Scooterverzekering en brommerverzekering vergelijken

Goed verzekerd de weg op!

Scooterverzekering vergelijken

Vergelijk en sluit binnen 5 minuten af!

Scooter en brommer verzekeren

Indien je een scooter hebt is het verplicht om deze te verzekeren. Het is goed om de verschillende scooterverzekeringen en brommerverzekeringen met elkaar te vergelijken. Je kunt zelf kiezen in hoeverre je je scooter wilt laten verzekeren. De Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering is de minimale verzekering. Dit is een verplichte verzekering. Heb je deze verzekering niet? Dan mag je ook niet op je scooter rijden. Vind meteen een goedkope scooterverzekering via onze vergelijker. Je kunt hiermee de scooterverzekering berekenen en vergelijken en erachter komen welke scooterverzekering het beste bij je past.

Scooterverzekering-en brommerverzekering vergelijken

Er zijn over het algemeen drie verschillende soorten scooterverzekeringen en brommerverzekeringen waaruit je kan kiezen. Zij hebben allemaal hun eigen scooterverzekering kosten. We hebben alle drie de soorten hieronder voor je opgesomd zodat je de verschillende scooterverzekeringen kunt vergelijken en berekenen. Ten eerste de eerder genoemde WA verzekering. Heb je een motor? Vergelijk en lees meer over de motorverzekeringen op Verzekering.nl.

Onze scooterverzekeraars en brommerverzekeraars

Waarop zijn de premies van de brommerverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • Piaggio Liberty uit 2015
 • WA dekking zonder uitbreidingen
 • Geboortedatum: 01-01-1960
 • Postcode 9971 AA
 • 20 schadevrije jaren

Datum berekening: 25 maart 2024

Keuze uit de beste brommer- en scooterverzekeraars

Een groot aantal verzekeraars van brommersverzekeringen en scooterverzekeringen

Gemakkelijk vergelijken in 3 stappen

Met onze vergelijkingstool vraag je binnen 5 minuten heel simpel een scooterverzekering of brommerverzekering aan!
1

Stap 1: je situatie

Vul je kenteken, je schadevrije jaren, je geboortedatum en adresgegevens in.

2

Stap 2: de dekking

Kies of je voor een WA,  WA + Beperkt casco of WA + Allrisk verzekering gaat. 

3

Stap 3: vergelijk

Vergelijk op premie, eigen risico en polisvoorwaarden voor de verzekering die bij je past.

Veelgestelde vragen over scooter- en brommerverzekeringen

De belangrijkste antwoorden over scooter- en brommerverzekeringen

Scooterverzekering en brommerverzekering vergelijken

De voordeligste scooterverzekeringen en brommerverzekeringen vergelijken

Scooterverzekering vergelijken

Van A naar B komen is een stuk gemakkelijker als je een scooter hebt. Maar vergeet je je scooter dan ook niet te verzekeren voordat je de weg op gaat? Het is in Nederland wettelijk verplicht om een WA (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) af te sluiten. Doe je dat niet? Dan kun je een flinke boete riskeren. Naast het feit dat deze verzekering verplicht is, kan een scooterverzekering ook bescherming bieden voor jezelf en je scooter en financiële gevolgen bij een ongeval. Bij een scooter verzekering kun je kiezen uit een WA, WA- beperkt casco of allrisk dekking. Je wilt natuurlijk niet teveel geld kwijt zijn aan je verzekering. Daarom kan brommerverzekering vergelijken altijd goed van pas komen. Een scooterverzekering vergelijken kan snel en gemakkelijk via Verzekering.nl. Ook als je op zoek bent naar de goedkoopste snorfietsverzekering, kun je bij onze site goed terecht. Bekijk wat er mogelijk is voor je verzekering via Verzekering.nl en bespaar veel geld op je premie.

Is een scooterverzekering verplicht?

Indien je een scooter hebt is het verplicht om deze te verzekeren. Voordat je een verzekering afsluit, kan het handig zijn om scooterverzekering te vergelijken. Je kunt zelf kiezen in hoeverre je je scooter wilt laten verzekeren. De Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering is de minimale verzekering die je moet hebben voor je brommerverzekering. Heb je deze verzekering niet? Dan mag je ook niet op je scooter rijden. Vind meteen een goedkoopste brommerverzekering via onze vergelijker. Je kunt hiermee je scooterverzekering vergelijken. Zo kun je erachter komen welke scooterverzekering het beste bij je past. Ook als je op zoek bent naar je de goedkoopste snorfietsverzekering kun je gebruik maken van dezelfde vergelijker via Verzekering.nl. Bekijk wat er mogelijk is voor jou!

Waarom is het slim om een scooterverzekering te vergelijken?

Scooterverzekering vergelijken? Dat kan snel en eenvoudig via Verzekering.nl. Maar waarom is het slim om een scooterverzekering te vergelijken? Een brommerverzekering vergelijken is veel handiger dan je denkt. Er zijn verschillende redenen waarom een scooterverzekering vergelijken slim is:

 • Je kunt flink besparen op je premie. Door verschillende verzekeringen te vergelijken kun je een goed inzicht krijgen in alle premies en dekkingen, zodat je een verzekering kunt kiezen die goed aansluit bij je budget en situatie. Scooterverzekering vergelijken zorgt er dus voor dat je de goedkoopste en best passende verzekeringen kunt afsluiten.
 • Voorwaarden en dekkingen snel vergelijken. In plaats van elke verzekeraar apart op te zoeken, kun je via Verzekering.nl binnen enkele drukken op de knop de goedkoopste verzekeringen vergelijken. Daarnaast kun je naast de premies ook de verschillen in voorwaarden en dekkingen zien. Een brommerverzekering vergelijken scheelt dus ook nog eens tijd.

Soorten dekkingen scooterverzekering

Net als bij de autoverzekering is het zowel bij een scooter als bij een brommer verplicht om WA verzekerd te zijn. Een WA verzekering is een basisverzekering en biedt in veel gevallen geen dekking. Er is alleen dekking bij schade die je bij iemand anders veroorzaakt. Als je meer zekerheid verlangt is het aan te raden voor de WA Beperkt Casco of de WA Volledig Casco (Allrisk) verzekeringen te gaan. Deze verzekeringen bieden in veel meer gevallen dekking waardoor je minder snel voor nare verassingen komt te staan.

WA-verzekering

De WA-verzekering is wettelijk verplicht. Degene die de verzekering moet afsluiten is de persoon op wiens naam de scooter staat. De WA verzekering vergoed de schade die jij met jouw scooter hebt veroorzaakt bij een ander. Schade aan je eigen voertuig wordt dus niet vergoed. Heb je deze WA-verzekering niet en maak je een ongeluk? Dan moet je de schade uit eigen zak betalen én je krijgt een boete.

WA Beperkt Casco

De WA Beperkt Casco zijn de meer uitgebreide scooterverzekeringen en brommerverzekeringen. Bij deze verzekering wordt niet alleen de schade gedekt die jij bij een ander aanricht. Schade waar jij als eigenaar niks aan kan doen wordt ook gedekt. Denk bijvoorbeeld aan een diefstal, maar ook door brand of storm.

WA Volledig Casco (AllRisk)

De WA Volledig Casco scooterverzekering en brommerverzekering is de meest uitgebreide verzekering. Met deze AllRisk scooter of brommer verzekering ben je verzekerd voor alle schade aan je scooter. Ook als het ongeluk je eigen schuld is of komt door vandalisme. Daarnaast is deze verzekering ook inclusief de vergoedingen die zijn opgenomen bij de normale WA-verzekering en de WA Beperkt Casco verzekering.

Hoe vind ik de goedkoopste scooterverzekering?

Stel je voor dat je een nieuwe scooter hebt gekocht, dan wil je natuurlijk zo snel als mogelijk de weg op. Een verzekering voor je scooter afsluiten is dan ook één van de eerste en belangrijkste dingen die je moet doen. Er zijn verschillende manieren om de goedkoopste brommerverzekering te vinden. Om het allemaal overzichtelijk voor je te houden hebben we de manieren hier voor je op een rijtje gezet:

1. Betaal je premie in plaats van op maandelijkse basis op jaarlijkse basis. Dit kan zorgen voor een vermindering van je premie.

2. Verhoog je eigen risico. Als je je eigen risico verhoogt kun je voor een lagere premie zorgen. Echter moet je bij schade wel meer uit eigen zak uitkeren. Neem dit wel goed mee in je overweging.

3. Scooterverzekering vergelijken. Het vergelijken van je scooterverzekering kan je helpen om de goedkoopste brommerverzekering te vinden. Via Verzekering.nl kun je binnen enkele minuten de beste scooterverzekeringen tegen de laagste premies vinden. Neem gerust een kijkje.

Wat zijn de kosten van een scooterverzekering?

