Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?

Reisverzekering vergelijken

  • Vergelijk verzekeraars op dekking en premie
  • Verzekering afsluiten en overstappen zonder gedoe
  • Bespaar honderden euro’s per jaar
Binnen 5 minuten de beste reisverzekering

Reisverzekering vergelijken

Ben jij een reislustig type die meerdere keren per jaar de koffers pakt naar een verre bestemming of houd jij het liever wat korter en binnen onze eigen landsgrenzen? Wat we in ieder geval zeker weten is dat een goede reisverzekering voor alle vakantiegangers belangrijk is. Met behulp van onze reisvergelijker kun je eenvoudig uiteenlopende reisverzekeringen met elkaar vergelijken en binnen enkele minuten de best passende en meest voordelige verzekering online afsluiten. Je kunt zelf aangeven welke rubrieken je graag wilt verzekeren en welke in jouw geval niet nodig zijn. Op deze manier sluit de reisverzekering perfect aan op jouw vakantieplannen en kun jij zorgeloos genieten!


Vergelijk de beste verzekeraars

Logo Promovendum
Logo PolisDirect
Logo Zekur.nl
Logo VvAA
Logo Zelf.nl
Nationale Nederlanden
Logo Inshared
Logo Hema
Logo Europeesche
Interpolis beeldmerk logo_tcm163-122046
Menzis-300x146
unive-300x97
Screen-Shot-2013-11-05-at-8.32.56-PM-300x53

Reisverzekering vergelijken en afsluiten

Het is wel zo prettig om zonder zorgen op vakantie te gaan. Daarom kan het verstandig zijn om een reisverzekering af te sluiten. Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen. De reisverzekering vergelijken doe je snel en eenvoudig via Verzekering.nl.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is een tijdelijke verzekering die een vaste ingangsdatum en einddatum heeft. De hoogte van de premie van dit type reisverzekering hangt af van het aantal vakantiedagen, het aantal personen en of je eventueel extra dekkingen hebt meeverzekerd. Indien je door onvoorziene omstandigheden later dan de einddatum van je kortlopende reisverzekering terugkomt, loopt de verzekering alsnog mee tot de thuiskomst. Let er echter wel goed op wat je verzekeraar vindt vallen onder onvoorziene omstandigheden. Mochten de omstandigheden daar namelijk niet onder vallen dan is het verstandig om de extra dagen ook te verzekeren.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is een verzekering die het hele jaar door geldt. Deze verzekering geldt dus ook als je op verschillende vakanties gaat die niet aaneengesloten zijn. De premie voor deze verzekering is relatief goedkoper dan de kortlopende reisverzekering in het geval dat je als stel voor drie weken per jaar op vakantie gaat of wanneer je als alleenstaande drie tot vier weken per jaar op vakantie gaat.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering sluit je af voordat je daadwerkelijk op vakantie gaat. Indien je voordat je op vakantie door bepaalde omstandigheden niet meer kan gaan, betaalt je verzekering je je geld terug. Let er hierbij wel op dat de verzekeraar voorwaarden heeft verbonden aan je annuleringsverzekering en dat je dus niet zomaar je geld terug krijgt.

Je hebt twee soorten annuleringsverzekeringen, een kortlopende- en een langlopende annuleringsverzekering. Wanneer je een kortlopende annuleringsverzekering afsluit, ben je alleen verzekerd voor een specifieke reis. Indien je slechts een enkele keer per jaar op reis gaat zou dit een goede optie kunnen zijn. De langlopende reisverzekering geldt net als de doorlopende reisverzekering het hele jaar door. Indien je meerdere malen per jaar op reis gaat hoef je je dus hier niet apart voor te verzekeren. Snel de goedkoopste reisverzekering vergelijken? Gebruik direct onze reisverzekerings vergelijkings tool.

Direct berekenen


Reisverzekering nieuws

Meer reisverzekering nieuws