Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Autoverzekering vergelijken en afsluiten

Onze autoverzekering vergelijker maakt op basis van uw voorkeuren en gegevens een overzicht met de goedkoopste autoverzekeringen die het beste bij u passen. We beoordelen de verzekeringen op het premiebedrag, de polisvoorwaarden en het eigen risico. Simpel en snel autoverzekeringen vergelijken doet u op Verzekering.nl.

Objectief, professioneel en onafhankelijk
Vergelijk alle verzekeringen op één website
Kies zelf de goedkoopste verzekering die bij u past
Vergelijken en uw autoverzekering direct afsluiten

Twitter
Facebook 070 2210633
mail onsinfo@verzekering.nl

Autoverzekering afsluiten

Snel autoverzekeringen vergelijken: we helpen u alle verschillende premies en voorwaarden te vergelijken, zodat u goed geïnformeerd een verzekering voor uw auto kunt afsluiten. We geven u een overzicht van de verzekeringen die het beste bij u passen, zodat u snel de goedkoopste verzekering voor uw auto kunt afsluiten. Naast de premies en voorwaarden moet u letten op enkele andere zaken en wij helpen u daar als onafhankelijke autoverzekering vergelijker graag bij.

Bonus malus ladder

Bij het vaststellen van uw autoverzekering premie kijken verzekeraars naar uw rijgedrag van de afgelopen jaren. Wie nooit schade claimt, staat hoger op de bonus malus ladder en krijgt een relatief lagere premie voor zijn autoverzekering. Andersom geldt; wie vaak schade heeft geclaimd, staat lager op de bonus malus ladder en betaalt een relatief hogere premie. Als u minder schade claimt, wordt de verzekering van uw auto dus goedkoper. Autoverzekeraars gaan daarbij uit van een basispremie en afhankelijk van uw schadevrije jaren stijgt of daalt u op deze ladder.

Kosten autoverzekering

Naast uw schadevrije jaren en uw positie op de bonus malus ladder hangt de premie van een autoverzekering ook af van onder andere:

  • Uw leeftijd
  • Het autotype
  • Uw postcode
  • Het aantal gereden kilometers
  • De staat van uw auto

Voorbeeld: wie gemiddeld veel kilometers rijdt, vormt voor een autoverzekeraar een hoger risico. Hierdoor kan het zijn dat u bij het vergelijken van een autoverzekering een hogere premie moet betalen.

Toch is het belangrijk om uw gegevens naar waarheid in te vullen wanneer u een autoverzekering vergelijkt. Verzekeraars controleren deze gegevens namelijk en kunnen besluiten u een autoverzekering te weigeren.

Direct berekenen

Verzekering.nl helpt u met het vinden van een autoverzekering

Online zoeken naar de beste dekking tegen de goedkoopste premie is niet makkelijk. Wij van Verzekering.nl helpen u graag met het selecteren van een goede autoverzekering. Op de website van Verzekering.nl vergelijkt u alle premies gemakkelijk online bij alle online verzekeraars. Zo betaalt u nooit te veel en bent u verzekerd van de meest complete vergelijking.

Zoekt u een WA verzekering of juist een verzekering met Casco dekking? Op Verzekering.nl vergelijkt u alle autoverzekeringen op prijs, dekking en beoordeling. Komt u er niet uit? Dan kunt u altijd contact opnemen met één van onze verzekeringsspecialisten voor een advies op maat.


Stappenplan autoverzekering

Verzekering.nl beschrijft via dit stappenplan hoe het proces verloopt:

1. Gegevens invullen en soort autoverzekering kiezen

De eerste stap van het afsluiten van een autoverzekering is het invullen van de gegevens. De vergelijker vraagt u om uw kenteken, geboortedatum, postcode en huisnummer en schadevrije jaren. Wanneer u deze gegevens hebt ingevuld, wordt u doorverwezen naar een uitgebreider formulier. De ontvangen gegevens staan al voor u ingevuld. U wordt hier gevraagd om het soort dekking voor uw autoverzekering te kiezen.

Voor een auto kunt u drie soorten verzekeringen afsluiten, namelijk een WA-verzekering, een WA Beperkt Cascoverzekering of een WA Volledig Cascoverzekering (allrisk).

WA-verzekering

Wanneer u in het bezit bent van een auto bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. WA betekent Wettelijke Aansprakelijkheid en houdt in dat u aansprakelijk gesteld kunt worden voor de kosten van schade die u bij een ander veroorzaakt. Een WA-verzekering dekt alleen dit soort schade en is vaak het goedkoopst.

WA Beperkt Casco

Deze autoverzekering dekt alle schade die u veroorzaakt bij een ander, en ook een aantal schadeoorzaken zoals ruitschade, diefstal en schade door extreme weersomstandigheden.

WA Volledig Casco

Deze verzekering is de meest uitgebreide soort verzekering en wordt ook wel de allriskverzekering genoemd. Deze autoverzekeringen dekken de schade die u veroorzaakt bij anderen, maar ook schade die u is aangedaan en schade die u bij uzelf veroorzaakt door uw eigen schuld. Elke verzekeraar hanteert wel een aantal uitzonderingen. Deze uitzonderingen verschillen per verzekeraar, dus lees de polisvoorwaarden goed na.

2. Vergelijk autoverzekeringen

De vergelijker heeft op basis van uw gegevens en voorkeuren een ranglijst gemaakt met de autoverzekeringen die het beste hierbij passen. De resultaten worden beoordeeld op premiebedrag, de hoogte van het eigen risico en de polisvoorwaarden van de verzekering. Deze verschillende autoverzekeringen kunt u onderling met elkaar vergelijken. Zo krijgt u een overzichtelijk beeld van de verschillen en overeenkomsten van de verzekeringen en kunt u en weloverwogen keuze maken.

3. Opzegtermijn checken

Voordat u een autoverzekering afsluit, moet u zeker weten of uw contractduur al verlopen is, zodat u uw oude verzekering op kunt zeggen. Veel verzekeraars hanteren een andere opzegtermijn en contractduur, dus lees dit goed na in de polisvoorwaarden.

4. Aanvullende modules autoverzekering

Wanneer u een autoverzekering hebt gekozen, kunt u ervoor kiezen om aanvullende modules af te sluiten, zodat u nog vollediger verzekerd bent. Deze aanvullende verzekeringen zijn echter niet verplicht. Vaak kunt u kiezen uit de volgende modules:

Schadeverzekering/inzittendenverzekering

Deze inzittendenverzekering dekt de schade bij de passagiers van de bestuurder na een ongeval. Hieronder valt schade aan de persoon, de kleding en de eigendommen van de persoon die in de auto aanwezig waren tijdens het ongeval. Wanneer een passagier overlijdt of ernstig letsel oploopt tijdens het ongeval wordt een vast bedrag uitgekeerd.

Rechtsbijstand

Deze aanvullende module voor een autoverzekering vergoedt juridische hulp die u nodig heeft bij het verhalen van schade op de tegenpartij.

No claim beschermer

De no claim module beschermt u tegen het stijgen van uw premie wanneer u schade claimt. Als u deze verzekering hebt afgesloten, kunt u éenmaal per jaar een schade claimen zonder dat uw premie omhoog gaat.

Pechhulp Nederland/Buitenland

Deze aanvullende module voor een autoverzekering dekt kosten voor hulp bij pech aan uw auto. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen een module voor Nederland en het Buitenland.

5. Voorlopige dekking

Wanneer u al uw gegevens hebt ingevoerd en u (aanvullende) dekkingen hebt geselecteerd, wordt de aanvraag verstuurd naar de verzekeraar. Dan moet u wachten tot de verzekeraar u accepteert als verzekerde. Soms gebeurt dit direct, maar er kan ook een langere tijd overheen gaan.

In de tijd tussen de aanvraag en de bevestiging van uw autoverzekering krijgt u van Verzekering.nl een voorlopige dekking. Dit betekent dat u in de tussentijd wel gewoon verzekerd in uw auto kunt rijden.

Wanneer u in het verleden veel schade hebt geclaimd of niet netjes uw premie hebt betaald, kan een verzekeraar u weigeren. Mocht dit het geval zijn, kunt u bij een andere verzekeraar een nieuwe verzekering aanvragen.

6. Weigering autoverzekering

Een verzekeraar mag u voor een autoverzekering weigeren; royeren noemen we dat. Weigeren doen ze wellicht wanneer u in het verleden veel schade heeft geclaimd of wanneer u heeft verzuimd uw premie te betalen. Wordt u geweigerd, dan mag u bij een andere verzekeraar een nieuwe autoverzekering aanvragen.

7. Acceptatie

Wanneer u geaccepteerd bent door uw verzekeraar kunt u uw andere verzekering opzeggen en kunt u goed verzekerd de weg op.

