Zakelijk

Handige tips om auto-inbraak te voorkomen

Bespaar op je premie

Autoverzekering nieuws

Handige tips om auto-inbraak te voorkomen

3 minuten leestijd

Aan het einde van het jaar worden elk jaar de meeste auto’s gestolen. Rond het einde van het jaar worden elk jaar de meeste auto’s gestolen. November wordt ook wel de auto-inbraakmaand van het jaar genoemd. De afgelopen 3 jaar lag het aantal auto-inbraken in november gemiddeld 20,2% hoger dan gemiddeld in de andere maanden van het jaar. Tot nu toe zijn er al in meer dan 35.000 auto’s ingebroken dit jaar. Dit is meer dan 100 auto’s per dag gemiddeld. Wij hebben handige tips voor jou uitgezocht om auto-inbraak te voorkomen. Lees verder als je benieuwd bent hoe jij auto-inbraak het best kunt voorkomen.

Auto-inbraak voorkomen

Je kunt natuurlijk nooit helemaal voorkomen dat er in je auto wordt ingebroken. Maar er zijn zeker wel maatregelen die je kunt treffen om het moeilijker of onaantrekkelijk te maken voor een dief om bij jouw auto in te breken. Wij hebben de volgende tips voor je uitgezocht:

Geen waardevolle spullen achterlaten

Het eerste punt wat je kunt doen is geen waardevolle spullen in jouw auto achterlaten. Laat nooit je waardevolle spullen in het zicht liggen. Tegenwoordig hebben criminelen apparatuur die het signaal van bijvoorbeeld jouw telefoon kan oppikken. Als ze doorhebben dat je telefoon in de auto ligt, dan is de kans op auto-inbraak groter. Hierom is het handig om helemaal geen waardevolle spullen in de auto te laten. Maar als je het dan toch een keer doet, verstop het dan goed.

Als tip kun je bij lang parkeren je handschoenenkastje open laten staan. Zo zien inbrekers dat het handschoenenkastje leeg is en er niks te halen valt. 

Een alarmsysteem installeren

Wat dieven veel afschrikt is een alarmsysteem. Dieven willen voorkomen dat ze gepakt worden. Als je een ingebouwd alarmsysteem hebt dat veel licht geeft en harde geluiden maakt, dan is de kans groter dat iemand de dief door heeft. Hierdoor zal de dief vaak weggaan voordat ze veel hebben kunnen meenemen. Houd er rekening mee dat wanneer je een ingebouwd alarmsysteem neemt je wel voldoet aan de eisen van de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM). Dit is als reden dat bij sommige autoverzekeraars je aan de eisen van SCM moet voldoen wil je vergoeding krijgen bij schade.

Een stuurslot en pedaalslot

In elke moderne auto zit standaard een stuurslot ingebouwd. Dit houdt in dat wanneer je de sleutel uit het contact haalt je stuur bij een kleine beweging in een slot valt. Dit is niet het sterkste slot wat er is. Criminelen hebben verschillende manieren om dit slot eraf te krijgen. Hierom kun je ook een extern stuurslot aanschaffen. Een extern slot is sterker dan een standaard stuurslot.

Als aanvulling hierop kun je ook nog gebruik maken van een pedaalslot. Met een pedaalslot zet je jouw koppeling en rempedaal vast. Als autodieven dit zien dan schrikken ze al snel af. Dit is omdat het veel moeite en tijd kost om dit allemaal te verwijderen en als inbreker je zo snel en soepel mogelijk te werk wilt gaan.

Als extra tip kun je het beste altijd je auto parkeren met de banden richting de stoeprand. Dit is voor als criminelen je auto willen wegslepen. Doordat je banden dan richting de stoep staan is het wegslepen een stuk moeilijker dan wanneer de banden rechtstaan.

Autoverzekering afsluiten

Als er toch bij je auto wordt ingebroken of je auto gestolen wordt is het fijn om de schade vergoed te krijgen. Sluit hiervoor een goede autoverzekering af. Je kunt de schade van autodiefstal alleen claimen met WA beperkt casco of WA allrisk. Maak gebruik van onze vergelijker om de beste autoverzekering voor jouw wensen te vinden. Klik op de ‘vergelijk autoverzekeringen’ knop om snel je premie te berekenen. Vergelijk, sluit af en bespaar bij Verzekering.nl.

Vergelijk autoverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven