Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Autoverzekering vergelijken

kies de verzekering die bij je past

Autoverzekering vergelijken

  • Objectief, professioneel en onafhankelijk
  • Vergelijk alle verzekeringen op één website
  • Kies zelf de goedkoopste verzekering die bij je past
  • Vergelijken en je autoverzekering direct afsluiten

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een
8.9

Henk
8/10
Goed geregeld!
Lepold
9/10
Super goede service
Gijs
10/10
Prima site!

Kom je er niet helemaal uit?

Onze klantenservice specialist Kirsten
help je graag verder!

Verzekering.nl helpt je met het vinden van een autoverzekering

Online zoeken naar de beste dekking tegen de goedkoopste premie is niet makkelijk. Wij van Verzekering.nl helpen je graag met het selecteren van een goede autoverzekering. Op de website van Verzekering.nl vergelijk je alle premies gemakkelijk online bij alle online verzekeraars. Zo betaal je nooit te veel en ben je verzekerd van de meest complete vergelijking.

Zoek je een WA verzekering of juist een verzekering met Casco dekking? Op Verzekering.nl vergelijk je alle autoverzekeringen op prijs, dekking en beoordeling. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met één van onze verzekeringsspecialisten voor een advies op maat

Goedkoopste autoverzekering vergelijken

Onze autoverzekering vergelijker maakt op basis van je voorkeuren en gegevens een overzicht met de goedkoopste autoverzekeringen die het beste bij je passen.

We beoordelen de verzekeringen op het premiebedrag, de polisvoorwaarden en het eigen risico. Simpel en snel autoverzekeringen vergelijken doe je op Verzekering.nl.

Autoverzekering vergelijken en afsluiten

Snel autoverzekeringen vergelijken: we helpen je alle verschillende premies en voorwaarden te vergelijken, zodat je goed geïnformeerd een verzekering voor je auto kunt afsluiten. We geven je een overzicht van de verzekeringen die het beste bij je passen, zodat je snel de goedkoopste verzekering voor je auto kunt afsluiten. Naast de premies en voorwaarden moet je letten op enkele andere zaken en wij helpen je daar als onafhankelijke autoverzekering vergelijker graag bij.

Bonus malus ladder

Bij het vaststellen van je autoverzekering premie kijken verzekeraars naar je rijgedrag van de afgelopen jaren. Wie nooit schade claimt, staat hoger op de bonus malus ladder en krijgt een relatief lagere premie voor zijn autoverzekering. Andersom geldt; wie vaak schade heeft geclaimd, staat lager op de bonus malus ladder en betaalt een relatief hogere premie. Als je minder schade claimt, wordt de verzekering van je auto dus goedkoper. Autoverzekeraars gaan daarbij uit van een basispremie en afhankelijk van je schadevrije jaren stijgt of daal je op deze ladder.

Kosten autoverzekering

Naast je schadevrije jaren en je positie io de bonus malus ladder hangt de premie van een autoverzekering ook af van onder andere:

  • Je leeftijd
  • Het autotype
  • Je postcode
  • Het aantal gereden kilometers
  • De staat van je auto

Voorbeeld: wie gemiddeld veel kilometers rijdt, vormt voor een autoverzekeraar een hoger risico. Hierdoor kan het zijn dat je bij het vergelijken van een autoverzekering een hogere premie moet betalen.

Toch is het belangrijk om je gegevens naar waarheid in te vullen wanneer je een autoverzekering vergelijkt. Verzekeraars controleren deze gegevens namelijk en kunnen besluiten je een autoverzekering te weigeren.

Stappenplan autoverzekering

Verzekering.nl beschrijft via dit stappenplan hoe het proces verloopt:

1. Gegevens invullen en soort autoverzekering kiezen

De eerste stap van het afsluiten van een autoverzekering is het invullen van de gegevens. De vergelijker vraagt je om je kenteken, geboortedatum, postcode en huisnummer en schadevrije jaren. Wanneer je deze gegevens hebt ingevuld, word je doorverwezen naar een uitgebreider formulier. De ontvangen gegevens staan al voor je ingevuld. Je wordt hier gevraagd om het soort dekking voor je autoverzekering te kiezen.

Voor een auto kun je drie soorten verzekeringen afsluiten, namelijk een WA-verzekering, een WA Beperkt Cascoverzekering of een WA Volledig Cascoverzekering (allrisk).

WA-verzekering

Wanneer je in het bezit bent van een auto ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. WA betekent Wettelijke Aansprakelijkheid en houdt in dat je aansprakelijk gesteld kunt worden voor de kosten van schade die je bij een ander veroorzaakt. Een WA-verzekering dekt alleen dit soort schade en is vaak het goedkoopst.

WA Beperkt Casco

Deze autoverzekering dekt alle schade die je veroorzaakt bij een ander, en ook een aantal schadeoorzaken zoals ruitschade, diefstal en schade door extreme weersomstandigheden.

WA Volledig Casco

Deze verzekering is de meest uitgebreide soort verzekering en wordt ook wel de allriskverzekering genoemd. Deze autoverzekeringen dekken de schade die je veroorzaakt bij anderen, maar ook schade die je is aangedaan en schade die je bij jezelf veroorzaakt door je eigen schuld. Elke verzekeraar hanteert wel een aantal uitzonderingen. Deze uitzonderingen verschillen per verzekeraar, dus lees de polisvoorwaarden goed na.

2. Vergelijk autoverzekeringen

De vergelijker heeft op basis van je gegevens en voorkeuren een ranglijst gemaakt met de autoverzekeringen die het beste hierbij passen. De resultaten worden beoordeeld op premiebedrag, de hoogte van het eigen risico en de polisvoorwaarden van de verzekering. Deze verschillende autoverzekeringen kun je onderling met elkaar vergelijken. Zo krijg je een overzichtelijk beeld van de verschillen en overeenkomsten van de verzekeringen en kun je en weloverwogen keuze maken.

3. Opzegtermijn checken

Voordat je een autoverzekering afsluit, moet je zeker weten of je contractduur al verlopen is, zodat je je oude verzekering op kunt zeggen. Veel verzekeraars hanteren een andere opzegtermijn en contractduur, dus lees dit goed na in de polisvoorwaarden.

4. Aanvullende modules autoverzekering

Wanneer je een autoverzekering hebt gekozen, kun je ervoor kiezen om aanvullende modules af te sluiten, zodat je nog vollediger verzekerd bent. Deze aanvullende verzekeringen zijn echter niet verplicht. Vaak kun je kiezen uit de volgende modules:

Schadeverzekering/inzittendenverzekering

Deze inzittendenverzekering dekt de schade bij de passagiers van de bestuurder na een ongeval. Hieronder valt schade aan de persoon, de kleding en de eigendommen van de persoon die in de auto aanwezig waren tijdens het ongeval. Wanneer een passagier overlijdt of ernstig letsel oploopt tijdens het ongeval wordt een vast bedrag uitgekeerd.

Rechtsbijstand

Deze aanvullende module voor een autoverzekering vergoedt juridische hulp die je nodig hebt bij het verhalen van schade op de tegenpartij.

No claim beschermer

De no claim module beschermt je tegen het stijgen van je premie wanneer je schade claimt. Als je deze verzekering hebt afgesloten, kun je éenmaal per jaar een schade claimen zonder dat je premie omhoog gaat.

Pechhulp Nederland/Buitenland

Deze aanvullende module voor een autoverzekering dekt kosten voor hulp bij pech aan je auto. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen een module voor Nederland en het Buitenland.

5. Voorlopige dekking

Wanneer je al je gegevens hebt ingevoerd en je (aanvullende) dekkingen hebt geselecteerd, wordt de aanvraag verstuurd naar de verzekeraar. Dan moet je wachten tot de verzekeraar je accepteert als verzekerde. Soms gebeurt dit direct, maar er kan ook een langere tijd overheen gaan.

In de tijd tussen de aanvraag en de bevestiging van je autoverzekering krijg je van Verzekering.nl een voorlopige dekking. Dit betekent dat je in de tussentijd wel gewoon verzekerd in je auto kunt rijden.

Wanneer je in het verleden veel schade hebt geclaimd of niet netjes je premie hebt betaald, kan een verzekeraar je weigeren. Mocht dit het geval zijn, kun je bij een andere verzekeraar een nieuwe verzekering aanvragen.

6. Weigering autoverzekering

Een verzekeraar mag je voor een autoverzekering weigeren; royeren noemen we dat. Weigeren doen ze wellicht wanneer je in het verleden veel schade hebt geclaimd of wanneer je hebt verzuimd je premie te betalen. Word je geweigerd, dan mag je bij een andere verzekeraar een nieuwe autoverzekering aanvragen.

7. Acceptatie

Wanneer je geaccepteerd bent door je verzekeraar kun je je andere verzekering opzeggen en kun je goed verzekerd de weg op.

8. Opzeggen autoverzekering

Wanneer je een autoverzekering hebt gekozen, moet je je andere verzekering (als je die hebt) opzeggen. Je moet hierbij rekening houden met een opzegtermijn van je oude autoverzekering. De meeste verzekeraars hanteren een maand opzegtermijn na het eerste jaar. Je kunt op verschillende manieren je verzekering opzeggen.

Aangetekende brief

Wanneer je schriftelijk je autoverzekering op moet zeggen, kun je ervoor kiezen dit als een aangetekende brief te versturen. Dit betekent dat de brief alleen persoonlijk ontvangen mag worden door degene waarvoor hij bestemd is. De ontvanger moet hier ook voor tekenen. Zo kun je er zeker van zijn dat je opzegbrief ook daadwerkelijk is ontvangen en dat de verzekeraar de opzegging van je autoverzekering dus moet doorvoeren.

E-mail

Je kunt bij de meeste verzekeraars je autoverzekering opzeggen via de e-mail. Vaak wordt je gevraagd om een opzegformulier in te vullen. Je kunt dan ook digitaal ondertekenen.

Opzegservice

Sommige verzekeraars bieden een opzegservice. Dit houdt in dat je eigenlijk niets hoeft te doen aan het opzeggen van je oude autoverzekering, maar dat je nieuwe verzekeraar deze voor je opzegt.

Meer veelgestelde vragen
Direct berekenen

Veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Hoe kan ik een autoverzekering vergelijken op Verzekering.nl?

In enkele stappen heb je een duidelijk overzicht van autoverzekeringen die het beste bij je passen. Voor de vergelijking van verzekeringen hebben we enkele gegevens van je nodig, waaronder je kenteken, leeftijd, postcode, het aantal schadevrije jaren en het aantal gereden kilometers per jaar. Met deze gegevens berekent onze tool de beste autoverzekeringen, zodat je een weloverwogen keuze maakt.

Ik heb een verzekering gevonden, wat doe ik nu?

Bij het vergelijken van autoverzekeringen kun je uitgebreide informatie over de verzekering en de dekking bekijken. Wanneer je een geschikte verzekering gevonden hebt, sluit je deze via onze website in minder dan 10 minuten af. Je ontvangt van ons een voorlopige dekking, terwijl de verzekeraar je aanvraag beoordeelt. Met de voorlopige dekking ben je verzekerd; je kunt nu dus verzekerd de weg op.

Waarom moet ik autoverzekeringen vergelijken?

De kans bestaat dat de verzekering die je al jaren heeft niet meer past bij je of je auto; de premie valt mogelijk lager uit bij een nieuwe vergelijking van autoverzekeringen. Ook hebben de dagwaarde van je auto en de service van andere verzekeraars invloed op je verzekering. Autoverzekeringen vergelijken kan dus zorgen voor een betere dekking of scherpere premie.

Mijn rijbewijs is verlopen, kan ik een autoverzekering afsluiten?

Zonder rijbewijs je auto verzekeren is online helaas niet mogelijk. Bij een verlopen rijbewijs moet je bij enkele verzekeraars aantonen dat je een afspraak hebt om dit te verlengen. Neem daarom contact op met onze klantenservice. We zijn te bereiken per mail via info@verzekering.nl.

Welke soorten autoverzekering zijn er?

De WA-verzekering kun je zien als de meest basic verzekering; in Nederland ben je verplicht deze af te sluiten als je een auto hebt. Je bent hiermee verzekerd voor de kosten die je maakt wanneer je met je auto schade bij een ander berokkent. Heb je een WA Beperkt Casco verzekering? Dan heb je ook recht op een vergoeding voor (relatief) kleine schade die je niet zelf hebt veroorzaakt. Je kunt hierbij denken aan een sterretje in je ruit of een deuk in de motorkap door een vallende boomtak. Door je auto WA Volledig Casco te verzekeren, ben je in principe verzekerd voor alle schade door eigen toedoen en door toedoen van anderen. Wel gelden er vaak enkele uitzonderingen, deze vind je in de polis van de autoverzekeraar.

Twitter
Facebook 070 2210633
mail onsinfo@verzekering.nl

Andere verzekeringen

Naast autoverzekeringen vergelijk je bij Verzekering.nl zorgverzekeringen, reisverzekeringen, opstalverzekeringen, inboedelverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen en rechtsbijstandverzekeringen. Onder onze overige verzekeringen vind je onder andere dierenverzekeringen, bootverzekeringen, scooterverzekeringen en uitvaartverzekeringen.

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright