Caravanverzekering vergelijken

De beste caravanverzekeringen vergelijken

Caravanverzekering vergelijken

Vergelijk en sluit binnen 5 minuten af!

Op vakantie gaan met je caravan vergt veel voorbereiding. Zo moet je je tassen inpakken en je auto, als ook je caravan rijklaar maken. Je wilt natuurlijk onbezorgd op vakantie gaan. Een torenhoge rekening door bijvoorbeeld bliksemaanslag of schade, daar zit niemand op te wachten. Met een caravanverzekering hoef je niet meer bang te zijn voor onverwachte kosten. Welke het beste bij jou past en wat zo een verzekering voor een caravan inhoudt, lees je hier.

Waarom een caravanverzekering afsluiten?

In Nederland is het afsluiten van een WA-verzekering voor jouw auto, in tegenstelling tot een caravanverzekering, verplicht. Toch is het verstandig om zo een verzekering voor een caravan te overwegen. Met een caravanverzekering ben je namelijk verzekerd tegen onder andere schade aan jouw vouwwagen of toer- of stacaravan door brand, storm, bliksem, hagel en nog veel meer.

Caravanverzekering afsluiten

Wat een caravanverzekering inhoudt, kan verschillen per verzekeraar. Om het voor jou gemakkelijk te maken, heb je via Verzekering.nl de mogelijkheid om een caravanverzekering te vergelijken. Wij bieden niet alleen handige informatie over de caravanverzekering, maar ook een duidelijk inzicht in verschillende premies, dekkingen, voorwaarden en verzekeraars. Caravanverzekering vergelijken kan binnen enkele drukken op de knop via onze site. Wil je meer weten? Of ben je geïnteresseerd in het afsluiten van een goedkope caravanverzekering? Lees dan gerust verder.

Wil je je camper verzekeren? Ga dan naar de camperverzekering pagina.

Onze top 4 caravanverzekeraars

Waarop zijn de premies van de caravanverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

  • All Risk, zonder aanvullende dekkingen
  • Eigen risico indien mogelijk € 300,-
  • Kip Shelter Plus tourcaravan uit 2021
  • Hagelbestendig dak
  • Cataloguswaarde € 30.000,-
  • Aankoopwaarde € 26.950,-
  • Alleenstaand zonder kinderen
  • Geboortedatum 01-01-1960
  • Postcode 9971 AA

Datum berekening: 18 oktober 2023

Keuze uit de beste caravanverzekeraars

Een groot aanbod verzekeraars van caravanverzekeringen

Gemakkelijk de caravanverzekering vergelijken in 3 stappen

Met onze vergelijker vraag je binnen 5 minuten makkelijk een caravanverzekering aan!
1

Stap 1: vul je caravan in

Kies het soort caravan en vul de lengte van je caravan in. Vul ook het bouwjaar en de nieuwwaarde in.

2

Stap 2: kies je dekking

Kies of je wil verzekeren voor brand en diefstal, beperkt casco of allrisk.

3

Stap 3: extra’s en vergelijken

Selecteer links of je extra’s, zoals hagelschade, wil meeverzekeren. Vraag direct je verzekering aan.

Veelgestelde vragen caravanverzekering

De belangrijkste antwoorden over caravanverzekering

Caravanverzekering vergelijken

De voordeligste caravanverzekeringen vergelijken

Waarom is een caravanverzekering afsluiten handig?

Een caravan is een waardevol bezit. De aanschaf van een caravan kan wel tienduizenden euro’s kosten. In het geval dat je caravan beschadigd raakt of zelfs gestolen wordt, kan je met torenhoge kosten komen te zitten. Een caravanverzekering afsluiten, kan echter een slimme manier zijn om jezelf en je caravan te beschermen tegen nare gebeurtenissen, waar je niet zo een-twee-drie op gerekend hebt. Ben je op zoek naar de goedkoopste caravanverzekeringen? Neem dan gerust een kijkje op onze site. Goedkope caravanverzekering vergelijken doe je via Verzekering.nl.

Goedkope caravanverzekering vergelijken

Je wilt je caravan natuurlijk goed verzekerd hebben. Tegelijkertijd wil je ook niet onnodig te veel geld kwijt zijn aan een premie. Dat is begrijpelijk. Maar hoe vind je dan een goedkope caravanverzekering? Je kan een goede caravanverzekering tegen een lage premie vinden door: • Premies van verschillende verzekeraars te vergelijken • Dekkingen en voorwaarden van verschillende verzekeraars te vergelijken. • Gebruik te maken van onze onafhankelijke en professionele vergelijkingstool bovenaan deze pagina. Het is natuurlijk erg belangrijk dat de verzekering die je wilt afsluiten goed aansluit bij je persoonlijke situatie. Daarnaast speelt de hoogte van de premie ook partte. Om jezelf tijd en geld te besparen kun je binnen enkele minuten een caravanverzekering vergelijken en afsluiten via Verzekering.nl. Neem gerust een kijkje op onze site en vul onze vergelijker in.

caravanverzekering premies vergelijken

Benieuwd naar de prijs van een caravanverzekering en welke het beste bij jouw voertuig en wensen past? Vul dan snel de vergelijkingsmachine in voor het berekenen van de premie van verschillende verzekeringen voor de caravan. Door het vergelijken van de caravanverzekering weet je binnen minder dan vijf minuten welke verzekeraar het beste bij jou past.

De dekking van een caravanverzekering

Naast de prijs, verschilt de dekking van een caravanverzekering per verzekeraar. Op Verzekering.nl kun je over de verschillende verzekeraars lezen en vervolgens de caravanverzekering vergelijken met elkaar. Over het algemeen dekt de verzekering de ontstane schade door bliksem, brand, storm, diefstal of hagel. Deze standaard verzekering kun je aanvullen met vele extra dekkingen. Enkele voorbeelden van zulke aanvullende dekkingen zijn:

De nieuwwaardegarantie

Door de jaren heen neemt de waarde van jouw caravan af. Wanneer er schade aan jouw voertuig ontstaat, wil je natuurlijk zelf zo weinig mogelijk geld kwijt zijn. Met de nieuwwaardegarantie krijg je, bij vele verzekeraars, de eerste paar jaar dat jij een caravan hebt de volledige nieuwwaarde uitgekeerd. Een gestolen caravan is immers al erg genoeg. Wanneer je de caravanverzekering goed gaat vergelijken kom je bij een verzekeraar terecht die dit het beste voor jou kan regelen.

Extra accessoires dekking

Bij sommige verzekeraars moet je jouw caravan verzekering uitbreiden met een dekking als je wilt dat extra accessoires van jouw caravan verzekerd zijn. Bij extra accessoires kun je denken aan een voortent of een zonnepaneel. De caravan verzekering prijs neemt hier wel door toe. Om te zien welke verzekeraar welk aanbod heeft met extra accessoires meeverzekeren is het handig om de caravanverzekering vooraf te vergelijken.

Vervangende caravan

Het kan gebeuren dat jouw caravan plots onbewoonbaar raakt wanneer je ermee op pad gaat. Een vervangende caravan kan dan noodzakelijk zijn. Met deze dekking hoef je je geen zorgen te maken om de kosten hiervan. Het bedrag dat gedekt wordt met deze dekking kun je van te voren tijdens het caravanverzekering vergelijken zien. Het verschilt namelijk per verzekeraar en situatie hoeveel je gedekt krijgt.

Kosten caravanverzekering

De caravan verzekering prijs die je moet betalen verschilt per verzekeraar. Wat de caravan verzekering kost, hangt af van de verzekeraar zelf, je vouwwagen of toer- of stacaravan en de extra’s die je eventueel verzekeren wilt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een voortent. Daarnaast kun je vaak aanvullende dekkingen kiezen om je caravan extra goed te verzekeren tegen bepaalde schade of diefstal. Hoe hoger de cataloguswaarde (de nieuwprijs) van jouw caravan, hoe hoger de prijs van een caravan verzekering zal zijn. Bij het vergelijken van een caravanverzekering kom je de verschillende premies tegen. Wat een caravanverzekering kost, hangt dus volledig af van jouw persoonlijke situatie en wensen. Door een caravanverzekering te vergelijken kun je de verschillende premies bekijken op basis van de gegevens van jouw caravan. Met het vergelijken van een caravanverzekering kies je gemakkelijk de voordeligste caravanverzekering voor jou zodat je de caravan verzekering prijs minimaal kan houden.

Handige informatie caravanverzekering vergelijken

Ik heb een WA-verzekering. Moet ik dan alsnog een caravanverzekering afsluiten?

Een WA-verzekering biedt je slechts dekking, wanneer je schade aanricht aan anderen en hun bezittingen. Heb je schade aan je eigen caravan? Dan wordt dat niet gedekt met een WA-verzekering. Wanneer je een caravan hebt, kan het om deze reden wel handig zijn om een caravanverzekering af te sluiten. Zo kun je jezelf goed beschermen tegen financiële verlezen als gevolg van schade aan je waardevolle caravan. Als je een goed inzicht wilt hebben in de hoogte van de premies, kun je gerust de vergelijker bovenaan de pagina invullen. Onze vergelijker zal vervolgens binnen enkele seconden de best passende en goedkoopste caravanverzekeringen weergeven.

Schade rijden met een caravanverzekering

Met een caravanverzekering is jouw voertuig verzekerd, maar de schade die jij hier eventueel mee aanricht aan anderen niet. Gelukkig kun je je hier wel tegen verzekeren. Wanneer jouw caravan gekoppeld is aan jouw auto kun je gebruik maken van de verplichte WA-autoverzekering. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) kun je je tegen schade verzekeren wanneer jouw caravan niet gekoppeld is aan jouw auto. Neem van tevoren wel de voorwaarden van deze verzekering door: niet alle verzekeraars zijn hetzelfde.

Caravanverzekering vergelijken kan je tijd en geld besparen

Er zijn veel verschillende verzekeraars, premies, dekkingen en voorwaarden voor caravanverzekeringen. Als je ze allemaal één voor één grondig moet gaan bekijken, dan ben je morgen nog niet klaar. Gebruik daarom gerust onze vergelijker. Caravanverzekering vergelijken hoeft niet lang te duren. Binnen enkele drukken op de knop kun je via ons een goed inzicht krijgen in de goedkoopste verzekeringen voor je caravan. Daarnaast kun je ook de diverse dekkingen, voorwaarden en verzekeraars snel en overzichtelijk inzien.

Uitzonderingen caravanverzekering afsluiten

Hoewel een verzekering voor een caravan afsluiten erg verstandig is, moet je er rekening mee houden dat deze verzekering niet in elk gebied/land geldt. Over het algemeen geldt dat je in ieder geval veilig met jouw stacaravan op pad kunt tot maximaal 100 kilometer van de Nederlandse grens. Toch verder rondtrekken met jouw voertuig? Kijk dan even of het land waar jij naartoe wilt op de groene kaart van jouw autoverzekering staat. De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs van jouw auto waarmee je kunt aantonen dat jij verzekerd bent.

Caravanverzekering online vergelijken

Een caravanverzekering vergelijken kan zeer verstandig zijn, voordat je op reis gaat met je familie of vrienden. Een ongeluk schuilt namelijk in een klein hoekje. Wanneer je dan eenmaal te maken krijgt met een ongeluk of schade, wil je natuurlijk zo snel als mogelijk de schade gerepareerd hebben of bij diefstal van je caravan zo snel als mogelijk vervanging hebben. Een caravanverzekering kan hierbij goed van pas komen. Benieuwd naar de prijs van een caravanverzekering en welke het beste bij jouw voertuig en wensen past? Vul dan snel de vergelijkingsmachine voor een caravanverzekering Zo weet je binnen minder dan vijf minuten welke verzekering voor een caravan het beste bij jou past. De verzekering afsluiten en het vergelijken van een caravanverzekering doe je gemakkelijk èn snel bij Verzekering.nl. Andere verzekeringen afsluiten? Bekijk ons aanbod.

Scroll naar boven