Om de scooterverzekering te berekenen is het belangrijk om bepaalde gegevens te weten. De scooterverzekering kosten hangen namelijk af van verschillende factoren. Zo is de dagwaarde van het voertuig van belang, het type scooter, de leeftijd van de regelmatige bestuurder, de plaats en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Vervolgens is het belangrijk om te bepalen welke dekking je wilt. Deze gegevens kun je gemakkelijk in de vergelijker invoeren, waarna je premie binnen enkele seconden berekend wordt. Met een uitgebreide dekking zal de premie hoger liggen dan wanneer je alleen een WA-verzekering neemt. Met deze gegevens bij elkaar kun je gemakkelijk de scooterverzekering berekenen. Bespaar op je premie door de scooterverzekering te vergelijken zodat je gelijk de best passende en voordeligste scooterverzekering voor jouw voertuig afsluit.

Wat is de goedkoopste snorfietsverzekering?

Wat zijn de kosten van een snorfietsverzekering? Over het algemeen is een snorfietsverzekering niet duur. Je kunt al een verzekering voor je snorfiets vinden voor enkele tot tientallen euro’s per maand. Wat de goedkoopste snorfietsverzekering is, kan erg verschillend zijn per persoon. Zo bepalen je leeftijd, schadevrije jaren en de gekozen dekking onder andere hoeveel je gaat moeten betalen voor je snorfietsverzekering. Het vergelijken van snorfietsverzekeringen kan je echter wel een eind op weg helpen bij je zoektocht naar de goedkoopste snorfietsverzekering. Scooterverzekering vergelijken kan snel via Verzekering.nl. Maak gebruik van onze onafhankelijke en professionele vergelijker en krijg een goed inzicht in de beste en goedkoopste scooterverzekeringen. Zie je er één die goed aansluit bij je wensen? Dan kun je deze verzekering ook binnen enkele minuten via onze site afsluiten.

Scooterverzekering of brommerverzekering vergelijken en afsluiten

Heb je een scooterverzekering nodig? Begin dan nu meteen met scooterverzekeringen vergelijken en vindt een goedkope scooter verzekering die het beste bij jou past. Zo kun je binnen de kortste keren zonder zorgen de weg op! Bekijk alle scooterverzekeraars op Verzekering.nl.

Verschillende soorten scooterverzekeringen

Er lijken verschillende soorten verzekeringen te zijn. Online kom je dan ook verschillende termen tegen zoals:

 • Bromfietsverzekering
 • Snorfietsverzekering
 • Snorscooterverzekering
 • Scooterverzekering
 • Elektrische scooterverzekering

Voor verzekeraars komt dit allemaal op hetzelfde neer, je kunt dus rustig bij ons de scooterverzekering vergelijken en afsluiten. De maximale snelheid van het voertuig heeft invloed op de premie.

Als je de trotse eigenaar bent van een speciaal soort scooter dan is het bij sommige verzekeraars mogelijk om hier een aparte verzekering voor af te sluiten. Voor de volgende soorten scooters zijn er aparte verzekeringen af te sluiten:

 • Elektrische scooter
 • Snorscooter
 • Vespa
 

Extra informatie brommerverzekering

Is een WA- verzekering genoeg voor mijn scooter?

Natuurlijk snappen we dat je een goedkoop als mogelijke verzekering voor je scooter wilt afsluiten. Echter is de ideale verzekering voor je scooter ook afhankelijk van andere factoren waaronder je persoonlijke situatie en de dekking. Een scooter is niet bepaald goedkoop. Je kunt gemiddeld een brommer kopen voor een bedrag tussen de € 1.000 en € 1.750. Je bent volgens de wet verplicht om je bromfiets met minimaal een WA- verzekering te verzekeren. Wanneer je een nieuwe scooter hebt aangeschaft, kan het echter verstandig zijn om je bromfiets toch te verzekeren met uitgebreidere dekkingen ( WA+ of allrisk) voor het geval je te maken krijgt met diefstal of zelfs vandalisme. Met een WA – verzekering ben je namelijk slechts verzekerd voor schade, die je met je scooter aanricht aan anderen en hun spullen.

Verschil tussen een scooter en een brommer

De scooter is een verzamelnaam voor alle gemotoriseerde voertuigen met twee kleine, brede wielen. Bromfietsen en snorfietsen behoren dus in deze term. Voor scooters zijn er andere regels en ze hebben ook verschillende kenmerken. Een brommer mag niet harder dan 45 km per uur, je hebt een brommerrijbewijs nodig, een brommer heeft altijd een geel kentekenplaat en een helm is verplicht. Een snorfiets mag niet harder dan 25 km per uur, je hebt een brommerrijbewijs nodig, het heeft een blauw kentekenplaat en een helm is niet verplicht. Ook de motorfietsen en motoren vallen onder de term scooters. Deze voertuigen worden dus ook wel motor-, brom- of snorscooters genoemd.

Voordelen scooterverzekering afsluiten

In Nederland is het verplicht om een scooterverzekering af te sluiten als je de eigenaar bent van een scooter. Indien je een onverzekerde scooter gebruikt kun je een boete van € 360,- verwachten. Je moet minimaal WA verzekerd zijn, zodat je gedekt bent voor schade die je aan anderen toebrengt. Daarnaast is het handig om een WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco dekking te nemen. Ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en kan dus zomaar gebeuren. Voorkom hoge kosten door schade aan je scooter door een meer uitgebreide scooterverzekering te nemen. Het is al zonde genoeg als je scooter wordt gestolen. Bij diefstal van je scooter en/of meeverzekerde accessoires krijg je, met de WA Beperkt Casco, een afgesproken bedrag uitgekeerd door de verzekeraar. Kortom, een scooterverzekering zorgt ervoor dat je met een gerust gevoel op weg kan. Scooterverzekering vergelijken kan snel en gemakkelijk met de knop bovenaan de pagina.

Brommerverzekering vergelijken

Brommerverzekering vergelijken? Bij ons kun je de verschillende scooterverzekeringen gemakkelijk en snel vergelijken. Wanneer je kiest voor een WA-verzekering voor je scooter hoef je uitsluitend naar de premiebedragen te kijken. De WA-dekking is namelijk gelijk bij iedere verzekeringsmaatschappij. Wij raden je aan de verschillende dekkingen te vergelijken wanneer je voor een aanvullende scooterverzekering gaat. Vergelijk de scooterverzekering met de vergelijker op deze pagina en vind snel de scooterverzekering die het beste bij jou past. Hiermee kun je de verschillende premies van de goedkoopste brommerverzekering berekenen.

Veelgestelde vragen

Ben ik direct verzekerd als ik mijn scooterverzekering online afsluit?

Ja en nee. Je bent in principe wel direct verzekerd vanaf het moment dat je de scooterverzekering via het internet afsluit bij een verzekeraar. Echter, dit is een voorlopige dekking, ofwel een tijdelijke verzekering, en de verzekeringsmaatschappij heeft in deze periode nog het recht om jou de volledige verzekering te weigeren. Wanneer zich geen problemen voordoen, dan ontvang je binnen korte periode de polis voor de standaard scooterverzekering.

Moet ik de premie van de scooterverzekering per maand betalen?

Dit is volledig afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij. Diverse verzekeraars bieden je zelf de keuze als het gaat om betalingstermijnen van de premie. Je kunt dan kiezen uit betalingen per maand, per kwartaal of per jaar. Sommige verzekeraars bieden je ook de mogelijkheid tot halfjaarlijkse betalingen. De meeste verzekeringsmaatschappijen geven de voorkeur aan langere perioden. Hierdoor krijg je vaak korting op de kosten van de scooter verzekering wanneer je kiest voor een betaling per half jaar of per jaar. Tevens zijn er verzekeraars die je niet de mogelijkheid bieden van een maandbetaling, maar minimaal een kwartaalbetaling aanhouden.

Verloopt de premiebetaling per automatische incasso?

Veel verzekeringsmaatschappijen geven er de voorkeur aan dat je de premiebetalingen per automatische incasso laat verlopen. Echter, dit is niet in alle gevallen verplicht. Er zijn zeker ook voldoende verzekeringsmaatschappijen die je de mogelijkheid bieden per acceptgiro te betalen. Wij raden je wel aan te bekijken of er extra kosten in rekening worden gebracht voor het betalen per acceptgiro.

Wat moet ik doen als mijn scooter is gestolen?

Wanneer je slachtoffer wordt van diefstal van jouw scooter, dan dien je dit eerst aan te geven bij de politie, zodat er een proces verbaal opgemaakt kan worden. Vervolgens dien je de scooterverzekeraar op de hoogte te stellen van de diefstal. Het is het beste om dit op zo kort mogelijke termijn te regelen, om te voorkomen dat eventuele schades nog op je kunnen worden verhaald.

Is een scooterverzekering overdraagbaar?

Nee, het is niet mogelijk je scooterverzekering over te dragen aan de nieuwe eigenaar van jouw scooter. Je dient de scooterverzekering met het vrijwaringsbewijs op te zeggen, waarna de nieuwe eigenaar zelf een scooterverzekering dient af te sluiten.

Mijn kind is niet opgegeven als jonge bestuurder. Mag deze mijn scooter wel besturen?

Indien je kind in het bezit is van een bromfietsrijbewijs, dan mag deze de scooter wel besturen. Wij raden hierbij wel aan om vooraf te kijken of er een beperking van het aantal gereden kilometers door andere bestuurders geldt bij jouw verzekeraar. Wanneer een jonge bestuurder, iemand jonger dan 25 jaar, schade veroorzaakt, dan wordt er een hoger eigen risico gehanteerd. Wanneer de jonge bestuurder het voertuig met regelmaat gaat besturen is het zeker verstandig om de verzekeraar in te lichten.

Bouw ik schadevrije jaren op via mijn scooterverzekering?

Ja en nee, het opbouwen van schadevrije jaren voor een scooterverzekering wisselt per verzekeraar. Sommige verzekeraars maken hier gebruik van en andere verzekeraars weer niet. De opgebouwde schadevrije jaren van een scooterverzekering zijn niet bruikbaar voor een auto.

Wat dekt de WA scooterverzekering precies?

De WA scooterverzekering is de enige dekking die in Nederland verplicht is gesteld aan iedereen die een scooter of bromfiets in het bezit heeft. Deze verzekering vergoedt schade die je met de scooter bij anderen veroorzaakt. Je eigen schade wordt dus in geen geval vergoed met deze verzekeringsvorm. Indien je wel je eigen schade wilt vergoeden, kan dit met de WA Beperkt Casco of de WA Volledig Casco scooterverzekering.

Wat dekt de WA Beperkt Casco scooterverzekering?

Deze scooterverzekering dekt schade als gevolg van diefstal en inbraak, storm en blikseminslag, brand en aanrijdingen met loslopende dieren. Binnen deze dekking is ook de standaard WA-dekking opgenomen.

Wat dekt de WA Volledig Casco scooterverzekering?

Zowel de dekking van WA als die van WA Beperkt Casco zijn opgenomen in de WA Volledig Casco scooterverzekering, welke overigens ook wel Allrisk verzekering wordt genoemd. Daarnaast zijn binnen deze vorm ook schades als gevolgd van slippen, omslaan en (eenzijdige) aanrijdingen gedekt. Je krijgt ook de kosten door de scooter verzekering vergoedt wanneer deze het gevolg zijn van een aanrijding die je zelf heeft veroorzaakt.

Wat is een ART goedgekeurd slot?

Veel verzekeringsmaatschappijen stellen als eis dat je gebruik maakt van een ART goedgekeurd slot voor de scooter, zodat je deze goed beveiligd tegen diefstal. Een slot met ART keurmerk is volledig goedgekeurd als optimale beveiliging. Wij raden je aan dit slot bij een dealer te kopen en de aankoopbon altijd te bewaren.

Ik heb een nieuwe scooter gekocht. Kan ik de verzekering van mijn vorige scooter overzetten?

Wanneer je een nieuwe scooter koopt, en de oude verkoopt, inruilt of naar de sloop brengt, dan is het mogelijk om de scooterverzekering over te laten zetten. Deze loopt dan gewoon door voor je nieuwe scooter. Echter, je bent dit niet verplicht. Met het vrijwaringsbewijs van de vorige scooter kun je de scooterverzekering ook opzeggen. Je hebt dan de optie om bij een andere verzekeringsmaatschappij een nieuwe scooterverzekering af te sluiten.

Wanneer mag ik mijn scooterverzekering opzeggen?

Er zijn drie momenten waarop je de scooterverzekering op mag zeggen. Op de eerste plaats mag dit per direct wanneer de scooter niet meer in jouw bezit is. Heb je de scooter verkocht of naar de sloop gebracht? Dan kun je met het vrijwaringsbewijs direct de scooterverzekering stopzetten. Ditzelfde kun je ook doen met een schorsingsbewijs, als de scooter nog wel in jouw bezit is, maar op eigen terrein opgeslagen staat. Op de tweede plaats mag de scooterverzekering opgezegd worden wanneer de polis meer dan een jaar loopt. Na dit eerste jaar is het mogelijk de scooterverzekering maandelijks stop te zetten. Deze regeling is echter niet bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde, kijk daarvoor eerst naar de polisvoorwaarden van de betreffende verzekeraar. Tot slot mag de scooterverzekering worden opgezegd binnen dertig dagen voor het eindigen van het lopende contract.

Scroll naar boven