Opstalverzekering vergelijken

Geen onverwacht hoge kosten bij schade

Opstalverzekering vergelijken

Vergelijk en sluit binnen 5 minuten af!

Opstalverzekeringen vergelijken 

Met een opstalverzekering of woonhuisverzekering verzeker je jouw huis en bijgebouwen zodat je niet voor onverwacht hoge kosten komt te staan bij schade. De meeste mensen sluiten bij aankoop van een woning een opstalverzekering af en kijken er daarna niet of nauwelijks meer naar om. Maar verzekeraars kunnen hun voorwaarden en premies aanpassen, waardoor jouw verzekering verandert. Opstalverzekeringen kan je snel een eenvoudig vergelijken op Verzekering.nl. Naast het vergelijken van verzekeringen kun je ook bekijken of er een verzekering is die beter bij jouw woonsituatie aansluit. Ook kun je via Verzekering.nl een besparing regelen op de premie voor je woonhuisverzekering. Het vergelijken van opstalverzekeringen loont overigens ook wanneer je voor het eerst deze verzekering af wilt sluiten. Wanneer je vragen hebt over een woonhuisverzekering kun je contact opnemen met een van onze adviseurs. Een goedkope verzekering vinden doe je snel via Verzekering.nl.

Opstalverzekering afsluiten

Opstalverzekering via Verzekering.nl afsluiten

Wil jij een goedkope opstalverzekering afsluiten? Dan ben je bij Verzekering.nl aan het goede adres. Wij hebben een groot aantal verzekeraars op onze site. Via verzekering.nl kun je meerdere woonhuisverzekeringen met elkaar vergelijken. Zie jij er een die goed bij jouw situatie aansluit? Dan kan je een verzekering afsluiten via Verzekering.nl. Goedkope verzekering kan je gemakkelijk en snel via Verzekering.nl afsluiten. Bekijk wat de mogelijkheden zijn voor jou via onze site.

Onze top 5 opstalverzekeraars

Waarop zijn de premies van de opstalverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • Alleenstaand zonder kinderen
 • Geboortedatum 01-01-1980
 • Postcode 9971 CL
 • 3 slaap/werk/hobby kamers in de woning
 • Minimale dekking mogelijk bij verzekeraar, tenzij anders aangegeven
 • Eigen risico maximaal € 250,-
 • Bouwaard steen met pannen dak
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen, geen andere preventie
 • Geen zonnepanelen, geen verhuur

Datum berekening: 17 oktober 2023

Keuze uit de beste opstalverzekeraars

Een groot aanbod verzekeraars van opstalverzekeringen!

Gemakkelijk vergelijken in 3 stappen

Met onze vergelijkingstool vraag je binnen 5 minuten makkelijk een opstalverzekering aan!
1

Stap 1: je gegevens

Vul je adresgegevens in en selecteer je type woning en de juiste gezinssamenstelling.

2

Stap 2: kies je dekking

Kies of je een opstalverzekering wil vergelijken of gelijk meer woonverzekeringen. Kies ook je aanvullende dekkingen.

3

Stap 3: vergelijk verzekering

Vergelijk opstalverzekeringen op premie, eigen risico, dekkingen en de polisvoorwaarden. Vraag direct je opstalverzekering aan.

Veelgestelde vragen over opstalverzekeringen

De belangrijkste antwoorden over opstalverzekeringen

Opstalverzekering vergelijken

De voordeligste opstalverzekeringen vergelijken

Wat is een opstalverzekering?

Wat is een opstalverzekering? Nou, met een opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade die wordt aangericht aan jouw woning. Deze verzekering kan je helpen om financiële risico’s in te dekken in gevallen waarbij je schade aan jouw woning hebt door onder andere brand, bliksem of inbraak. Een opstalverzekering is hetzelfde als een woonhuisverzekering. Dit is echter alleen een andere benaming, maar komt op hetzelfde neer. Bij deze verzekering is zowel jouw woonhuis verzekerd als alle onroerende goederen die bij de woning horen zoals bijvoorbeeld leidingen, centrale verwarming, sanitair, schuurtjes en dergelijke. Dit zijn dus voorwerpen die nagelvast aan de woning zitten. Schade die je met opzet hebt veroorzaakt worden niet vergoed door de verzekeraar en ook in oorlogssituaties of overstromingen wordt niets vergoed.

Voor wie is een opstalverzekering?

Wie moet een opstalverzekering afsluiten? De woonhuisverzekering is voor bezitters van particuliere woningen. Vaak is deze verzekeringssoort ook verplicht wanneer je een hypotheek wilt afsluiten voor je koophuis. Indien je werkt vanuit huis en daarbij bijvoorbeeld gebruik maakt van een huispraktijk is dit vaak geen probleem voor de verzekeraar. Als de woning echter puur voor zakelijk gebruik is, kun je deze verzekering niet afsluiten. Wil je meer weten over het vergelijken van opstalverzekeringen? Lees dan gerust verder.

Dekkingen opstalverzekering

Er zijn drie verschillende graden van dekking bij een opstalverzekering. De uitgebreide, extra uitgebreide en de allrisk opstalverzekering. De extra uitgebreide (vaak basis genoemd) en de allrisk (of alle onheilen dekking) kom je het meeste tegen.

De uitgebreide opstalverzekering verzekert je woning tegen:

 • Brand
 • Bliksem
 • Storm
 • Water
 • Olie en rook
 • Diefstal en vandalisme
 • Onvoorziene gesprongen leidingen door vorst

De extra uitgebreide opstalverzekering dekt naast het bovenstaande ook nog:

 • Schroei- en smeltschade
 • Schade door neerslag die via de openbare weg of begane grond uw woning is binnengestroomd
 • Schade die wordt aangericht aan je woning om het defect in een waterleiding te vinden

De allrisk opstalverzekering biedt dekking tegen alle schade die van buiten af komt. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel, maar die verschillen per verzekeraar. Voor deze uitzonderingen dien je de polisvoorwaarden van je verzekering goed door te lezen. Wij van Verzekering.nl adviseren altijd te kiezen voor de alle onheilen dekking. Het verschil in premie is beperkt terwijl de dekking een stuk uitgebreider is. Hierdoor heb je minder snel een verrassing door een niet gedekte schade.

Opstalverzekering afsluiten. Wat wordt er niet gedekt?

Een opstalverzekering dekt je woning af tegen de belangrijkste risico’s waaronder brand en schade. Echter word je niet in alle gevallen gedekt met een verzekering voor opstal. Wanneer ben je niet gedekt door een opstalverzekering? Je bent niet verzekerd door deze verzekering wanneer je bijvoorbeeld een lekkage hebt door achterstallig onderhoud. Ook als je te maken krijgt met slijtage, roest of verrotting, wordt de schade niet gedekt door de opstalverzekering.

Waarom is een opstalverzekering afsluiten slim?

Met een opstalverzekering kun je je woning verzekeren tegen de belangrijkste risico’s bij schade. Je kunt bijvoorbeeld denken bij schade aan je woning door brand, storm, diefstal of inbraak. Bij dergelijke schadegevallen kunnen de kosten erg oplopen. Zeker als je het geld dan niet op je rekening hebt staan, kan dat flink vervelend zijn. Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, kun je tegen een redelijke maandelijkse premie rekenen op een goede dekking bij schade aan je woning.

Hoe vind ik de beste opstalverzekering voor mijn woning?

Een goede verzekering afsluiten voor je woning is erg belangrijk. In geval van schade kunnen de kosten worden gedekt door middel van een woonhuisverzekering. De verzekeraar voor opstalverzekeringen zal de herbouwwaarde van je woning bepalen met behulp van de herbouwwaardemeter. Naast de waarde van je woning zijn ook: de locatie, type dak, staat van de woning en de hoogte van het eigen risico van invloed op je premie voor een woonhuisverzekering. Ben je op zoek naar een opstalverzekering tegen de scherpste premie? Bekijk dan onze site en vind een passende verzekering voor je woning via Verzekering.nl.

Opstalverzekering vergelijken & afsluiten

Wil jij een goedkope opstalverzekering vergelijken? Dan ben je bij Verzekering.nl aan het goede adres. Wij hebben een groot aantal verzekeraars op onze site. Via verzekering.nl kun je meerdere woonhuisverzekeringen met elkaar vergelijken. Zie jij er een die goed bij jouw situatie aansluit? Dan kan je een opstalverzekering vergelijken via Verzekering.nl. Door een opstalverzekering te vergelijken kun je de goedkoopste opstalverzekering afsluiten. Bekijk wat de mogelijkheden zijn voor jou via onze site. Opstalverzekering vergelijken doe je via Verzekering.nl!

Beste opstalverzekering volgens MoneyView

Wat is de beste opstalverzekering? Hier deed onafhankelijk onderzoeksbureau Moneyview in juni 2023 onderzoek naar. De onderstaande verzekeraars kregen 5 uit 5 sterren voor deze verzekering.

Prijs:

 • Aegon ontvangt 5 sterren voor prijs, waarmee het wordt erkend als een vooraanstaande keuze op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding. Aegon heeft zich bewezen als een betrouwbare aanbieder met een focus op uitstekende opstalverzekeringen. Sluit hier af.
 • Ik kies zelf van a.s.r., is in de prijzen gevallen met vijf sterren voor ProductRating Prijs. Ik kies zelf van a.s.r. onderscheidt zich als een aantrekkelijke keuze voor consumenten die waarde hechten aan betaalbaarheid en hoogwaardige dekking. Sluit hier af.

Voorwaarden

 • Centraal Beheer ontving vijf sterren voor uitmuntendheid op het gebied van voorwaarden. Als betrouwbare aanbieder biedt Centraal Beheer transparante en gunstige voorwaarden voor opstalverzekeringen. Klanten kunnen vertrouwen op de degelijke dekking en service die Centraal Beheer biedt voor de bescherming van hun woning. Sluit hier af.
 • FBTO kreeg een vijf sterren beoordeling voor voorwaarden, waardoor het een vertrouwde keuze is voor consumenten die betrouwbare dekking zoeken voor hun woning. Sluit hier af.

Het is essentieel om op te merken dat de “beste” opstalverzekering afhangt van individuele behoeften, voorkeuren en de specifieke dekking die je zoekt. Vergelijk de voorwaarden en prijzen om de beste opstalverzekering voor jouw situatie te vinden.

Waarom opstalverzekering vergelijken?

Met een opstalverzekering of woonhuisverzekering verzeker je jouw huis en bijgebouwen zodat je niet voor onverwacht hoge kosten komt te staan bij schade. Waarom moet ik een opstalverzekering vergelijken? De meeste mensen sluiten bij aankoop van een woning een opstalverzekering af en kijken er daarna niet of nauwelijks meer naar om. Maar verzekeraars kunnen hun voorwaarden en premies aanpassen, waardoor jouw verzekering verandert. Opstalverzekeringen kan je snel een eenvoudig vergelijken op Verzekering.nl. Naast het vergelijken van verzekeringen kun je ook bekijken of er een verzekering is die beter bij jouw woonsituatie aansluit. Ook kun je via Verzekering.nl een besparing regelen op de premie voor je woonhuisverzekering. Opstalverzekeringen vergelijken loont overigens ook wanneer je voor het eerst een opstalverzekering afsluit. Wanneer je vragen hebt over een woonhuisverzekering kun je contact opnemen met een van onze adviseurs. Goedkope opstalverzekering vergelijken doe je snel via Verzekering.nl.

Waar moet ik op letten bij mijn opstalverzekering?

Als je op zoek bent naar een opstalverzekering, is het van belang dat je een verzekering afsluit die goed aansluit op je wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Een goede opstalverzekering kiezen is heel erg belangrijk, omdat veel mensen bij schade aan hun woning zelf niet financieel in staat zullen zijn om de kosten te betalen uit eigen zak. Waar moet je op letten bij een opstalverzekering? Bij het uitkiezen van deze verzekering is het slim om te kijken naar:

– De herbouwwaarde van je woning
– Welke type opstalverzekering heb je nodig? (Standaard, extra uitgebreid of allrisk)
– De hoogte van je premie
– Kom erachter wat de beste verzekering voor opstal is voor jou

Kosten opstalverzekering vergelijken 

De kosten van de opstalverzekering kunnen een interessant gegeven zijn wanneer je de verzekering wilt afsluiten. De kosten van een opstalverzekering worden per verzekeraar anders berekent. Voor het vaststellen van de premie wordt in veel gevallen de waarde van je woonhuis vastgesteld. Deze waarde staat gelijk aan de herbouwwaarde van jouw huis. Bij sommige verzekeraars staan de kosten van de opstalverzekering voor je vast. Bij die verzekeraars word je echter tegen een vast bedrag verzekerd. De kosten van de verzekering voor opstal kan je met behulp van Verzekering.nl goed bekijken. Via onze site worden verschillende opstalverzekeringen op een rijtje gezet. Naast de hoogte van de premie kijken wij ook naar jouw persoonlijke wensen en behoeften. Aan de hand van de premie, jouw wensen en behoeften geven wij de best mogelijke keuzes voor jou weer.

Hoe vind ik de goedkoopste opstalverzekering?

Ben jij op zoek naar de goedkoopste opstalverzekering? Nou, je kunt de beste verzekeringen vinden op onze site. De goedkoopste opstalverzekering afsluiten kan via Verzekering.nl. Veel mensen willen zich goed verzekeren tegen een zo laag mogelijke premie. De hoogte van de premie is dan ook voor veel mensen een belangrijke factor. Zij willen dan ook in veel gevallen de goedkoopste woonhuisverzekering afsluiten. Voor de goedkoopste opstalverzekering kun je terecht bij Verzekering.nl. Via Verzekering.nl kun je gemakkelijk verzekeringen vergelijken met elkaar. Wil jij de hoogte van de premies voor opstal verzekeringen berekenen? Dat kan! Opstalverzekeringen sluit je snel en gemakkelijk via onze website.

Opstalverzekering afsluiten. Hoe bereken ik mijn premie?

Wanneer je een opstalverzekering wilt afsluiten, dan kan het zo zijn dat je erachter wilt komen wat de precieze hoogte van je premie zal zijn. In dat geval kun je ook bij ons goed terecht. Bij een opstalverzekering wordt er bij de berekening van je premie gekeken naar onder andere de herbouwwaarde van je opstal, woonplaats en materiaal van je dak. Ben je benieuwd naar de hoogte van je premie? Dan kun je gebruik maken van onze vergelijkingstool bovenaan de pagina. Wij maken gebruik van professionele en onafhankelijke vergelijkingstools, waardoor je binnen enkele drukken op de knop de beste opstalverzekeringen tegen de scherpste premies kan vergelijken met elkaar. Het enige wat je hoeft te doen, is het invullen van je persoonlijke gegevens waaronder je woonplaats, koop of huurwoning en herbouwaarde van je woning. Druk vervolgens op de vergelijk knop en bekijk de best passende opstalverzekeringen via Verzekering.nl.

Scroll naar boven