Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Wat is een WA Volledig Casco verzekering?

Als u voor uw auto een verplichte WA-verzekering afsluit, kunt u kiezen voor een aanvullende Volledig Casco verzekering. Uw verzekering vergoedt dan in bijna elke situatie de schade die u of een ander oploopt, ook als u de aansprakelijke partij bent. De WA Volledig Casco verzekering is de uitgebreidste autoverzekering en wordt ook wel een allriskverzekering genoemd.

Kosten die een WA Volledig Casco verzekering dekt

De Volledig Casco verzekering is aanvullend op uw verplichte WA-verzekering en uitgebreider dan de aanvullende Beperkt Casco verzekering. Hierdoor dekt een WA Volledig Casco de kosten wanneer u:

  • met een (motor)voertuig schade berokkent bij een ander;
  • schade oploopt zonder dat u hier iemand anders voor aansprakelijk kunt stellen;
  • zelf schade veroorzaakt aan uw auto.

Situaties waarin de WA Volledig Casco verzekering van pas komt

Om u een duidelijk beeld te geven van de soorten schades waarvoor u verzekerd bent met een WA Volledig Casco verzekering, vindt u in onderstaande tabel een aantal voorbeelden van situaties die deze verzekering dekt*. Met een WA of WA Beperkt Casco verzekering zouden deze kosten niet worden vergoed.

Beschrijving van verkeersituatie

Kosten gedekt?

Doordat het heeft geijzeld, is de weg glad. Terwijl u in de auto rijdt, raakt u in de slip. U eindigt in de berm en uw auto is beschadigd.

Ja

U rijdt op een donkere landweg en zag hierdoor te laat dat de weg afbuigt; u rijdt met uw auto een ondiepe sloot in. Hoewel de auto minimale geen schade heeft, moet hij wel door een berger uit de sloot worden getrokken.

Ja

Doordat u niet goed oplette, reed u te snel de rotonde op en verleende u geen voorrang aan een andere automobilist. Hierdoor veroorzaakt u lakschade bij de andere auto en zit er in uw eigen auto een deuk.

Ja

*Bovenstaande situaties gelden nadrukkelijk als voorbeeld. Uw verzekeraar stelt vast of uw kosten worden vergoed.

Is een WA Volledig Casco verzekering verplicht?

De WA Volledig Casco verzekering is een aanvullende verzekering op de verplichte WA-verzekering. U bent dan ook niet verplicht deze af te sluiten. Wanneer u uw auto alleen WA-verzekert, zijn de kosten gedekt van schade die u bij andere verkeersdeelnemers veroorzaakt.

Autoverzekeringen vergelijken

Alleen WA of ook Volledig Casco verzekeren? Bij Verzekering.nl vindt u snel welke autoverzekering en verzekeraar het beste passen bij uw wensen en situatie. Wanneer u uw aanvraag indient voor een autoverzekering, leiden we u naar de website van de desbetreffende verzekeraar om de autoverzekering af te sluiten.

Vragen over het kiezen van een autoverzekering?

Heeft u een vraag over het verschil tussen een WA, Beperkt Casco en Volledig Casco of wilt u meer weten over het indienen van een aanvraag? Neem voor deze en al uw andere vragen contact op met een van onze specialisten. Dit zowel telefonisch via 070 221 0633 als door een e-mail te sturen naar info@verzekering.nl. We helpen u graag met het vinden van de beste autoverzekering!

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright