Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?

Motorverzekering

  • Vergelijk verzekeraars op dekking en premie
  • Verzekering afsluiten en overstappen zonder gedoe
  • Bespaar honderden euro's per jaar
Binnen 5 minuten de beste motorverzekering

1
Hema motorverzekering WA
vanaf € 4,05
2
Meeùs motorverzekering WA
vanaf € 4,53
3
Centraal Beheer motorverzekering WA
vanaf € 6,22
4
Inshared motorverzekering WA
vanaf € 5,86
5
ANWB motorverzekering WA
vanaf € 7,26
6
Generali motorverzekering WA
vanaf € 6,50
7
Univé motorverzekering WA
vanaf € 7,18

Vergelijk de beste verzekeraars

verzekeringenoverzicht-London
Logo Promovendum
Logo Pro Life
Logo PolisDirect
Logo YouCare
Logo ZieZo
Logo Zekur.nl
Logo VvAA
Logo Kiemer zorgverzekeraar
Logo Zelf.nl
VGZ
Logo Zorg en Zekerheid
Logo PMA Zorgverzekering
Logo ONVZ
Logo Onna Onna
Nationale Nederlanden
Logo IZZ
Logo Inshared
Logo Hema
Logo Europeesche
Logo Energiek
Verzekering, verzekeringen, zorgverzekering, dsw, premie, eigen risico, verlaging, verlaagd,
Logo Amersfoorste
Logo CZ
Logo Bewuzt
zilverenkruis
deGoudseVerzekeringenLogo
De-Friesland
Interpolis beeldmerk logo_tcm163-122046
pnozorg
Menzis-300x146
unive-300x97
Screen-Shot-2013-11-05-at-8.32.56-PM-300x53
Ditzo
ohra-autoverzekering.gif
fbto

Normale dekking
Onder de normale dekkingen verstaan wij: de WA verzekering, de WA Beperkt Casco en de WA Volledig Casco. Bij de WA verzekering ben je verzekerd voor de schade die een ander toebrengt aan je motor maar je bent niet verzekerd bij ongeval of diefstal. Bij de WA Beperkt Casco ben je verzekerd bij storm-, brand- en diefstalschade. Bij de WA Volledig Casco ben je ook verzekerd voor schade die je zelf hebt veroorzaakt.

Aanvullende dekkingen
Bij de meeste verzekeraars kun je naast de normale dekkingen ook aanvullende verzekeringen afsluiten. Voorbeelden hiervan zijn de no-claim bescherming en de nieuwwaarde dekking.

Als je een speciale motor hebt dan wil je die natuurlijk extra goed laten verzekeren. Er bestaan speciale verzekeringen voor de volgende soort motoren.

– Motorfietsen verzekering
– Harleys verzekering
– Trikeverzekering

Wat houdt de opzittendenverzekering in?
De opzittendenverzekering dekt de kosten van de schade die de opzittende oploopt, zoals bijvoorbeeld medische kosten. Deze verzekering kan vergeleken worden met de inzittendenverzekering voor de auto.

Wanneer mag mijn motor verzekerd worden als oldtimer?
Om een motor als oldtimer te verzekeren moet jij en je motor aan een aantal voorwaarden voldoen. Je motor moet ouder zijn dan 20 jaar. Je mag niet meer dan 7.500 kilometer per jaar rijden met je motor. Deze motor mag niet je standaardvervoermiddel zijn, maar je zogeheten “tweede voertuig”.

Zijn er verplichtingen op het gebied van beveiliging voor de motorverzekering?
Ja, er zijn verplichtingen op het gebied van beveiliging voor je motorverzekering. De eis van een ART categorie 4 gecertificeerd slot wordt door elke verzekeraar gehanteerd. De rest van de eisen verschilt per verzekering. Deze eisen kun je terugvinden in de polisvoorwaarden.

Wat wordt er bedoeld met een winterstopdekking?
Met de winterstopdekking wordt bedoeld dat de motor in de periode van 15 december tot en met 1 maart (de winterstop dus) maar beperkt verzekerd is. Vaak is dat in die periode alleen voor brand en diefstal en niet voor schade die veroorzaakt wordt door het rijden. Voor mensen die uitsluitend in de zomer rijden met de motor is deze winterstopdekking ideaal. Voor de motorrijders die het gehele jaar gebruik maken van hun motor is deze soort dekking niet aan te raden.

Hoe kan ik het vermogen in KW van mijn motor berekenen?
Bij nieuwere motoren staat dit vermogen in KW op het kentekenbewijs vermeld. Bij de wat oudere motoren dient dit zelf uitgerekend te worden. Dit kan door het aantal PK’s door 1,37 te delen.

Ben ik verplicht een motorverzekering af te sluiten?
Ja, wanneer je de eigenaar bent van de motor ben je ook verplicht een verzekering af te sluiten voor deze motor. Net als bij een auto, een brommer en elk ander motorrijtuig ben je in ieder geval verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Wil je uitgebreidere dekking? Sluit dan een WA beperkt Casco of een Allriskverzekering af.

Hoe wordt het premiebedrag van de motorverzekering berekend?
De premie die jij gaat betalen voor je verzekering hangt af van een aantal factoren:

• Het soort verzekering (WA, WA met beperkt casco of Allrisk). De premie bij een WA-verzekering is lager dan die bij een Allriskverzekering;

• Het soort voertuig dat je wilt verzekeren;

• Het aantal schadevrije jaren die je verzameld hebt. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting op je premie.

• Je leeftijd. Als je een beginnend bestuurder bent betaal je meer premie.

• Winterstopdekking. Als je gebruik maakt van deze dekking betaal je in de winterperiode (15 december tot en met 1 maart) minder premie.

• Je woonplaats. Wanneer je in een grote, drukke stad woont betaal je meer premie dan wanneer je in een rustig dorp woont.

Hoe weet ik hoeveel schadevrije jaren ik heb?
Elk jaar dat je geen schade claimt bij je verzekeraar bouw je een schadevrij jaar op. De schadevrije jaren die je hebt opgebouwd worden bijgehouden door je verzekeraar. Wanneer je van verzekeraar wisselt kan jouw nieuwe verzekeraar de schadevrije jaren opvragen uit een databank.

Geldt er een eigen risico bij de motorverzekering?
Bij een WA-verzekering geldt geen eigen risico. Bij de rest van de verzekeringen wel. Hoe hoog dit eigen risico is hangt af van de verzekeraar en het soort verzekering. Wanneer je een hoger eigen risico vaststelt is je premie vaak lager.

Hoeveel basisdekkingen zijn er van de motorverzekering?
Er zijn drie basisdekkingen. De minst uitgebreide is de verplichte WA-verzekering. Deze verzekering dekt alleen schade die jij bij iemand anders veroorzaakt. Een uitgebreidere verzekering is de WA met beperkt Casco, die naast de schade die jij iemand anders aandoet ook bepaalde kosten dekt voor schade die jou wordt aangedaan. De meest uitgebreide verzekering is de WA met volledig Casco, oftewel de Allriskverzekering. Deze verzekering dekt vrijwel alle schade.

Welke aanvullende dekkingen kan ik bij de motorverzekering afsluiten?
Bij je standaard verzekering kun je ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Hiervoor zijn twee opties: de opzittendenverzekering en de rechtsbijstandsverzekering.

Is mijn motor verzekerd als iemand anders erop rijdt bij het oplopen van schade?
Ja. Hier zitten wel regels aan verbonden en geldt alleen als jij ook de hoofdbestuurder van de motor bent.

Ben ik ook verzekerd tegen schade aan mijn motorkleding of helm?
De meeste beperkt casco en allriskverzekeringen dekken de schade aan motorkleding of helm ook, mits er ook schade is aan de motor zelf. Bij een WA-verzekering wordt deze schade niet gedekt.

Zijn de kosten voor pechhulp ook gedekt door de motorverzekering?
Nee. Bij enkele motorverzekeringen worden de kosten bij pechhulp in het buitenland wel gedekt, maar over het algemeen moet je dit zelf betalen.

Wanneer kan ik mijn motorverzekering opzeggen?
Je kunt je motorverzekering op verschillende momenten opzeggen:
• Wanneer je contract afloopt bij je verzekering. Je kunt ervoor kiezen om niet langer verzekerd te zijn bij deze verzekeraar en je verzekering bij een andere verzekeraar af te sluiten. In dit geval kun je gebruik maken van een opzegservice.
• Wanneer je je motor verkoopt of naar de sloop brengt. De nieuwe eigenaar ontvangt dan een vrijwaringsbewijs. Dit is een bewijs dat de motor niet meer op jouw naam staat.
• Wanneer de verzekeraar wijzigingen aanbrengt in ofwel de premie ofwel de voorwaarden die in jouw nadeel werken. Jij kunt de verzekering hierdoor opzeggen, ook als de vastgelegde termijn van een jaar nog niet verstreken is.

Motorfietsverzekering

Een motorfiets kan zowel twee, drie als vier wielen hebben. Net als bij een auto is het ook bij uw motorfiets verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Dit betekent dat u aansprakelijk bent als u schade rijdt aan iets of iemand. Naast een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering kunt u ook een WA beperkt Casco of een Allriskverzekering afsluiten. Dit betekent respectievelijk dat u naast uw WA, verzekerd bent voor zaken als brand, schade en diefstal, en dat u voor alle mogelijke zaken verzekerd bent. Veel mensen verwarren de motorfietsverzekering met de motorverzekering. Verzekering.nl legt hieronder het verschil voor u uit.

Motorverzekering

Een motor is een motorfiets met twee wielen. Als u een motorfietsverzekering afsluit kunt u meestal kiezen uit welk soort voertuig u wilt verzekeren. Voor een motorverzekering gelden vaak dezelfde voorwaarden als voor bijvoorbeeld een trikeverzekering.

Harley

Als u de trotse eigenaar bent van een Harley Davidson is het soms handig om een aparte Harleyverzekering af te sluiten. Dit houdt in dat de verzekering is aangepast op de specifieke eigenschappen van motoren zoals Harley Davidsons. U kunt voor uw Harley ook een ‘normale’ verzekering afsluiten, maar let op: niet elke verzekeraar accepteert Harleys.

Trike

Een trike is een motorfiets met drie wielen. De voorwaarden voor een trikeverzekering zijn vaak hetzelfde als die van een motorverzekering.

Leeftijd

In de wereld van de motoren wordt nogal eens onderscheid gemaakt in bestuurder boven en onder de 25 jaar. Hier houden sommige verzekeraars ook rekening mee. Let hier dus op als u een verzekering af wil sluiten.


Verzekering nieuws

Meer verzekering nieuws