Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
Antwoord

De hoogte van de premie van uw autoverzekering bestaat uit allerlei factoren. Naast het type auto is ook het gewicht van de auto van belang. Hoe zwaarder de auto namelijk is, hoe groter de schade is bij een eventuele botsing. Ook de snelheid van het voertuig beïnvloed om deze reden de premie. Daarnaast wordt de premie beïnvloed door zaken als het aantal kilometers dat u per jaar rijdt, uw woonplaats, leeftijd en het soort beveiliging op uw auto.

Het aantal kilometers per jaar

Als u veel kilometers per jaar rijdt, bent u dus vaak op de weg en loopt u automatisch meer risico op schade dan wanneer u amper op de weg rijdt. Hoe hoger het risico is dat u loopt, hoe hoger de premie zal zijn.

Schadevrije jaren

Hoe langer u schadevrij rijdt, hoe meer korting u op uw premie zal ontvangen. Dit komt door de bonus/malusregeling.

Beveiliging

Wanneer u uw auto goed hebt beveiligd, zal de kans op diefstal lager zijn. In dat geval loopt de verzekeraar dus wat minder risico dan bij eenzelfde auto die geen beveiligingssysteem heeft en dat beïnvloed dan ook uw premie.

Woonplaats

Wanneer u in een drukke stad of regio woont, loopt u meer kans te verongelukken dan in hele rustige regio's. Ook is het aantal autodiefstallen groter in drukke regio's en dus zal wanneer u in een drukke regio woont uw premie relatief hoger zijn.

Leeftijd

Jonge bestuurders zijn minder ervaren en vormen dus een groter risico voor de verzekeraar. Om deze reden betalen jonge bestuurders relatief vaak een hogere premie dan oudere bestuurders.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright