Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Hoe wordt de premie van mijn autoverzekering berekend?

Antwoord

De hoogte van de premie van je autoverzekering bestaat uit allerlei factoren. Naast het type auto is ook het gewicht van de auto van belang. Hoe zwaarder de auto namelijk is, hoe groter de schade is bij een eventuele botsing. Ook de snelheid van het voertuig beïnvloed om deze reden de premie. Daarnaast wordt de premie beïnvloed door zaken als het aantal kilometers dat je per jaar rijdt, je woonplaats, leeftijd en het soort beveiliging op jouw auto.

Het aantal kilometers per jaar

Als je veel kilometers per jaar rijdt, ben je dus vaak op de weg en loop je automatisch meer risico op schade dan wanneer je amper op de weg rijdt. Hoe hoger het risico is dat je loopt, hoe hoger de premie zal zijn.

Schadevrije jaren

Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe meer korting je op je premie zal ontvangen. Dit komt door de bonus/malusregeling.

Beveiliging

Wanneer je je auto goed hebt beveiligd, zal de kans op diefstal lager zijn. In dat geval loopt de verzekeraar dus wat minder risico dan bij eenzelfde auto die geen beveiligingssysteem heeft en dat beïnvloed dan ook je premie.

Woonplaats

Wanneer je in een drukke stad of regio woont, loop je meer kans te verongelukken dan in hele rustige regio's. Ook is het aantal autodiefstallen groter in drukke regio's en dus zal wanneer je in een drukke regio woont je premie relatief hoger zijn.

Leeftijd

Jonge bestuurders zijn minder ervaren en vormen dus een groter risico voor de verzekeraar. Om deze reden betalen jonge bestuurders relatief vaak een hogere premie dan oudere bestuurders.

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright