Zakelijk

Ongevallenverzekering vergelijken

De beste ongevallenverzekeringen

Onze top 4 ongevallenverzekeraars

Ongevallenverzekering vergelijken

Sluit binnen 5 minuten je ongevallenverzekering af!

De ongevallenverzekering; je denkt er misschien liever niet over na, maar hij is wel erg handig wanneer je te maken krijgt met een ongeval. Uitglijden op een ijzige dag of een aanrijding tijdens het fietsen naar de supermarkt kan ernstige gevolgen hebben, zoals blijvende invaliditeit of zelfs overlijden. Na zo’n ongeval wil je niet bezig zijn met geldzorgen. Een ongevallenverzekering neemt deze zorg van je over.

Waarom een ongevallenverzekering?
In Nederland kun je kiezen uit vele verschillende verzekeringen. Het is dan ook niet zo gek dat je jezelf niet tegen alles verzekerd. Toch is een ongevallenverzekering afsluiten een erg verstandige keuze. Wanneer je een ongeluk hebt gehad, groot of klein, kan dit je namelijk veel geld kosten wanneer je met blijvend letsel te maken krijgt. Bij de meeste verzekeraars ben je gelukkig verzekerd wanneer er sprake is van blijvende invaliditeit door een ongeluk met een ongevallenverzekering. Je zal na een ongeval een geldbedrag ontvangen. Het is vaak ook mogelijk om een uitkering bij overlijden door een ongeluk mee te verzekeren.

Kies de beste ongevallenverzekering voor jou

Voordat je een geschikte ongevallenverzekering afsluit, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Bij Verzekering.nl kun je snel en eenvoudig informatie vinden: je ontvangt een overzicht van ongevallenverzekeringen die voldoen aan de criteria die je hebt ingevoerd. Wist je dat er naast de premie en voorwaarden ook andere belangrijke aspecten zijn waarop je moet letten bij het afsluiten van een ongevallenverzekering? Daarbij bieden wij ook onze hulp. Als onafhankelijke verzekeringsvergelijker hebben wij de missie om voor iedereen de meest voordelige en best passende ongevallenverzekering te vinden.

Vind de beste premie voor jouw situatie

Overzichtelijk premie aanbod

Binnen 5 minuten een ongevallenverzekering afgesloten

Onze top 4 ongevallenverzekeraars

Waarop zijn de premies van de ongevallenverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

  • Ongevallenverzekering met uitkering bij blijvende invaliditeit en overlijden
  • Alleenstaand zonder kinderen
  • Geboortedatum: 01-01-1980
  • Postcode 9971 AA
  • Laagste standaard verzekerde sommen

Datum berekening: 22 maart 2024

Keuze uit de beste ongevallenverzekeraars

Een groot aanbod verzekeraars van ongevallenverzekeringen

Gemakkelijk afsluiten in 3 stappen

Met ons overzicht vraag je binnen 5 minuten makkelijk een ongevallenverzekering aan!
1

Stap 1: Bekijk het aanbod

Bekijk het aanbod en kies welke verzekeraar jou aanspreekt. Kijk goed onder het aanbod hoe het overzicht tot stand is gekomen.

2

Stap 2: Bekijk de dekkingen

Controleer naast het bekijken van de dekking van de ongevallenverzekering ook of je nog aanvullende dekkingen nodig hebt.

3

Stap 3: Afsluiten!

Sluit een ongevallenverzekering gemakkelijk af en kijk goed naar de polisvoorwaarden.

Wat is een ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering biedt financiële bescherming bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval. Deze verzekering keert een vastgesteld bedrag uit bij specifieke gebeurtenissen, waarvan de hoogte afhangt van de ernst en het type letsel. Of het nu gaat om ernstige gewrichtsschade, gehoorverlies, of zelfs vergiftiging, de ongevallenverzekering dekt de financiële lasten die deze letsels met zich meebrengen. 

Verzekerde bedragen
Je kunt, wanneer je een ongevallenverzekering afsluit, zelf bepalen voor welk geldbedrag je je verzekeren wilt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dekking ter waarde van € 60.000,-, € 100.000,-, € 150.000,- of zelfs meer. De kosten van een ongevallenverzekering hangen hier sterk vanaf. Ook kan je bij de dekking overlijden een eigen verzekerde bedrag bepalen. Zo kun je hier bijvoorbeeld kiezen voor een dekking ter waarde van € 5.000,-, € 10.000,-, of € 25.000,-. 

Dekking ongeval

Hieronder vind je een overzicht van de dekking die over het algemeen door de meeste verzekeraars worden aangeboden. Omdat het aanbod per verzekeraar kan verschillen, is het cruciaal om altijd de polisvoorwaarden zorgvuldig door te lezen. Zo weet je precies wat wel en niet gedekt is onder jouw specifieke verzekering.

Wel verzekerd
Niet verzekerd

Aanvullende dekkingen

De ongevallenverzekering biedt ook mogelijkheden voor aanvullende dekkingen, waardoor je de verzekering naar wens kunt uitbreiden. Het is belangrijk om te weten dat deze aanvullende dekkingen per verzekeraar kunnen verschillen. Daarom is het essentieel dat je goed onderzoekt welke verzekeraar de dekkingen biedt die aansluiten bij jouw behoeften.

Overlijden

Met de overlijdensdekking inbegrepen, betalen de verzekeraars de nabestaanden met het door jou gekozen verzekerde bedrag in geval van overlijden door een ongeval.

Tand ongeval

Heb je door een ongeval schade aan je tanden? Dan krijg je een vergoeding voor tandzorg door een tandarts of kaakchirurg.

Extra zorgkosten

De module extra zorgkosten vergoedt de extra kosten die je zelf maakt voor je herstel na een ongeluk. Zoals kosten voor een fysiotherapeut of krukken.

Praktische hulp

De module praktische hulp vergoedt de extra kosten voor hulp na een ongeval. Zoals vervoerskosten of extra kinderopvang.

Veelgestelde vragen over ongevallenverzekeringen

De belangrijkste antwoorden over ongevallenverzekeringen

Wat wordt uitbetaald als je invalide blijft na een ongeval?

Word je blijvend invalide door een ongeval? Dan betaald de verzekeraar maximaal het gekozen verzekerde bedrag. Welk bedrag zij dan uitbetalen aan je, hangt af van:

  • Aan welk deel van je lichaam je blijvend invalide geworden bent
  • Voor hoeveel procent je blijvend invalide aan dat deel van je lichaam geworden bent. Of anders gezegd: of de functie van het deel van je lichaam helemaal of voor een deel verloren gegaan is

Bij gedeeltelijk blijvende invaliditeit aan een lichaamsdeel wordt een deel van de uitkering verstrekt, gebaseerd op het percentage van de invaliditeit. Een voorbeeld hierbij met het gekozen verzekerde bedrag van € 60.000: Door een ongeval loop je blijvend letsel op aan je ringvinger. Na een medisch onderzoek wordt vastgesteld dat er sprake is van 50% blijvend functieverlies. Bij volledig functieverlies zou je 10% van het verzekerde bedrag ontvangen bij de meeste verzekeraars. In dit voorbeeld betalen de verzekeraars je dan € 3.000,- (10% van € 60.000,- is              € 6.000,-, en daar 50% van is € 3.000,-).

Let op: verzekeraars kunnen verschillen hebben in de percentages, dus is het belangrijk goed de polisvoorwaarden te lezen.

Waarom je een ongevallenverzekering moet afsluiten

Het is belangrijk om na te gaan of je een ongevallenverzekering moet afsluiten en hier is waarom: deze biedt financiële bescherming voor het geval je als gevolg van een ongeval blijvend letsel oploopt. Deze verzekering dekt een vastgesteld bedrag voor invaliditeit die je zelf kunt lijden, alsook eventuele medische kosten die hieruit voortvloeien.

Hoewel het in Nederland niet verplicht is om een ongevallenverzekering te hebben, is het sterk aanbevolen. Dit zorgt ervoor dat je niet zelf voor hoge kosten hoeft op te draaien na een ongeval. De financiële lasten na een ongeval kunnen aanzienlijk zijn, variërend van medische behandelingen tot aanpassingen in levensstijl of woonomstandigheden. Door een ongevallenverzekering af te sluiten, zorg je voor een financieel vangnet. Het is verstandig om de opties van verschillende verzekeraars te vergelijken om een polis te vinden die het beste bij jouw situatie past.

