Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Wat is een Beperkt Casco verzekering?

Terwijl de WA-verzekering verplicht is, bent u vrij om een aanvullende Beperkt Casco verzekering af te sluiten. De verplichte WA-verzekering dekt schade die u bij anderen veroorzaakt; met een Beperkt Casco bent u daarnaast verzekerd wanneer u schade oploopt zonder dat u hier iemand anders voor aansprakelijk kunt stellen. Wel is de lijst met situaties waarin uw kosten worden vergoed beperkt. Alleen door uw auto WA Volledig Casco te verzekeren, zijn alle kosten die u onverhoopt maakt altijd gedekt.

Kosten die een Beperkt Casco verzekering dekt

Doordat de Beperkt Casco verzekering altijd aanvullend is op de verplichte WA-verzekering, bent u net als bij de WA-verzekering verzekerd voor de schade die u met uw (motor)voertuig bij anderen veroorzaakt. Het aanvullende deel van de verzekering is voor situaties waarin er meestal geen aansprakelijke partij is maar de schade tóch niet uw schuld is. U kunt hierbij denken aan schade aan uw eigen auto door:

  • diefstal;
  • brand;
  • extreme weersomstandigheden;
  • vallende takken;
  • overstekend wild.

Aansprakelijkheid en Beperkt Casco verzekering

De Beperkt Casco verzekering dekt de kosten van schade die aan uw voortuig ontstaat in situaties waarbij er geen aansprakelijke tegenpartij is. Als u zelf de aansprakelijk partij bent, vallen de kosten onder de WA-verzekering. Om dit wat te verhelderen, vindt u in onderstaande tabel een aantal voorbeelden*.

Beschrijving van de situatie

Kosten gedekt door

Terwijl u staat de wachten voor het stoplicht, wordt uw auto aangereden door een andere bestuurder die tijdens het rijden op zijn telefoon kijkt.

WA-verzekering van de andere bestuurder

Door een hevige hagelbui zitten er deuken en krassen in het dak van uw auto.

Beperkt Casco verzekering

Tijdens het verlaten van een parkeerterrein let u niet goed op en rijdt u per ongeluk tegen een voertuig dat de parkeerplaats op rijdt.

WA-verzekering**

Terwijl uw auto geparkeerd stond, zijn de ruiten van uw auto ingeslagen.

Beperkt Casco verzekering

*Bovenstaande situaties gelden uitsluitend als voorbeelden. Uw verzekering bepaalt welke kosten uw vergoedt krijgt.

** In deze situatie zijn alleen de kosten van schade bij de tegenpartij gedekt.

Is een Beperkt Casco verzekering verplicht?

Nee, in tegenstelling tot de WA-verzekering bent u niet verplicht om een Beperkt Casco verzekering af te sluiten. Wanneer u ervoor kiest om uw auto alleen WA te verzekeren, zijn uw maandelijkse kosten lager. Natuurlijk loopt u wel het risico dat u in het geval van schade aan uw eigen auto plotseling voor hoge kosten komt te staan.

Autoverzekeringen vergelijken

Wilt u de verschillende soorten autoverzekeringen met elkaar vergelijken? Via Verzekering.nl vindt u snel een autoverzekering die het beste aansluit bij uw situatie. Als u een verzekering heeft gevonden die match met uw wensen, dient u een aanvraag in bij de desbetreffende verzekeraar. Let op: bij autoverzekeringen hoeft de verzekeraar zich niet te houden aan een acceptatieplicht. Dit betekent dat uw aanvraag afgewezen kan worden.

Autoverzekeringen vergelijken

Contact opnemen met Verzekering.nl

Wilt u meer weten over het vergelijken van autoverzekeringen of heeft u een vraag over het verschil tussen een WA-verzekering en Beperkt Casco verzekering? Neem voor deze en al uw andere vragen gerust contact met ons op. Dit kan via 070 221 0633 of door een bericht te sturen naar info@verzekering.nl. We voorzien u graag van advies!

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright