd. Als je tijdens het aanvragen van de uitvaartverzekering chronisch ziek bent kan de verzekeraar bepaalde voorwaarden stellen.

Hoeveel soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

In de regel wordt er gesproken van twee uitvaartverzekeringen, maar eigenlijk zijn er vier in totaal. Dit verschil heeft te maken met het feit dat twee van de verzekeringssoorten voortkomen of nauw in verband staan met de twee basissoorten. De vier soorten uitvaartverzekeringen zijn de natura uitvaartverzekering, de kapitaalverzekering, de natura sommenverzekering en de combinatie uitvaartverzekering. De natura uitvaartverzekering dekt de kosten binnen een standaard pakket en biedt beperkte keuzes. De kapitaalverzekering keert een vast bedrag uit dat naar wens kan worden uitgegeven. De natura sommenverzekering is vergelijkbaar met de kapitaalverzekering, maar hierbij is het verplicht het bedrag volledig uit te geven aan de uitvaart. De combinatie uitvaartverzekering is een combinatie tussen de kapitaalverzekering en de natura verzekering. Hierbij worden de kosten voor zaken binnen het standaard pakket uitgekeerd, plus een extra verzekerd bedrag om de standaard uitvaart naar wens te personaliseren.

Kan ik ook zelf sparen voor mijn uitvaart?

Aangezien je niet verplicht bent je te verzekeren voor een uitvaartverzekering, kan je er voor kiezen om zelf ervoor te sparen. Verzekering.nl wil je er wel op wijzen dat aangezien het moment van overlijden niet vaststaat het sparen ervoor niet zo makkelijk is. Als je wel een uitvaartverzekering hebt afgesloten ben je vanaf de eerste dag verzekerd voor het aangegeven bedrag.

Uitvaartverzekering vergelijken Overig

Een overlijdensgeval is ingrijpend en heftig voor de nabestaanden. Naast het verwerken van het verdriet moet er helaas ook een uitvaart geregeld worden. En daar komt best veel bij kijken. Denk maar aan bijvoorbeeld een kist, bloemen, een ruimte en eten en drinken voor de gasten. De kosten kunnen al snel hoog oplopen. Een eenvoudige uitvaart kost gemakkelijk 8.000 euro. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering of crematieverzekering worden je nabestaanden in ieder geval niet belast met deze hoge kosten. Verzekering.nl zet de verschillende soorten uitvaartverzekeringen op een rijtje. Kortom, een begrafenisverzekering vergelijken doe je snel en eenvoudig via onze online vergelijker.

Soorten uitvaartverzekeringen

Als je een uitvaartverzekering afsluit kan je kiezen voor een uitbetaling in natura of een uitbetaling in kapitaal. De verzekerde moet hierin de keuze maken tijdens het afsluiten van de verzekering. Er zit een duidelijk verschil in de twee soorten. Daarom is een uitvaartverzekering vergelijken essentieel.

 • Een uitbetaling in natura houdt in dat je uitvaart geregeld wordt door de verzekeraar onder van tevoren afgesproken voorwaarden. Jouw nabestaanden krijgen dus geen geld uitgekeerd om de uitvaart te regelen. Een andere vorm van deze verzekering is een combinatieverzekering. Deze verzekering biedt een standaardpakket aan uitvaartdiensten, maar keert de nabestaanden extra geld uit om aanvullingen aan dit pakket te doen. Deze soort uitvaartverzekeringen biedt geen keuzevrijheid in uitvaartverzorger. Vaak is de uitvaartverzekeraar dan zelf ook uitvaartverzorger.
 • Een uitbetaling in kapitaal betekent dat jouw nabestaanden wel geld uitgekeerd krijgen. Het is echter niet verplicht om dit geld ook daadwerkelijk aan de uitvaart te besteden. Een natura sommenverzekering houdt in dat de nabestaanden het geld wél verplicht aan de uitvaart moeten besteden. Zij krijgen dan geen bedrag uitgekeerd, maar kunnen uitvaartkosten declareren bij de verzekeraar. Dit soort uitvaartverzekeringen biedt een volledige keuzevrijheid in uitvaartverzorger.

Soms vallen de kosten voor de uitvaart hoger uit dan waar de overledene zich voor had verzekerd. In dit geval zullen de nabestaanden moeten bijbetalen voor de uitvaart. Wil je dit risico niet lopen? Verzeker je dan voor een hoger bedrag dan gemiddeld. Wanneer je de uitvaartkostenmeter invult krijg je een goed inzicht van de te verwachten uitvaartkosten.

Hoe ouder je bent wanneer je je uitvaartverzekering afsluit, hoe hoger de maandelijkse premie wordt. Veel jongere mensen zijn helemaal niet bezig met zaken als uitvaart en de dood, maar Verzekering.nl adviseert toch niet te lang te wachten met een uitvaartverzekering afsluiten om zo hoge premies te voorkomen. Het kan ook gebeuren dat je te oud bent voor het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Het kan verstandig zijn om een uitvaartvaartverzekering af te sluiten. Of de uitvaartverzekering nodig is voor jou, is volledig afhankelijk van jouw situatie. Heb je voldoende spaargeld opgebouwd door de jaren heen, waardoor jij een uitvaart makkelijk kan bekostigen? Dan kan een uitvaartverzekering overbodig zijn. Een gemiddelde uitvaart kost rond de € 6.500 en € 11.000. een flinke uitgave dus. We zeggen nadrukkelijk dat je het makkelijk moet kunnen bekostigen aangezien er vaak ook nog andere extra kosten zijn wanneer iemand overlijd. Heb je niet voldoende spaargeld voor een uitvaart? Dan is het aan te raden om een uitvaartverzekering af te sluiten. Vergelijk begrafenisverzekeringen via Verzekering.nl.

Een uitvaartverzekering afsluiten? Hoe werkt het?

Stel dat je een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Hoe gaat dat dan in zijn werk? Een uitvaartverzekering afsluiten kan snel en gemakkelijk online via Verzekering.nl. Relevante uitvaartverzekeringen vergelijken doe je eerst met onze handige online vergelijker. Nadat je jouw verzekering hebt afgesloten, ben je verzekerd tegen de kosten van jouw uitvaart zoals met de verzekeraar is afgesproken. Je betaalt dan maandelijks een bepaald bedrag aan premie. Stel dat je komt te overlijden dan worden de kosten voor je uitvaart gedekt door je uitvaartverzekering. Let bij een uitvaartverzekering afsluiten wel goed op de voorwaarden, zodat je precies weet wat er wel en niet gedekt wordt door je uitvaartverzekering. Wil jij uitvaartverzekeringen vergelijken? Druk dan de knop onderaan de pagina en bekijk de goedkoopste en beste uitvaartverzekeringen.

Hoe lang moet ik een uitvaartverzekering betalen?

De looptijd van een verzekering uitvaart loopt levenslang. Hoeveel jaren je premie moet betalen over je uitvaartverzekering is afhankelijk van jouw verzekeraar. Veelvoorkomend is dat je 30 jaar lang premie moet betalen, maar een kortere periode of levenslang komt ook voor. Heb je de afgesproken duur premie betaald? Dan hoef je daarna geen premie meer te betalen aan je verzekeraar. Je bent dan wel gewoon verzekerd voor je uitvaart wanneer je overlijdt.

Begrafenisverzekering vergelijken

Wat kost een uitvaartverzekering?

De kosten van een uitvaartverzekering zijn afhankelijk van een aantal zaken: je leeftijd, de duur van premiebetaling en de verzekerde waarde van de uitvaartverzekering. Over het algemeen geldt: des te jonger iemand zich laat verzekeren met een begrafenisverzekering, des te lager de kosten voor een uitvaartverzekering zullen zijn. Wil je een goede begrafenisverzekering afsluiten? Dat kan! Via onze site kun je snel en eenvoudig begrafenisverzekeringen vergelijken. Vergelijk diverse begrafenisverzekeringen met behulp van de vergelijker onderaan de pagina.

Begrafenisverzekering voordelig afsluiten

De goedkoopste begrafenisverzekering kun je, onder andere, afsluiten doordat je jezelf op een jonge leeftijd laat verzekeren met een uitvaartverzekering. Hoe jonger je bent, hoe voordeliger een begrafenisverzekering is voor jou. Een natura uitvaartverzekering is vaak voordeliger dan een kapitaal uitvaartverzekering, maar je zit dan wel vast aan de aangesloten uitvaartverzorger. Daarnaast is het logisch dat wanneer je een lager bedrag verzekerd de uitvaartverzekering ook voordeliger is, maar wij raden aan het bedrag te verzekeren wat echt nodig is voor je gewenste uitvaart. Wil je de goede begrafenisverzekering afsluiten? Dan kun je via Verzekering.nl gebruikmaken van onze vergelijker. Met behulp van onze vergelijker kun je begrafenisverzekeringen vergelijken. Bekijk welke begrafenisverzekering het beste bij jou past.

Uitbetaling uitvaartverzekering

Hoe word je uitbetaald bij een verzekering voor uitvaart bij een overlijdensgeval? In het geval dat een verzekerde van de polis komt te overlijden wordt het verzekerde bedrag door de verzekeraar uitgekeerd aan je nabestaanden. De hoogte van het bedrag dat uitgekeerd wordt is afhankelijk van je uitvaartpolis. Wanneer je een natura uitvaartverzekering hebt afgesloten kunnen de nabestaanden met een aangesloten uitvaartverzorger contact opnemen. De uitvaartverzorger krijgt dan een vergoeding voor de onderdelen waarvoor je verzekerd bent. Wanneer de uitvaart groter is dan waarvoor verzekerd kan het zijn dat de nabestaanden ook deels een nota ontvangen. Ben je op zoek naar goedkope uitvaartverzekeringen? Via Verzekering.nl kun je de top uitvaartverzekeringen vergelijken met elkaar.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Vergelijk uitvaartverzekeringen via onze site. Een goede verzekering voor uitvaart vinden, is niet altijd even gemakkelijk. Dat snappen wij maar al te best. Wij helpen je dan ook graag bij het zoeken naar de beste begrafenisverzekering. Je zaken goed regelen voor je uitvaart is belangrijk. Op deze manier wordt er zo veel als mogelijk zorg uit de handen van jouw nabestaanden. Via Verzekering.nl kun je de beste begrafenisverzekeringen vinden. Wij hebben samenwerkingen met veel verzekeraars, zodat jij een ruime keus hebt wat betreft uitvaartverzekeringen. Met behulp van de vergelijker op onze website kun je de beste uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken. Druk de knop hieronder, vul de vergelijker in en bekijk welke verzekeringen voor uitvaart je via ons kunt sluiten. Een uitvaartverzekering vergelijken doe je snel en simpel via Verzekering.nl!

Direct uitvaartverzekeringen vergelijken

Bekijk ook uitvaartverzekering kind | Uitvaartverzekering baby | Uitvaartverzekering moslim |

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright