Autoverzekering vergelijken

Kies de autoverzekering die bij je past

Autoverzekeringen vergelijken in 2024

Vergelijk en sluit binnen 5 minuten af!

Nooit meer te veel betalen voor het verzekeren van jouw auto? Bij Verzekering.nl begrijpen we dat het vinden van de beste autoverzekering met de laagste premie een lastige opgave is.  Zoek je een WA verzekering of juist een verzekering met beperkt- of all-risk Casco dekking? Wij hebben de oplossing! Met onze vergelijkingstool vergelijk je eenvoudig en snel alle premies van meer dan 75 autoverzekeraars.

Vind de beste en goedkoopste autoverzekering voor jou

Door bij ons jouw autoverzekering te vergelijken, betaal je nooit meer te veel en ben je verzekerd van het meest complete aanbod. Hoe doe je dit? Vergelijk alle autoverzekeringen op prijs, dekking en beoordeling en ontdek de ideale autoverzekering voor al jouw behoeften. Kies vandaag nog voor persoonlijk advies op maat door jouw autoverzekering te vergelijken bij Verzekering.nl. Zo kun je je auto verzekeren bij een verzekeraar die het beste bij je past.

Onze top 5 autoverzekeraars

Waarop zijn de premies van de autoverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • Geboortedatum 01-01-1970
 • Postcode 9971 AA
 • Toyota Yaris uit 2009
 • WA dekking
 • Tot 7.500 kilometer per jaar
 • 20 schadevrije jaren

Datum berekening: 13-10-2023

Keuze uit de beste autoverzekeraars

Een groot aantal verzekeraars van autoverzekeringen!

Gemakkelijk vergelijken en verzekeren in 4 stappen

Met onze simpele vergelijkingstool stap je binnen 5 minuten over!
1

Stap 1: je gegevens

Vul je kenteken, geboortedatum in en adresgegevens in.

2

Stap 2: dekking

Vul je schadevrije jaren en kilometers in. Kies de dekking die je vergelijken wil.

3

Stap 3: vergelijken

Vergelijk autoverzekeringen op premie, eigen risico en voorwaarden.

4

Stap 4: kies & verzeker

Kies de beste autoverzekering voor jou en vraag gelijk makkelijk je verzekering aan.

Veelgestelde vragen over autoverzekeringen

De belangrijkste antwoorden over autoverzekeringen

Autoverzekering vergelijken

De voordeligste autoverzekering vergelijken

Direct je auto verzekeren

Het afsluiten van een autoverzekering is van essentieel belang voor elke autobezitter. Waarom? Het biedt je de perfecte financiële bescherming tegen onvoorziene gebeurtenissen op de weg. De juiste autoverzekering staat paraat om de kosten van schade aan voertuigen, eigendommen en medische behandelingen te dekken.

Daarnaast ben je In Nederland verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Wat als je zonder verzekering rijdt? Dan loop je het risico onverwachte uitgaven te moeten dragen, die snel kunnen oplopen tot een overweldigende last. Bovendien riskeer je een hoge boete. Kies er daarom voor vandaag nog je auto te verzekeren en diverse autoverzekeraars te vergelijken.

Vergelijk een breed aanbod aan autoverzekeraars

Natuurlijk ben je op zoek naar de autoverzekering die helemaal aansluit bij jouw wensen, zonder ook maar een euro te veel te moeten betalen. Maar welke autoverzekering past het best bij jou? Het vergelijken van autoverzekeraars is de manier om daarachter te komen. Met onze 100% onafhankelijke vergelijkingstool vind je de goedkope autoverzekering, die past bij jouw leeftijd, auto budget en woonplaats. Wij bieden jou de beste beoordeling en laagste premie. Ga uit van jouw unieke situatie en vergelijk de beste autoverzekeraars voor jouw situatie.

Door jouw autoverzekering te vergelijken verschillende aanbieders hoop je natuurlijk de beste autoverzekering te vinden. Hoe doe je dit? Dit doe je eenvoudig door jouw persoonlijke gegevens in te vullen in onze vergelijker. Deze maakt op basis van al je behoeften, wensen en persoonlijke gegevens een overzicht met de best passende en goedkoopste autoverzekeringen.

Vergelijk meer dan 75 autoverzekeraars

Daarbij beoordelen we meer dan 75 autoverzekeraars op het premiebedrag, polisvoorwaarden en het eigen risico. In één oogopslag is duidelijk van welke voordelen je profiteert. Ontvang advies op maat en kies ervoor jouw autoverzekering te vergelijken bij Verzekering.nl. Maak gebruik van onze vergelijker en ontdek jouw ideale autoverzekering binnen 5 minuten.

Autoverzekering premie berekenen & kosten autoverzekering

Bij een autoverzekering vergelijken is het essentieel dat je de premie kunt berekenen. Je wilt immers de goedkoopste autoverzekering vinden, met de beste dekking. De hoogte van de premie van je autoverzekering bestaat uit allerlei factoren. Naast het type auto is ook het gewicht van de auto van belang. Hoe zwaarder de auto namelijk is, hoe groter de schade is bij een eventuele botsing. Ook de snelheid van het voertuig beïnvloed om deze reden de premie. Daarnaast wordt de premie beïnvloed door zaken als het aantal kilometers dat je per jaar rijdt, je woonplaats, leeftijd en het soort beveiliging op jouw auto. Een autoverzekering vergelijken brengt dus meerdere aspecten met zich mee.

 • Het aantal kilometers per jaar
 • Schadevrije jaren
 • Beveiliging
 • Woonplaats
 • Leeftijd

Ontdek de goedkoopste autoverzekering voor jou

Als je veel kilometers per jaar rijdt, ben je dus vaak op de weg en loop je automatisch meer risico op schade dan wanneer je amper op de weg rijdt. Hoe hoger het risico is dat je loopt, hoe hoger de premie zal zijn. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe meer korting je op je premie zal ontvangen. Dit komt door de bonus/malusregeling. Wanneer je je auto goed hebt beveiligd, zal de kans op diefstal lager zijn. In dat geval loopt de verzekeraar dus wat minder risico dan bij eenzelfde auto die geen beveiligingssysteem heeft en dat beïnvloed dan ook je premie. Bij een autoverzekering vergelijken is dit dus belangrijk. Wanneer je in een drukke stad of regio woont, loop je meer kans te verongelukken dan in hele rustige regio’s. Ook is het aantal autodiefstallen groter in drukke regio’s en dus zal wanneer je in een drukke regio woont je premie relatief hoger zijn. Jonge bestuurders zijn minder ervaren en vormen dus een groter risico voor de verzekeraar. Om deze reden betalen jonge bestuurders relatief vaak een hogere premie dan oudere bestuurders. Leeftijd speelt dus een rol bij online autoverzekering vergelijken en afsluiten.

Voorbeeld: wie gemiddeld veel kilometers rijdt, vormt voor een autoverzekeraar een hoger risico. Hierdoor kan het zijn dat je bij een autoverzekering vergelijken een hogere premie moet betalen.

Toch is het belangrijk om je gegevens naar waarheid in te vullen wanneer je een autoverzekering vergelijkt. Verzekeraars controleren deze gegevens namelijk en kunnen besluiten je een autoverzekering te weigeren.

Beste autoverzekeringen volgens MoneyView 2023

In augustus 2023 heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau MoneyView een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar autoverzekeringen, waarbij verschillende verzekeraars zijn beoordeeld op diverse dekkingen. De volgende verzekeraars hebben zich onderscheiden met een maximale score van 5 uit 5 sterren voor specifieke aspecten:

 • WA: Voor de WA-dekking werden Univé en Centraal Beheer beloond met vijf sterren op het gebied van Prijs. Deze verzekeraars hebben zich bewezen als uitzonderlijke keuzes voor consumenten die waarde hechten aan betaalbaarheid zonder concessies te doen aan kwaliteit. Allianz Direct en InShared ontvingen allebei 5 sterren op Voorwaarden, wat aantoont dat ze niet alleen competitieve prijzen bieden, maar ook transparante en gunstige voorwaarden voor hun verzekerden. Deze verzekeringen zijn beschikbaar voor directe afsluiting, waarbij consumenten kunnen profiteren van de hoogwaardige WA-dekking die deze verzekeraars bieden.
 • Beperkt Casco: Voor Beperkt Casco onderscheiden ABN AMRO, Nationale-Nederlanden en Univé zich als topkeuzes, elk met een maximale score van 5 sterren. ABN AMRO valt op door zijn uitgebreide dekking voor schade zoals diefstal en natuurrampen, terwijl Nationale-Nederlanden wordt geprezen voor een ruimere vergoeding bij hulpverlening. Univé scoort niet alleen hoog op prijs, maar biedt ook kwalitatieve Beperkt Casco dekking. Consumenten kunnen direct een Beperkt Casco verzekering afsluiten bij deze toonaangevende verzekeraars.
 • Volledig Casco: Voor Volledig Casco blijken ABN AMRO, OHRA en Nationale-Nederlanden de meest vooraanstaande verzekeraars te zijn met 5 sterren. ABN AMRO levert opnieuw uitstekende prestaties met nieuwwaarderegelingen en uitgebreide cascodekking. OHRA, met vijf sterren voor prijsstelling, biedt veelzijdige productvarianten, waardoor consumenten keuzes hebben op basis van hun specifieke behoeften en budgetten. Nationale-Nederlanden valt op door ruime voorwaarden en een uitgebreide vergoeding bij hulpverlening. Geïnteresseerden kunnen direct bij deze verzekeraars hun Volledig Casco autoverzekering afsluiten en profiteren van uitstekende dekking en service.

Autoverzekeraars vergelijken in 4 stappen

De ideale en goedkoopste autoverzekering vergelijken doe je heel eenvoudig en snel bij Verzekering.nl. Wat heb je daarvoor nodig? Jouw persoonlijke gegevens en onze simpele vergelijkingstool. Vul je gegevens in, kies je dekking, vergelijk, kies en verzeker. Binnen 5 minuten vind je de beste verzekeringsopties om aan al jouw verzekeringswensen te voldoen.

Stap 1: Vul je gegevens in

Jouw unieke auto- en persoonsgegevens zijn allesbeslissend voor het berekenen van je premie. Welke gegevens zijn dat? We sommen ze graag voor je op en lichten ook even toe waarom deze factoren van belang zijn voor jouw premieberekening.

 • Het aantal kilometers per jaar
 • Kenteken
 • Schadevrije jaren
 • Beveiliging
 • Woonplaats
 • Leeftijd

Voor het berekenen van je premie geldt: hoe hoger het risico dat je loopt, des te hoger je maandelijkse premie uitvalt. Heb je de afgelopen jaren bewezen zonder schade te kunnen rijden? En heb je al meer rijervaring op je naam geschreven? Dan zal je premie altijd lager uitvallen dan een jonge bestuurder uit de stad, die vaker brokken maakt en in een drukke omgeving woont. Dat geldt ook voor iemand met een nieuwe, goed beveiligde auto. De kans dat deze auto wordt gestolen of gebreken vertoont, is aanzienlijk kleiner dan wanneer je een moderne en nieuwe auto hebt.

 

Stap 2: Dekking

Nu je jouw persoonlijke gegevens hebt ingevuld in onze vergelijker, is de volgende stap het bepalen van je dekking. Je hebt de keuzemogelijkheid uit drie soorten autoverzekeringen. Kies je voor de WA-verzekering, WA Beperkt Casco verzekering of juist voor een verzekering met Casco Dekking? Kies ervoor jouw autoverzekering te vergelijken op prijs, dekking en beoordeling.

WA-verzekering

Wanneer je in het bezit bent van een auto ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. WA betekent Wettelijke Aansprakelijkheid en houdt in dat je aansprakelijk gesteld kunt worden voor de kosten van schade die je bij een ander veroorzaakt. Een WA-verzekering dekt alleen dit soort schade en is vaak het goedkoopst. De WA-autoverzekering is een ideale keuze voor auto-eigenaren met minder budget of weinig schade veroorzaken.

WA Beperkt Casco verzekering

Een WA Beperkt Casco autoverzekering biedt een evenwichtige dekking. Deze premie dekt schade aan derden en beschermt je tegen enkele veelvoorkomende risico’s, waaronder diefstal, brand en ruitschade. Maar is deze variant altijd de juiste keuze? Afhankelijk van de leeftijd en waarde van je auto kan het een slimme optie zijn. Heb je een verouderde auto, maar nog wel waardevol genoeg is om te beschermen? Dan is deze premie de ideale middenweg.

WA Volledig Casco verzekering

Deze verzekering is de meest uitgebreide soort verzekering en wordt ook wel de allriskverzekering genoemd. Deze autoverzekeringen dekken de schade die je veroorzaakt bij anderen. Daarnaast dekt het ook schade die je is aangedaan en schade die je bij jezelf veroorzaakt door je eigen schuld. Elke verzekeraar hanteert wel een aantal uitzonderingen. Deze uitzonderingen verschillen per verzekeraar, dus lees de polisvoorwaarden goed na. Bepaal bij het autoverzekering vergelijken welke soort verzekering relevant voor jou is.

Aanvullende dekkingen voor je autoverzekering

Wanneer je een autoverzekering hebt gekozen, kun je ervoor kiezen om aanvullende dekkingen af te sluiten, zodat je nog vollediger verzekerd bent. Deze aanvullende verzekeringen zijn alleen complementair. Ze zijn dus niet verplicht om af te sluiten. Het kan enkel een toegevoegde zekerheid geven indien je de weg op gaat. Zo heb je de keuze uit verschillende aanvullende dekkingen.

Schadeverzekering/inzittendenverzekering

Deze inzittendenverzekering dekt de schade bij de passagiers van de bestuurder na een ongeval. Hieronder valt schade aan de persoon, de kleding en de eigendommen van de persoon die in de auto aanwezig waren tijdens het ongeval. Wanneer een passagier overlijdt of ernstig letsel oploopt tijdens het ongeval wordt een vast bedrag uitgekeerd.

Rechtsbijstand

Deze aanvullende module voor een autoverzekering vergoedt juridische hulp die je nodig hebt bij het verhalen van schade op de tegenpartij. Kun je wel juridisch advies gebruiken in een ongelukkige botsing of nadat iemand is doorgereden? De rechtsbijstand verzekering biedt een uitweg.

No-claim beschermer

De no-claim module beschermt je tegen de stijging van je premie, in het geval dat je schade claimt. Als je deze verzekering hebt afgesloten, kun je eenmaal per jaar een schade claimen zonder dat je premie omhoog gaat.

Pechhulp Nederland/buitenland

Deze aanvullende module voor een autoverzekering dekt kosten voor hulp bij pech aan je auto. Veel autoverzekeraars maken duidelijk onderscheid tussen een module voor Nederland en het Buitenland. Lees de voorwaarden goed door.

Stap 3: Vergelijken

De autoverzekering vergelijker geeft je de mogelijkheid om online autoverzekeringen te vergelijken. Deze heeft op basis van je gegevens en voorkeuren een ranglijst gemaakt met de autoverzekeringen die het beste hierbij passen. De resultaten worden 100% onafhankelijk beoordeeld op premiebedrag, de hoogte van het eigen risico en de polisvoorwaarden van de verzekering. Deze verschillende autoverzekeringen kun je onderling met elkaar vergelijken. Op deze manier krijg je een overzichtelijk beeld van alle verschillen en overeenkomsten van de verzekeringen en maak je een volledig weloverwogen keuze.

Stap 4: Kies & Verzeker

De laatste stap in het vinden en vergelijken van al onze autoverzekeraars is aangebroken. Indeze fase komt alles samen en komt het erop neer om de best passende autoverzekering af te sluiten. Op basis van de premies, dekkingen en andere relevante informatie die je zorgvuldig hebt verzameld, kun je nu doelgericht en weloverwogen handelen.

Denk goed na over de weging van je behoefte en financiële overwegingen. Wat is de ideale autoverzekering voor al uw wensen? Zet de laatste stap naar de perfecte autoverzekering. De weg naar veiligheid en zekerheid ligt binnen handbereik. Vertrouwd en binnen enkele minuten uw autoverzekering afsluiten? Dat doet u bij Verzekering.nl.

Jouw autoverzekering vergelijken en afsluiten bij Verzekering.nl

Het vinden van de ideale autoverzekering in een uitgestrekt landschap van verzekeringsaanbieders kan een ware uitdaging zijn. Verzekering.nl is jouw ultieme partner in deze zoektocht. Waarom zou je te veel tijd verspillen met het doorspitten van eindeloze opties, als je binnen enkele minuten een passende oplossing kunt vinden?

Verzekering.nl onderscheidt zich door 100% onafhankelijk vergelijken aan te bieden. Geen verborgen agenda’s, enkel jouw belang voorop. In slechts 4 stappen en 5 minuten krijg je een uitgebreide analyse om te beste autoverzekering te vergelijken. Ontdek eenvoudig en snel jouw perfecte en goedkope autoverzekering. Waarom jezelf vastpinnen aan een verouderde verzekering? Stap vandaag nog naadloos over naar een betere dekking.

Met toegang tot meer dan 75 verzekeringsmaatschappijen biedt Verzekering.nl de vergelijking waar jij naar zoekt. Neem niet genoegen met minder en vergelijk in slechts 5 minuten de autoverzekeraars die perfect op jouw verzekeringsbehoeften afstemmen. Vereenvoudig het proces, bespaar tijd en geld en ontdek vandaag nog jouw nieuwe autoverzekering.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over onze autoverzekeraars? Of wil je graag persoonlijk advies tijdens het vergelijken en afsluiten van uw autoverzekering? Aarzel niet om contact op te nemen met onze deskundige klantenservice bij Verzekering.nl. Ons vriendelijke team beantwoordt graag al uw vragen over de beschikbare polissen, dekkingen en betalingsmogelijkheden. Of het nu gaat om het maken van de laatste beslissingen of begeleiding voor het stappenplan, wij helpen je graag verder. Op deze manier hopen we al jouw eventuele twijfels weg te nemen. Ervaar onze uitmuntende service nu zelf.

 

Scroll naar boven