Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?

Opstalverzekering vergelijken

  • Vergelijk verzekeraars op dekking en premie
  • Verzekering afsluiten en overstappen zonder gedoe
  • Bespaar honderden euro’s per jaar
Binnen 5 minuten de beste opstalverzekering

Opstalverzekering vergelijken

Met een opstalverzekering of woonhuisverzekering verzeker je jouw huis en bijgebouwen zodat je niet voor onverwacht hoge kosten komt te staan bij schade. De meeste mensen sluiten bij aankoop van een woning een opstalverzekering af en kijken er daarna niet of nauwelijks meer naar om. Maar verzekeraars kunnen hun voorwaarden en premies aanpassen, waardoor jouw opstalverzekering verandert. Vergelijk opstalverzekeringen en bekijk of er een verzekering is die beter bij jouw woonsituatie aansluit. Het maken van een vergelijking loont overigens ook wanneer je voor het eerst een opstalverzekering af wilt sluiten.

Opstalverzekering vergelijken en afsluiten

Een opstalverzekering is een verzekering die de schade aan je woning dekt ten gevolge van brand, storm en inbraak. Deze verzekering heet ook wel een woonhuisverzekering. Bij deze verzekering is zowel je woonhuis verzekerd als alle onroerende goederen die bij de woning horen zoals bijvoorbeeld leidingen, centrale verwarming, sanitair, schuurtjes en dergelijke. Dit zijn dus voorwerpen die nagelvast aan de woning zitten. Schade die je met opzet hebt veroorzaakt wordt niet vergoed door de verzekeraar en ook in oorlogssituaties of overstromingen wordt niets vergoed. Een opstalverzekering vergelijken doe je snel via

De opstalverzekering is voor bezitters van particuliere woningen. Vaak is deze verzekeringssoort ook verplicht wanneer je een hypotheek wilt afsluiten voor je koophuis. Indien je werkt aan huis en daarbij bijvoorbeeld gebruik maakt van een huispraktijk is dit vaak geen probleem voor de verzekeraar. Als de woning echter puur voor zakelijk gebruik is, kan je deze verzekering niet afsluiten.

Voor het vaststellen van de premie van je opstalverzekering wordt in veel gevallen de waarde van je woonhuis vastgesteld. Deze waarde staat gelijk aan de herbouwwaarde van je huis. Bij sommige verzekeraars wordt je echter tegen een vast bedrag verzekerd. De opstalverzekering vergelijk je snel en gemakkelijk via onze vergelijkingsmodule.

Direct berekenen


Opstalverzekering nieuws

Meer opstalverzekering nieuws