Inboedelverzekering vergelijken

Verzeker je persoonlijke eigendommen

Inboedelverzekering vergelijken

Vergelijk en sluit binnen 5 minuten af!

Met onze handige vergelijkingstool krijg je aan de hand van je gegevens en voorkeuren snel en gemakkelijk een overzicht van de voordeligste inboedelverzekeringen die het beste passen bij jouw situatie.

We filteren de inboedelverzekeringen op de hoogte van de premie, het eigen risico en de voorwaarden. Zo helpt Verzekering.nl je snel en gemakkelijk inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken.

Inboedelverzekering vinden, vergelijken en afsluiten

Voordat je een passende inboedelverzekering afsluit, moet je eerst goed geïnformeerd zijn. Bij Verzekering.nl doe je dat snel: je krijgt alleen een overzicht van inboedelverzekeringen die aansluiten op de criteria die je hebt opgegeven. Wist je dat je naast de premie en voorwaarden op andere zaken moet letten wanneer je een inboedelverzekering afsluit? Ook daar helpen we je bij. We zijn immers een onafhankelijke verzekeringsvergelijker met de missie om voor iedereen de meest voordelige en best passende inboedelverzekering te vinden.

Onze top 5 inboedelverzekeraars

Waarop zijn de premies van de inboedelverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • Alleenstaand zonder kinderen
 • Geboortedatum 01-01-1980
 • Inkomen tussen € 1.000 – € 2.000,- netto
 • Postcode 9971 CL
 • Koopwoning
 • 3 slaap/werk/hobby kamers in de woning
 • Dekking basis, tenzij anders aangegeven
 • Eigen risico zo laag mogelijk
 • Bouwaard steen met pannen dak
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen, geen andere preventie
 • Geen zonnepanelen, geen verhuur

Datum berekening: 13 oktober 2023

Keuze uit de beste inboedelverzekeraars

Een groot aantal verzekeraars van inboedelverzekeringen

Gemakkelijk vergelijken in 3 stappen

Met onze vergelijker vraag je binnen 5 minuten makkelijk een inboedelverzekering aan!
1

Stap 1: je gegevens

Vul je adresgegevens in en selecteer je type woning en gezinssamenstelling.

2

Stap 2: kies je dekking

Kies of je een inboedelverzekering wil vergelijken of ook andere woonverzekeringen. Je kunt ook aanvullende dekkingen kiezen.

3

Stap 3: vergelijk verzekering

Vergelijk inboedelverzekeringen op premie, eigen risico en polisvoorwaarden.

Veelgestelde vragen over inboedelverzekeringen

De belangrijkste antwoorden over inboedelverzekeringen

Inboedelverzekering vergelijken

De voordeligste inboedelverzekeringen vergelijken

Sluit de beste inboedelverzekering af

Ben je op zoek naar een goedkope inboedelverzekering? Bij Verzekering.nl begrijpen we volkomen dat je op zoek bent naar de beste inboedelverzekering. Welke de beste is in jouw situatie, zoeken we samen met jou uit. Er zijn namelijk talloze varianten, met verschillende dekkingen en voorwaarden. Verzekering.nl maakt het je gemakkelijk: ook een overstap is gauw geregeld. Vind, sluit af én bespaar direct.

Hoe sluit je de beste inboedelverzekering af?

Het afsluiten van de beste inboedelverzekering klinkt moeilijk, maar dat is het niet! Als je weet wat de waarde van jouw inboedel is en welke dekking je wilt, is dit zo gebeurd. Hoe? Met behulp van de vergelijker van Verzekering.nl. Deze vergelijker beschikt over informatie over alle inboedelverzekeringen en kan jou, binnen minder dan vijf minuten, aantonen welke verzekeraar het beste bij jou past. Dit bespaart je veel tijd en energie, maar biedt je ook zekerheid. Na het invullen van de vergelijker weet je namelijk direct welke inboedelverzekering het beste bij jou past en kun je deze meteen afsluiten. Vergelijk direct de verschillende inboedelverzekeraars en goedkope inboedelverzekeringen.

Voor iedereen de beste inboedelverzekering

Het is onze missie om voor iedereen de voordeligste en beste verzekering te vinden. Ook als het gaat om inboedelverzekeringen. Wanneer je op Verzekering.nl zoekt naar een nieuwe inboedelverzekering, nemen we veel factoren mee. We kijken naar de dekking, voorwaarden en hoogte van de premie, maar we kijken vooral naar jou. Wat is je persoonlijke situatie en wat zijn je wensen? Uiteraard gaan we zorgvuldig om met de gegevens die je opgeeft bij ons. Bekijk onze privacyverklaring voor nadere uitleg. Uiteindelijk kies je zelf je inboedelverzekering het beste bij je past en daar helpt Verzekering.nl je graag bij.

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je je inboedel verzekert tegen schade en diefstal. Wanneer er eigendommen uit je woning gestolen worden of er brand uitbreekt, kun je een beroep doen op je inboedelverzekering. De verzekeraar vergoedt dan de kosten. Een inboedelverzekering vergoedt schade die is veroorzaakt door:

 • Woningbrand
 • Wateroverlast
 • Storm
 • Inbraak

Wat valt er onder inboedel?

Wat is er precies verzekerd wanneer je een inboedelverzekering afsluit? Of eigenlijk: wat valt er allemaal onder mijn inboedel? Alle objecten die je in huis en tuin hebt, die zonder schade te verhuizen zijn, vallen onder je inboedel. Spullen die nagelvast zitten, zoals een ingebouwde trap of een gelijmde vloer, vallen niet onder je inboedel. Als je die wilt verzekeren, heb je een opstalverzekering nodig. Is de keuken gemakkelijk te verhuizen of heb je kliklaminaat als vloer? Dan valt dat ook onder je inboedel.

Verschillende soorten inboedelverzekeringen

Er bestaan verschillende soorten inboedelverzekeringen. Je hebt de basis inboedelverzekering die gevolgen van brand, blikseminslag, waterschade, diefstal of vandalisme dekt. Ook bestaan er verschillende uitgebreide inboedelverzekeringen met aanvullingen op de basisdekking. Deze dekken bijvoorbeeld de gevolgen van schroei- en smeltschade of schade aan de inhoud van je vriezer of koelkast. Daarnaast heb je nog de allrisk inboedelverzekering. Hiermee ben je ook verzekerd tegen brand, waterschade, ontploffingen, inbraak of schade die je zelf veroorzaakt. Welke gevallen daar precies onder vallen, kun je vinden bij je verzekeraar.

Dekking van inboedelverzekering

Welke soorten schade vallen er onder een inboedelverzekering? Bekijk het overzicht hieronder:

Type schade Extra uitgebreide inboedelverzekering Allrisk inboedelverzekering
Ontploffing of brand X X
Waterschade X X
Storm vanaf windkracht 7 X X
Diefstal, vandalisme of inbraak X X
Onvoorziene gebeurtenissen X

Verschillende soorten waterschade

In de meeste gevallen wordt waterschade die plotseling ontstaat vergoed door de inboedelverzekering. Let wel: dit is schade die je dus niet had kunnen verwachten. Als je bijvoorbeeld per ongeluk je raam hebt laten openstaan en er ontstaat waterschade, dan wordt deze niet door iedere verzekering gedekt. Ongeacht de inboedelverzekering die je afneemt, doe je er sowieso verstandig aan om de polisvoorwaarden goed door te nemen, zodat je op de hoogte bent van alle dekkingen.

Wat wordt er niet gedekt door een inboedelverzekering?

De oorzaak van de schade is een belangrijke factor die meeweegt in de beslissing of je schade wordt gedekt of niet. Dat kun je ook terugvinden in je polisvoorwaarden. Verzekering.nl zet een aantal oorzaken van schade op een rij die je inboedelverzekering onder geen beding dekt:

 • Schade die je zelf opzettelijk veroorzaakt hebt
 • Achterstallig of onvoldoende onderhoud
 • Terrorisme
 • Natuurrampen, zoals een aardbeving of overstroming
 • Bouw- of constructiefouten

Beste inboedelverzekering volgens MoneyView

Wat is de beste inboedelverzekering? Hier deed onafhankelijk onderzoeksbureau Moneyview in juni 2023 onderzoek naar. De onderstaande verzekeraars kregen 5 uit 5 sterren voor deze verzekering.

 • Centraal Beheer ontving consistent 5 sterren voor prijs en voorwaarden gedurende de afgelopen drie jaar. Het wordt beschouwd als een betrouwbare keuze voor consumenten. Sluit hier af.
 • InShared werd als een opmerkelijke nieuwkomer beoordeeld, met een indrukwekkende beoordeling voor prijs. Het wordt gezien als een veelbelovende speler in de markt. Sluit hier af.
 • FBTO kreeg een vijf sterren beoordeling voor voorwaarden, waardoor het wordt beschouwd als een betrouwbare keuze voor consumenten die waarde hechten aan uitstekende polisvoorwaarden. Sluit hier af.

Het is belangrijk op te merken dat de “beste” verzekering afhangt van individuele behoeften, voorkeuren en de specifieke dekking die je zoekt. Het kan handig zijn om de specifieke voorwaarden en prijzen te vergelijken om de beste verzekering voor jouw situatie te vinden.

Inboedelverzekering aanvullende dekkingen

Je kunt ervoor kiezen om boven op je inboedelverzekering een aantal aanvullende verzekeringen af te sluiten. Bijvoorbeeld:

Glasverzekering

In sommige gevallen is het verstandig om een glasverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld wanneer je woningeigenaar bent en in een duur huis woont. Je kunt ervoor kiezen om het glas van je woning onder je opstalverzekering te laten vallen. Vaak is het echter goedkoper om dit via je inboedelverzekering te regelen. De waarde van je huis heeft namelijk geen invloed op de premie van je inboedelverzekering, maar wel op die van je opstalverzekering.

Kostbaarhedenverzekering

De inboedelverzekering vergoedt jouw eigendommen tot een bepaald bedrag. Dit bedrag ligt meestal rond de 2.500 euro. Ben je in het bezit van kostbare eigendommen, zoals dure sieraden, dan kan het verstandig zijn om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Op die manier verhoog je het maximumbedrag voor de dekking.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Een inboedelverzekering is niet verplicht. Toch raden we wel sterk aan om een inboedelverzekering af te sluiten. De schade die ontstaat door bijvoorbeeld diefstal of brand kan flink oplopen en het is erg prettig wanneer je dan terug kan vallen op een verzekering. Daarnaast is de premie van een inboedelverzekering meestal niet hoog.

Denk eens aan alle spullen en apparatuur die je in huis hebt staan. Zou het niet een prettig en vooral veilig gevoel geven wanneer je de deur van je huis achter je dichttrekt en weet dat je bent verzekerd tegen mogelijke schade?

De kosten van een inboedelverzekering

Over het algemeen hoeft een inboedelverzekering niet duur te zijn. De premie is afhankelijk van verschillende factoren. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel je inboedel bij elkaar waard is. Hoe hoger dit totaalbedrag, hoe meer je verzekeraar zal moeten uitkeren bij mogelijke schade. Dat betekent ook een stijging in premie.

Daarnaast speelt de buurt waar je woont een rol. Woon je in een buurt waar weinig wordt ingebroken? Dan zal je premie lager uitvallen dan wanneer je in een minder veilige buurt met meer criminaliteit woont. De premie hangt ook af van hoe goed je huis is beveiligd. Als je bijvoorbeeld een inbraakalarm hebt, zal je premie dalen.

Tot slot is de premie ook afhankelijk van hoe uitgebreid je verzekering is. Met aanvullende verzekeringen, zoals een ruitenverzekering of kostbaarhedenverzekering, zal je premie stijgen. De premie die je betaalt voor je inboedelverzekering kan dus erg verschillen: van een paar euro tot een paar tientjes per maand.

Eigen risico inboedelverzekering

Bij veel inboedelverzekeringen moet je een eigen risico betalen. Dat bedrag schommelt tussen de € 100,- en € 500,- per incident. Het is verstandig om je af te vragen hoe hoog je je eigen risico wilt hebben. Neem bij je besluit dan ook zeker de geschatte waarde van je inboedel mee. Betaal je liever helemaal geen eigen risico? Ook dat is mogelijk. Je kan je premie verhogen zodat je minder of zelfs geen eigen risico hoeft te betalen.

Inboedelverzekering afsluiten

Een goedkope inboedelverzekering online afsluiten doe je tegenwoordig gemakkelijk en snel, helemaal als je dat via Verzekering.nl doet. Wanneer je de beste inboedelverzekering voor jou hebt gevonden, kun je hem via onze website direct aanvragen. Het duurt meestal één werkdag tot je een bevestiging krijgt van de verzekeraar. Vanaf het moment van de bevestiging is je inboedel direct verzekerd. Opstal en inboedelverzekering vergelijken doe je via Verzekering.nl.

Vergelijk inboedelverzekeringen

Vergelijk inboedelverzekeringen via Verzekering.nl. Dat kan snel en eenvoudig via onze site. Je wilt natuurlijk goed verzekerd zijn zonder al te veel premie te betalen. Gelukkig is dit mogelijk via Verzekering.nl. Wij helpen je dan ook heel graag bij het afsluiten van een goedkope inboedelverzekering. Druk de knop onderaan de pagina en sluit de goedkoopste verzekering voor je inboedel af.

Inboedel en aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Wat kost een inboedel en aansprakelijkheidsverzekering? Volgens de gegevens van Nibud zijn de gemiddelde kosten voor een tussenwoning ongeveer tussen de 9 euro en 15,50 euro per maand. Heb je een vrijstaande woning dan betaal je gemiddeld tussen de 10,50 euro en 23 euro per maand. Wil je inboedel en aansprakelijkheidsverzekering vergelijken? Dan kan dat via Verzekering.nl. Sluit de goedkoopste verzekeringen af via Verzekering.nl.

Opstal en inboedelverzekering vergelijken

Wil je een opstal en inboedelverzekering vergelijken? Dan kan dat via Verzekering.nl. Een combinatie van een opstal- en inboedelverzekering wordt ook wel woonverzekering genoemd. Er zijn veel verschillen in dekking, premie en voorwaarden. Dit kan het afsluiten van een passende opstal en inboedelverzekering vrij lastig maken. Opstal- en inboedelverzekering vergelijken maken wij echter makkelijk op onze site. Wanneer je een berekening maakt op onze website kun je een vergelijking maken voor beide verzekeringen in 1x. Heel makkelijk zodat jij nooit te veel geld kwijt bent aan je maandelijkse premie. Opstal en inboedelverzekeringen vergelijken doe je via onze site.

Scroll naar boven