Wat kost een scooterverzekering?

Veelgestelde vragen scooterverzekering en brommerverzekering


Als je van plan bent een scooter te kopen, is het logisch dat je op zoek bent naar een passende scooterverzekering. Dat je nieuwsgierig bent naar de kosten daarvan, is een logisch gevolg. In Nederland is een WA-verzekering verplicht voor je scooter. Deze kun je al afsluiten vanaf een paar euro per maand. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd, type scooter, woonplaats en schadevrije jaren. De kosten van een scooterverzekering voor een 16-jarige zullen dus wat hoger uitvallen.

Verschillende soorten scooterverzekeringen

Je kunt verschillende soorten scooterverzekeringen afsluiten. De WA-scooterverzekering is echter wel verplicht in Nederland. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor het WA+-pakket of de Allrisk scooterverzekering. De verschillende soorten scooterverzekering dekken andere risico’s en verschillen dus ook in kosten.

De WA verzekering voor je scooter

De WA-scooterverzekering is de minst uitgebreide dekking voor je scooterverzekering. Daarmee is het ook de goedkoopste dekking. Deze verzekering is verplicht om af te sluiten. Met de WA-verzekering, ben je verplicht tegen schade die je aan anderen aan doet moet je scooter. Dit kan zowel materiële als letsel schade zijn. Schade aan jezelf of je eigen scooter is niet meeverzekerd.

Het WA+-pakket voor je Scooterverzekering

Met het WA+-pakket, ben je uitgebreider verzekerd dan met de WA-scooterverzekering. Je bent niet alleen verzekerd voor schade die je aan anderen toe brengt, maar ook voor schade door andere situaties. Zoals brand- en stormschade. De schade die je scooter hierdoor lijdt, kan vergoed worden door je scooterverzekering. Ook schade door diefstal is meeverzekerd.

De Allrisk scooterverzekering

De Allrisk scooterverzekering is de meest uitgebreide scooterverzekering die je kunt afsluiten. Het is daarom ook de duurste scooterverzekering. Naast de schade die je aan anderen toe brengt met je scooter, is ook de schade door brand en storm verzekerd. Ook diefstal hoort daarbij. Daarnaast ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen scooter. Zelfs als dit je eigen schuld is. Ook schade door vandalisme is verzekerd.

Aanvullende dekkingen voor een scooterverzekering

Een van de factoren die de kosten van je scooterverzekering beïnvloed, is de keuze voor een aanvullende dekking. Een aanvullende dekking is een specifieke situatie waarvoor je bent verzekerd. Een soort mini-verzekering bovenop je standaard scooterverzekering. Bij de meeste verzekeraarskun je kiezen uit de volgende vijf aanvullende dekkingen:

 • Aanschafwaarde regeling
 • Accessoires meeverzekeren
 • Pechhulp
 • Rechtsbijstand
 • Vervangend voer

Kosten van een scooterverzekering

De kosten voor je scooterverzekering verschilt per persoon. De premie is afhankelijk van verschillende factoren. De uiteindelijke kosten worden vastgesteld op basis van je persoonlijke gegevens en voorkeuren. Bij veel verzekeraars kun je al een scooterverzekering afsluiten vanaf €8. Op Verzekering.nl kun je vinden welke scooterverzekeringen dat zijn.

De opbouw van je premie

Op basis van een aantal gegevens die je moet invullen bij het afsluiten van een scooterverzekering, wordt de maandelijkse premie bepaald. Dankzij deze gegevens kan de verzekeraar een risico-inschatting maken en daaraan een premie koppelen.
De factoren die de grootste invloed hebben op de kosten voor je scooterverzekering, zijn:

 • Je leeftijd
 • Je postcode
 • Het aantal schadevrije jaren
 • De scooter
 • De dekking

De kosten van een scooterverzekering voor een 16-jarige

Hoeveel een scooterverzekering precies kost, verschilt per persoon. Er wordt rekening gehouden met je leeftijd, ervaring en de eventuele dekking die je kiest. In Nederland is iedere bestuurder verplicht een scooterverzekering af te sluiten. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt tussen de scooterverzekering voor een 16-jarige of volwassene. Door de jonge leeftijd en de weinige ervaring, zal de scooterverzekering voor een 16-jarige, duurder zijn. Als 16-jarige betaal je al snel €30 per maand voor een WA-scooterverzekering. De kosten van een scooterverzekering voor een 16-jarige, zijn dus relatief hoger dan voor een volwassene.

Redenen om een scooterverzekering te vergelijken en af te sluiten

Er zijn verschillende redenen om de tijd te nemen om enkele scooterverzekeringen met elkaar te vergelijken. Door je wensen voor een scooterverzekering goed op een rijtje te hebben, kun je gemakkelijk vergelijken. Op Verzekering.nl kun je vergelijken op prijs of andere voorwaarden die jij belangrijk vindt.

Voordelen van het vergelijken van een scooterverzekering

Het vergelijken van scooterverzekeringen zorgt voor enkele voordelen. Het goed vergelijken van scooterverzekeringen zal er voor zorgen dat je de scooterverzekering vindt die het best bij je persoonlijke situatie past. Hieronder staan enkele voorbeelden van de voordelen van goed vergelijken:

 • Je scooterverzekering is precies afgestemd op je persoonlijke wensen
 • Je premie zal goedkoper zijn
 • Je kunt zorgeloos ritten rijden op je scooter, want je weet precies waar je wel en niet tegen verzekerd bent

Risico’s als je scooterverzekeringen niet vergelijkt

Het niet goed of helemaal niet vergelijken van scooterverzekering neemt ook een paar risico’s met zich mee. Je hebt dan niet de tijd genomen om een scooterverzekering te vinden die voldoet aan je eisen en wensen. Hieronder staan een paar voorbeelden van de risico’s als je niet vergelijkt:

 • Je betaalt onnodig te veel premie
 • Op het moment van schade weet je niet precies waar je aan toe bent

Scooterverzekeringen vergelijken via Verzekering.nl

De beste en goedkoopste scooterverzekeringen vind je via Verzekering.nl. Hier kun je gemakkelijk informatie vinden over allerlei scooterverzekeraars en -verzekeringen. Daarnaast kun je gebruikmaken van de onafhankelijke online vergelijker. Deze selecteert de beste scooterverzekeringen voor jouw persoonlijke situatie. Vergelijk via Verzekering.nl en bespaar op je scooterverzekering.

Vergelijk scooterverzekeringen
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven