Zakelijk

Unigarant motorverzekering

Waarom Unigarant motorverzekering
Met de motorverzekering van Unigarant motorverzekering ben je verzekerd voor de meeste schades die je kunt rijden. Je kan kiezen uit verschillende dekkingen die bij je passen.

Met de motorverzekering van Unigarant motorverzekering ben je verzekerd voor de meeste schades die je kunt rijden. Je kan kiezen uit verschillende dekkingen die bij je passen. Ook aanvullende dekkingen zijn een optie voor de motorverzekering van Unigarant. Zo kun je een motorverzekering afsluiten die helemaal is afgestemd op jouw wensen.

Dekkingen Unigarant motorverzekering

Met de Unigarant motorverzekering kun je kiezen uit de volgende dekkingen.

Basisdekking 

De basisdekking voor de Unigarant Motorverzekering wordt de WA-Motorverzekering genoemd. Deze dekking is verplicht om af te sluiten als je in bezit bent van een motor. Met deze basisdekking ben je alleen verzekerd voor hele specifieke situaties. Het is de goedkoopste en daarmee ook de minst uitgebreide dekking die Unigarant aanbiedt. De WA-Motorverzekering dekt alleen de schade die je met je motor aan anderen aanbrengt. Zowel materiële als letselschade aan anderen wordt vergoed met de WA-Motorverzekering.

Beperkt Casco 

De Beperkt Casco Motorverzekering is een aanvullende dekking op de WA-Motorverzekering. Deze aanvullende dekking is duurder en ook uitgebreider dan de basisdekking. Zo ben je ook verzekerd voor schade aan je motor door brand, storm, hagel of natuurrampen. Schade aan je helm, kleding en bagage is ook meeverzekerd. Net als diefstal van je motor verzekerd is.

Volledig Casco 

De Volledig Casco Motorverzekering is de meest uitgebreide aanvullende dekking op de WA-Motorverzekering die Unigarant aanbiedt. Dit is daarom ook de duurste verzekering. Naast de eerder genoemde situaties, ben je ook nog verzekerd tegen enkele nieuwe dingen. Zo is ook de schade aan je eigen motor verzekerd na (bijvoorbeeld) een aanrijding. Ook schade door vandalisme is meeverzekerd.

Aanvullende verzekeringen

Naast de WA-, Beperkt Casco of Volledig Casco Motorverzekering, kun je ook kiezen voor enkele kleine aanvullende verzekeringen. Deze verzekeringen zorgen ervoor dat je altijd en overal krijgt wat je nodig hebt.

 • Drie Jaar Aanschafwaardegarantie: Op het moment dat je motor wordt gestolen of total loss raakt, krijg je tot €25.000 uitgekeerd.
 • Ongevallen Opzittende: Als bij een ongeluk de bestuurder of medepassagier van je motor komt te overlijden of blijvend invalide raakt, krijg je een bedrag uitgekeerd. Bij overlijden is dit maximaal €3.000 en bij blijvende invaliditeit is het maximaal €30.000.
 • Schadeverzekering Opzittende: Dit is een aanvullende verzekering op de Ongevallen Opzittende. Met deze verzekering krijg je tot maximaal €100.000 uitgekeerd bij blijvende invaliditeit.
 • Verkeersrechtsbijstand: Als je in een juridisch conflict beland door (bijvoorbeeld) een schadeafhandeling na een ongeluk met je motor, krijg je de juiste hulp van een jurist om het op te lossen.
 • Vervangend Vervoer: Als je motor gestolen of total loss raakt, krijg je voor dertig dagen vervangend vervoer. Dit kan voor Nederland of heel Europa.
 • Helm, Kleding, Bagage: Met de Beperkt en Volledig Casco Verzekering zijn je helm, kleding en bagage tot €1.000 meeverzekerd. Dit bedrag kun je verhogen tot €1.500, €2.500 of €5.000.
 • Accessoires: Schade aan accessoires zijn met de Beperkt en Volledig Casco Verzekering meeverzekerd tot €500. Dit bedrag kun je ophogen tot €2.500 of €5.000.

Premiekorting

Je kunt op verschillende manieren premiekorting krijgen op je motorverzekering bij Unigarant. Deze manieren zijn de volgende:

 • Als je minder dan 5.000 kilometer per jaar rijdt, dan krijg je een extra korting van 10%.
 • Als je vanaf 15 december tot 1 maart geen motor rijdt, dan krijg je ook 10% korting.
 • Als je een hoog eigen risico kiest, dan stijgt je premiekorting. Afhankelijk van welk bedrag je kiest.
 • Als je motor een Track & Trace beveiligingssysteem heeft, ontvang je 10% korting op je premie bij Beperkt of Volledig Casco.

Unigarant Motorverzekering vergelijken

Meer informatie vinden over motorverzekeringen? Maak dan gebruik van Verzekering.nl. Bij Verzekering.nl kun je van allerlei verschillende verzekeraars de motorverzekering vergelijken. Bekijk de verschillen tussen verzekeraars en ga op zoek naar welke motorverzekering het best bij jouw motor past.

Vergelijk motorverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven