Zakelijk

Grote verschillen in MVO bij verzekeraars

Opstalverzekering nieuws

Grote verschillen in MVO bij verzekeraars

1 minuut leestijd

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), het lijkt steeds belangrijker te worden voor bedrijven. Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat een bedrijf maatschappelijk verantwoord bezig is. Uit onderzoek van de Eerlijke Verzekeringswijzer blijkt dat er grote verschillen zitten tussen verzekeraars wat betreft MVO.

De Eerlijke Verzekeringswijzer is een initiatief van een aantal non-profit organisaties zoals: Amnesty international, Dierenbescherming, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib en PAX. Dit initiatief onderzoekt ieder jaar het beleggingsbeleid van tien prominente verzekeraars aan de hand van een aantal thema’s. Zo wordt er gekeken naar zaken als: mensenrechten, bosbouw, corruptie en dierenwelzijn.

Uit de uitkomsten van dit jaar bleek dat een aantal verzekeraars hun zaken goed voor elkaar hebben, hieronder vallen Achmea, ASR en Vivat. Ook APG (Loyalis) en Allianz werden positief beoordeeld. Voor Allianz betekende dit een primeur, voorgaande jaren scoorde het bedrijf steevast erg laag. De Eerlijke Verzekeringswijzer geeft aan vooral blij te zijn met Achmea en Vivat. Beide verzekeraars hanteren tegenwoordig het uitgangspunt dat zij niet in zee gaan met bedrijven die van plan zijn activiteiten te starten in gebieden waar waterschaarste dreigt.

Minder goed uit de test kwamen Aegon, Delta Lloyd, Generali, Legal & General en de NN Group. Dit was overigens voorgaande jaren ook al het geval. De eerlijke Verzekeringswijzer geeft aan dat deze verzekeraars ver achterblijven bij de rest van de verzekeraars en haast inactief zijn op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven