Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?

Autoverzekering vergelijken

  • Vergelijk verzekeraars op dekking en premie
  • Verzekering afsluiten en overstappen zonder gedoe
  • Bespaar honderden euro’s per jaar
Binnen 5 minuten de beste autoverzekering

Autoverzekering vergelijken en afsluiten

Hoe vind je een goedkope autoverzekering met goede dekking voor jouw auto?  Naast alle verschillende premies en voorwaarden die autoverzekeraars hebben, zijn er nog een aantal andere zaken waar je op moet letten. Daarom geven we je hier even een overzicht van een aantal belangrijke punten die je in overweging moet nemen bij het online vergelijken en afsluiten van een autoverzekering.

Wat is de ‘Bonus-malusladder’

Autoverzekeraars kijken bij het berekenen van jouw autoverzekering premie naar je rijgedrag. Als je altijd schadeloos rijdt en dus nooit schade claimt sta je hoger op de bonus-malusladder. Dit zorgt ervoor dat je een relatief lage premie krijgt. Hoe vaker je schade claimt, hoe lager je op de bonus-malusladder komt te staan en hoe hoger de premie van je autoverzekering zal uitvallen.

Hoeveel schadevrije jaren heb je?

Hoe hoog je op de bonus-malusladder staat hangt dus af van het aantal schadevrije jaren dat je rijdt. De autoverzekeraars gaan uit van een basispremie en indien je een jaar schadevrij rijdt ga je een trede op de ladder omhoog. Indien je echter wel in een jaar schade rijdt daal je meestal in een keer meerdere treden op deze ladder. Het is dus relatief lastiger om hoger op de bonus-malusladder te komen.

Overige zaken die je premie beïnvloeden

Naast de bovenstaande onderdelen is de hoogte van je autoverzekering premie ook afhankelijk van onder andere je leeftijd, je postcode, het type auto, de staat van de auto en het aantal kilometers dat je gereden hebt. Als je gemiddeld veel kilometers rijdt vorm je voor de verzekeraars een hoger risico en dat kan dan tot gevolge hebben dat je een hogere premie krijgt. Wees echter altijd eerlijk met het opgeven van je gereden kilometers bij het online vergelijken en afsluiten van een verzekering! De verzekeraars zullen dit altijd controleren en indien je het aantal kilometers niet naar waarheid hebt ingevuld kan de autoverzekeraar besluiten je te royeren. Dat houdt in dat je niet verzekerd bent.
Direct berekenen

Vergelijk de beste verzekeraars

verzekeringenoverzicht-London
Logo Promovendum
Logo PolisDirect
Logo Zekur.nl
Logo VvAA
Logo Zelf.nl
Logo Onna Onna
Nationale Nederlanden
Logo Inshared
Logo Hema
Interpolis beeldmerk logo_tcm163-122046
unive-300x97
Screen-Shot-2013-11-05-at-8.32.56-PM-300x53
fbto

Verzekering.nl helpt jou met het vinden van een autoverzekering

Online zoeken naar de beste dekking tegen de goedkoopste premie is niet makkelijk. Wij van Verzekering.nl helpen jou graag met het selecteren van een goede autoverzekering. Op de website van Verzekering.nl vergelijk je alle premies gemakkelijk online bij alle online verzekeraars. Zo betaal je nooit te veel en ben je verzekerd van de meest complete vergelijking.

Zoek jij een WA verzekering of juist een verzekering met Casco dekking? Op verzekering.nl vergelijk je alle autoverzekeringen op prijs, dekking en beoordeling. Kom je er niet uit? Dan kan je altijd contact opnemen met één van onze verzekeringsspecialisten voor een advies op maat.

Verzekering.nl beschrijft via deze stappenplan hoe het proces verloopt:

 

  1. Gegevens invullen in vergelijker

De eerste stap van het afsluiten van een autoverzekering is het invullen van de gegevens. De vergelijker vraagt je om je kenteken, geboortedatum, postcode en huisnummer, en schadevrije jaren. Wanneer je deze gegevens hebt ingevuld wordt je doorverwezen naar een uitgebreider formulier. De ontvangen gegevens staan al voor je ingevuld. Je wordt hier gevraagd om een soort dekking,

 

Voor een auto kun je drie soorten verzekeringen afsluiten, namelijk een WA-verzekering, een WA Beperkt Cascoverzekering of een WA Volledig Cascoverzekering (allrisk).

 

WA-verzekering

Wanneer je in het bezit bent van een auto ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. WA betekent Wettelijke Aansprakelijkheid en houdt in dat jij aansprakelijk gesteld kunt worden voor de kosten van schade die jij bij een ander veroorzaakt. Deze verzekering dekt alleen dit soort schade en is vaak het goedkoopst.

 

WA Beperkt Casco

Deze verzekering dekt alle schade die jij veroorzaakt bij een ander, en ook een aantal schadeoorzaken zoals ruitschade, diefstal en schade door extreme weersomstandigheden.

 

WA Volledig Casco

Deze verzekering is de meest uitgebreide soort verzekering. Deze verzekeringen dekken de schade die jij veroorzaakt bij anderen, maar ook schade die jou is aangedaan en schade die jij bij jezelf veroorzaakt door je eigen schuld. Elke verzekeraar hanteert wel een aantal uitzonderingen. Deze uitzonderingen verschillen per verzekeraar, dus lees de polisvoorwaarden goed na.

 

  1. Opties met elkaar vergelijken

De vergelijker heeft op basis van jouw gegevens en voorkeuren een ranglijst gemaakt met de verzekeringen die het beste hierbij passen. De resultaten worden beoordeeld op premiebedrag, de hoogte van het eigen risico en de polisvoorwaarden van de verzekering. Deze verschillende verzekeringen kun je onderling met elkaar vergelijken. Zo krijg je een overzichtelijk beeld van de verschillen en overeenkomsten van de verzekeringen en kun je en weloverwogen keuze maken.

 

  1. Opzegtermijn checken

Voordat je een verzekering afsluit moet je zeker weten of je contractduur al verlopen is, zodat je je oude verzekering op kunt zeggen. Veel verzekeraars hanteren een andere opzegtermijn en contractduur, dus lees dit goed na in de polisvoorwaarden.

 

  1. Kies aanvullend product

Wanneer je een verzekering hebt gekozen kun je ervoor kiezen om aanvullende modules af te sluiten, zodat je nog vollediger verzekerd bent. Deze aanvullende verzekeringen zijn echter niet verplicht. Vaak kun je kiezen uit de volgende modules:

 

Schadeverzekering/ongevallen inzittenden

Deze verzekering dekt de schade bij de passagiers van de bestuurder na een ongeval. Hieronder valt schade aan de persoon, de kleding en de eigendommen van die persoon die in de auto aanwezig waren tijdens het ongeval. Wanneer een passagier overlijdt of ernstig letsel oploopt tijdens het ongeval wordt een vast bedrag uitgekeerd.

 

Rechtsbijstand
Deze aanvullende verzekering vergoedt juridische hulp die je nodig hebt bij het verhalen van schade op de tegenpartij.

 

No claim beschermer

Deze verzekering beschermt je tegen het stijgen van je premie wanneer je schade claimt. Als je deze verzekering hebt afgesloten kun je éenmaal per jaar een schade claimen zonder dat je premie omhoog gaat.

 

Pechhulp Nederland/Buitenland

Deze aanvullende module dekt kosten voor hulp bij pech aan je auto. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen een module voor Nederland en het Buitenland.

 

  1. Voorlopige dekking

Wanneer je al jouw gegevens hebt ingevoerd en je (aanvullende) dekkingen hebt geselecteerd wordt de aanvraag verstuurd naar de verzekeraar. Dan moet je wachten tot de verzekeraar jou accepteert als verzekerde. Soms gebeurt dit direct, maar er kan ook een langere tijd overheen gaan.

 

In de tijd tussen de aanvraag en de bevestiging krijg je van Verzekering.nl een voorlopige dekking. Dit betekent dat je in de tussentijd wel gewoon verzekerd in je auto kunt rijden.

 

Wanneer je in het verleden veel schade hebt geclaimd of niet netjes je premie hebt betaald kan een verzekeraar jou weigeren. Mocht dit het geval zijn kun je bij een andere verzekeraar een nieuwe verzekering aanvragen.

 

  1. Opzeggen

Wanneer je een verzekering hebt gekozen moet je je andere verzekering (als je die hebt) opzeggen. Je moet hierbij rekening houden met een opzegtermijn van je oude verzekering. De meeste verzekeraars hanteren een maand opzegtermijn na het eerste jaar. Je kunt op verschillende manieren je verzekering opzeggen.

 

Aangetekende brief

Wanneer je schriftelijk je verzekering op moet zeggen, kun je ervoor kiezen dit als een aangetekende brief te versturen. Dit betekent dat de brief alleen persoonlijk ontvangen mag worden door degene waarvoor hij bestemd is. De ontvanger moet hier ook voor tekenen. Zo kun je er zeker van zijn dat jouw opzegbrief ook daadwerkelijk is ontvangen en dat de verzekeraar jouw opzegging dus moet doorvoeren.

 

Email

Je kunt bij de meeste verzekeraars jouw verzekering opzeggen via de email. Vaak wordt je gevraagd om een opzegformulier in te vullen. Je kunt dan ook digitaal ondertekenen.

 

Opzegservice

Sommige verzekeraars bieden een opzegservice. Dit houdt in dat jij eigenlijk niks hoeft te doen aan het opzeggen van jouw oude verzekering, maar dat jouw nieuwe verzekeraar deze voor jou opzegt.

 

 

  1. Acceptatie

Wanneer je geaccepteerd bent door je verzekeraar kun je je andere verzekering opzeggen en kun je goed verzekerd de weg op.


Autoverzekering nieuws

Meer autoverzekering nieuws