Reisverzekering vergelijken

Onbezorgd op reis!

Reisverzekering vergelijken

Vergelijk en sluit binnen 5 minuten af!

Reisverzekering vergelijken

Ben je een reislustig type dat meerdere keren per jaar de koffers pakt naar een verre bestemming of houdt je het liever binnen onze eigen landsgrenzen? Wat we in ieder geval zeker weten is dat een goede reisverzekering voor alle vakantiegangers belangrijk is. Bij Verzekering.nl kies je zelf welke verzekeraar bij je past. Je kiest de reisverzekering die je wilt, eventueel met aanvullende modules. Wij hebben ons aanbod voor je gesorteerd van de goedkoopste vanaf premie naar de duurste vanaf premie.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die het hele jaar door geldt. Deze verzekering geldt dus ook als je op verschillende vakanties gaat die niet aaneengesloten zijn. De premie voor een doorlopende reisverzekering is relatief goedkoper dan de kortlopende reisverzekering in het geval dat je als stel voor drie weken per jaar op vakantie gaat of wanneer je als alleenstaande drie tot vier weken per jaar op vakantie gaat.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering sluit je af voordat je daadwerkelijk op vakantie gaat. Indien je voordat je op vakantie door bepaalde omstandigheden niet meer kan gaan, betaalt je verzekering je je geld terug. Let er hierbij wel op dat de verzekeraar voorwaarden heeft verbonden aan je annuleringsverzekering en dat je dus niet zomaar je geld terug krijgt. Er zijn twee soorten annuleringsverzekeringen, een kortlopende- en een langlopende annuleringsverzekering. Wanneer je een kortlopende annuleringsverzekering afsluit, ben je alleen verzekerd voor een specifieke reis. Indien je slechts een enkele keer per jaar op reis gaat zou dit een goede optie kunnen zijn. De langlopende reisverzekering geldt net als de doorlopende reisverzekering het hele jaar door. Indien je meerdere malen per jaar op reis gaat hoef je je hier dus niet apart voor te verzekeren. Snel de goedkoopste reisverzekering vergelijken? Kijk snel in ons reisverzekering overzicht.
Onze top 5 reisverzekeraars

Waarop zijn de premies van de doorlopende reisverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • Doorlopende reisverzekeringen
 • Alleenstaand zonder kinderen
 • Geboortedatum: 01-01-1980
 • Europa dekking
 • Laagste aantal dagen aaneengesloten op reis
 • Bagage meeverzekerd, laagste verzekerde som
 • Geen aanvullende dekkingen
 • Eigen risico tussen € 100,- en € 250,- afhankelijk van mogelijkheden bij verzekeraar

Datum berekening: 17 oktober 2023

Keuze uit de beste reisverzekeraars

Bekijk een groot aantal verzekeraars van reisverzekeringen

Gemakkelijk vergelijken in 3 stappen

Met onze vergelijkingstool vraag je binnen 5 minuten je reisverzekering aan!
1
Stap 1: je gegevens

Vul je geboortedatum, gezinssamenstelling en het type reisverzekering in.

2
Stap 2: aanvullende dekking

Bekijk het overzicht en kies aanvullende dekkingen.

3
Stap 3: vergelijken

Vergelijk reisverzekeringen op prijs, dekking en reisduur.

Veelgestelde vragen over reisverzekeringen

De belangrijkste antwoorden over reisverzekeringen
Reisverzekering vergelijken
De voordeligste reisverzekeringen vergelijken

Kosten reisverzekering

De gemiddelde kosten voor een reisverzekering zijn enkele euro’s per maand; deze premie betaal je het hele jaar door. Voor een kortlopende reisverzekering betaal je voor de periode waarin je op vakantie bent doorgaans eenmalig tientallen euro’s. De premie van een reisverzekering is afhankelijk van de volgende factoren:

 • Duur van de reis
 • De soort dekking
 • De reisbestemming
 • Aantal reizigers
 • De verzekeraar

De beste reisverzekeringen volgens MoneyView-onderzoek

In april 2023 heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau MoneyView een grondig onderzoek uitgevoerd naar de beste reisverzekeringen. Het onderzoek resulteerde in een publicatie waarin meer dan 40 reisverzekeringen zijn beoordeeld. Hieronder staan de verzekeraars die een beoordeling van 5 van de 5 sterren hebben ontvangen voor hun reisverzekeringen:

 • Voor doorlopende reisverzekeringen werd Univé geïdentificeerd als de beste reisverzekeraar op het gebied van prijs. Dit is het 13e opeenvolgende jaar waarin Univé 5 sterren ontvangt voor prijs-kwaliteitverhouding. Een goede prijs-kwaliteitverhouding is voor Univé van groot belang. Sluit hier af.
 • Voor doorlopende reisverzekeringen werd Allianz Global Assistance gekozen als de beste reisverzekeraar op het gebied van voorwaarden. Dit is het 6e jaar op rij dat Allianz Global Assistance 5 sterren ontvangt voor de voorwaarden van de doorlopende reisverzekering. Sluit hier af.

De resultaten van het onderzoek van MoneyView bieden waardevolle inzichten voor degene die op zoek zijn naar betrouwbare reisverzekeringen.

Reisverzekering vergelijken en afsluiten

Het is wel zo prettig om zonder zorgen op vakantie te gaan. Daarom kan het verstandig zijn om een reisverzekering af te sluiten. Er zijn verschillende soorten verzekeringen, namelijk een kortlopende en een langlopende reisverzekering. Vergelijken doe je snel en eenvoudig via Verzekering.nl.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is een tijdelijke verzekering die een vaste ingangsdatum en einddatum heeft. De hoogte van de premie van dit type reisverzekering hangt af van het aantal vakantiedagen, het aantal personen en of je eventueel extra dekkingen hebt meeverzekerd. Indien je door onvoorziene omstandigheden later dan de einddatum van je kortlopende reisverzekering terugkomt, loopt de verzekering alsnog mee tot de thuiskomst. Let er echter wel goed op wat je verzekeraar vindt vallen onder onvoorziene omstandigheden. Mochten de omstandigheden daar namelijk niet onder vallen dan is het verstandig om de extra dagen ook te verzekeren.

Reisverzekering opzeggen

Als je wil overstappen, moet je eerst je huidige reisverzekering opzeggen. Dit doe je in een brief of e-mail naar je verzekeraar. Vervolgens kies je een nieuwe verzekering. Gebruik onze vergelijkingstool om de goedkoopste reisverzekering met de beste dekking te vinden en af te sluiten. Dit laatste kan direct online; zo heb je binnen enkele minuten een nieuwe reisverzekering.

Medische kosten in het buitenland

Vanuit de basis zorgverzekering ben je verzekerd voor onvoorziene noodzakelijke zorg. Ook in het buitenland. Het is echter zo dat de verzekeraar doorgaans nooit het hele bedrag vanuit de basis zorgverzekering dekt. Met een basisdekking vergoedt de verzekeraar uitsluitend tot het bedrag dat je behandeling in Nederland zou kosten.

Stel dat een behandeling je in het buitenland € 600,- kost, terwijl je in Nederland € 500,- betaalt voor dezelfde behandeling. Dan vergoedt de verzekeraar tot € 500,-. Ga je een reis maken waar enig risico aan verbonden zit, zoals wintersporten of bergbeklimmen? Kies dan voor bijvoorbeeld de Ongevallen in het buitenland of de Gevaarlijke sporten module.

Dekkingen reisverzekeringen

Bagagedekking

Met de bagagedekking is je persoonlijke bagage tegen verlies, vermissing, diefstal en beschadiging verzekerd. Verzekeraars hanteren hierin verschillende bedragen die ze uitkeren. Bekijk de polisvoorwaarden voor de bagagedekking per verzekeraar. Bij enkele reisverzekeraars vallen mobiele telefoons buiten dekkingen die je voor je reisverzekering kunt afsluiten.

Aanvullende modules

Meer dekkingen aan je reisverzekering toevoegen? Vul dan de volgende aanvullende modules in bij onze vergelijkingstool.

Duikverzekering

Bij een duikverzekering maken verzekeraars een verschil tussen recreatief duiken – waarbij je niet meer dan 40 meter duikt – en technisch duiken, zoals grotduiken en wrakduiken. Technisch duiken is niet in alle gevallen meeverzekerd en soms dien je in het bezit te zijn van een duikbrevet. Recreatief duiken, met ademapparatuur, kun je meeverzekeren bij de reisverzekering. Doorgaans vergoeden verzekeraars voor reizigers met een duikverzekering alle kosten bij aansprakelijkheid en ongevallen.

Aanvullende ziektekosten / dekking geneeskundige kosten

Vanuit je basiszorgverzekering ben je voor het grootste deel van de medische kosten in het buitenland verzekerd. Toch keren verzekeraars niet het hele bedrag uit als een behandeling in het buitenland duurder is dan in Nederland. Dit verschil kun je verzekeren met een Aanvullende ziektekosten module. Zo ben je voor alle medische kosten in het buitenland verzekerd.

Autopech

De autopech module is voor reizigers die graag met de auto op vakantie gaan. Check vooraf bij je autoverzekeraar of je al verzekerd bent voor pechhulp onderweg. Is dit niet het geval? Dan kun je bij je reisverzekering deze aanvullende dekking kiezen. Mocht je auto stuk gaan onderweg, dan dekt de autopech module:

 • Onderdelen die opgestuurd moeten worden
 • Wanneer de pechhulp onderweg je auto naar een garage moet slepen
 • Schade aan een andere auto en de rechtsbijstand
 • Je auto naar Nederland vervoeren
 • Vernietiging wanneer reparatie niet meer mogelijk is
 • Kosten in een hotel als je de reis niet kunt voortzetten
Vervangend vervoer

Met deze aanvullende dekking ben je verzekerd wanneer je je reis niet voort kunt zetten met je eigen auto. je reisverzekeraar zorgt in dit geval voor vervangend vervoer.

Reisverzekering wintersport vergelijken

Met een dekking voor je wintersportvakantie ben je verzekerd voor medische kosten die niet vanuit de basiszorgverzekering worden gedekt. Ook ben je met een wintersportmodule verzekerd voor de zogenoemde gipsvlucht: de vlucht terug naar Nederland, omdat je vanwege de valpartij je vakantie niet meer verder kunt voortzetten. Deze terugvlucht noemen we ook wel repatriëring. Let bij een wintersportmodule ook op de eventuele dekking buiten de piste. Niet alle verzekeraars dekken ongevallen die off-piste gebeuren. Dit is terug te vinden in de polisvoorwaarden.

Gevaarlijke sporten

Niet alle vakanties dienen ter ontspanning. Reizigers die genieten van een adrenalinekick kunnen het beste kiezen voor een Gevaarlijk sporten module. Hierbij ben je bij de meeste verzekeraars verzekerd voor extra kosten bij een ongeval tijdens de volgende activiteiten:

 • Abseilen
 • Kitesurfen
 • Hanggliden
 • Raften
 • Afdalen in grotten
 • Paragliden
 • Wildwatervaren
 • Delta- en ultralight vliegen
 • Parachutespringen
 • Diepzeeduiken
 • Bergbeklimmen
 • Zweefvliegen

Repatriëring

Repatriëring is het vervoer – vaak een vlucht – terug naar Nederland wanneer je de vakantie niet kunt voortzetten. Mocht het risico bestaan dat je je reis vroegtijdig moet afbreken, dan kun je de repatriëring meeverzekeren.

Geld verzekeren

Niet alle verzekeraars bieden een dekking aan voor contant geld. Als je een reisverzekering wilt waarbij contant geld wel tot een bepaald bedrag is meeverzekerd, vul dit dan in bij onze vergelijkingstool. Contant geld verzekeren zorgt er wel voor dat je premie stijgt; het is namelijk geen goedkope dekking. Maximaal dekt een verzekeraar € 750,- contant geld.

Zakelijke dekking

Reizen die je maakt voor het werk zijn niet verzekerd met een reguliere reisverzekering. Je dient hiervoor een aanvullende module in te schakelen.

Ongevallen in het buitenland

De ongevallendekking heeft betrekking op een vaste vergoeding wanneer je blijvend invalide raakt of overlijdt tijdens de vakantie. Het gaat daarbij niet om de terugreis naar Nederland of de medische kosten door een ongeval. Een ongevallendekking keert eenmalig een bedrag uit bij invaliditeit of overlijden. Bij overlijden keren verzekeraars tussen de € 5.000,- en € 50.000,- uit. Bij invaliditeit ligt dit bedrag tussen de € 10.000,- en € 100.000,-. Wanneer je wil weten of je kosten vergoed worden, zal de reisverzekeraar eerst nagaan in hoeverre je invalide bent verklaard en wat de ernst van de invaliditeit is. Het uit te keren bedrag verschilt per verzekeraar en is terug te vinden in de polisvoorwaarden. Bij deze dekking zijn enkele situaties vastgelegd waarbij de reisverzekeraar geen bedrag hoeft uit te keren:

 • Wanneer het ongeval je eigen schuld is of door roekeloosheid is gebeurd.
 • Als je ten tijde van het ongeval onder invloed was van drugs of alcohol.
 • Als het ongeval gebeurde tijdens je deelname aan een wedstrijd.

Enkele reisverzekeraars hanteren een aangepaste dekking bij kinderen tot 16 jaar en ouderen vanaf 70 jaar. Alle voorwaarden voor een ongevallendekking in het buitenland vind je in de polisvoorwaarden.

Besparen op een reisverzekering

Als je wil besparen op je reisverzekering, moet je goed kijken naar welke dekkingen je écht nodig hebt. Ook kunnen aanvullende modules, zoals de aanvullende ziektekosten of pechhulp in het buitenland al door je huidige zorgverzekering of autoverzekering worden gedekt. Door dit vooraf goed te checken, voorkom je een dubbele verzekering en onnodige extra kosten.

Scroll naar boven