Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Autoverzekering vergelijken

kies de verzekering die bij je past

Car sample funnel snippet

Autoverzekering vergelijken in 2023

  • Objectief, professioneel en onafhankelijk
  • Vergelijk alle verzekeringen op één website
  • Kies zelf de goedkoopste verzekering die bij je past
  • Vergelijken en je autoverzekering direct afsluiten
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een
8.9
Henk
8/10
Goed geregeld!
Lepold
9/10
Super goede service
Gijs
10/10
Prima site!
Veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Kom je er niet helemaal uit?

We helpen je graag verder!

Verzekering.nl helpt je met het vinden van de beste autoverzekering

Online zoeken naar de beste autoverzekering tegen de goedkoopste premie en snel autoverzekeringen vergelijken is niet altijd makkelijk. Wij van Verzekering.nl helpen je graag met de beste autoverzekeringen vergelijken en selecteren. Op de website van Verzekering.nl vergelijk je alle premies gemakkelijk online bij alle online verzekeraars. Zo betaal je nooit te veel en ben je verzekerd van de meest complete vergelijking. Zo is een autoverzekering vergelijken gemakkelijk voor je gemaakt.

Zoek je een WA verzekering of juist een verzekering met Casco dekking? Op Verzekering.nl vergelijk je alle autoverzekeringen op prijs, dekking en beoordeling. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met één van onze verzekeringsspecialisten voor een advies op maat. Kortom, online een autoverzekering vergelijken is zo eenvoudig voor je gemaakt. Een auto direct verzekeren is eenvoudig.

Goedkoopste autoverzekering vergelijken

Onze vergelijker maakt op basis van je voorkeuren en gegevens een overzicht met de goedkoopste autoverzekeringen die het beste bij je passen.

We beoordelen de verzekeringen op het premiebedrag, de polisvoorwaarden en het eigen risico. Simpel en snel autoverzekeringen vergelijken doe je op Verzekering.nl.

Autoverzekering premie berekenen & kosten autoverzekering

Bij een autoverzekering vergelijken is het essentieel dat je de premie kunt berekenen. De hoogte van de premie van je autoverzekering bestaat uit allerlei factoren. Naast het type auto is ook het gewicht van de auto van belang. Hoe zwaarder de auto namelijk is, hoe groter de schade is bij een eventuele botsing. Ook de snelheid van het voertuig beïnvloed om deze reden de premie. Daarnaast wordt de premie beïnvloed door zaken als het aantal kilometers dat je per jaar rijdt, je woonplaats, leeftijd en het soort beveiliging op jouw auto. Een autoverzekering vergelijken brengt dus meerdere aspecten met zich mee.


  • Het aantal kilometers per jaar
  • Schadevrije jaren
  • Beveiliging
  • Woonplaats
  • Leeftijd

Auto direct verzekeren

Als je veel kilometers per jaar rijdt, ben je dus vaak op de weg en loop je automatisch meer risico op schade dan wanneer je amper op de weg rijdt. Hoe hoger het risico is dat je loopt, hoe hoger de premie zal zijn. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe meer korting je op je premie zal ontvangen. Dit komt door de bonus/malusregeling. Wanneer je je auto goed hebt beveiligd, zal de kans op diefstal lager zijn. In dat geval loopt de verzekeraar dus wat minder risico dan bij eenzelfde auto die geen beveiligingssysteem heeft en dat beïnvloed dan ook je premie. Bij een autoverzekering vergelijken is dit dus belangrijk. Wanneer je in een drukke stad of regio woont, loop je meer kans te verongelukken dan in hele rustige regio's. Ook is het aantal autodiefstallen groter in drukke regio's en dus zal wanneer je in een drukke regio woont je premie relatief hoger zijn. Jonge bestuurders zijn minder ervaren en vormen dus een groter risico voor de verzekeraar. Om deze reden betalen jonge bestuurders relatief vaak een hogere premie dan oudere bestuurders. Leeftijd speelt dus een rol bij online autoverzekering vergelijken en afsluiten.

Voorbeeld: wie gemiddeld veel kilometers rijdt, vormt voor een autoverzekeraar een hoger risico. Hierdoor kan het zijn dat je bij een autoverzekering vergelijken een hogere premie moet betalen.

Toch is het belangrijk om je gegevens naar waarheid in te vullen wanneer je een autoverzekering vergelijkt. Verzekeraars controleren deze gegevens namelijk en kunnen besluiten je een autoverzekering te weigeren.

Stappenplan auto direct verzekeren

Verzekering.nl beschrijft via dit stappenplan hoe het proces verloopt om bij een autoverzekering vergelijken:

1. Gegevens invullen en soort autoverzekering berekenen

De eerste stap van een autoverzekering vergelijken en afsluiten van een autoverzekering is het invullen van de gegevens. De vergelijker vraagt je om je kenteken, geboortedatum, postcode en huisnummer en schadevrije jaren. Wanneer je deze gegevens hebt ingevuld, word je doorverwezen naar een uitgebreider formulier. De ontvangen gegevens staan al voor je ingevuld. Je wordt hier gevraagd om het soort dekking voor je autoverzekering te kiezen.

Soorten autoverzekering

Voor een auto kun je drie soorten autoverzekeringen afsluiten, namelijk een WA-verzekering, een WA Beperkt Cascoverzekering of een WA Volledig Cascoverzekering (allrisk).

WA-verzekering

Wanneer je in het bezit bent van een auto ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. WA betekent Wettelijke Aansprakelijkheid en houdt in dat je aansprakelijk gesteld kunt worden voor de kosten van schade die je bij een ander veroorzaakt. Een WA-verzekering dekt alleen dit soort schade en is vaak het goedkoopst. Een WA autoverzekering vergelijken is een optie voor auto eigenaren die minder budget hebben.

WA Beperkt Casco

Deze autoverzekering dekt alle schade die je veroorzaakt bij een ander, en ook een aantal schadeoorzaken zoals ruitschade, diefstal en schade door extreme weersomstandigheden.

WA Volledig Casco

Deze verzekering is de meest uitgebreide soort verzekering en wordt ook wel de allriskverzekering genoemd. Deze autoverzekeringen dekken de schade die je veroorzaakt bij anderen, maar ook schade die je is aangedaan en schade die je bij jezelf veroorzaakt door je eigen schuld. Elke verzekeraar hanteert wel een aantal uitzonderingen. Deze uitzonderingen verschillen per verzekeraar, dus lees de polisvoorwaarden goed na. Bepaald bij het autoverzekering vergelijken welke soort verzekering relevant voor jou is.

2. Vergelijk autoverzekeringen in 2023

De autoverzekering vergelijker geeft je de mogelijkheid om online autoverzekeringen te vergelijken. Deze heeft op basis van je gegevens en voorkeuren een ranglijst gemaakt met de autoverzekeringen die het beste hierbij passen. De resultaten worden beoordeeld op premiebedrag, de hoogte van het eigen risico en de polisvoorwaarden van de verzekering. Deze verschillende autoverzekeringen kun je onderling met elkaar vergelijken. Zo krijg je een overzichtelijk beeld van de verschillen en overeenkomsten van de verzekeringen en kun je en weloverwogen keuze maken.

Opzegtermijn checken bij autoverzekering vergelijken

Voordat je een autoverzekering afsluit, moet je zeker weten of je contractduur al verlopen is, zodat je je oude verzekering op kunt zeggen. Veel verzekeraars hanteren een andere opzegtermijn en contractduur, dus lees dit goed na in de polisvoorwaarden.

3. Aanvullende modules autoverzekering

Wanneer je een autoverzekering hebt gekozen, kun je ervoor kiezen om aanvullende modules af te sluiten, zodat je nog vollediger verzekerd bent. Deze aanvullende verzekeringen zijn echter niet verplicht. Vaak kun je kiezen uit de volgende modules:

Schadeverzekering/inzittendenverzekering

Deze inzittendenverzekering dekt de schade bij de passagiers van de bestuurder na een ongeval. Hieronder valt schade aan de persoon, de kleding en de eigendommen van de persoon die in de auto aanwezig waren tijdens het ongeval. Wanneer een passagier overlijdt of ernstig letsel oploopt tijdens het ongeval wordt een vast bedrag uitgekeerd.

Rechtsbijstand

Deze aanvullende module voor een autoverzekering vergoedt juridische hulp die je nodig hebt bij het verhalen van schade op de tegenpartij.

No claim beschermer

De no claim module beschermt je tegen het stijgen van je premie wanneer je schade claimt. Als je deze verzekering hebt afgesloten, kun je éenmaal per jaar een schade claimen zonder dat je premie omhoog gaat.

Pechhulp Nederland/Buitenland

Deze aanvullende module voor een autoverzekering dekt kosten voor hulp bij pech aan je auto. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen een module voor Nederland en het Buitenland.

5. Voorlopige dekking

Wanneer je al je gegevens hebt ingevoerd en je (aanvullende) dekkingen hebt geselecteerd, wordt de aanvraag verstuurd naar de verzekeraar. Dan moet je wachten tot de verzekeraar je accepteert als verzekerde. Soms gebeurt dit direct, maar er kan ook een langere tijd overheen gaan.

In de tijd tussen de aanvraag en de bevestiging van je autoverzekering krijg je van Verzekering.nl een voorlopige dekking. Dit betekent dat je in de tussentijd wel gewoon verzekerd in je auto kunt rijden.

Wanneer je in het verleden veel schade hebt geclaimd of niet netjes je premie hebt betaald, kan een verzekeraar je weigeren. Mocht dit het geval zijn, kun je bij een andere verzekeraar een nieuwe verzekering aanvragen.

6. Weigering autoverzekering

Een verzekeraar mag je voor een autoverzekering weigeren; royeren noemen we dat. Weigeren doen ze wellicht wanneer je in het verleden veel schade hebt geclaimd of wanneer je hebt verzuimd je premie te betalen. Word je geweigerd, dan mag je bij een andere verzekeraar een nieuwe autoverzekering aanvragen.

7. Acceptatie

Wanneer je geaccepteerd bent door je verzekeraar kun je je andere verzekering opzeggen en kun je goed verzekerd de weg op.

8. Opzeggen autoverzekering

Wanneer je een autoverzekering hebt gekozen, moet je je andere verzekering (als je die hebt) opzeggen. Je moet hierbij rekening houden met een opzegtermijn van je oude autoverzekering. De meeste verzekeraars hanteren een maand opzegtermijn na het eerste jaar.

Meer veelgestelde vragen
Direct berekenen
Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright