Zakelijk

De beste autoverzekering? Zo vind je hem

Veelgestelde vragen autoverzekering


Een passende autoverzekering vinden is niet altijd gemakkelijk. Je hebt namelijk keuze uit veel verzekeraars en deze hebben allemaal verschillende dekkingen en voorwaarden. In dit artikel helpen bij jou bij het vinden van de beste autoverzekering voor jou. Of het nu de beste WA-autoverzekering of de beste Allrisk autoverzekering, Verzekering.nl zet de beste mogelijkheden voor jou op een rij.

De beste autoverzekering

In Nederland is iedereen die een bezit verplicht een autoverzekering af te sluiten. De minimale verzekering hiervoor is de WA-autoverzekering. De autoverzekering is verplicht, omdat je erg veel schade kunt aanrichten tijdens het rijden. Als je niet goed bent verzekerd, kun je flink in de problemen komen. Het is daarom belangrijk dat je de beste autoverzekering voor jou auto uitzoekt. Niemand komt namelijk graag onverwachts voor hoge kosten te staan.

Premies voor de beste autoverzekering

Als je een autoverzekering wilt afsluiten, is de kans groot dat veel van je aandacht uitgaat naar de hoogte van de premie. Of een autoverzekering de beste is, zal mede afhangen van de hoogte van de premie. Niemand wilt namelijk onnodig te veel betalen.


De hoogte van je premie hangt van de volgende factoren af:

  • Leeftijd
  • Woonplaats
  • Schadevrije jaren
  • Leeftijd van de auto
  • Aantal jaarlijkse kilometers

Best geteste autoverzekeringen volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond doet jaarlijks onderzoek naar de beste autoverzekeringen. Ook voor het jaar 2022 zijn ze weer op zoek gegaan naar de beste autoverzekering. Zowel de beste WA-autoverzekering, de beste Beperkt Casco autoverzekering als de beste Allrisk autoverzekering, zijn gewonnen door Hema en InShared. Ze wonnen respectievelijk met de volgende rapportcijfers: 8.6, 9.1 en 9.3. Hier mee lieten ze de concurrenten ver achter. Volgens de Consumentenbond kun je de beste autoverzekeringen dus vinden bij Hema of Inshared.

De beste autoverzekeringen vergelijken via Verzekering.nl

Op Verzekering.nl kun je allerlei verschillende soorten autoverzekeringen vinden. Het grote aanbod aan verzekeraars, zorgt ervoor dat je uit veel verzekeringen kunt kiezen. Vul de online vergelijker van Verzekering.nl in en bekijk welke autoverzekering de beste is voor jou. De beste autoverzekeringen vind je dankzij Verzekering.nl.

Vergelijk de beste autoverzekeringen
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven