Zakelijk

Inboedelverzekering voor huurders: Dit is wat je moet weten!

Inboedel goed gedekt door je verzekering

Inboedelverzekering nieuws

Inboedelverzekering voor huurders: Dit is wat je moet weten!

3 minuten leestijd

Inboedelverzekering voor huurders: Dit is wat je moet weten!

Huur je een woning? Dan hoef je geen opstalverzekering af te sluiten, omdat de verhuurder die al heeft afgesloten. In je woning heb je in de meeste gevallen echter wel waardevolle spullen staan. Hierbij kun je denken aan TV, schilderijen, kleding, Mac Books en meubels. De waarde van deze spullen kan al gauw oplopen. Zo heeft een gemiddeld huishouden inboedel in hun woning staan met een waarde van tienduizenden euro’s. Bij schade zoals brand, diefstal of waterschade, kan het voorkomen dat je spullen vernield of beschadigd raken. Met een inboedelverzekering kun je een vergoeding krijgen voor schade aan je inboedel bij schade, dit kan ook handig zijn voor huurders. Zodat je zo snel als mogelijk voor vervangende inboedel kunt zorgen.

Wat is een inboedelverzekering

Wat is een inboedelverzekering voor huurders nou eigenlijk? Een inboedelverzekering is een verzekering, waarmee je je waardevolle inboedel in je woning kunt verzekeren tegen schade. Onder inboedel verstaan we alle spullen die je kunt oppakken en meenemen bij een verhuizing. Voorbeelden hiervan zijn bankstellen, televisies en kleding. Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht in Nederland. Ondanks dat deze verzekering niet verplicht is, kiezen de meeste mensen in Nederland ervoor om een inboedelverzekering af te sluiten.

Waarom is een inboedelverzekering voor huurders verstandig?

In het geval dat je een huis gaat kopen, is het afsluiten van een opstal- en inboedelverzekering sterk aan te bevelen. Ook wanneer je een appartement of een woning huurt kan een inboedelverzekering afsluiten verstandig zijn. Met behulp van deze verzekering kunnen huurders zich verzekeren voor financiële bescherming, in het geval dat hun persoonlijke bezittingen in hun woning schade oploopt door onverwachte gebeurtenissen. Alhoewel een inboedelverzekering voor huurders niet verplicht is, kan de verzekering echter wel helpen om de financiële klappen van schade of verlies van inboedel op te vangen. Daarnaast kan een inboedelverzekering voor huurders ook gemoedrust bieden aan verzekeringsnemers.

Huurdersbelang & inboedelverzekering

Heb je een huurwoning opgeknapt of verbeterd? Dan is dat meestal niet verzekerd door de verhuurder. De dingen die je hebt opgeknapt of verbeterd kun je echter wel meeverzekeren met een inboedelverzekering. Dergelijke aanpassingen worden ‘huurdersbelang’ genoemd. Op zoek naar een inboedelverzekering voor huurders? Vul gerust onze vergelijker in en vergelijk de best passende inboedelverzekeringen online.

Glas meeverzekeren?

Glas van je woning is in de meeste gevallen meeverzekerd met de opstalverzekering van de verhuurder. Als dit het geval is, is je huurwoning dus goed verzekerd tegen glasschade door bijvoorbeeld brand of storm. Breng je zelf per ongeluk schade aan een ruit? Dan moet je als huurder zelf de kosten betalen, tenzij je je glas mee laat verzekeren met je inboedelverzekering.

Inboedelverzekering voor huurders afsluiten

Een inboedelverzekering hoeft niet duur te zijn. Zeker niet als je je inboedelverzekering online afsluit via Verzekering.nl. Je kunt al een inboedelverzekering afsluiten voor een bedrag van tussen de 10 en 40 euro per maand. Met deze verzekering kun je jezelf goed indekken tegen oplopende kosten bij schade aan je inboedel. Om je goed op weg te helpen, bieden wij bij op onze site de mogelijkheid om verschillende inboedelverzekeringen te vergelijken met elkaar. Zo kun je inzicht krijgen in de verschillen in premies, voorwaarden, verzekeraars en dekkingen. Op deze manier kun je een verzekering vinden die het beste past bij jouw budget en situatie. Neem gerust een kijkje op onze site. Verzekeringen voor je inboedel vergelijken doe je via Verzekering.nl!

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven