Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Wat kost een scooterverzekering?

Antwoord

Scooterverzekering kosten

"Hoeveel kost een scooterverzekering?” is een vraag die men vaak stelt bij het aanschaffen van een scooter. Hierbij zijn er een aantal factoren die de kosten van een scooterverzekering beïnvloeden. Daarom is het niet zo makkelijk om hier een simpel antwoord op te geven.. In de onderstaande alinea’s vind je alles wat je wilt weten over de kosten van een scooterverzekering.

Wat kost een scooterverzekering?

Je kan jouw scooter al vanaf € 4,17 verzekeren maar dat is een bedrag dat niet voor iedereen geldt. De uiteindelijke kosten worden vastgesteld op basis van je persoonlijke gegevens en voorkeuren. De 5 factoren die van invloed zijn op de kosten van je scooterverzekering zijn:

 • Jouw leeftijd
 • De postcode waar je bent ingeschreven
 • Het aantal schadevrije jaren
 • De scooter
 • De dekking

Wat kost een scooterverzekering per maand?

De eerste kosten die je maandelijks betaalt voor je scooterverzekering is de verplichte basisdekking. Je hebt onderstaand drie keuzes voor je basisdekking. Of je aanvullende dekking wilt nemen, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren.

Basisdekking scooterverzekering

 • WA

Dit is de goedkoopste dekking. Hiermee ben je verzekerd alleen bij schade die je aan anderen toebrengt.

 • WA+

Met WA+ heb je iets meer voordelen. Hiermee ben je verzekerd niet alleen voor de schade die je aan anderen toebrengt, maar ook voor diefstal en brand- en stormschade.

 • Allrisk of WA+ Casco

Deze basisdekking is het duurst omdat het woord “Allrisk” al zegt dat je hier natuurlijk de uitgebreidste dekking zal krijgen. Naast de dekking bij WA+ heb je hier ook dekking voor schade aan eigen scooter door eigen schuld of vandalisme.

Aanvullende dekkingen voor scooterverzekeringen

Wat de maandelijkse kosten voor je scooterverzekering zijn, hangt grotendeels af van je aanvullende verzekering die je eventueel afsluit. Er zijn 5 verschillende mogelijkheden van de aanvullende dekking waar je gebruik van kunt maken.

 • Rechtsbijstand
 • Pechhulp
 • Aanschafwaarde regeling
 • Accessoires meeverzekeren
 • Vervangend vervoer

Denk bij het kiezen van een aanvullende dekking goed na wat je echt nodig hebt en of het financieel haalbaar is voor je!

Kosten van de scooterverzekering voor een 16-jarige

Hoeveel de scooterverzekering precies kost, verschilt per persoon. Er wordt rekening gehouden met je leeftijd, ervaring en de eventuele dekking die je kiest. In Nederland is iedere bestuurder verplicht een verzekering af te sluiten, of het nu gaat om een scooterverzekering voor een 16-jarige of een volwassene. Voor je scooter moet je dus verplicht de basisdekking nemen en hierbij wordt bedoeld de WA-verzekering. Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor de schade die je anderen toebrengt.

Jij hebt altijd de mogelijkheid om een uitgebreide verzekering af te sluiten. Aanvullende dekking is raadzaam als je je scooter wilt verzekeren tegen diefstal, joyriding, brand- en stormschade en wanneer de schade is veroorzaakt alleen door jezelf.

Vergelijk hier de premies

Vergelijk verschillende verzekeraars op onze website en vind de beste scooterverzekering die past bij je persoonlijke voorkeuren. Als je niet uitkomt? Wacht niet te lang en stel direct een vergelijking op verzekeringen.nl met onze vergelijker.

Vergelijk bromfietsverzekeringen

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright