Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Fietsverzekering vergelijken

dekking tegen schade & diefstal

Beschikbare verzekeringen

Centraal Beheer Fietsverzekering
Centraal Beheer Fietsverzekering vanaf € 1,10
Allianz Global Assistance Fietsverzekering
Allianz Global Assistance Fietsverzekering vanaf € 1,72
Univé Fietsverzekering
Univé Fietsverzekering vanaf € 1,99
InShared Fietsverzekering
InShared Fietsverzekering vanaf € 3,16
HEMA Fietsverzekering
HEMA Fietsverzekering vanaf € 3,22

Fietsverzekering vergelijken informatie

Normale dekking

Bij fietsverzekeringen heb je meestal de keuze tussen een basisverzekering en een completere verzekering.

Aanvullende dekkingen

Veel verzekeraars bieden als aanvullende dekking pechhulp aan. Bij slechts een paar verzekeraars zit deze dekking standaard in het pakket.

Waarop zijn de premies van de doorlopende fietsverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • Stadsfiets
 • Aanschafwaarde fiets: € 200,-
 • Geen accessoires
 • Geboortedatum: 01-01-1960
 • Postcode 9971 AA
 • Standaard dekking (wisselend per verzekeraar is dit enkel diefstal of diefstal & schade)
 • Geen aanvullende dekking


Datum berekening: 25 augustus 2021

Als je een speciale duurdere fiets hebt wil je die natuurlijk het liefst zo goed mogelijk verzekeren. Er zijn speciale verzekeringen voor de volgende fietsmodellen:

 • Bakfietsverzekering
 • E-bike verzekering
 • Elektrische fietsverzekering
 • Mountainbikeverzekering
 • Racefietsverzekering

Wat is een fietsverzekering?

Een fietsverzekering is een verzekering die je afsluit om kosten te dekken die voortkomen aan schade aan of diefstal van jouw fiets. Je kan kiezen voor een doorlopende verzekering of een tijdsgebonden verzekering. De doorlopende verzekering stopt pas als je de verzekering zelf opzegt. De tijdsgebonden verzekering loopt een periode van 3 of 5 jaar en kan daarna pas weer opgezegd of verlengd worden.

Wat vergoedt een fietsverzekering?

Een fietsverzekering dekt de kosten die voortkomen uit schade aan jouw fiets of uit diefstal van jouw fiets. Als je fiets gestolen wordt krijg je vaak het aankoopbedrag van de fiets terug van de verzekering. De kosten bij schade door bijvoorbeeld een aanrijding krijg je meestal gedeeltelijk vergoed. Sommige verzekeraars rekenen een eigen risico van een paar tientallen euro’s.

Welke verschillende soorten fietsverzekeringen zijn er?

Bij de meeste verzekering kan je kiezen uit een verzekering met een basisdekking en een uitgebreidere dekking. Sommige verzekeraars bieden voor elk soort fiets een aparte verzekering.

Waarom zou ik een fietsverzekering nemen?

Fietsen raken snel beschadigd en worden regelmatig gestolen. Verzekering.nl raadt aan om een fietsverzekering af te sluiten, zodat je gedekt bent voor hoge kosten als je wat aan jouw fiets hebt.

Waarvoor ben ik verzekerd als ik iemand aanrijd?

De meeste verzekeraars dekken alleen schade die door jezelf komt. De reparatiekosten van deze schade wordt dan meestal (gedeeltelijk) vergoed door de verzekeraar. Wanneer je iemand aanrijdt en diegene of zijn of haar bezittingen schade aanbrengt zal je dit moeten verhalen op jouw aansprakelijkheidsverzekering.

Wat is een elektrische fietsverzekering?

Een elektrische fietsverzekering is een verzekering voor jouw elektrische fiets. Bij deze verzekering kan je ook fietsaccessoires meeverzekeren. Sommige verzekeraars bieden zelfs pechhulp bij de elektrische fietsverzekering.

Wat is een goed fietsslot?

Een slot dat goedgekeurd is door Stichting Art wordt gezien als het uitgangspunt van een veilig en goed fietsslot. Stichting Art is een stichting die sloten voor tweewielers test. Een goed fietsslot kost meestal rond de 40 euro.

Wat moet ik doen als mijn fiets gestolen is?

Doe aangifte bij de politie. Zorg dat je het framenummer en de kenmerkende eigenschappen van de fiets doorgeeft. Bel jouw verzekeraar wanneer jouw fiets niet meer boven water komt.

Waar loop ik het meeste risico dat mijn fiets gestolen wordt?

In het centrum van de stad en bij het station. Maar het is belangrijk om overal je fiets goed op slot te zetten.

Hoeveel gestolen fietsen zijn er in Nederland?

Het geschatte aantal gestolen fietsen ligt tussen de 500.000 en 750.000 per jaar.

Wat is een anti-diefstalchip?

Een anti-diefstalchip is een chip die verwerkt wordt in het slot van de fiets. De politie heeft een speciaal apparaat waarmee ze deze chip kunnen lezen. Hierdoor kunnen zij jouw fiets sneller terugvinden. Veel verzekeraars bieden korting op de premie voor fietsen die zo’n chip hebben.

Ik heb schade aan mijn fiets, waar kan ik dit opgeven?

Je kan de schade via de mail, de website of via een uitgeprint schadeformulier doorgeven aan de verzekeraar.

Welke factoren bepalen de premie van mijn fietsverzekering?

Jouw premie wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren, namelijk de regio waarin je woont, de nieuwwaarde van de fiets en natuurlijk het soort dekking dat je kiest. De meeste verzekeraars hanteren de volgende regio’s:

 • Regio 1: Grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht;
 • Regio 2: Middelgrote steden als Leiden, Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Nijmegen, Rijswijk, Tilburg en Voorburg;
 • Regio 3: De rest van Nederland behalve de provincies Drenthe, Groningen, Friesland, Zeeland;
 • Regio 4: De provincies Drenthe, Groningen, Friesland en Zeeland.

Wat is een eigen risico?

Een eigen risico is een bedrag dat je zelf aan reparatiekosten moet uitgeven voordat de verzekeraar start met kosten dekken. Meestal is dit bedrag een paar tientjes, en lang niet alle verzekeraars hanteren een eigen risico bij de fietsverzekering.

Fietsverzekering vergelijken Overig


Beste fietsverzekeringen vergelijken

In tegenstelling tot een autoverzekering is een fietsverzekering niet verplicht, maar wel net zo handig. Fietsen raken vaak heel makkelijk beschadigd, door uzelf of een ander. Woon je daarnaast ook nog in een drukke stad? Dan is de kans op beschadiging en diefstal nog groter. De vaak lage premies van fietsverzekeringen wegen dan ook op tegen de kosten van het plakken van een band, het terug buigen van een wiel of het aanschaffen van een hele nieuwe fiets. Verzekering.nl zet hieronder de verschillende soorten fietsverzekeringen voor jou op een rijtje.

Bakfietsverzekering

Sinds een aantal jaar is de bakfiets immens populair geworden onder jonge ouders. De bakfietsen en haar onderdelen zijn vaak redelijk prijzig en daarom is het slim om je goed te verzekeren tegen schade of diefstal.

Racefietsverzekering

Ook racefietsen zijn in populariteit gestegen de afgelopen tijd. De designs worden alsmaar moderner, dunner en lichter. Dat is natuurlijk prachtig voor het oog, maar dat betekent wel dat je je racefiets altijd goed vast moet zetten. Het is in ieder geval een goed idee om je te verzekeren zodat je kan blijven racen naar je werk of school.

Mountainbikeverzekering

De echte mountainbiker gaat er flink op los door de modderige paden, bossen of duinen. Het is dan ook niet gek dat er zo nu en dan iets beschadigd aan de fiets. Omdat de mountainbike vaak wordt gebruikt op vakantie dekken veel verzekeraars ook schade of diefstal in het buitenland (wel binnen Europa).

E-bike verzekering vergelijken

E-bikeverzekering/Elektrische fietsverzekering

De e-bike en de elektrische fiets worden vaak met elkaar verward. De e-bike is een fiets die op stroom werkt en waarbij de bestuurder niet meer hoeft te trappen. Wel is het met de e-bike mogelijk om zelf te trappen. De elektrische fiets is een fiets met een hulpmotor die het trappen vergemakkelijkt, maar niet helemaal overbodig maakt. Ondanks dat deze twee soorten fietsen niet hetzelfde zijn beschouwen verzekeraars het vaak wel zo. Wees dus maar niet bang als er maar één van de twee soorten fietsen genoemd wordt.

De beste e-bike verzekering

Ben je opzoek naar de beste e-bike verzekering? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wanneer je een e-bike aanschaft kan je met het dilemma komen te staan: ’Moet ik mijn e-bike verzekeren of niet?’. Dat je twijfelt is heel begrijpelijk. De beste e-bike verzekering vinden die bij jou past is namelijk niet altijd gemakkelijk. Er zijn een aantal redenen waarom je zou moeten kiezen voor de beste e-bike verzekering. Wanneer je een e-bike aanschaft kost dat aardig veel geld. Als je een kwalitatief goede e-bike koopt, kun je heel gemakkelijk een bedrag uitgeven van meer dan € 1.000. Dit is natuurlijk een behoorlijke investering. Het zou dan ook zonde zijn wanneer er schade aangebracht zou worden aan jouw dierbare e-bike. Om je in te dekken tegen vervelende schadegevallen met je e-bike kun je jezelf verzekeren met een e-bike verzekering. De beste e-bike verzekering kun je vinden op Verzekering.nl! Bekijken, vergelijken en afsluiten van de beste e-bike verzekeringen kan op Verzekering.nl!

Goedkoopste e bike verzekering

Als je een e-bike verzekering wilt afsluiten, kan het zo zijn dat je de hoogte van de premie belangrijk vindt. Op Verzekering.nl kun je de goedkoopste e-bike verzekeringen bekijken. De goedkoopste e-bike verzekeringen worden door ons op een rijtje gezet, zodat jij gemakkelijk de e-bike verzekeringen kunt vergelijken. Voor meer informatie over de beste e-bike verzekeringen, kun je onze webpagina bekijken. Kom je er niet uit met de goedkoopste e-bike verzekering? Dan helpen onze adviseurs je graag verder met de e-bike verzekering.

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright