Ongevallenverzekering vergelijken

De beste ongevallenverzekeringen

Onze top 4 ongevallenverzekeraars

Ongevallenverzekering vergelijken

Ongevallenverzekeringen vergelijken

De ongevallenverzekering; je denkt er misschien liever niet over na, maar hij is wel erg handig wanneer je te maken krijgt met een ongeval. Uitglijden op een winterse dag of een aanrijding op jouw fiets onderweg naar de supermarkt waardoor je blijvend invalide raakt of komt te overlijden; het zal je maar gebeuren. Wat je na zo’n ongeval niet wilt, is nadenken over geldzaken. Met een ongevallenverzekering is dit probleem voor je opgelost.

Waarom een ongevallenverzekering?

In Nederland kun je kiezen uit vele verschillende verzekeringen. Het is dan ook niet zo gek dat je jezelf niet tegen alles verzekerd. Toch is een ongevallenverzekering afsluiten een erg verstandige keuze. Wanneer je een ongeluk hebt gehad, groot of klein, kan dit je namelijk veel geld kosten wanneer je met blijvend letsel te maken krijgt. Bij de meeste verzekeraars ben je gelukkig verzekerd wanneer er sprake is van blijvende invaliditeit door een ongeluk met een ongevallenverzekering. Je zal na een ongeval een geldbedrag ontvangen. Het is vaak ook mogelijk om een uitkering bij overlijden door een ongeluk mee te verzekeren.

Invaliditeit door een ongeluk

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een knie die je niet meer gebruiken kunt door onder meer:

 • Een ongeluk in en rondom jouw woning
 • Een ongeluk in het verkeerd
 • Een ongeluk in het buitenland

Hoe je het geldbedrag uitgeeft dat je bij één van de bovenstaande gebeurtenissen ontvangt, mag je bij de meeste verzekeraars zelf bepalen. Waarom een ongevallenverzekering afsluiten handig is, lijkt plots vanzelfsprekend.

Onze top 4 ongevallenverzekeraars

Waarop zijn de premies van de ongevallenverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • Ongevallenverzekering met uitkering bij blijvende invaliditeit en overlijden
 • Alleenstaand zonder kinderen
 • Geboortedatum: 01-01-1980
 • Postcode 9971 AA
 • Laagste standaard verzekerde sommen

Datum berekening: 22 maart 2024

Een ongevallenverzekering vergelijken

Waarom een ongevallenverzekering verstandig is om te nemen hoeven we je niet meer uit te leggen. Wel raden we je aan om de door jouw gekozen ongevallenverzekering goed te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Ook benieuwd naar andere verzekeringen? Op Verzekering.nl helpen we je graag verder. Vergelijken, afsluiten en besparen was nog nooit zo makkelijk.

Keuze uit de beste ongevallenverzekeraars

Een groot aanbod verzekeraars van ongevallenverzekeringen

BALK VERBERGEN
Met onze simpele vergelijkings tool stapt u binnen 5 minuten over
1
Stap 1: uw gegevens

Vul je geboortedatum in en selecteer de hoogte van je gewenste eigen risico.

2
Stap 2: aanvullende dekking

Selecteer eventueel aanvullende dekkingen.

3
Stap 3: vergelijken
Vergelijk zorgverzekeringen op prijs, dekking en gecontracteerde verzekeraars.

Veelgestelde vragen over ongevallenverzekeringen

De belangrijkste antwoorden over ongevallenverzekeringen

Ongevallenverzekeringen vergelijken

De voordeligste ongevallenverzekeringen vergelijken

Ongevallenverzekering kosten

Hoe uitgebreid je jouw ongevallenverzekering maakt, kun je dus zelf bepalen. De kosten van een ongevallenverzekering hangen hier dan ook vanaf. De maandelijkse premie hangt daarnaast af van het volgende:

De door jouw gekozen standaarddekking bij invaliditeit

Je kunt, wanneer je een ongevallenverzekering afsluit, zelf bepalen voor welk geldbedrag je je verzekeren wilt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dekking ter waarde van € 75.000, € 100.000, € 150.000 of zelfs meer. De kosten van een ongevallenverzekering kosten hangen hier sterk vanaf.

De door jouw gekozen standaarddekking bij overlijden

Ook kun je een bepaalde dekking kiezen voor het geval dat jij of één van jouw familieleden (bij de gezinsongevallenverzekering) ter overlijden komt. Ook deze dekking kun je bij de door jouw gekozen verzekeraar zelf bepalen. Om ervoor te zorgen dat je niet teveel betaalt, is het slim om een ongevallenverzekering goed te vergelijken.

Een ongevallenverzekering afsluiten

Het belang van een ongevallenverzekering is duidelijk. De grote vraag die nu alleen nog overblijft is: hoe moet je een goede ongevallenverzekering afsluiten en hoe moet je een ongevallenverzekering vergelijken? Welke bij jou past, hangt immers volledig af van jouw persoonlijke situatie en wensen. Je kunt een ongevallenverzekering zo uitgebreid maken als dat jij zelf wilt. Bij de meeste verzekeraars kun je in ieder geval kiezen uit de volgende twee verzekeringen:

De persoonlijke ongevallenverzekering

Bij de meeste verzekeraars kun je deze ongevallenverzekering, die speciaal voor jou bedacht is afsluiten. Het bedrag waarvoor je jezelf verzekert kun je vaak zelf bepalen of kiezen uit standaardbedragen. De maandelijkse premie kosten van een ongevallenverzekering hangen van dit bedrag af.

De gezinsongevallenverzekering

Een ongevallenverzekering afsluiten kun je ook voor het hele gezin. Ook hier geldt dat de kosten van een ongevallenverzekering afhangen van het door jouw gekozen bedrag waarvoor je jouw gezin verzekert.

De bovenstaande verzekeringen kun je daarnaast aanvullen met verschillende dekkingen. Uit welke dekkingen voor jouw ongevallenverzekering je kiezen kunt, hangt af van de door jouw gekozen verzekeraar. Enkele voorbeelden van aanvullende dekkingen zijn:

 • Een ongevallenverzekering voor een risicovol beroep
 • Een ongevallenverzekering voor tandongevallen
 • Een ongevallenverzekering voor praktische hulp

Een ongevallenverzekering vergelijken en afsluiten is ondanks al deze keuzes minder ingewikkeld dan je denkt. Wanneer je weet wie je verzekeren wilt en voor welk bedrag, is de keuze immers al snel gemaakt. Laat je dan ook niet afschrikken, want een ongevallenverzekering kan je goed van pas komen.

Scroll naar boven