WA volledig casco

Wat is een WA volledig casco? Lees meer hierover.

Wat is WA volledig casco?

Als je voor jouw auto een verplichte WA-verzekering afsluit, kun je kiezen voor de aanvullende Volledig Casco verzekering. Maar wat is een WA volledig casco autoverzekering? Een WA volledig casco verzekering biedt een ruime dekking voor schade die wordt aangericht aan jouw auto, als ook schade die je aanricht aan anderen. WA volledig casco verzekering vergoedt in bijna elke situatie de schade aan je auto, ook als je zelf de aansprakelijke partij bent. De WA Volledig Casco verzekering is de meest uitgebreide autoverzekering en wordt daarom ook wel een allriskverzekering genoemd. Die naam is echter wat overdreven aangezien er ook met allriskverzekering bepaalde uitsluitingen zijn. Hierdoor is het meer juist om te spreken over WA volledig casco.

Kosten die een WA Volledig Casco verzekering dekt

De Volledig Casco verzekering sluit je aanvullend op je verplichte WA-verzekering en is uitgebreider dan de aanvullende Beperkt Casco verzekering. Hierdoor dekt een WA Volledig Casco de kosten wanneer je:

  • met een (motor)voertuig schade berokkent bij een ander;
  • schade oploopt zonder dat je hier iemand anders voor aansprakelijk kunt stellen;
  • zelf schade veroorzaakt aan je auto bijvoorbeeld door een aanrijding met schuld;
  • vandalisme.

Situaties waarin de WA Volledig Casco verzekering van pas komt

Om een duidelijk beeld te geven van de soorten schades waarvoor je verzekerd bent met een WA Volledig Casco verzekering vindt je in onderstaande tabel een aantal voorbeelden van situaties die deze verzekering dekt*. Met een WA of WA Beperkt Casco verzekering zouden deze kosten niet worden vergoed.

Beschrijving van verkeerssituatie Kosten gedekt?
Doordat er ijzel op de weg ligt is de weg spekglad. Je rijdt erg voorzichtig met de auto, maar toch kom je in een slip terecht. Je eindigt in de berm en je auto is flink beschadigd. Ja
Je rijdt op een donkere landweg en zag hierdoor te laat dat de weg afbuigt; je rijdt met je auto een ondiepe sloot in. Hoewel de auto minimale schade heeft, moet het wel door een berger uit de sloot worden getrokken. Ja
Doordat je niet goed oplet reed je te snel de rotonde op en verleende je geen voorrang aan een andere auto. Hierdoor veroorzaak je lakschade bij de andere auto en zit er in je eigen auto een lelijke deuk. Ja

*Bovenstaande situaties gelden nadrukkelijk als voorbeeld. De verzekeraar stelt vast of je kosten worden vergoed.

Wanneer auto WA volledig verzekeren?

In principe heeft iedereen de vrijheid om zelf de dekking van hun auto te kiezen. Je kunt dus ongeacht je situatie zelf kiezen of je je auto WA, WA beperkt casco of WA volledig casco verzekert. Echter is het wel slim om een autoverzekering uit te kiezen die goed aansluit bij je persoonlijke situatie. Zo kun je jezelf namelijk een heleboel kosten besparen. Wanneer is het verstandig om mijn auto dan wél WA volledig te verzekeren? Over het algemeen is het verzekeren van je auto met een WA volledig dekking verstandig, wanneer je een auto hebt met een leeftijd jonger dan 6 jaar. Een compleet nieuwe auto verzeker je daarom altijd WA + volledig casco. Is je auto ouder dan 6 jaar? Dan wordt er aangeraden om je auto met een WA of WA beperkt casco te dekken. Ben je op zoek naar een WA volledig casco verzekering? Bekijk dan ons aanbod van de goedkoopste autoverzekeringen op Verzekering.nl.

Is een WA Volledig Casco verzekering verplicht?

De WA Volledig Casco verzekering is een aanvullende verzekering op de verplichte WA-verzekering. Je bent dan ook niet verplicht deze af te sluiten. Wanneer je jouw auto alleen WA verzekert zijn de kosten gedekt van schade die je bij andere verkeersdeelnemers veroorzaakt.

Is alles verzekerd met WA volledig casco?

Nee, ook met een WA volledig casco is niet iedere schade aan je auto verzekerd met je autoverzekering. Wat voor schade valt niet, of vaak niet, onder de dekking van de autoverzekering?

  • Wanneer de bestuurder van de auto geen geldig rijbewijs heeft;
  • Wanneer de bestuurder van de auto onder invloed is van (te veel) alcohol of drugs;
  • Wanneer de schade is ontstaan door slijtage van de auto (roest) of een mechanisch probleem betreft;
  • Wanneer de auto wordt gebruikt bij racen of wanneer je een privé auto gebruikt voor bedrijfsactiviteiten.

Autoverzekeringen vergelijken

Heb je een auto en wil je die snel en goedkoop verzekeren? Dan kun je dat doen op Verzekering.nl. Alleen WA of ook Volledig Casco verzekeren? Bij Verzekering.nl vindt je snel welke autoverzekering en verzekeraar het beste passen bij je wensen en situatie. Wanneer je jouw aanvraag indient voor een autoverzekering, leiden we je naar de website van de desbetreffende verzekeraar om de autoverzekering af te sluiten. Op Verzekering.nl heb je een ruim aanbod aan verzekeraars, waaruit je kunt kiezen. Vergelijk de beste verzekeringen voor je auto via Verzekering.nl. Bekijk de beste opties voor je autoverzekering met behulp van de knop hieronder.

Vergelijk WA volledig casco autoverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven