Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?

Autoverzekering vergelijken

  • Vergelijk verzekeraars op dekking en premie
  • Verzekering afsluiten en overstappen zonder gedoe
  • Bespaar honderden euro’s per jaar
Binnen 5 minuten de beste autoverzekering

Vergelijk de beste verzekeraars

Logo Promovendum
Logo PolisDirect
Logo Zekur.nl
Logo VvAA
Logo Zelf.nl
Logo Onna Onna
Nationale Nederlanden
Logo Inshared
Logo Hema
Interpolis beeldmerk logo_tcm163-122046
unive-300x97
Screen-Shot-2013-11-05-at-8.32.56-PM-300x53
fbto

Autoverzekering vergelijken en afsluiten

Hoe vind je een goedkope autoverzekering met goede dekking voor jouw auto?  Naast alle verschillende premies en voorwaarden die autoverzekeraars hebben, zijn er nog een aantal andere zaken waar je op moet letten. Daarom geven we je hier even een overzicht van een aantal belangrijke punten die je in overweging moet nemen bij het online vergelijken en afsluiten van een autoverzekering.

Wat is de ‘Bonus-malusladder’

Autoverzekeraars kijken bij het berekenen van jouw autoverzekering premie naar je rijgedrag. Als je altijd schadeloos rijdt en dus nooit schade claimt sta je hoger op de bonus-malusladder. Dit zorgt ervoor dat je een relatief lage premie krijgt. Hoe vaker je schade claimt, hoe lager je op de bonus-malusladder komt te staan en hoe hoger de premie van je autoverzekering zal uitvallen.

Hoeveel schadevrije jaren heb je?

Hoe hoog je op de bonus-malusladder staat hangt dus af van het aantal schadevrije jaren dat je rijdt. De autoverzekeraars gaan uit van een basispremie en indien je een jaar schadevrij rijdt ga je een trede op de ladder omhoog. Indien je echter wel in een jaar schade rijdt daal je meestal in een keer meerdere treden op deze ladder. Het is dus relatief lastiger om hoger op de bonus-malusladder te komen.

Overige zaken die je premie beïnvloeden

Naast de bovenstaande onderdelen is de hoogte van je autoverzekering premie ook afhankelijk van onder andere je leeftijd, je postcode, het type auto, de staat van de auto en het aantal kilometers dat je gereden hebt. Als je gemiddeld veel kilometers rijdt vorm je voor de verzekeraars een hoger risico en dat kan dan tot gevolge hebben dat je een hogere premie krijgt. Wees echter altijd eerlijk met het opgeven van je gereden kilometers bij het online vergelijken en afsluiten van een verzekering! De verzekeraars zullen dit altijd controleren en indien je het aantal kilometers niet naar waarheid hebt ingevuld kan de autoverzekeraar besluiten je te royeren. Dat houdt in dat je niet verzekerd bent.
Direct berekenen


Autoverzekering nieuws

Meer autoverzekering nieuws