Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Caravanverzekering vergelijken

De beste caravanverzekeringen

Beschikbare verzekeringen

Centraal Beheer All Risk caravanverzekering
Centraal Beheer All Risk caravanverzekering vanaf € 7,10
Inshared caravanverzekering
Inshared caravanverzekering vanaf € 10,39
Unive caravanverzekering
Unive caravanverzekering vanaf € 16,94
OHRA caravanverzekering
OHRA caravanverzekering vanaf € 26,23

Caravanverzekering vergelijken informatie

De dekking van een caravanverzekering

Naast de prijs, verschilt de dekking van een caravanverzekering per verzekeraar. Over het algemeen dekt een caravanverzekering de ontstane schade door bliksem, brand, storm, diefstal of hagel. Deze standaard verzekering kun je aanvullen met vele extra dekkingen. Enkele voorbeelden van zulke aanvullende dekkingen zijn:

 • De nieuwwaardegarantie

Door de jaren heen neemt de waarde van jouw caravan af. Wanneer er schade aan jouw voertuig ontstaat, wil je natuurlijk zelf zo weinig mogelijk geld kwijt zijn. Met de nieuwwaardegarantie krijg je, bij vele verzekeraars, de eerste paar jaar dat jij een caravan hebt de volledige nieuwwaarde uitgekeerd. Een gestolen caravan is immers al erg genoeg.

 • Extra accessoires

Bij sommige verzekeraars moet je jouw caravanverzekering uitbreiden met een dekking als je wilt dat extra accessoires van jouw caravan verzekerd zijn. Bij extra accessoires kun je denken aan een voortent of een zonnepaneel. De prijs van een caravanverzekering neemt hier wel door toe.

 • Vervangende caravanverzekering

Het kan gebeuren dat jouw caravan plots onbewoonbaar raakt wanneer je ermee op pad gaat. Een vervangende caravan kan dan noodzakelijk zijn. Met deze dekking hoef je je geen zorgen te maken om de kosten hiervan. Het bedrag dat gedekt wordt met deze dekking verschilt per verzekeraar en situatie.

Waarop zijn de premies van de caravanverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • All Risk, zonder aanvullende dekkingen
 • Laagste eigen risico, maar indien mogelijk hoger dan € 0,-
 • Kip Grey Line 41G tourcaravan uit 2001
 • Hagelbestendig dak
 • Cataloguswaarde € 15.769,-
 • Aankoopwaarde € 5.500,-
 • Alleenstaand zonder kinderen
 • Geboortedatum 01-01-1960
 • Postcode 9971 AA


Datum berekening: 4 juni 2022

Caravanverzekering vergelijken Overig

Een caravanverzekering vergelijken

De auto staat voor de deur, de tassen zijn ingepakt en jouw caravan is klaar om gebruikt te worden: de vakantie kan bijna beginnen, maar niet zonder caravanverzekering. Een torenhoge rekening door bijvoorbeeld blikseminslag is wel het laatste waar je aan wilt denken wanneer je op pad gaat. Met een caravanverzekering hoef je niet meer bang te zijn voor onverwachte kosten. Welke het beste bij jou past en wat zo een verzekering voor een caravan inhoudt, lees je hier. In Nederland is het afsluiten van een WA-verzekering voor jouw auto, in tegenstelling tot een caravanverzekering, verplicht. Toch is het verstandig om zo een verzekering voor een caravan te overwegen. Met een caravanverzekering ben je namelijk verzekerd tegen onder andere schade aan jouw vouwwagen of toer- of stacaravan door brand, storm, bliksem, hagel en nog veel meer. Wat een caravanverzekering inhoudt, kan verschillen per verzekeraar. Zoek dan ook van tevoren zelf wat informatie op, of neem contact op met de door jou gewenste verzekeraar.

Premie caravanverzekeringen berekenen

Wat kost een caravanverzekering?

De prijs die je moet betalen voor een caravanverzekering verschilt per verzekeraar. Wat een caravanverzekering kost, hangt af van de verzekeraar zelf, jouw vouwwagen of toer- of stacaravan en de extra’s die je eventueel verzekeren wilt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een voortent. Hoe hoger de cataloguswaarde (de nieuwprijs) van jouw caravan, hoe hoger de prijs van een caravanverzekering zal zijn. Hoeveel je moet betalen hangt dus volledig af van jouw persoonlijke situatie en wensen.

Uitzonderingen caravanverzekering afsluiten

Hoewel een verzekering voor een caravan afsluiten erg verstandig is, moet je er rekening mee houden dat deze verzekering niet in elk gebied/land geldt. Over het algemeen geldt dat je in ieder geval veilig met jouw stacaravan op pad kunt tot maximaal 100 kilometer van de Nederlandse grens. Toch verder rondtrekken met jouw voertuig? Kijk dan even of het land waar jij naartoe wilt op de groene kaart van jouw autoverzekering staat. De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs van jouw auto waarmee je kunt aantonen dat jij verzekerd bent.

Schade rijden met een caravanverzekering

Met een caravanverzekering is jouw voertuig verzekerd, maar de schade die jij hier eventueel mee aanricht aan anderen niet. Gelukkig kun je je hier wel tegen verzekeren. Wanneer jouw caravan gekoppeld is aan jouw auto kun je gebruik maken van de verplichte WA-autoverzekering. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) kun je je tegen schade verzekeren wanneer jouw caravan niet gekoppeld is aan jouw auto. Neem van tevoren wel de voorwaarden van deze verzekering door: niet alle verzekeraars zijn hetzelfde.

Een caravanverzekering vergelijken

Benieuwd naar de prijs van een caravanverzekering en welke het beste bij jouw voertuig en wensen past? Vul dan snel de vergelijkingsmachine voor een caravanverzekering Zo weet je binnen minder dan vijf minuten welke verzekering voor een caravan het beste bij jou past.

Vergelijk caravanverzekeringen

Veelgestelde vragen

© copyright