De gezinsongevallenverzekering

Een ongevallenverzekering afsluiten kun je ook voor het hele gezin. De bovenstaande verzekeringen kun je daarnaast aanvullen met verschillende dekkingen. Uit welke dekkingen voor jouw ongevallenverzekering je kiezen kunt, hangt af van de door jouw gekozen verzekeraar. Enkele voorbeelden van aanvullende dekkingen zijn:

  • Een ongevallenverzekering voor een risicovol beroep
  • Een ongevallenverzekering voor tandongevallen
  • Een ongevallenverzekering voor praktische hulp

Een ongevallenverzekering vergelijken en afsluiten is ondanks al deze keuzes minder ingewikkeld dan je denkt. Wanneer je weet wie je verzekeren wilt en voor welk bedrag, is de keuze immers al snel gemaakt. Laat je dan ook niet afschrikken, want een ongevallenverzekering kan je goed van pas komen.

Kosten ongevallenverzekering

Elke verzekeraar hanteert een verschillende premie voor de ongevallenverzekering. Het loont daarom om deze verzekeringen te vergelijken. Te veel premie betalen is immers zonde. Een vergelijking maken kost slechts enkele minuten, maar kan vaak een aanzienlijke besparing opleveren. 

Let bij het vergelijken niet alleen op de premie, maar ook op de polisvoorwaarden, waaronder de uitkeringsbedragen. Een goedkopere verzekering kan namelijk minder uitbetalen. Dit is niet per se een probleem, maar het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. 

Voor de beste keuze in ongevallenverzekeringen is het ook nuttig om klantenreviews te raadplegen. Je hebt zelf de keuze hoe uitgebreid je jouw ongevallenverzekering maakt, wat direct invloed heeft op de kosten.

5 tips bij het vergelijken van ongevallenverzekeringen

Bij het vergelijken van ongevallenverzekeringen zijn er een aantal belangrijke tips die je kunnen helpen om een weloverwogen keuze te maken:

Tip 1: Kies de dekking die het beste bij je past

Elke ongevallenverzekering biedt een basisdekking voor blijvende invaliditeit en overlijden, maar de details kunnen verschillen. Sommige verzekeringen bieden ook aanvullende dekkingen zoals tandongevallen, extra zorgkosten, en praktische hulp. Vergelijk deze opties om een verzekering te vinden die breed genoeg is om jouw specifieke behoeften te dekken.

Tip 2: Controleer de polisvoorwaarden zorgvuldig

Het is essentieel om de kleine lettertjes in de polisvoorwaarden te lezen. Kijk naar de uitsluitingen, de maximale uitkeringsbedragen en onder welke omstandigheden de verzekering uitkeert. Dit helpt je om niet voor onaangename verrassingen te staan bij het claimen van een schade.

Tip 3: Bekijk het aanbod en vergelijk premies

De premies voor ongevallenverzekeringen variëren sterk, evenals de bedragen die worden uitgekeerd bij verschillende soorten letsels. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen een betaalbare premie en voldoende dekking.

Tip 4: Lees klantbeoordelingen en ervaringen

Reviews van bestaande klanten kunnen inzicht geven in hoe de verzekeraar omgaat met claims en klantenservice. Een verzekeraar met goede beoordelingen op het gebied van service en afhandeling van claims kan een betere keuze zijn dan één met lage scores.

Tip 5: Overweeg het verzekeren van het hele gezin

Als je een gezin hebt, kan het voordelig zijn om te kiezen voor een gezinspolis. Dit is vaak goedkoper dan individuele polissen voor elk gezinslid apart. Bovendien zorgt het ervoor dat iedereen in het gezin is gedekt onder dezelfde voorwaarden.

Op basis van welke factoren wordt de hoogte van je ongevallenverzekeringspremie gebaseerd?

De hoogte van de premie van jouw ongevallenverzekering is gebaseerd op verschillende factoren. We hebben voor jou uitgezocht welke factoren hierbij een rol spelen.

Persoonlijke factoren
Factoren zoals je leeftijd, beroep, en de algemene gezondheidstoestand kunnen ook de premie beïnvloeden. Jongere personen kunnen bijvoorbeeld een lagere premie betalen dan ouderen, omdat zij statistisch gezien minder risico lopen op blijvend letsel. Risicovolle beroepen kunnen daarentegen weer leiden tot een hogere premie.

De soort dekking van je ongevallenverzekering
De eerste en meest belangrijke factor is het type dekking dat je kiest. Een basis ongevallenverzekering, die bijvoorbeeld alleen uitkeert bij overlijden of blijvende invaliditeit, zal goedkoper zijn dan een polis die uitgebreidere dekkingen biedt, zoals tandongevallen, extra zorgkosten na een ongeval, en praktische hulp. Hoe meer scenario’s de verzekering dekt, hoe hoger de premie zal zijn omdat de verzekeraar een groter risico loopt.

Voorwaarden van je ongevallenverzekering
De voorwaarden van een ongevallenverzekering beïnvloeden de premie. Verzekeraars met uitgebreide voorwaarden die een breed scala aan incidenten dekken en hoge uitkeringen bieden, zullen vaak een hogere premie vragen.

Hoe vergelijken we bij Verzekering.nl

Bij Verzekering.nl nemen wij een selectie van ongevallenverzekeraars op de markt mee in de vergelijking. Zo krijg je bij ons altijd een aanbod te zien dat up-to-date is. Goed om te weten is dat wij hierin een selectie maken van aanbieders van ongevallenverzekeringen waar wij mee samenwerken. Op deze manier kunnen wij altijd de beste ongevallenverzekeringen aanbieden waar wij volledig achter staan.

Zo verdienen wij ons geld

Als je ervoor kiest om via onze website een ongevallenverzekering af te sluiten, ontvangen wij een eenmalige vergoeding van de verzekeraar. Het goede nieuws is dat wij geen kosten aan jou doorberekenen voor het gebruik van onze website. Bovendien blijven je premies hetzelfde, ongeacht of je via ons of rechtstreeks bij de verzekeraar je ongevallenverzekering afsluit.

Onze kwaliteit waarborgen wij zo

Er is niets belangrijker dan het afsluiten van een goede verzekering. Of het nu gaat om een ongevallen-, reis-, auto-, inboedel-, of een andere verzekering. Onze maatstaven zijn altijd hetzelfde. We vergelijken dan ook objectief en onafhankelijk onze verzekeringen. Hierdoor worden er geen partijen voorgetrokken.

Daarnaast werken we met een zo uitgebreid mogelijk aanbod. We staan alleen open voor een samenwerking met partners als zij een compleet aanbod aanbieden.

Ons doel is namelijk om zowel budget opties als uitgebreidere verzekeringen aan je voor te kunnen leggen. Zo kan onze vergelijkingstool de beste verzekering voor jou aanbieden.

De voordelen van de vergelijker van Verzekering.nl

Ons doel is om de best passende ongevallenverzekering voor jouw wensen te vinden. We streven ernaar dat je goed verzekerd bent tegen een gunstige prijs. Ons aanbod kan je uitstekend helpen bij het berekenen van een passende premie. Je krijgt een overzichtelijke lijst te zien met verzekeraars, gerangschikt van de laagste naar hoogste premie, op basis van jouw specifieke wensen en behoeften. Hier kun je gemakkelijk meer informatie vinden over de verzekeraars en de voorwaarden doornemen.

De voordelen van het gebruiken van ons aanbod zijn enorm. Als je allerlei verzekeringen één voor één zou moeten opzoeken, kost dat veel tijd. Bij ons heb je in slechts 4 stappen en minder dan 5 minuten tijd een volledig overzicht van diverse verzekeraars. Bovendien is ons overzicht 100% onafhankelijk. We streven echt naar het beste voor jou. Ons overzicht is eenvoudig, overzichtelijk, tijdbesparend en betrouwbaar. Klik op de knop ‘vergelijk ongevallenverzekeringen’ en vind eenvoudig de beste premie voor jouw situatie.

Bronnen en expertise

De volgende bronnen zijn geraadpleegd bij het opstellen van deze pagina:

Gecontroleerde informatie door een expert

Picture of John van den Bos

John van den Bos

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John van den Bos. John houdt zich constant bezig met het waarborgen van de kwaliteit van het aanbod dat wij aanbieden. Hij checkt hierbij of de informatie van de aanbieders overeenkomt met de informatie die wij geven.

Scroll naar boven