Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

ANWB autoverzekering

De ANWB is bekend om de hulp die het biedt bij autopech, maar naast die dienst is het bedrijf ook een verzekeraar. Het bedrijf biedt verzekeringen die te maken hebben met onderweg zijn zoals reisverzekeringen, bromfietsverzekeringen, fietsverzekeringen en tot slot ook autoverzekeringen

Met de autoverzekering van ANWB kan je altijd rekenen op de juiste hulp onderweg. De alarmcentrale staat 24/7 voor je klaar en biedt jou de hulp die jij op dat moment nodig hebt. Als jouw auto wordt gerepareerd bij een van de schadeherstellers van de ANWB dan krijg jij van de ANWB een gratis vervangende auto. De auto kan jij gebruiken zolang de reparatie duurt. Met de veilig rijden autoverzekering krijg jij een stick van ANWB mee voor in de auto waarmee de rijstijl wordt gemeten. Bij een goede rijstijl ontvang jij tot wel 30% extra korting op de premie. Hoe langer iemand lid is van de ANWB, hoe hoger de korting. Als jij nu lid wordt, krijgt u ook gelijk 7,5% ledenvoordeel. Hoe langer iemand lid is van de ANWB, hoe hoger de korting. Als u nu lid wordt, krijgt u ook gelijk 7,5% ledenvoordeel.

Vergelijk autoverzekeringen

De premie van een autoverzekering bij ANWB

De premie die je betaalt bij het hebben van een autoverzekering bij de ANWB verschilt enorm per situatie. Het hangt namelijk af van onder andere: je woonplaats, je leeftijd, je auto, en tot slot ook de schadevrije jaren. Als je nieuwsgierig bent naar welke premie jij moet betalen en of er niet meer voordeligere autoverzekeringen zijn, dan kun jij op onze site het aanbod van autoverzekeringen vergelijken.

De dekking van autoverzekeringen bij ANWB

De ANWB biedt een paar soorten dekkingen bij de autoverzekering. Je ben verplicht om je auto WA te verzekeren. Je kan ook een ruimere autoverzekering nemen. Dit is meestal ook slimmer. Als je een ruimere autoverzekering wilt dan kan je bij ANWB uit drie verschillende dekkingen kiezen.

• WA (Wettelijke aansprakelijkheid)

- Schade aan anderen

• WA + Beperkt casco

- Schade aan anderen

- Diefstal

- Aanrijding dier

- Ruitschade

• WA + Volledig casco

- Schade aan anderen

- Diefstal

- Aanrijding dier

- Ruitschade

- Schade aan eigen auto

- Aanschafgarantie

ANWB aanvullende autoverzekeringen

Verder heeft de ANWB ook nog eens aanvullende autoverzekeringen. Met deze verzekeringen breid je de dekking uit van je autoverzekering. Hierdoor kan je autoverzekering nog beter passen bij je persoonlijke situatie. De aanvullende verzekeringen zijn:

• Zekerheid voor inzittenden

• Verkeersrechtsbijstand

• 3 jaar aanschafwaardegarantie

• Vervangend vervoer Europa

• Accessoire dekking

Schade melden autoverzekering ANWB

Als er schade wordt gereden dan moet de autoschade vermeld worden bij de ANWB. Dit wordt gedaan door een schadeformulier van de ANWB in te vullen. Er zijn verschillende manieren hoe dit gedaan kan worden:

Schade melden via de post

Bij deze optie wordt er een kopie gemaakt van het schadeformulier dat volledig is ingevuld. De voor en achter kant dienen gekopieerd te worden. Dit moet dan met de post naar de ANWB gestuurd worden.

Schade melden via de app

Bij deze optie moet de app van de ANWB worden gedownload op je mobiele telefoon. Eenmaal gedownload meld je de schade eenvoudig en snel in de app.

Schade melden via het internet

Bij deze optie moet je naar je persoonlijke omgeving op de website van ANWB inloggen. Na het inloggen kan makkelijk op de site de autoschade worden aangemeld.

Autoverzekering afsluiten bij ANWB

Als jij een autoverzekering bij ANWB af wil sluiten dan kan je dat makkelijk doen door naar de ANWB-website te gaan en daar af te sluiten.

Autoverzekering opzeggen bij ANWB

Als jij je autoverzekering die afgesloten is bij ANWB wilt opzeggen dan kan je dit gemakkelijk doen door te bellen naar het telefoonnummer 088-269 28 37. Het is van maandag t/m vrijdag bereikbaar. De tijden waarin gebeld kan worden is 8.30 tot 18.00 en op zaterdagen van 10.00 tot 16.00

De Contactgegevens van ANWB

De Klantenservice: 088 269 2222

De Alarmcentrale (NL): 088 269 28 88

De Alarmcentrale (buitenland): 0031 70 314 14 14

Vergelijk autoverzekeringen


© copyright