8. Opzeggen autoverzekering

Wanneer u een autoverzekering hebt gekozen, moet u uw andere verzekering (als u die heeft) opzeggen. U moet hierbij rekening houden met een opzegtermijn van uw oude autoverzekering. De meeste verzekeraars hanteren een maand opzegtermijn na het eerste jaar. U kunt op verschillende manieren uw verzekering opzeggen.

Aangetekende brief

Wanneer u schriftelijk uw autoverzekering op moet zeggen, kunt u ervoor kiezen dit als een aangetekende brief te versturen. Dit betekent dat de brief alleen persoonlijk ontvangen mag worden door degene waarvoor hij bestemd is. De ontvanger moet hier ook voor tekenen. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw opzegbrief ook daadwerkelijk is ontvangen en dat de verzekeraar de opzegging van uw autoverzekering dus moet doorvoeren.

E-mail

U kunt bij de meeste verzekeraars uw autoverzekering opzeggen via de e-mail. Vaak wordt u gevraagd om een opzegformulier in te vullen. U kunt dan ook digitaal ondertekenen.

Opzegservice

Sommige verzekeraars bieden een opzegservice. Dit houdt in dat u eigenlijk niets hoeft te doen aan het opzeggen van uw oude autoverzekering, maar dat uw nieuwe verzekeraar deze voor u opzegt.


Twitter
Facebook 070 2210633
mail onsinfo@verzekering.nl


Andere verzekeringen

Naast autoverzekeringen vergelijkt u bij Verzekering.nl zorgverzekeringen, reisverzekeringen, opstalverzekeringen, inboedelverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen en rechtsbijstandverzekeringen. Onder onze overige verzekeringen vindt u onder andere dierenverzekeringen, bootverzekeringen, scooterverzekeringen en uitvaartverzekeringen.

Veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Hoe kan ik een autoverzekering vergelijken op Verzekering.nl?

In enkele stappen heeft u een duidelijk overzicht van autoverzekeringen die het beste bij u passen. Voor de vergelijking van verzekeringen hebben we enkele gegevens van u nodig, waaronder uw kenteken, leeftijd, postcode, het aantal schadevrije jaren en het aantal gereden kilometers per jaar. Met deze gegevens berekent onze tool de beste autoverzekeringen, zodat u een weloverwogen keuze maakt.

Ik heb een verzekering gevonden, wat doe ik nu?

Bij het vergelijken van autoverzekeringen kunt u uitgebreide informatie over de verzekering en de dekking bekijken. Wanneer u een geschikte verzekering gevonden heeft, sluit u deze via onze website in minder dan 10 minuten af. U ontvangt van ons een voorlopige dekking, terwijl de verzekeraar uw aanvraag beoordeelt. Met de voorlopige dekking bent u verzekerd; u kunt nu dus verzekerd de weg op.

Waarom moet ik autoverzekeringen vergelijken?

De kans bestaat dat de verzekering die u al jaren heeft niet meer past bij u of uw auto; de premie valt mogelijk lager uit bij een nieuwe vergelijking van autoverzekeringen. Ook hebben de dagwaarde van uw auto en de service van andere verzekeraars invloed op uw verzekering. Autoverzekeringen vergelijken kan dus zorgen voor een betere dekking of scherpere premie.

Mijn rijbewijs is verlopen, kan ik een autoverzekering afsluiten?

Zonder rijbewijs uw auto verzekeren is online helaas niet mogelijk. Bij een verlopen rijbewijs moet u bij enkele verzekeraars aantonen dat u een afspraak heeft om dit te verlengen. Neem daarom contact op met onze klantenservice. We zijn te bereiken per mail via info@verzekering.nl.

Welke soorten autoverzekering zijn er?

De WA-verzekering kunt u zien als de meest basic verzekering; in Nederland bent u verplicht deze af te sluiten als u een auto heeft. U bent hiermee verzekerd voor de kosten die u maakt wanneer u met uw auto schade bij een ander berokkent. Heeft u een WA Beperkt Casco verzekering? Dan heeft u ook recht op een vergoeding voor (relatief) kleine schade die u niet zelf heeft veroorzaakt. U kunt hierbij denken aan een sterretje in uw ruit of een deuk in de motorkap door een vallende boomtak. Door uw auto WA Volledig Casco te verzekeren, bent u in principe verzekerd voor alle schade door eigen toedoen en door toedoen van anderen. Wel gelden er vaak enkele uitzonderingen, deze vindt u in de polis van de autoverzekeraar.


Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright