Zakelijk

Camperverzekering vergelijken

Verzekerd op vakantie met je camper!

Onze top 5 camperverzekeraars

Camperverzekering vergelijken

Stel je voor dat je op reis gaat met je camper, dan wil je het liefst dat jouw reis zo soepel als mogelijk verloopt zodat jij optimaal kunt genieten van jouw vakantie. Echter kan het voorkomen dat je te maken krijgt met een ongeval, schade of diefstal. Dit zijn schadeoorzaken die kunnen leiden tot hoge kosten. Om deze hoge kosten te dekken kun je de camper verzekeren met een camperverzekering. Met een verzekering voor een camper kan je rekenen op een vergoeding bij schade, zodat je zorgeloos kan genieten van jouw reis.

Kies de beste camperverzekering voor jou

Voordat je een passende camperverzekering afsluit, moet je eerst goed geïnformeerd zijn. Bij Verzekering.nl doe je dat snel en gemakkelijk: je krijgt een overzicht van camperverzekeringen die gebaseerd is op premie van laag naar hoog. Wist je dat je naast de premie en voorwaarden op andere zaken moet letten wanneer je een camperverzekering afsluit? Ook daar helpen we je bij. We zijn immers een onafhankelijke verzekeringsvergelijker met de missie om voor iedereen de meest voordelige en best passende camperverzekering te vinden.

Vind de beste premie voor jouw situatie

Overzichtelijk premie aanbod

Binnen 5 minuten een camperverzekering afgesloten

Onze top 5 camperverzekeraars

Waarop zijn de premies van de camperverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

  • Dethleffs camper uit 2006 met een gewicht van 2970 kg.
  • Aankoopprijs € 35.000,-
  • WA dekking zonder aanvullende dekkingen
  • 15 schadevrije jaren
  • Alleenstaand zonder kinderen
  • Geboortedatum: 01-01-1980
  • Postcode 9971 AA
  • Kilometrage 6000 of eerstvolgende mogelijkheid vanaf. 

Datum berekening: 25 maart 2024

Keuze uit de beste camperverzekeraars

Een groot aanbod verzekeraars van camperverzekeringen

Gemakkelijk afsluiten in 3 stappen

Met ons overzicht vraag je binnen 5 minuten makkelijk een camperverzekering aan!
1

Stap 1: Bekijk het aanbod

Bekijk het aanbod en kies welke verzekeraar jou aanspreekt. Kijk goed onder het aanbod hoe het overzicht tot stand is gekomen.

2

Stap 2: Kies je dekking

Kies je dekking die het best bij jouw past. Je kunt ook aanvullende dekkingen kiezen.

3

Stap 3: Afsluiten!

Sluit een camperverzekering gemakkelijk af en kijk goed naar de polisvoorwaarden.

Wat is een camperverzekering?

Een camperverzekering is speciaal ontworpen om je te beschermen tegen de financiële risico’s die gepaard gaan met het bezitten en gebruiken van een camper. Wanneer je een camper aanschaft, ben je verplicht om je camper met minimaal WA (wettelijke aansprakelijkheid) te verzekeren. Dit betekent dat je camper minimaal verzekerd is voor schade die je aanbrengt aan anderen of hun bezittingen.

Stel je voor dat je met je camper op vakantie bent en onderweg raak je betrokken bij een ongeval, of er vindt een diefstal plaats. Zonder een passende camperverzekering zou je zelf op kunnen draaien voor de hoge kosten van reparaties of het vervangen van je camper. De verzekering zorgt ervoor dat je in dergelijke gevallen een vergoeding krijgt, waardoor je zonder al te veel financiële zorgen verder kunt genieten van je reis.

Wat is er gedekt met een camperverzekering?

Wanneer je een camper aanschaft, ben je verplicht om je camper met minimaal WA (wettelijke aansprakelijkheid) te verzekeren. Dit betekent dat je camper minimaal verzekerd is voor schade die je aanbrengt aan anderen of hun bezittingen. Het is vaak ook mogelijk om de camper WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco te verzekeren. Bekijk het overzicht hieronder:

Type schade
WA (verplicht)
Beperkt Casco
Volledig Casco
Schade aan anderen/andermans spullen
Diefstal, brand en ruitschade
Aanrijding met loslopende dieren
Schade aan je eigen camper

Aanvullende dekkingen voor je camperverzekering

Je kan bij de camperverzekering ook aanvullende dekkingen kiezen. De aanvullende dekkingen die je kan kiezen, verschillen per verzekeraar. Enkele voorbeelden van aanvullende dekkingen zijn:

Inzittenden

Deze verzekering dekt de schade bij passagiers en de bestuurder na een ongeval. Hieronder valt schade aan de personen, kleding en eigendommen van de personen die in de camper aanwezig waren tijdens het ongeval.

Verhuur

Verhuur van een camper valt niet standaard onder de dekking van een camperverzekering; als je al een verzekering hebt, moet deze aangepast worden door een aanvullende dekking voor verhuur af te sluiten. Omdat de camper vaker gebruikt wordt en de verzekeraar niet weet aan wie hij verhuurd wordt, loop je meer risico op schade of ongevallen, wat resulteert in een hogere premie.

Rechtsbijstand

Als camperbezitter kun je juridische ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld na een ongeval of een conflict met een garage. De rechtsbijstand dekking biedt hierbij uitkomst. Je ontvangt professionele juridische hulp voor je camper.

Pechhulp

Deze aanvullende module dekt kosten voor hulp bij pech aan je camper. Camperverzekeraars maken onderscheid tussen hulp in Nederland en in het buitenland. Lees de voorwaarden goed door.

Waarderegeling

Bij het afsluiten van een Volledig Casco camperverzekering voor een tweedehands camper kun je vaak kiezen voor de aanschafwaarderegeling, waarmee je 5 jaar lang verzekerd bent tegen de aanschafwaarde van je camper. Bij de nieuwwaarderegeling geldt dit voor een nieuwe camper en dan ben je 7 jaar verzekerd. Ook hier kunnen de jaren verschillen per verzekeraar.

Veelgestelde vragen camperverzekering

De belangrijkste antwoorden over camperverzekeringen

Waarom je een camperverzekering moet afsluiten

Het afsluiten van een camperverzekering is cruciaal voor elke campereigenaar. Waarom? Het biedt essentiële financiële bescherming tegen onverwachte incidenten tijdens je reizen. Een goede camperverzekering dekt de kosten van schade aan de camper en aan eigendommen, evenals eventuele medische behandelingen na ongevallen.

In Nederland ben je ook verplicht om je camper te verzekeren. Rijd je zonder verzekering? Dan riskeer je niet alleen hoge onverwachte kosten bij schade, maar ook stevige boetes. Zorg er dus voor dat je vandaag nog je camper verzekert en verschillende camperverzekeringen vergelijkt.

Wat kost de camperverzekering?

De kosten van een camperverzekering variëren afhankelijk van meerdere factoren, waaronder het type en bouwjaar van de camper, de aanschafwaarde, je leeftijd en woonplaats. Gemiddeld kost een WA-verzekering voor een camper ongeveer € 700,- per jaar. Voor meer uitgebreide dekkingen zoals WA + Beperkt Casco en Volledig Casco liggen de jaarlijkse kosten respectievelijk rond de € 1.400,- en € 2.400,-. 

Deze bedragen kunnen verder stijgen afhankelijk van eventuele aanvullende dekkingen die je kiest, waarbij geldt: hoe meer risico’s gedekt zijn, hoe hoger de premie. Vergeleken met een autoverzekering, kan een camperverzekering goedkoper uitvallen omdat campers over het algemeen minder worden gebruikt, waardoor het risico voor verzekeraars lager is.

4 tips bij het vergelijken van camperverzekeringen

Natuurlijk wil je een voordelige premie en de camperverzekering met de beste voorwaarden. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij de keuze voor een camperverzekering? Op de volgende punten kunnen de voorwaarden van verzekeraars met elkaar verschillen.

Tip 1: Bekijk het aanbod

Op onze homepage presenteren we een selectie van camperverzekeringen die we hebben gerangschikt op basis van de hoogte van de premie. Begin met dit overzicht om een eerste indruk te krijgen van de verschillende mogelijkheden. Elk van deze verzekeraars is gekozen vanwege hun concurrerende tarieven en betrouwbaarheid. Door te starten met deze selectie kun je snel en efficiënt de opties vergelijken die mogelijk het beste bij jouw behoeften passen.

Tip 2: Kies aanvullende dekkingen die bij je passen

Naast de basisdekking van je camperverzekering is het belangrijk om na te denken over aanvullende dekkingen die extra bescherming kunnen bieden in specifieke situaties. De meeste verzekeraars bieden verschillende aanvullende opties aan, zoals dekking voor inzittenden, verhuur van je camper, rechtsbijstand, pechhulp en een waarderegeling. Elke optie heeft zijn eigen voordelen en is bedoeld om je extra zekerheid te bieden in geval van onvoorziene omstandigheden.

Tip 3: Kijk goed naar de voorwaarden

Veel mensen focussen zich voornamelijk op de prijs en de basisdekking bij het kiezen van een camperverzekering. Echter, de polisvoorwaarden zijn minstens zo belangrijk en kunnen sterk verschillen per verzekeraar. Het is essentieel om deze voorwaarden zorgvuldig te lezen voordat je een verzekering afsluit. Zo voorkom je onaangename verrassingen bij schade. Let bijvoorbeeld op aspecten zoals de nieuw- en aanschafwaarderegeling, de keuzevrijheid in schadeherstellers, pechhulp en het eigen risico. Deze voorwaarden kunnen bepalend zijn voor de vergoedingen die je ontvangt in geval van een schadegeval, zoals het verschil tussen vergoeding van de dagwaarde of de nieuwwaarde van je camper. Een grondige beoordeling van deze voorwaarden stelt je in staat om een verzekering te kiezen die werkelijk past bij jouw behoeften en verwachtingen.

Tip 4: Maak gebruik van online reviews

Wij adviseren om voor het afsluiten van een camperverzekering eerst de online reviews van verzekeraars te checken. Dit geeft je inzicht in de ervaringen van andere klanten met de verzekeraar, wat meer informatie biedt over de kwaliteit van de klantenservice, claimafhandeling, uitbetaling en algehele tevredenheid. Het bekijken van reviews helpt je een beter beeld te krijgen van de betrouwbaarheid en reputatie van een verzekeraar. Positieve reviews kunnen aanduiden dat een verzekeraar consequent goede service levert, terwijl negatieve reviews waarschuwingen kunnen bevatten voor mogelijke problemen of valkuilen. Kortom, online reviews vormen een waardevolle informatiebron. Daarom raden wij aan om deze te raadplegen bij het vergelijken van camperverzekeringen.

Op basis van welke factoren wordt de hoogte van je camperverzekeringspremie gebaseerd?

De hoogte van de premie van jouw camperverzekering is gebaseerd op verschillende factoren. We hebben voor jou uitgezocht welke factoren hierbij een rol spelen.

Gegevens van je camperverzekering
De eerste factor zijn de gegevens, zoals het model van je camper, het aantal schadevrije jaren, het eigen risicobedrag en het aantal kilometers dat je per jaar wilt rijden. Deze factoren spelen allemaal een rol bij het bepalen van de hoogte van je premie. Schadevrije jaren resulteren in premiekorting. Wanneer je een auto, camper of bestelauto op jouw naam hebt verzekerd, bouw je schadevrije jaren op. Elk jaar dat je geen schade claimt, levert je 1 schadevrij jaar op. Al deze genoemde factoren spelen mee bij het bepalen van de hoogte van de premie. 

De soort dekking van je camperverzekering
De tweede factor waarop de premie is gebaseerd, is de soort dekking die je kiest. Bij je camperverzekering moet je beslissen hoe uitgebreid je gedekt wilt zijn. Als je kiest voor de minst uitgebreide dekking (WA-verzekering), zal de maandelijkse premie van je autoverzekering lager zijn dan wanneer je alles laat verzekeren met een all risk verzekering en aanvullende dekkingen. Dit komt doordat bij de WA-verzekering alleen schade aan anderen wordt vergoed, terwijl bij all risk ook schade aan jezelf wordt gedekt. Bij een all risk verzekering zal de verzekeraar dus meer uitkeren in geval van schade, wat resulteert in een hogere maandelijkse premie.

Voorwaarden van je camperverzekering
De derde factor zijn de voorwaarden van een verzekeraar. Als een verzekeraar goede voorwaarden heeft, is dit gunstiger voor jou en zal er bij schade of pech meer geld worden uitgekeerd of een betere service worden geboden. Dit speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van je premie. Voorwaarden kunnen sterk variëren per verzekeraar. Verzekeraars willen hun eigen unieke product aanbieden, daarom passen ze hun voorwaarden aan, wat de premie beïnvloedt.

Hoe vergelijken we bij Verzekering.nl

Bij Verzekering.nl nemen wij een uitgebreide selectie van camperverzekeraars op de markt mee in de vergelijking. Zo krijg je bij ons altijd een aanbod te zien dat up-to-date is. Goed om te weten is dat wij hierin een selectie maken van aanbieders van camperverzekeringen waar wij mee samenwerken. Op deze manier kunnen wij altijd de beste camperverzekeringen aanbieden waar wij volledig achter staan. 

Zo verdienen wij ons geld

Als je ervoor kiest om via onze website een camperverzekering af te sluiten, ontvangen wij een eenmalige vergoeding van de verzekeraar. Het goede nieuws is dat wij geen kosten aan jou doorberekenen voor het gebruik van onze website. Bovendien blijven je premies hetzelfde, ongeacht of je via ons of rechtstreeks bij de verzekeraar je camperverzekering afsluit.

Onze kwaliteit waarborgen wij zo

Er is niets belangrijker dan het afsluiten van een goede verzekering. Of het nu gaat om een camper-, reis-, auto-, inboedel-, of een andere verzekering. Onze maatstaven zijn altijd hetzelfde. We vergelijken dan ook objectief en onafhankelijk onze verzekeringen. Hierdoor worden er geen partijen voorgetrokken.

Daarnaast werken we met een zo uitgebreid mogelijk aanbod. We staan alleen open voor een samenwerking met partners als zij een compleet aanbod aanbieden.

Ons doel is namelijk om zowel budget opties als uitgebreidere verzekeringen aan je voor te kunnen leggen. Zo kan onze vergelijkingstool de beste verzekering voor jou aanbieden.

De voordelen van de vergelijker van Verzekering.nl

Ons doel is om de best passende camperverzekering voor jouw wensen te vinden. We streven ernaar dat je goed verzekerd bent tegen een gunstige prijs. Ons aanbod kan je uitstekend helpen bij het berekenen van een passende premie. Je krijgt een overzichtelijke lijst te zien met verzekeraars, gerangschikt van de laagste naar hoogste premie, op basis van jouw specifieke wensen en behoeften. Hier kun je gemakkelijk meer informatie vinden over de verzekeraars en de voorwaarden doornemen.

De voordelen van het gebruiken van ons aanbod zijn enorm. Als je allerlei verzekeringen één voor één zou moeten opzoeken, kost dat veel tijd. Bij ons heb je in slechts 4 stappen en minder dan 5 minuten tijd een volledig overzicht van diverse verzekeraars. Bovendien is ons aanbod 100% onafhankelijk. We streven echt naar het beste voor jou. Ons aanbod is eenvoudig, overzichtelijk, tijdbesparend en betrouwbaar. Klik op de knop ‘vergelijk camperverzekeringen’ en vind eenvoudig de beste premie voor jouw situatie.

Vergelijk camperverzekeringen

Bronnen en expertise

De volgende bronnen zijn geraadpleegd bij het opstellen van deze pagina:

  • Websites van verschillende verzekeraars

Gecontroleerde informatie door een expert

Picture of Peter Alblas

Peter Alblas

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Alblas. Peter houdt zich constant bezig met het waarborgen van de kwaliteit van het aanbod dat wij aanbieden. Hij checkt hierbij of de informatie van de aanbieders overeenkomt met de informatie die wij geven.

Scroll naar boven