Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Inboedelverzekering afsluiten

Sluit een inboedelverzekering af en bescherm je eigendommen tegen onder andere brand, diefstal en storm. Verzekering.nl helpt je graag met het kiezen van de juiste inboedelverzekering. Op onze website vergelijk je heel eenvoudig de verschillende aanbieders. Daarna sluit je in enkele minuten je inboedelverzekering af.

Objectief, professioneel en onafhankelijk
Vergelijk premiebedrag, voorwaarden en eigen risico
Kies zelf de goedkoopste inboedelverzekering die bij je past
Sluit binnen 10 minuten je inboedelverzekering af

Twitter
Facebook 070 2210633
mail onsinfo@verzekering.nl

Stappenplan inboedelverzekering afsluiten

In slechts enkele minuten vergelijk je via Verzekering.nl inboedelverzekeringen. Vervolgens sluit je de verzekering eenvoudig af via onze website of die van de verzekeraar.

1. Vul je gegevens in

Vul je geboortedatum, adres en gezinssituatie in.

2. Aanvullende informatie invullen

Je krijgt nu al een overzicht van goedkope inboedelverzekeringen. Voor een nog vollediger advies kun je ook extra informatie invullen, zoals het type woning en de manier waarop je huis is geïsoleerd.

3. Maak een keuze

Selecteer de inboedelverzekering die het beste bij je past. Afhankelijk van de verzekeraar kun je de verzekering direct via onze website of via de website van de verzekeraar afsluiten.

4. Inboedelverzekering afsluiten

Rond, via onze website of die van de verzekeraar, de aanvraag van je inboedelverzekering af.

Dekking van een inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je woning. Het gaat daarbij om losse spullen, die meegenomen kunnen worden tijdens een verhuizing. Een inboedelverzekering vergoedt schade die is veroorzaakt door:

  • Woningbrand
  • Wateroverlast
  • Storm
  • Inbraak

Soms kan het nog best onduidelijk zijn of iets onder een inboedelverzekering valt of niet. Een losse vloer, zoals kliklaminaat, valt bijvoorbeeld onder de inboedelverzekering. Zit je vloer vastgelijmd? Dan moet je bij schade een beroep doen op de opstalverzekering.

Inboedel- of opstalverzekering?

Met een inboedelverzekering worden dus alle losse spullen in het huis verzekerd. Denk hierbij aan gordijnen, meubels, sieraden en kleding. Een opstalverzekering verzekert alle vaste spullen, zoals het dak, het leidingwerk en de badkamer. Een opstalverzekering is verplicht wanneer je een koopwoning heeft. Wanneer je een woning huurt, is een inboedelverzekering in de meeste gevallen voldoende. Een inboedelverzekering is echter niet verplicht.

Welke inboedelverzekering heb ik nodig?

Er zijn verschillende inboedelverzekeringen met diverse dekkingen. Wat de verzekering precies dekt, verschilt per verzekeraar. Over het algemeen kunnen we de volgende inboedelverzekeringen onderscheiden:

Extra uitgebreid

Deze verzekering dekt de gevolgen van brand, blikseminslag, waterschade, diefstal en vandalisme.

Allrisk inboedelverzekering

De Allrisk verzekering verzekert alle schade aan je inboedel. Ook wanneer je deze schade zelf hebt veroorzaakt.

Aanvullende dekking

Je kunt verschillende aanvullingen kiezen op je basisdekking. Afhankelijk van welke aanvullingen je kiest, bent je bijvoorbeeld verzekerd bij schroei- en smeltschade of wanneer je je woning tijdelijk verhuurt.

Waarde van je inboedel

De hoogte van de premie van je inboedelverzekering hangt onder andere samen met de waarde van je inboedel. Deze dient je zelf te berekenen en door te geven aan je verzekeraar. Je kunt de waarde berekenen met behulp van een inboedel inventarisatielijst of een inboedelwaardemeter. Het is belangrijk dat je dit nauwkeurig doet. Wanneer de waarde die je doorgeeft lager is dan de eigenlijke waarde, wordt niet alles gedekt in geval van schade of diefstal. Geef je een te hoge waarde door, dan betaal je onnodig een te hoge premie.

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright