Camperverzekering vergelijken

Verzekerd op vakantie met je camper!

Onze top 5 camperverzekeraars

Camperverzekering

De camperverzekering is een verzekering waarmee je jouw camper kan verzekeren tegen schade die je aanricht aan anderen tijdens jouw reis. Stel je voor dat je op reis gaat met je camper, dan wil je het liefst dat jouw reis zo soepel als mogelijk verloopt zodat jij optimaal kunt genieten van jouw vakantie. Echter kan het voorkomen dat je te maken krijgt met een ongeval, schade of diefstal. Dit zijn schadeoorzaken die kunnen leiden tot hoge kosten. Om deze hoge kosten te dekken kun je de camper verzekeren met een camperverzekering. Met een verzekering voor een camper kan je rekenen op een vergoeding bij schade, zodat je zorgeloos kan genieten van jouw reis.

Verzekeren met camperverzekering

Wanneer je een camper aanschaft, ben je verplicht om je camper met minimaal WA (wettelijke aansprakelijkheid) te verzekeren. Dit betekent dat je camper minimaal verzekerd is voor schade die je aanbrengt aan anderen of hun bezittingen. Het is vaak ook mogelijk om de camper WA + beperkt casco of WA + volledig casco te verzekeren. Je kan bij de camperverzekering ook aanvullende dekkingen kiezen. De aanvullende dekkingen die je kan kiezen, verschillen per verzekeraar.

Enkele voorbeelden van aanvullende dekkingen zijn:

De nieuwwaardegarantie
Door de jaren heen neemt de waarde van jouw caravan af. Wanneer er schade aan jouw voertuig ontstaat, wil je natuurlijk zelf zo weinig mogelijk geld kwijt zijn. Met de nieuwwaardegarantie krijg je, bij vele verzekeraars, de eerste paar jaar dat jij een camper hebt de volledige nieuwwaarde uitgekeerd. Een gestolen caravan is immers al erg genoeg.
 
Extra accessoires
Bij sommige verzekeraars mag je jouw camperverzekering uitbreiden met een dekking als je wilt dat extra accessoires van jouw camper verzekerd zijn. Bij extra accessoires kun je denken aan een voortent of een zonnepaneel. De hoogte van de premie van een camperverzekering neemt hier wel door toe.
 
Vervangende camperverzekering
Het kan gebeuren dat jouw camper plots onbewoonbaar raakt wanneer je ermee op pad bent. Een vervangende camper kan dan noodzakelijk zijn om je vakantie voort te zetten. Met deze dekking hoef je je geen zorgen te maken om de kosten hiervan. Het bedrag dat gedekt wordt met deze dekking verschilt per verzekeraar en situatie.
Onze top 5 camperverzekeraars

Waarop zijn de premies van de camperverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

  • Dethleffs camper uit 2006 met een gewicht van 2970 kg.
  • Aankoopprijs € 35.000,-
  • WA dekking zonder aanvullende dekkingen
  • 15 schadevrije jaren
  • Alleenstaand zonder kinderen
  • Geboortedatum: 01-01-1980
  • Postcode 9971 AA
  • Kilometrage 6000 of eerstvolgende mogelijkheid vanaf. 

Datum berekening: 16 augustus 2023

Wat kost de camperverzekering?

De kosten van een camperverzekering wordt ook wel premie genoemd. De verzekering camper kosten verschillen per verzekeraar. In veel gevallen zijn de verzekering camper kosten afhankelijk van het type camper, bouwjaar, aanschafwaarde, je leeftijd en woonplaats. Wil je de kosten van de camperverzekering bekijken en vergelijken met meerdere caravanverzekeringen? Dat kan snel en zonder problemen op Verzekering.nl. Op onze site kun je de verzekering camper kosten vergelijken met elkaar, zodat jij de deal kan uitkiezen die het beste bij jou past.

Verzekeringen camper berekenen

Verzekeringen camper berekenen? Bereken snel en gemakkelijk jouw premie voor de camperverzekering. Je kan via Verzekering.nl gemakkelijk verzekeringen camper bereken. Daarnaast kan je ook camperverzekeringen bekijken en vergelijken. Wanneer je een camperverzekering wilt afsluiten kan het interessant voor jou zijn om de kosten van de premie van jouw camperverzekering te berekenen. De verzekeringen camper berekenen kan dus via onze site. Wij helpen je graag met het vinden van een camperverzekering door het verschaffen van informatie. Kom je er niet uit met de camperverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Camper verzekering vergelijken

Camper verzekering vergelijken? Nou, op Verzekering.nl is dat mogelijk. Het maken van een goede keuze voor een camperverzekering kost veel inspanning. Je moet veel informatie opzoek, lezen en vergelijken. Dit kan voor veel inspanning, zorgen en stress zorgen. Verzekering.nl maakt camperverzekeringen vergelijken echter veel makkelijker voor jou. Met behulp van Verzekering.nl kun je verzekeringen met elkaar vergelijken. Zoek jij een verzekering die ideaal aansluit op jouw persoonlijke situatie? Goed nieuws. Dan kun je de camperverzekering via Verzekering.nl afsluiten. Wij helpen je graag. Bekijk wat er mogelijk is voor de camperverzekering op onze site. Camper verzekering vergelijken kan op Verzekering.nl!

Keuze uit de beste camperverzekeraars

Een groot aanbod verzekeraars van camperverzekeringen

Veelgestelde vragen camperverzekering

De belangrijkste antwoorden over camperverzekeringen

Scroll naar boven