Zakelijk

Wanneer is het slim om een ongevallenverzekering af te sluiten?

Veelgestelde vragen ongevallenverzekering


Onze top 4 ongevallenverzekeraars

Een ongevallenverzekering zorgt voor een financiële buffer wanneer je door een ongeluk (deels) invalide raakt. Ook kun jij je gezin laten meeverzekeren. Je ontvangt dan ook een vergoeding als je partner of kind invalide raakt. Het kan dus verstandig zijn om een ongevallenverzekering af te sluiten bij een gezinsuitbreiding.

Trips naar het buitenland

Als je voor werkzaamheden vaak op reis bent of veel vakanties boekt, is het verstandig om een ongevallenverzekering af te sluiten. In het buitenland terechtkomen en een ernstig ongeval meemaken is voor niemand prettig. Een ongevallenverzekering kan je dan helpen met de eerste stappen richting huis. Daarnaast is een ongevallenverzekering wereldwijd. Je bent dus net zo goed in Nederland verzekert als (bijvoorbeeld) in de Verenigde Staten.

Gevaarlijke beroepen

Als je een gevaarlijk beroep uitoefent, zou het verstandig zijn om je te verdiepen in verschillende ongevallenverzekeringen. Echter kun je bij de meeste verzekeraars geen ongevallenverzekering afsluiten wanneer je een gevaarlijk beroep beoefent. Of er staat in de polisvoorwaarden beschreven dat ongelukken tijdens het uitoefenen van een gevaarlijk beroep buiten de verzekering valt.

Voordelen van een ongevallenverzekering

Het afsluiten van een ongevallenverzekering heeft enkele voordelen. Zo is de premie voor deze verzekering relatief laag en is het hele gezin meeverzekerd. Daarnaast is de uitkering een welkome vergoeding in een waarschijnlijk moeilijke periode. Denk bijvoorbeeld aan de extra kosten door een huishoudelijke hulp, de aanschaf van een traplift voor een rolstoel en de kosten van fysiotherapie. Met een ongevallenverzekering wordt er een bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden na het overlijden door een ongeval. Dit kan erg nodig zijn omdat er bijvoorbeeld een inkomen wegvalt. Op Verzekering.nl kun je de voordeligste ongevallenverzekeringen vergelijken met elkaar en de eenvoudig en snel de verzekering afsluiten die het beste bij jou past.

Ongevallenverzekering vergelijken en afsluiten

Ongevallenverzekeringen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Voorwaarden en premies verschillen per verzekeraar. Op verzekering.nl kun je nu alle ongevallenverzekeringen met elkaar vergelijken. Dankzij de onafhankelijke vergelijker, zul je de beste verzekeringen voorgeschoteld krijgen. Zoek en vind de verzekering die het best aansluit op jouw persoonlijke situatie.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven