Zakelijk

WA beperkt casco

Wat is WA Beperkt Casco verzekeren?

Terwijl de WA-verzekering verplicht is, ben je helemaal vrij om een aanvullende Beperkt Casco verzekering af te sluiten. De verplichte WA-verzekering dekt schade die je bij anderen veroorzaakt; met een Beperkt Casco ben je daarnaast verzekerd wanneer je schade oploopt zonder dat je hier iemand anders voor aansprakelijk kunt stellen. Wel is de WA Beperkt Casco dekking beperkt. Wat een Beperkt Casco verzekering is, lees je op deze pagina. Alleen door je auto WA Volledig Casco te verzekeren, zijn alle kosten die je onverhoopt maakt gedekt.

Wat is de dekking?

Doordat een Beperkt Casco dekking altijd aanvullend is op de verplichte WA-verzekering, ben je net als bij de WA-verzekering verzekerd voor de schade die je met jouw (motor)voertuig bij anderen veroorzaakt. Het aanvullende deel van de verzekering is voor situaties waarin er meestal geen aansprakelijke partij is, maar de schade tóch niet jouw schuld is. Een WA beperkt casco dekking dekt schade aan je eigen auto door onder andere:

  • Diefstal;
  • Inbraakschade;
  • Ruitschade;
  • Brand;
  • Extreme weersomstandigheden;
  • Vallende takken;
  • Overstekend wild.

Wanneer moet ik een beperkt casco verzekering afsluiten?

Als je een autoverzekering wil afsluiten, krijg je de volledige vrijheid om het type dekking van je auto te kiezen. Dit betekent dus dat je zelf mag kiezen of je jouw auto verzekert met een WA, WA beperkt casco of een WA allrisk verzekering. Wanneer moet ik een beperkt casco dekking nemen voor mijn auto? Het wordt aangeraden om dit te kiezen als je auto een leeftijd heeft tussen de 6 en 10 jaar. Heeft jouw auto een leeftijd van ouder dan 10 jaar? Dan kun je overwegen om alleen een WA dekking te nemen voor je auto. Soms is het premieverschil tussen WA en WA + beperkt casco niet heel groot waardoor mensen er voor kiezen de auto langer dan 10 jaar te verzekeren met beperkt casco. Als je op zoek bent naar goedkope Beperkt casco verzekeringen, dan kun je goed terecht op Verzekering.nl. Bekijk en vergelijk de beste verzekeringen met 1 druk op de knop.

Aansprakelijkheid en Beperkt Casco verzekering

Een Beperkt Casco verzekering dekt de kosten van schade die aan je voertuig ontstaat in situaties waarbij er geen aansprakelijke tegenpartij is. Als je zelf de aansprakelijk partij bent, vallen de kosten van de benadeelde onder je WA-verzekering. Om dit wat te verhelderen, vindt u in onderstaande tabel een aantal voorbeelden*.

Beschrijving van de situatieKosten gedekt door
Terwijl je staat te wachten voor het stoplicht, wordt je auto aangereden door een andere bestuurder die tijdens het rijden op zijn telefoon kijkt.WA-verzekering van de auto die achterop rijdt
Door een hevige hagelbui zitten er deuken en krassen in het dak van je auto.Beperkt Casco verzekering
Tijdens het verlaten van een parkeerterrein let je even niet goed op en rij je per ongeluk tegen een auto aan die de parkeerplaats op rijdt.WA-verzekering**
Terwijl je auto geparkeerd stond zijn de ruiten van uw auto ingeslagen.Beperkt Casco verzekering

*Bovenstaande situaties gelden uitsluitend als voorbeelden. Je verzekering bepaalt welke kosten worden vergoed.
** In deze situatie zijn alleen de kosten van schade bij de tegenpartij gedekt.

Waarom een Beperkt Casco verzekering afsluiten?

In tegenstelling tot de WA-verzekering ben je niet verplicht om een Beperkt Casco verzekering af te sluiten. Wanneer je ervoor kiest om je auto alleen WA te verzekeren zijn de maandelijkse kosten lager. Echter loop je dan wel het risico dat je in het geval van schade aan je eigen auto plotseling voor hoge kosten komt te staan. Daarom kan het handig zijn om een Beperkt Casco verzekering af te sluiten. De premie hiervan ligt relatief niet veel hoger. Als er dan iets met je voertuig gebeurt door bijvoorbeeld weersomstandigheden, kan dit flink schelen in de kosten. Vergelijk premies en sluit gemakkelijk een WA Beperkt Casco af via Verzekering.nl.

Wat is het verschil tussen WA beperkt casco dekking en WA allrisk dekking?

Als je een WA beperkt casco dekking neemt, ben je verzekert voor schade die je aan anderen en hun spullen aanricht met je auto. Daarnaast ben je met een WA beperkt dekking ook verzekerd tegen onder andere diefstal, ruitschade en aanrijding met dieren. Maar wat is het verschil tussen WA beperkt casco en WA allrisk? Het antwoord op de vraag is dat je met het nemen van een WA allrisk verzekering kunt rekenen op de meest uitgebreide dekking. Met een allrisk verzekering verzeker je jezelf ook tegen schade aan anderen, maar ook tegen schade en aan je eigen voertuig. Zelfs als het gaat om schade door eigen schuld of vandalisme.

Hoe duur is een beperkt casco verzekering?

Als je een beperkt casco verzekering wilt afsluiten, ben je waarschijnlijk ook benieuwd naar het kostenplaatje. Een WA Beperkt casco verzekering biedt een ruimere dekking aan dan een WA verzekering, terwijl je over het algemeen maandelijks relatief weinig extra hoeft te betalen. Als je een WA beperkt casco wilt afsluiten, betaal je in de meeste gevallen tussen de 3 euro tot 15 euro meer dan voor een WA verzekering. De meeste verzekeraars nemen voor de premie de dagwaarde van je auto als uitgangspunt, maar soms kijken verzekeraars naar de cataloguswaarde. Wil je precies weten hoeveel je kwijt bent aan een WA beperkt casco dekking? Bekijk dan de knop onderaan de pagina en berken de premie voor jouw autoverzekering!

Andere dekkingen voor je autoverzekeringen

Als je een autoverzekering wilt afsluiten, kun je kiezen uit de dekkingen: WA, WA beperkt casco en WA allrisk. Wil je meer weten over een WA beperkt casco verzekering? Lees dan gerust verder.

Autoverzekeringen vergelijken

Ben je op zoek naar een WA beperkt casco verzekering? Bekijk dan goedkope autoverzekeringen via Verzekering.nl. Wil je de verschillende soorten autoverzekeringen met elkaar vergelijken? Via Verzekering.nl vind je snel een autoverzekering die het beste aansluit bij je situatie. Als je een verzekering hebt gevonden die match met uw wensen, dien je een aanvraag in bij de desbetreffende verzekeraar. Let op: bij autoverzekeringen hoeft de verzekeraar zich niet te houden aan een acceptatieplicht. Dit betekent dat je aanvraag afgewezen kan worden. De goedkoopste autoverzekeringen kun je vergelijken en afsluiten via ons. Verzekering.nl biedt een ruim aanbod aan autoverzekeraars, zodat jij een passende verzekering kunt vinden. Heb je een autoverzekering gevonden die goed aansluit bij jouw wensen? Dan kun je de verzekering snel en veilig afsluiten via Verzekering.nl. Bekijk je mogelijkheden met behulp van de knop hieronder.

WA + beperkt casco autoverzekeringen vergelijken

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven