Zakelijk

Strengere regels voor sleutelloze auto’s

Autoverzekering nieuws

Strengere regels voor sleutelloze auto’s

2 minuten leestijd
Maar liefst 88% van de auto’s met een keyless entrysysteem is gemakkelijk te stelen. Om toekomstige diefstallen tegen te gaan komen verzekeraars met strengere eisen voor deze ‘sleutelloze’ auto’s. Het doel is om het aantal schademeldingen voor 2021 te beperken.

Autorijden zonder gedoe, wie wil dat nou niet? Met een sleutelloze auto kan dit gemakkelijk. In Nederland rijden er op het moment maar liefst zo een 900.000 met een sleutelloze auto rond. Gemakkelijk om in te rijden, maar ook een gemakkelijk doelwit voor dieven. 800.000 van deze auto’s zijn namelijk onvoldoende beveiligd. Genoeg reden om daar verandering in aan te brengen volgens autoverzekeraars. Hierdoor komen er strengere regels voor sleutelloze auto’s. Bekijk ze hieronder.

Keyless entry

Sleutels met keyless entry: niet jij maar een elektronisch signaal in de sleutel opent het portier van jouw auto. Erg handig natuurlijk, behalve dan dat autodieven jouw sleutel met elektronisch signaal zo weten te vinden met behulp van een handzender. Indien de sleutels gevonden zijn, kan de dief jouw auto vervolgens binnen enkele seconden openen. Met het nieuwe Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging hoef je hier gelukkig niet meer bang voor te zijn.

Het nieuwe keurmerk

Éen van de strengere regels voor sleutelloze auto’s is voordat een sleutelloze auto het Keurmerk CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) Voertuigbeveiliging krijgt, moet de auto aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet de elektronische sleutel bijvoorbeeld binnen maximaal vijf minuten na sluiten in slaapstand springen. Wanneer de sleutel in slaapstand staat, werkt het elektronische signaal niet meer. De sleutel kan dan ook niet meer gevonden worden door dieven. Het installeren van een systeem dat het elektronische signaal wegfiltert is ook een optie.

Keyjack

Toch nog bang dat autodieven de sleutels van jouw sleutelloze auto kunnen vinden? Dan is het aanschaffen van een KeyJack erg verstandig. Een Keyjack is namelijk een zakje dat het elektronische signaal van jouw sleutel blokkeert. Wanneer je jouw sleutel in het zakje opbergt, hoef je niet bang te zijn dat jouw auto de volgende dag plots niet meer voor de deur staat. Het opbergzakje is te koop voor uiteenlopende prijzen en sommige verzekeraars bieden zelfs een kortingscode aan.

Slimme dieven

Door de jaren heen zijn autodieven steeds slimmer geworden. Niet alleen sleutelloze auto’s, maar ook vele Tesla’s werden eerder nog gestolen. De Tesla’s in kwestie konden door de auto-eigenaren geopend worden met een speciale app. Deze app wisten autodieven te hacken. Hoewel een pincode deze hackpogingen tegen moet gaan, raden verzekeraars aan om altijd alert te blijven.

Autoverzekering

Weten welke autoverzekering het beste bij jou past én welke het goedkoopst is? Op Verzekering.nl kom je hier binnen minder dan vijf minuten achter. Vul onze vergelijkingsmachine in, vergelijk de verschillende verzekeraars, kies en sluit een verzekering af. Zo weet je zeker dat je niet voor een dure verrassing komt te staan wanneer er wat met jouw auto gebeurt.

Vergelijk direct het aanbod van verschillende autoverzekeraars of lees meer over de autoverzekeringen die verzekeraars aanbieden.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven