Zakelijk

Univé reisverzekering

Waarom Univé reisverzekering
Je kunt je reisverzekering bij Univé zo uitgebreid maken als je zelf wilt, dankzij de keuze uit twee verschillende reisverzekeringen en negen aanvullende dekkingen.

Met de reisverzekering van Univé ben je verzekerd van hulp als je ziek wordt of een ongeluk krijgt. Wanneer dit gebeurt, hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten, zoals een ziekenhuisopname. Univé biedt 2 soorten reisverzekeringen aan: een kortlopende en een doorlopende. Deze kun je aanvullen met extra dekkingen, zodat ze volledig aan jouw wensen voldoen.

Kortlopende reisverzekering 

Met de kortlopende reisverzekering van Univé kun je zorgeloos op reis. De verzekering geldt tijdens je vakantie en stopt automatisch wanneer je reis eindigt. Je kunt ervoor kiezen om kinderen t/m 4 jaar gratis mee te verzekeren. Bijna alle aanvullende dekkingen zijn beschikbaar voor de kortlopende reisverzekering, met uitzondering van de zakenreis en de maximale reisduur.

Wel verzekerd:

 • Bij onverwachte noodgevallen, zoals ziekenhuisopname, overlijden, of pech onderweg, biedt Univé ondersteuning.
 • In geval van ziekte of een ongeval vervoer naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.
 • Bij medische noodzaak een ambulancevliegtuig voor de terugreis naar Nederland.
 • Vroegtijdige terugkeer naar huis in geval van ziekte of overlijden in de 1e, 2e of 3e graad. 
 • Bij vertraging door bijvoorbeeld een staking vergoedt Univé extra reis- en verblijfkosten.
 • In bepaalde situaties wordt een alternatieve chauffeur voor de terugreis aangeboden.
 • Bij ernstige schade aan je eigendommen of woning, zoals brand, vergoedt Univé het transport naar Nederland.

Niet verzekerd:

 • Schade die opzettelijk is veroorzaakt, is ontstaan door fraude, voorzienbaar was bij aanvang van de reis of toen je de reis boekte. 
 • Zakenreizen.

Doorlopende reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van Univé ben je het hele jaar verzekerd tijdens je reizen. Bij een probleem kun je 24/7 terecht bij de alarmcentrale van Univé. Je bent voor dezelfde situaties gedekt als bij de kortlopende reisverzekering, met uitzondering van enkele niet-verzekerde situaties.

Niet verzekerd bij:

 • Schade die opzettelijk is veroorzaakt, is ontstaan door fraude, voorzienbaar was bij aanvang van de reis of toen je de reis boekte.
 • Schade die optreedt gedurende een reis voor een medische behandeling.
 • Schade die op een vaste stand- of seizoensplaats in Nederland is ontstaan.

Aanvullende dekkingen

Univé heeft 9 aanvullende dekkingen die je aan je reisverzekering kunt toevoegen: “annuleringsverzekering”, “bagage en geld”, “maximale reisduur”, “medische kosten”, “ongevallendekking”, “pechhulp motorrijtuig”, “verzekerd gebied”, “wintersport”, “zakenreis”. Zoals eerder vermeld, kunnen de aanvullende dekkingen maximale reisduur en zakenreis niet aan de kortlopende reisverzekering worden toegevoegd.

Waarom reisverzekering van Univé?

Dankzij de keuze uit 2 verschillende reisverzekeringen en 9 aanvullende dekkingen kun je je reisverzekering bij Univé zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Je kunt de reisverzekering voor jezelf afsluiten, maar ook eenvoudig je gezin meeverzekeren.

MoneyView over Univé reisverzekering

In april 2023 bracht het onafhankelijke onderzoeksbureau MoneyView een Special Item uit over reisverzekeringen. Voor dit onderzoek zijn 45 verschillende doorlopende reisverzekeringen geanalyseerd. De reisverzekering van Univé ontving de hoogst mogelijke beoordeling van 5 van de 5 sterren voor zijn prijs. Hiermee behaalde het de toppositie onder de 45 beoordeelde reisverzekeringen op het gebied van prijs.

Dit is het 13e opeenvolgende jaar waarin Univé 5 sterren ontvangt voor prijs-kwaliteitverhouding. Een goede prijs-kwaliteitverhouding is voor Univé van groot belang.

Je kunt hier direct jouw reisverzekering van Univé aanvragen.

Een reisverzekering van Univé afsluiten

Ben je benieuwd of de reisverzekering van Univé bij jou past? Bij Verzekering.nl kun je eenvoudig diverse reisverzekeringen met elkaar vergelijken. Klik op de knop ‘vergelijk reisverzekeringen’ om gebruik te maken van onze handige vergelijkingstool. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je allemaal op Verzekering.nl.

Vergelijk reisverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven