Volgens de cijfers van de BeveiligingWijzer wordt er in 2023 gemiddeld 2.000 keer per maand ingebroken. Over het algemeen biedt een inboedelverzekering prima dekking bij schade door inbraak of diefstal. Er is sprake van diefstal, wanneer iemand iets zonder toestemming van de eigenaar wegneemt met de intentie het niet terug te brengen. Diefstal en inbraak gaan vaak samen. Heb je te maken met inbraak of diefstal? Dan is het noodzaak om zo snel als mogelijk aangifte te doen bij de politie. Om fraude te voorkomen eisen veel inboedelverzekeraars ook dat je aangifte doet, alvorens je de schade claimt. Meer te weten komen over preventieve tips voor inbraak op vakantie? Lees gerust verder.
Preventietips met een inboedelverzekering
Wanneer je een eigen woning hebt, wil je inbrekers het liefst buiten de deur houden. Dit kan door preventieve maatregelen te nemen bij het afsluiten van een inboedelverzekering. Voorbeelden van verstandige stappen kunnen zijn:
- Neem de polisvoorwaarden van de inboedelverzekering grondig door. Verzekeraars kunnen uitsluitingen hebben bij schade door inbraak. Voorkom misverstanden en check goed in welke situaties je recht hebt op vergoeding.
- Maak een gedetailleerde inventarislijst.
- Bewaar aankoopbewijzen van je inboedel.
- Neem beveiligingsmaatregelen tegen inbrekers.
Dekking inboedelverzekering bij diefstal en inbraak
Als je een inboedelverzekering hebt afgesloten, ben je in veel situaties gedekt voor schade. Zo ook voor diefstal en inbraak in je woning. Met deze verzekering wordt de schade door inbraak, als ook de gestolen spullen gedekt. Controleer echter wel de voorwaarden van je polis. Het kan namelijk voorkomen dat bepaalde verzekeraars voorwaarden of beperkingen stellen aan de vergoeding van schade aan.
Zo voorkom je inbraakschade
stel je voor dat je op vakantie gaat, dan wil je het liefst je zorgen thuis laten. Relaxen is dan ook het ultieme doel. Alhoewel je acties van inbrekers niet altijd in eigen hand hebt, zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om het risico op inbraak te verkleinen. Wij zetten hieronder een aantal punten voor je op een rij:
- Zorg ervoor dat je huis een bewoonde indruk heeft.
- Houdt kostbare bezittingen uit het zicht van inbrekers.
- Schaf eventueel alarmsystemen aan.
- Investeer in extra sloten voor deuren of ramen.
Schadevergoeding claimen
Heb je te maken met schade door inbraak in je woning? Dan is het van belang on snel in actie te komen. Neem zo snel als mogelijk telefonisch of online contact op met je verzekeraar. Hierbij is het slim om een schadeformulier in te vullen. Daarnaast is het ook verstandig om direct aangifte te doen bij de politie. De verzekeraar stelt bewijs van aangifte namelijk verplicht bij het claimen van de schade.
Inboedelverzekering afsluiten via Verzekering.nl
Natuurlijk hoop je dat woning niets overkomt tijdens je vakantie. Echter is het risico op inbraak aanzienlijk groot. Jaarlijks worden er tienduizenden malen ingebroken, en de financiële gevolgen hiervan kunnen enorm zijn. Naast het verlies van gestolen spullen, kunnen inbrekers ook zorgen voor veel schade aan je inboedel. Denk hierbij aan kapot glas of het omverduwen van waardevolle meubels. Inbraak kun je niet altijd voorkomen. Wat je wel kunt doen is je van tevoren goed indekken met een inboedelverzekering. Een inboedelverzekering biedt dekking tegen inbraak en diefstal van je inboedel. Op deze manier kun je rekenen op (financiële) hulp bij diefstal of inbraak. Ben je op zoek naar een goede inboedelverzekering? Dan kun je goed terecht op Verzekering.nl. Verzekering.nl is dé vergelijkingssite, waarbij diverse inboedelverzekeringen kunt vergelijken op premie, voorwaarden en dekking en vind dé ideale inboedelverzekering.