Zakelijk

Kan ik mijn camper of caravan via de autoverzekering verzekeren?

Veelgestelde vragen kan ik mijn camper of caravan via de autoverzekering verzekeren?


Ja, de camper of caravan is te verzekeren via een autoverzekering. Indien je een autoverzekering hebt en je caravan is gekoppeld aan de auto ben je via de WA-dekking verzekerd. Let op, hiermee ben je dan alleen verzekerd wanneer je met je caravan schade aan anderen veroorzaakt. Een camper is verplicht om te verzekeren met de WA-verzekering. Daarmee is schade aan anderen met de camper verzekerd en is er een hulpverlening beschikbaar bij een ongeluk.

Verschil tussen WA-verzekering en andere verzekeringen

Met de WA-verzekering is de schade aan anderen met je camper of je gekoppelde auto verzekerd. Indien de caravan niet gekoppeld is aan de auto en schade aanbrengt aan anderen gaat de dekking hiervan via de Particuliere Aansprakelijkheidsverzekering. Verder zijn er aanvullende verzekeringen voor campers en caravans beschikbaar.

Camperverzekering

Een WA-verzekering voor de camper is uit te breiden naar een WA+ Beperkt Casco. Hiermee ben je naast de algemene WA-dekkingen ook verzekerd voor schade aan de caravan door brand of natuur, zoals hagel, storm, of een botsing met een loslopend dier. Daarnaast ben je ook voor schade door diefstal of inbraak en ruitbreuk verzekerd. Met een WA+ Uitgebreid/ Volledig Casco ben je ook verzekerd voor schade door eigen schuld en schade door vandalisme. De voorwaarden verschillen per verzekeraar. Bij sommige verzekeraars krijg je hulpverlening bij pech in het buitenland.

Caravanverzekering

Bij het afsluiten van een caravanverzekering ben je verzekerd voor schade aan de caravan zelf. Hierbij heb je veel verschillende verzekeraars met andere voorwaarden. Je wilt niet onnodig teveel betalen. Daarom is het belangrijk om caravanverzekeringen goed van te voren te vergelijken.

Caravan-of camperverzekering afsluiten?

Het is goed om uit te zoeken welke verzekering het beste bij jou en je portemonnee past. Daar kunnen wij je mee helpen, want wij vergelijken een groot aantal verzekeraars van camperverzekeringen. Op de pagina van Verzekering.nl kun je alles lezen over de camperverzekeringen. Op deze pagina kun je lezen over caravanverzekeringen. Verzekering.nl is een vergelijkingswebsite die zich kenmerkt door haar objectieve, professionele en vooral onafhankelijke houding in het zoeken naar de goedkoopste verzekering die het beste bij je past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven