Inboedelverzekering afsluiten

Sluit voordelig een inboedelverzekering af

Start met kiezen

Inboedelverzekering afsluiten

Een inboedelverzekering is een van de belangrijkste verzekeringen die je kunt afsluiten. Maar waarom heb je eigenlijk een inboedelverzekering nodig? Je woning is een plek waar jij je veilig en op je gemak voelt. Vaak heb je dan ook veel bezittingen in je woning die voor jou waardevol zijn. Sluit een inboedelverzekering af en bescherm je eigendommen tegen onder andere brand, diefstal en storm. Verzekering.nl helpt je graag met het kiezen van de juiste inboedelverzekering. Op onze website vergelijk je heel eenvoudig de verschillende aanbieders. Daarna sluit je in enkele minuten je inboedelverzekering af. Een inboedelverzekering afsluiten kan simpel en snel via Verzekering.nl.

Stappenplan inboedelverzekering afsluiten

In slechts enkele minuten vergelijk je via Verzekering.nl inboedelverzekeringen. Vervolgens sluit je de verzekering eenvoudig af via onze website.

1. Vul je gegevens in

Vul je geboortedatum, adres en gezinssituatie in. Geef daarnaast aan of het een koop of huurwoning betreft.

2. Kies de gewenste dekking

Je krijgt de keus uit een standaard inboedelverzekering of een uitgebreidere allrisk dekking. De meeste mensen kiezen voor allrisk en wij raden dat ook zeker aan. Verder kun je het uitbreiden met een aansprakelijkheidsdekking, glasdekking, buitenhuisdekking en mobiele elektronica dekking. Kies alleen voor de aansprakelijkheidsdekking wanneer je nog geen particuliere aansprakelijkheidsverzekering hebt.

3. Vul je woninggegevens in

Wij vinden het belangrijk dat een inboedelverzekering goed aansluit bij je persoonlijke situatie. Daarom willen we weten in wat voor woning je precies woont.

4. Overzicht inboedelverzekeringen

Selecteer de inboedelverzekering die het beste bij je past. Je ziet per verzekeraar waar deze aan voldoet en je kunt ook makkelijk de polisvoorwaarden bekijken voor het afsluiten. Mocht je de eerder gekozen dekking willen aanpassen dan kan dat ook heel eenvoudig en zal de gemaakte premieberekening direct updaten. Als je een keus hebt gemaakt kun je de inboedelverzekering gemakkelijk afsluiten.

5. Inboedelverzekering afsluiten

Wanneer je klikt op ‘Kies deze’ rond je eenvoudig via onze website óf die van de verzekeraar de aanvraag van je inboedelverzekering af.

Dekking van een inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je woning. Het gaat daarbij om losse spullen, die meegenomen kunnen worden tijdens een verhuizing. Een inboedelverzekering vergoedt schade die is veroorzaakt door:

  • Woningbrand
  • Wateroverlast
  • Storm
  • Inbraak

Soms kan het nog best onduidelijk zijn of iets onder een inboedelverzekering valt of niet. Een losse vloer, zoals kliklaminaat, valt bijvoorbeeld onder de inboedelverzekering. Zit je vloer vastgelijmd? Dan moet je bij schade een beroep doen op de opstalverzekering.

Welke inboedelverzekering heb ik nodig?

Er zijn verschillende inboedelverzekeringen met diverse dekkingen. Wat de verzekering precies dekt, verschilt per verzekeraar. Over het algemeen kunnen we de volgende inboedelverzekeringen onderscheiden:

 

Extra uitgebreid

Deze verzekering dekt de gevolgen van brand, blikseminslag, waterschade, diefstal en vandalisme. In de polisvoorwaarden herken je deze dekking goed aan een enorme opsomming met gedekte situaties. Is bij schade de oorzaak net iets anders dan de opsomming ben je niet verzekerd.

Allrisk inboedelverzekering

De Allrisk verzekering verzekert vrijwel alle schade aan je inboedel. Ook wanneer je deze schade zelf per ongeluk hebt veroorzaakt. In tegenstelling tot de extra uitgebreide inboedelverzekering hebben deze voorwaarden geen enorme opsommingen met wat gedekt is, maar slechts enkele uitzonderingen die net gedekt zijn. Hierdoor heb je een veel ruimere dekking dan bij extra uitgebreid tegen een klein beetje extra premie.

 

Aanvullende dekking

Je kunt verschillende aanvullingen kiezen op je basisdekking. Afhankelijk van welke aanvullingen je kiest, bent je bijvoorbeeld verzekerd bij schroei- en smeltschade of wanneer je je woning tijdelijk verhuurt.

Verzeker je inboedel via Verzekering.nl

Inboedel- of opstalverzekering?

Met een inboedelverzekering worden dus alle losse spullen in het huis verzekerd. Denk hierbij aan gordijnen, meubels, sieraden en kleding. Een opstalverzekering verzekert alle vaste spullen, zoals het dak, het leidingwerk en de badkamer. Een opstalverzekering is vaak verplicht wanneer je een koopwoning hebt. Wanneer je een woning huurt, is een inboedelverzekering in de meeste gevallen voldoende. Een inboedelverzekering is meestal niet verplicht.

Waarde van je inboedel

De hoogte van de premie van je inboedelverzekering hangt onder andere samen met de waarde van je inboedel. Deze dien je zelf te berekenen en door te geven aan je verzekeraar. Je kunt de waarde berekenen met behulp van een inboedel inventarisatielijst of een inboedelwaardemeter. Het is belangrijk dat je dit nauwkeurig doet. Wanneer de waarde die je doorgeeft lager is dan de eigenlijke waarde wordt niet alles gedekt in geval van schade of diefstal. Geef je een te hoge waarde door, dan betaal je onnodig een te hoge premie.

Wanneer inboedelverzekering afsluiten?

Wanneer inboedelverzekering afsluiten? Een inboedelverzekering moet je uiteraard regelen voordat je risico op schade loopt. Ga je verhuizen naar een huurwoning? Dan laat je de inboedelverzekering ingaan op het moment dat je de sleutels krijgt. Voor een koopwoning is het echter net iets anders. Als je verhuist naar een koopwoning dan is het meestal verstandig de inboedelverzekering in te laten gaan op het moment dat je daadwerkelijk inboedel plaatst in je woning. Wil je een inboedelverzekering afsluiten? Bekijk dan ons aanbod aan inboedelverzekeringen via Verzekering.nl.

Online inboedelverzekering afsluiten

Online inboedelverzekering afsluiten kan snel en veilig via Verzekering.nl. Online een inboedelverzekering afsluiten kan veel voordelen opleveren. Zo kun je snel en direct al je zaken zelf regelen en bespaart je verzekeraar veel administratieve kosten. Via Verzekering.nl is een inboedelverzekering afsluiten heel goed mogelijk. Wij hebben samenwerkingen met veel verzekeraars, waardoor je kan profiteren van de voordeligste premies voor inboedelverzekeringen. Online een inboedelverzekering afsluiten kan snel en simpel via Verzekering.nl.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven