Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Reisverzekering vergelijken

Bent u een reislustig type dat meerdere keren per jaar de koffers pakt naar een verre bestemming of houdt u het liever binnen onze eigen landsgrenzen? Wat we in ieder geval zeker weten is dat een goede reisverzekering voor alle vakantiegangers belangrijk is. Met behulp van onze reisvergelijker kunt u eenvoudig uiteenlopende reisverzekeringen met elkaar vergelijken en binnen enkele minuten de best passende en meest voordelige verzekering online afsluiten. U kunt zelf aangeven welke rubrieken u graag wilt verzekeren en welke in uw geval niet nodig zijn. Op deze manier sluit de reisverzekering perfect aan op uw vakantieplannen en kunt u zorgeloos genieten!

Vind een goedkope reisverzekering en sluit deze direct online af

Binnen enkele minuten een kortlopende of doorlopende reisverzekering

100% onafhankelijke vergelijking van reisverzekeringen

Twitter
Facebook 070 2210633
mail onsinfo@verzekering.nl


Goedkope reisverzekering

Bij Verzekering.nl geeft u zelf aan wat voor soort reisverzekering u wilt, eventueel met aanvullende modules. Onze keuzehulp filtert hierna alleen de reisverzekeringen die het meest relevant zijn voor u. U kiest zelf welke verzekering het beste bij u past en zo betaalt u nooit te veel. Dat is pas een goedkope reisverzekering.

Kosten reisverzekering

De gemiddelde kosten voor een doorlopende reisverzekering zijn enkele euro’s per maand; deze premie betaalt u het hele jaar door. Voor een kortlopende reisverzekering betaalt u voor de periode waarin u op vakantie bent doorgaans eenmalig tientallen euro’s. De premie van een reisverzekering is afhankelijk van de volgende factoren:

 • Duur van de reis
 • De soort dekking
 • De reisbestemming
 • Aantal reizigers
 • De verzekeraar

Beste reisverzekering

Juist omdat u bij Verzekering.nl zelf kunt kiezen wie uw verzekeraar wordt en welke aanvullende modules u wilt toevoegen aan uw reisverzekering, vindt u de beste reisverzekering die helemaal past bij uw reis.

Reisverzekering vergelijken en afsluiten

Het is wel zo prettig om zonder zorgen op vakantie te gaan. Daarom kan het verstandig zijn om een reisverzekering af te sluiten. Er zijn verschillende soorten verzekeringen, namelijk een kortlopende en een langlopende reisverzekering. Vergelijken doet u snel en eenvoudig via Verzekering.nl.

Reisverzekering opzeggen

Als u wilt overstappen, moet u eerst uw huidige reisverzekering opzeggen. Dit doet u in een brief of e-mail naar uw verzekeraar. Vervolgens kiest u een nieuwe verzekering. Gebruik onze vergelijkingstool om de goedkoopste reisverzekering met de beste dekking te vinden en af te sluiten. Dit laatste kan direct online; zo heeft u binnen enkele minuten een nieuwe reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is een tijdelijke verzekering die een vaste ingangsdatum en einddatum heeft. De hoogte van de premie van dit type reisverzekering hangt af van het aantal vakantiedagen, het aantal personen en of u eventueel extra dekkingen hebt meeverzekerd. Indien u door onvoorziene omstandigheden later dan de einddatum van uw kortlopende reisverzekering terugkomt, loopt de verzekering alsnog mee tot de thuiskomst. Let er echter wel goed op wat uw verzekeraar vindt vallen onder onvoorziene omstandigheden. Mochten de omstandigheden daar namelijk niet onder vallen dan is het verstandig om de extra dagen ook te verzekeren.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die het hele jaar door geldt. Deze verzekering geldt dus ook als u op verschillende vakanties gaat die niet aaneengesloten zijn. De premie voor een doorlopende reisverzekering is relatief goedkoper dan de kortlopende reisverzekering in het geval dat u als stel voor drie weken per jaar op vakantie gaat of wanneer u als alleenstaande drie tot vier weken per jaar op vakantie gaat.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering sluit u af voordat u daadwerkelijk op vakantie gaat. Indien u voordat u op vakantie door bepaalde omstandigheden niet meer kan gaan, betaalt uw verzekering u uw geld terug. Let er hierbij wel op dat de verzekeraar voorwaarden heeft verbonden aan uw annuleringsverzekering en dat u dus niet zomaar uw geld terug krijgt.

Er zijn twee soorten annuleringsverzekeringen, een kortlopende- en een langlopende annuleringsverzekering. Wanneer u een kortlopende annuleringsverzekering afsluit, bent u alleen verzekerd voor een specifieke reis. Indien u slechts een enkele keer per jaar op reis gaat zou dit een goede optie kunnen zijn. De langlopende reisverzekering geldt net als de doorlopende reisverzekering het hele jaar door. Indien u meerdere malen per jaar op reis gaat hoeft u zich dus hier niet apart voor te verzekeren. Snel de goedkoopste reisverzekering vergelijken? Gebruik direct onze reisverzekerings vergelijkings tool.

Medische kosten in het buitenland

Vanuit de basis zorgverzekering bent u verzekerd voor onvoorziene noodzakelijke zorg. Ook in het buitenland. Het is echter zo dat de verzekeraar doorgaans nooit het hele bedrag vanuit de basis zorgverzekering dekt. Met een basisdekking vergoedt de verzekeraar uitsluitend tot het bedrag dat uw behandeling in Nederland zou kosten.

Stel dat een behandeling u in het buitenland € 600,- kost, terwijl u in Nederland € 500,- betaalt voor dezelfde behandeling. Dan vergoedt de verzekeraar tot € 500,-. Gaat u een reis maken waar enig risico aan verbonden zit, zoals wintersporten of bergbeklimmen? Kies dan voor bijvoorbeeld de Ongevallen in het buitenland of de Gevaarlijke sporten module.

Dekkingen reisverzekeringen

Bagagedekking

Met de bagagedekking is uw persoonlijke bagage tegen verlies, vermissing, diefstal en beschadiging verzekerd. Verzekeraars hanteren hierin verschillende bedragen die ze uitkeren. Bekijk de polisvoorwaarden voor de bagagedekking per verzekeraar. Bij enkele reisverzekeraars vallen mobiele telefoons buiten dekkingen die u voor uw reisverzekering kunt afsluiten.

Aanvullende modules

Meer dekkingen aan uw reisverzekering toevoegen? Vul dan de volgende aanvullende modules in bij onze vergelijkingstool.

Duikverzekering

Bij een duikverzekering maken verzekeraars een verschil tussen recreatief duiken – waarbij u niet meer dan 40 meter duikt – en technisch duiken, zoals grotduiken en wrakduiken. Technisch duiken is niet in alle gevallen meeverzekerd en soms dient u in het bezit te zijn van een duikbrevet. Recreatief duiken, met ademapparatuur, kunt u meeverzekeren bij de reisverzekering. Doorgaans vergoeden verzekeraars voor reizigers met een duikverzekering alle kosten bij aansprakelijkheid en ongevallen.

Aanvullende ziektekosten / dekking geneeskundige kosten

Vanuit uw basiszorgverzekering bent u voor het grootste deel van de medische kosten in het buitenland verzekerd. Toch keren verzekeraars niet het hele bedrag uit als een behandeling in het buitenland duurder is dan in Nederland. Dit verschil kunt u verzekeren met een Aanvullende ziektekosten module. Zo bent u voor alle medische kosten in het buitenland verzekerd.

Autopech

De autopech module is voor reizigers die graag met de auto op vakantie gaan. Check vooraf bij uw autoverzekeraar of u al verzekerd bent voor pechhulp onderweg. Is dit niet het geval? Dan kunt u bij uw reisverzekering deze aanvullende dekking kiezen. Mocht uw auto stuk gaan onderweg, dan dekt de autopech module:

 • Onderdelen die opgestuurd moeten worden
 • Wanneer de pechhulp onderweg uw auto naar een garage moet slepen
 • Schade aan een andere auto en de rechtsbijstand
 • Uw auto naar Nederland vervoeren
 • Vernietiging wanneer reparatie niet meer mogelijk is
 • Kosten in een hotel als u de reis niet kunt voortzetten

Vervangend vervoer

Met deze aanvullende dekking bent u verzekerd wanneer u uw reis niet voort kunt zetten met uw eigen auto. Uw reisverzekeraar zorgt in dit geval voor vervangend vervoer.

Wintersport

Met een dekking voor uw wintersportvakantie bent u verzekerd voor medische kosten die niet vanuit de basiszorgverzekering worden gedekt. Ook bent u met een wintersportmodule verzekerd voor de zogenoemde gipsvlucht: de vlucht terug naar Nederland, omdat u vanwege de valpartij uw vakantie niet meer verder kunt voortzetten. Deze terugvlucht noemen we ook wel repatriëring. Let bij een wintersportmodule ook op de eventuele dekking buiten de piste. Niet alle verzekeraars dekken ongevallen die off-piste gebeuren. Dit is terug te vinden in de polisvoorwaarden.

Gevaarlijke sporten

Niet alle vakanties dienen ter ontspanning. Reizigers die genieten van een adrenalinekick kunnen het beste kiezen voor een Gevaarlijk sporten module. Hierbij bent u verzekerd voor extra kosten bij een ongeval tijdens de volgende activiteiten:

 • Abseilen
 • Kitesurfen
 • Hanggliden
 • Raften
 • Afdalen in grotten
 • Paragliden
 • Wildwatervaren
 • Delta- en ultralight vliegen
 • Parachutespringen
 • Diepzeeduiken
 • Bergbeklimmen
 • Zweefvliegen

Repatriëring

Repatriëring is het vervoer – vaak een vlucht – terug naar Nederland wanneer u de vakantie niet kunt voortzetten. Mocht het risico bestaan dat u uw reis vroegtijdig moet afbreken, dan kunt u de repatriëring meeverzekeren.

Geld verzekeren

Niet alle verzekeraars bieden een dekking aan voor contant geld. Als u een reisverzekering wilt waarbij contant geld wel tot een bepaald bedrag is meeverzekerd, vul dit dan in bij onze vergelijkingstool. Contant geld verzekeren zorgt er wel voor dat uw premie stijgt; het is namelijk geen goedkope dekking. Maximaal dekt een verzekeraar € 750,- contant geld.

Zakelijke dekking

Reizen die u maakt voor het werk zijn niet verzekerd met een reguliere reisverzekering. U dient hiervoor een aanvullende module in te schakelen.

Ongevallen in het buitenland

De ongevallendekking heeft betrekking op een vaste vergoeding wanneer u blijvend invalide raakt of overlijdt tijdens de vakantie. Het gaat daarbij niet om de terugreis naar Nederland of de medische kosten door een ongeval. Een ongevallendekking keert eenmalig een bedrag uit bij invaliditeit of overlijden. Bij overlijden keren verzekeraars tussen de € 5.000,- en € 50.000,- uit. Bij invaliditeit ligt dit bedrag tussen de € 10.000,- en € 100.000,-. Wanneer u wilt weten of uw kosten vergoed worden, zal de reisverzekeraar eerst nagaan in hoeverre u invalide bent verklaard en wat de ernst van de invaliditeit is.

Het uit te keren bedrag verschilt per verzekeraar en is terug te vinden in de polisvoorwaarden. Bij deze dekking zijn enkele situaties vastgelegd waarbij de reisverzekeraar geen bedrag hoeft uit te keren:

 • Wanneer het ongeval uw eigen schuld is of door roekeloosheid is gebeurd.
 • Als u ten tijde van het ongeval onder invloed was van drugs of alcohol.
 • Als het ongeval gebeurde tijdens uw deelname aan een wedstrijd.

Enkele reisverzekeraars hanteren een aangepaste dekking bij kinderen tot 16 jaar en ouderen vanaf 70 jaar. Alle voorwaarden voor een ongevallendekking in het buitenland vindt u in de polisvoorwaarden.

Besparen op een reisverzekering

Als u wilt besparen op uw reisverzekering, moet u goed kijken naar welke dekkingen u écht nodig heeft. Ook kunnen aanvullende modules, zoals de aanvullende ziektekosten of pechhulp in het buitenland al door uw huidige zorgverzekering of autoverzekering worden gedekt. Door dit vooraf goed te checken, voorkomt u een dubbele verzekering en onnodige extra kosten.

Andere verzekeringen

Naast reisverzekeringen vergelijkt u bij Verzekering.nl inboedelverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen en opstalverzekeringen. Onder onze overige verzekeringen vindt u onder andere bootverzekeringen, uitvaartverzekeringen, scooterverzekeringen en dierenverzekeringen.

Twitter
Facebook 070 2210633
mail onsinfo@verzekering.nl

Direct berekenen

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright