Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Opstalverzekering vergelijken

geen onverwacht hoge kosten bij schade

Beschikbare verzekeringen

Ditzo Opstalverzekering Basis
Ditzo Opstalverzekering Basis vanaf € 9,63
Inshared Opstalverzekering Standaard
Inshared Opstalverzekering Standaard vanaf € 10,31
Aegon Opstalverzekering Basis
Aegon Opstalverzekering Basis vanaf € 10,33
Nationale-Nederlanden Opstalverzekering Basis
Nationale-Nederlanden Opstalverzekering Basis vanaf € 10,41
Unive Woonhuisverzekering Basis
Unive Woonhuisverzekering Basis vanaf € 11,67
Centraal Beheer Opstalverzekering
Centraal Beheer Opstalverzekering vanaf € 12,23
FBTO Opstalverzekering
FBTO Opstalverzekering vanaf € 12,74
OHRA Opstalverzekering Basis
OHRA Opstalverzekering Basis vanaf € 13,86

Opstalverzekering vergelijken informatie

Er zijn drie verschillende graden van dekking bij een opstalverzekering. De uitgebreide, extra uitgebreide en de allrisk opstalverzekering. De extra uitgebreide (vaak basis genoemd) en de allrisk (of alle onheilen dekking) kom je het meeste tegen.

De uitgebreide opstalverzekering verzekert je woning tegen:

 • Brand
 • Bliksem
 • Storm
 • Water
 • Olie en rook
 • Diefstal en vandalisme
 • Onvoorziene gesprongen leidingen door vorst


De extra uitgebreide opstalverzekering dekt naast het bovenstaande ook nog:

 • Schroei- en smeltschade
 • Schade door neerslag die via de openbare weg of begane grond uw woning is binnengestroomd
 • Schade die wordt aangericht aan je woning om het defect in een waterleiding te vinden

De allrisk opstalverzekering biedt dekking tegen alle schade die van buiten af komt. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel, maar die verschillen per verzekeraar. Voor deze uitzonderingen dien je de polisvoorwaarden van je verzekering goed door te lezen.

Waarop zijn de premies van de opstalverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • Alleenstaand zonder kinderen
 • Geboortedatum 01-01-1980
 • Postcode 9971 CL
 • 3 slaap/werk/hobby kamers in de woning
 • Minimale dekking mogelijk bij verzekeraar, tenzij anders aangegeven
 • Eigen risico maximaal € 250,-
 • Bouwaard steen met pannen dak
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen, geen andere preventie
 • Geen zonnepanelen, geen verhuur


Datum berekening: 27 juli 2021

Opstalverzekering vergelijken Overig

Opstalverzekering

Wat is een opstalverzekering?

Wat is een opstalverzekering? Nou, met een opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade die wordt aangericht aan jouw woning. Deze verzekering kan je helpen om financiële risico’s in te dekken in gevallen, waarbij je schade aan jouw woning hebt door onder andere brand, bliksem of inbraak. Een opstalverzekering is hetzelfde als een woonhuisverzekering. Dit is echter alleen een andere benaming, maar komt op hetzelfde neer. Bij deze verzekering is zowel jouw woonhuis verzekerd als alle onroerende goederen die bij de woning horen zoals bijvoorbeeld leidingen, centrale verwarming, sanitair, schuurtjes en dergelijke. Dit zijn dus voorwerpen die nagelvast aan de woning zitten. Schade die je met opzet hebt veroorzaakt worden niet vergoed door de verzekeraar en ook in oorlogssituaties of overstromingen wordt niets vergoed. Ben je op zoek naar een opstalverzekering? Dan kun je via Verzekering.nl een opstalverzekering vergelijken en afsluiten.

Voor wie is een opstalverzekering?

De woonhuisverzekering is voor bezitters van particuliere woningen. Vaak is deze verzekeringssoort ook verplicht wanneer je een hypotheek wilt afsluiten voor je koophuis. Indien je werkt vanuit huis en daarbij bijvoorbeeld gebruik maakt van een huispraktijk is dit vaak geen probleem voor de verzekeraar. Als de woning echter puur voor zakelijk gebruik is, kun je deze verzekering niet afsluiten. Wil je meer weten over een woonhuisverzekering? Lees dan gerust verder.

Opstalverzekering vergelijken

Met een opstalverzekering of woonhuisverzekering verzeker je jouw huis en bijgebouwen zodat je niet voor onverwacht hoge kosten komt te staan bij schade. Waarom moet ik een opstalverzekering vergelijken? De meeste mensen sluiten bij aankoop van een woning een opstalverzekering af en kijken er daarna niet of nauwelijks meer naar om. Maar verzekeraars kunnen hun voorwaarden en premies aanpassen, waardoor jouw verzekering verandert. Opstalverzekeringen kan je snel een eenvoudig vergelijken op Verzekering.nl. Naast het vergelijken van verzekeringen kun je ook bekijken of er een verzekering is die beter bij jouw woonsituatie aansluit. Ook kun je via Verzekering.nl een besparing regelen op de premie voor je woonhuisverzekering. Het vergelijken van opstalverzekeringen loont overigens ook wanneer je voor het eerst een opstalverzekering afsluit. Wanneer je vragen hebt over een woonhuisverzekering kun je contact opnemen met een van onze adviseurs. Een goedkope opstalverzekering vergelijken doe je snel via Verzekering.nl.

De beste verzekering opstal. Hoe bepaal je dat?

Een goede verzekering afsluiten voor je woning is erg belangrijk. In geval van schade kunnen de kosten worden gedekt door middel van een woonhuisverzekering. De verzekeraar voor opstalverzekeringen zal de herbouwwaarde van je woning bepalen met behulp van de herbouwwaardemeter. Naast de waarde van je woning zijn ook: de locatie, type dak, staat van de woning en de hoogte van het eigen risico van invloed op je premie voor een woonhuisverzekering. Wil je een opstalverzekering afsluiten tegen de scherpste premie? Bekijk dan onze site en kun je een passende en goedkoepe opstalverzekering vergelijken voor je woning via Verzekering.nl.

Goedkoopste opstalverzekering afsluiten

Kosten opstalverzekering vergelijken

De kosten opstalverzekering kunnen een interessant gegeven zijn, wanneer je de verzekering wilt afsluiten. De kosten van een opstalverzekering worden per verzekeraar anders berekent. Voor het vaststellen van de premie wordt in veel gevallen de waarde van je woonhuis vastgesteld. Deze waarde staat gelijk aan de herbouwwaarde van jouw huis. Bij sommige verzekeraars staan de kosten van de opstalverzekering voor je vast. Bij die verzekeraars word je echter tegen een vast bedrag verzekerd. De kosten van de verzekering voor opstal kan je met behulp van Verzekering.nl goed bekijken. Via onze site worden verschillende opstalverzekeringen op een rijtje gezet. Naast de hoogte van de premie kijken wij ook naar jouw persoonlijke wensen en behoeften. Aan de hand van de premie, jouw wensen en behoeften weergeven wij de best mogelijke keuzes voor jou. Een goedkope opstalverzekering vergelijken kan eenvoudig via Verzekering.nl.

Goedkoopste opstalverzekering vergelijken

Ben jij opzoek naar de goedkoopste opstalverzekering? Nou, je kan de beste verzekeringen vinden op onze site. De goedkoopste opstalverzekering afsluiten kan via Verzekering.nl. Veel mensen willen zich goed verzekeren tegen een zo laag mogelijke premie. De hoogte van de premie is dan ook voor veel mensen een belangrijke factor. Zij willen dan ook in veel gevallen de goedkoopste woonhuisverzekering afsluiten. Voor de goedkoopste opstalverzekering kun je terecht bij Verzekering.nl. Via Verzekering.nl kun je gemakkelijk een opstalverzekering vergelijken met elkaar. Wil jij de hoogte van de premies voor opstal verzekeringen berekenen? Dat kan! Een opstalverzekering vergelijken doe je snel en gemakkelijk via onze website.

Opstalverzekering vergelijken & afsluiten

Via Verzekering.nl een opstalverzekering afsluiten

Wil jij een goedkope opstalverzekering afsluiten? Dan ben je bij Verzekering.nl aan het goede adres. Wij hebben een groot aantal verzekeraars op onze site. Via verzekering.nl kun je meerdere woonhuisverzekeringen met elkaar vergelijken. Zie jij er een die goed bij jouw situatie aansluit? Dan kan je een opstalverzekering vergelijken via Verzekering.nl. Goedkope verzekering kan je gemakkelijk en snel via Verzekering.nl afsluiten. Bekijk wat de mogelijkheden zijn voor jou via onze site.

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright