Zakelijk

Is een opstalverzekering verplicht bij een appartement met Vereniging van Eigenaren?

Veelgestelde vragen opstalverzekering


Opstalverzekering Vereniging van Eigenaren (VVE)

In de meeste gevallen hoef je bij een koopappartement geen eigen opstalverzekering af te sluiten. In de meeste appartementencomplexen en flats geldt dat de Vereniging Van Eigenaren (VVE) de opstalverzekering voor het hele pand heeft geregeld. De VVE is een verzamelnaam voor alle woningeigenaren in een complex. Hier is de Vereniging van Eigenaren zelf verantwoordelijk voor, want er moet één verzekering voor iedereen die in het pand woont afgesloten worden.

Opstalverzekering appartement afsluiten

Ben je van plan om in een appartementencomplex of flat te gaan wonen? Of woon je er al? Dan is het verstandig om toch te controleren of de Vereniging Van Eigenaren daadwerkelijk een verzekering heeft afgesloten en of de dekking voldoende is voor jou. In sommige gevallen kan het zo zijn dat je toch zelf een opstalverzekering moet afsluiten. In zo’n situatie is er sprake van een zogenoemde ‘slapende Vereniging Van Eigenaren’.

Aanvullende opstalverzekering voor je appartement

Heb jij een nieuwe keuken of badkamer laten aanbrengen? Dan heeft jouw appartement een hogere waarde. Hiervoor kun je je apart bijverzekeren. Dit kun je regelen via de verzekeraar of tussenpersoon waar de Vereniging Van Eigenaren de verzekering heeft afgesloten.
*Aan een opstalverzekering zitten vaak voorwaarden verbonden. Zo wordt bijvoorbeeld de schade door eigen schuld niet vaak uitgekeerd. Om niet de dupe te worden van het gedrag van anderen bestaat er een appartementenclausule. Dit is een vorm van bescherming voor de eigenaren die zich wel aan de ‘regels’ houden.

Voorwaarden aan opstalverzekering met VVE

Aan een opstalverzekering zitten vaak voorwaarden verbonden. Zo wordt bijvoorbeeld de schade door eigen schuld niet vaak uitgekeerd. Om niet de dupe te worden van het gedrag van anderen bestaat er een appartementenclausule. Dit is een vorm van bescherming voor de eigenaren die zich wel aan de ‘regels’ houden.

Is jouw appartement goed verzekerd door de VvE? Zo niet, bekijk dan eens onze online vergelijker voor opstalverzekeringen. Hiermee vind je de verzekering die het beste bij jou past zodat je altijd goed verzekerd bent en niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven