Zakelijk

Univé fietsverzekering

Waarom Univé fietsverzekering
Univé fietsverzekering afsluiten. Vergelijk fietsverzekeringen van alle aanbieders en vind de beste voor uw fiets via Verzekering.nl

Met de fietsverzekering van Univé ben je altijd veilig op weg. Om tegen diefstal verzekerd te zijn, moet je wel je fiets op slot zetten met een ART-goedgekeurd slot. Met de fietsverzekering van Univé ben je verzekerd tegen:

Univé basis fietsverzekering

Univé biedt verschillende fietsverzekeringen voor verschillende soorten fietsen, waaronder stadsfietsen, elektrische fietsen (e-bikes), racefietsen en mountainbikes (MTB’s). Hier zijn enkele kenmerken van de Univé fietsverzekeringen:

Elektrische fietsverzekering (E-bike):
 • Je kunt jouw elektrische fiets verzekeren vanaf een paar euro per maand.
 • De verzekering dekt schade door diefstal.
 • Univé biedt 3 jaar lang dekking voor de aankoopprijs van jouw e-bike.
 • Een fietshelm tot €100 is standaard meeverzekerd.
 • Standaard pechhulp voor je elektrische fiets
Stadsfietsverzekering:
 • Jouw stadsfiets is al verzekerd vanaf een paar euro per maand tegen schade en diefstal, waar ook ter wereld.
 • Univé biedt 3 jaar lang dekking voor de aankoopprijs van jouw stadsfiets.
 • Een fietshelm tot €100 is standaard meeverzekerd.
Racefiets en MTB-verzekering:
 • Univé biedt complete verzekeringen voor racefietsen en mountainbikes vanaf een paar euro per maand, inclusief dekking tegen diefstal en beschadiging, inclusief onderdelen.
 • Net als bij de andere verzekeringen, is er 3 jaar lang dekking voor de aankoopprijs van jouw fiets.
 • Je kunt optioneel ongevallendekking en pechhulp meeverzekeren.
 • Een fietshelm tot €100 is standaard meeverzekerd.

Aanvullende verzekeringen

Univé fietsverzekering biedt ook aanvullende verzekeringsopties voor jou, namelijk:

Pechhulp
 • Univé fietsverzekering biedt pechhulp voor fietsen waarbij ze ter plaatse een lekke band kunnen repareren of u kunnen ophalen en naar huis brengen in geval van andere pech.
 • Pechhulp is beschikbaar voor de stadsfietsverzekering, terwijl het standaard is inbegrepen in de elektrische fietsverzekering.
Ongevallendekking:

Je kunt een ongevallendekking afsluiten voor jezelf en je passagier. Dit biedt financiële ondersteuning in geval van blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een fietsongeval.

Voordelen Univé fietsverzekering

Beste uit de test Consumentenbond

Stadsfietsen, racefietsen en ATB-fietsen verzekerd met de Univé fietsverzekering. Dat is mooi, want die is de beste uit de test van de Consumentenbond.

Pakketkorting

Je ontvangt tot wel 10% pakketkorting, hoe meer schadeverzekeringen je afsluit bij Univé hoe meer korting u ontvangt. Deze korting is al vanaf twee soorten verzekeringen 2% tot en met tien verzekeringen 10%.

MoneyView over Univé fietsverzekering

In december 2023 heeft MoneyView, een onafhankelijk onderzoeksbureau, een gedetailleerde analyse gepresenteerd van fietsverzekeringen. Er zijn 17 producten en 54 verschillende kenmerken onderzocht. Univé springt eruit in de ProductRating Voorwaarden voor de fietsverzekeringen. 

Univé onderscheidt zich met een royale uitkering bij totaal verlies gedurende de eerste drie jaar. Wat deze verzekeraar echt opmerkelijk maakt, is de aanzienlijk hogere uitkering bij de gestegen nieuwprijs van de verzekerde fiets, in vergelijking met andere aanbieders. Deze erkenning bevestigt Univé als een solide keuze voor fietsers die waarde hechten aan uitgebreide dekking en gunstige voorwaarden in hun fietsverzekering.

Je kunt hier direct jouw fietsverzekering van Univé aanvragen.

Fietsverzekeringen vergelijken

Het kan soms knap lastig zijn om een verzekering te vinden voor je nieuwe of gebruikte fiets of e-bike. Er zijn namelijk veel verschillende fietsverzekeraars, dekkingen en premies. Het kan flink ingewikkeld worden om een passende fietsverzekering af te sluiten. Bij Verzekering.nl maken wij het makkelijk voor je. Via Verzekering.nl kun je gemakkelijk diverse fietsverzekeringen vergelijken, waaronder de fietsverzekering van Univé, zodat je een passende verzekering kunt afsluiten. Bespaar flink op je premie en verzeker je fiets gemakkelijk en snel online via Verzekering.nl.

Vergelijk fietsverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven