Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Ongevallenverzekering vergelijken

De beste ongevallenverzekeringen

Beschikbare verzekeringen

FBTO ongevallenverzekering
FBTO ongevallenverzekering vanaf € 0,66
Nationale-Nederlanden ongevallenverzekering
Nationale-Nederlanden ongevallenverzekering vanaf € 3,42
Inshared ongevallenverzekering
Inshared ongevallenverzekering vanaf € 3,89
Aegon ongevallenverzekering
Aegon ongevallenverzekering vanaf € 3,89

Ongevallenverzekering vergelijken informatie

Waarop zijn de premies van de ongevallenverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

  • Ongevallenverzekering met uitkering bij blijvende invaliditeit en overlijden
  • Alleenstaand zonder kinderen
  • Geboortedatum: 01-01-1980
  • Postcode 9971 AA
  • Laagste standaard verzekerde sommen


Datum berekening: 4 juni 2022

Ongevallenverzekering vergelijken Overig

Ongevallenverzekering vergelijken

De ongevallenverzekering; je denkt er misschien liever niet over na, maar hij is wel erg handig wanneer je te maken krijgt met een ongeval. Uitglijden op een winterse dag of een aanrijding op jouw fiets onderweg naar werk: het zal je maar gebeuren. Wat je na zo een ongeval niet wilt, is nadenken over geldzaken. Met een ongevallenverzekering is dit probleem voor je opgelost.

Waarom een ongevallenverzekering

In Nederland kun je kiezen uit vele verschillende verzekeringen. Het is dan ook niet zo gek dat je jezelf niet tegen alles verzekerd. Toch is een ongevallenverzekering afsluiten een erg verstandige keuze. Wanneer je een ongeluk hebt gehad, groot of klein, kan dit je namelijk veel geld kosten. Bij de meeste verzekeraars ben je gelukkig tegen het volgende verzekerd met een ongevallenverzekering en zal je na een ongeval een geldbedrag ontvangen: Invaliditeit door een ongeluk: hierbij kun je denken aan een knie die je niet meer gebruiken kunt Een ongeluk in en rondom jouw woning Een ongeluk in het verkeerd Een ongeluk in het buitenland Ter overlijden komen door een ongeluk Hoe je het geldbedrag uitgeeft dat je bij één van de bovenstaande gebeurtenissen ontvangt, mag je bij de meeste verzekeraars zelf bepalen. Waarom een ongevallenverzekering afsluiten handig is, lijkt plots vanzelfsprekend.

Ongevallenverzekering kosten

Hoe uitgebreid je jouw verzekering voor ongevallen maakt, kun je dus zelf bepalen. De kosten van een verzekering voor ongevallen hangen hier dan ook vanaf. De maandelijkse premie hangt daarnaast af van het volgende:

De door jouw gekozen standaarddekking bij invaliditeit

Je kunt, wanneer je een ongevallenverzekering afsluit, zelf bepalen voor welk geldbedrag je je verzekeren wilt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dekking ter waarde van €75.000, €100.000, €150.000 of zelfs meer. De kosten van de verzekering hangen hier sterk vanaf.

De door jouw gekozen standaarddekking bij overlijden

Ook kun je een bepaalde dekking kiezen voor het geval dat jij of één van jouw familieleden (bij de gezinsongevallenverzekering) ter overlijden komt. Ook deze dekking kun je bij de door jouw gekozen verzekeraar zelf bepalen. Om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt, is het handig om een ongevallenverzekering te vergelijken.

Een ongevallen verzekering afsluiten

Het belang van een ongevallenverzekering is duidelijk. De grote vraag die nu alleen nog overblijft is: hoe moet je een goede ongevallenverzekering afsluiten en hoe moet je een ongevallenverzekering vergelijken? Welke bij jou past, hangt immers volledig af van jouw persoonlijke situatie en wensen. Je kunt een ongevallenverzekering zo uitgebreid maken als dat jij zelf wilt. Bij de meeste verzekeraars kun je in ieder geval kiezen uit de volgende twee verzekeringen:

De persoonlijke ongevallen verzekering

Bij de meeste verzekeraars kun je deze verzekering, die speciaal voor jou bedacht is, afsluiten. Het bedrag waarvoor je jezelf verzekert, kun je vaak zelf bepalen. De maandelijkse kosten van deze verzekering hangen van dit bedrag af.

De gezinsongevallenverzekering

Een ongevallenverzekering afsluiten kun je ook voor het hele gezin. Ook hier geldt dat de kosten van een ongevallenverzekering afhangen van het door jouw gekozen bedrag waarvoor je jouw gezin verzekert. De bovenstaande verzekeringen kun je daarnaast aanvullen met verschillende dekkingen. Uit welke dekkingen voor jouw ongevallenverzekering je kiezen kunt, hangt af van de door jouw gekozen verzekeraar. Enkele voorbeelden van aanvullende dekkingen zijn: Een ongevallenverzekering voor een risicovol beroep Een ongevallenverzekering voor tandongevallen Een ongevallenverzekering voor praktische hulp Een ongevallenverzekering vergelijken en afsluiten is ondanks al deze keuzes minder ingewikkeld dan je denkt. Wanneer je weet wie je verzekeren wilt en voor welk bedrag, is de keuze immers al snel gemaakt. Laat je dan ook niet afschrikken, want een ongevallenverzekering kan je goed van pas komen.

Wat dekt een verzekering voor ongevallen?

Als je een verzekering voor ongevallen wilt afsluiten, is het van belang om te weten wat de verzekering inhoudt en waarom je de verzekering wel of niet moet afsluiten. Nu je antwoord hebt gekregen op beide vragen in dit artikel, zit je hoogstwaarschijnlijk nog met de vraag 'wat dekt een verzekering voor ongevallen?'. Als je een ongeluk hebt meegemaakt, kan het voorkomen dat je schade oploopt. Deze schade kan grote gevolgen hebben voor je gezondheid. Zo kun je door het ongeluk blijvend invalide worden of zelfs overlijden. Een verzekering voor ongevallen keert een bepaald bedrag uit, wanneer je blijvend invalide raakt of komt te overlijden.

Een ongevallenverzekering vergelijken

Waarom een ongevallenverzekering verstandig is om te nemen hoeven we je niet meer uit te leggen. Wel raden we je aan om de door jouw gekozen verzekering te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Ook benieuwd naar andere verzekeringen? Op Verzekering.nl helpen we je graag verder. Vergelijken, afsluiten en besparen was nog nooit zo makkelijk.

Veelgestelde vragen

© copyright