Zakelijk

Inboedelverzekering vergelijken 2024

Verzeker je persoonlijke eigendommen

Inboedelverzekering vergelijken

Vergelijk en sluit binnen 5 minuten af!

Een inboedelverzekering is een verzekering die schade dekt aan de roerende zaken in je woning, zoals meubels, elektronica, kleding, en andere persoonlijke bezittingen. Deze verzekering biedt financiële bescherming tegen verlies of schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, diefstal, waterschade, en storm.

Met onze handige vergelijkingstool krijg je aan de hand van je gegevens en voorkeuren snel en gemakkelijk een overzicht van de voordeligste inboedelverzekeringen die het beste passen bij jouw situatie. We filteren de inboedelverzekeringen op de hoogte van de premie, het eigen risico en de voorwaarden. Zo helpt Verzekering.nl je snel en gemakkelijk inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken.

Kies de beste inboedelverzekering voor jou

Voordat je een passende inboedelverzekering afsluit, moet je eerst goed geïnformeerd zijn. Bij Verzekering.nl doe je dat snel: je krijgt alleen een overzicht van inboedelverzekeringen die aansluiten op de criteria die je hebt opgegeven. Wist je dat je naast de premie en voorwaarden op andere zaken moet letten wanneer je een inboedelverzekering afsluit? Ook daar helpen we je bij. We zijn immers een onafhankelijke verzekeringsvergelijker met de missie om voor iedereen de meest voordelige en best passende inboedelverzekering te vinden.

Groot aanbod van inboedelverzekeraars

Vind de beste premie voor jouw situatie

Binnen 5 minuten een inboedelverzekering afgesloten

Wil je meer weten over de inboedelverzekering? Klik dan op de knop hieronder.

Onze top 5 inboedelverzekeraars

Waarop zijn de premies van de inboedelverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • Alleenstaand zonder kinderen
 • Geboortedatum 01-01-1980
 • Inkomen tussen € 1.000,- / € 2.000,- netto
 • Postcode 9971 CL
 • Koopwoning
 • 3 slaap/werk/hobby kamers in de woning
 • Dekking basis, tenzij anders aangegeven
 • Eigen risico zo laag mogelijk
 • Bouwaard steen met pannen dak
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen, geen andere preventie
 • Geen zonnepanelen, geen verhuur

Datum berekening: 25 maart 2024

Keuze uit de beste inboedelverzekeraars

Een groot aantal verzekeraars van inboedelverzekeringen

Gemakkelijk vergelijken in 3 stappen

Met onze vergelijker vraag je binnen 5 minuten makkelijk een inboedelverzekering aan!
1

Stap 1: je gegevens

Vul je adresgegevens in en selecteer je type woning en gezinssamenstelling.

2

Stap 2: kies je dekking

Kies of je een inboedelverzekering wil vergelijken of ook andere woonverzekeringen. Je kunt ook aanvullende dekkingen kiezen.

3

Stap 3: vergelijk verzekering

Vergelijk inboedelverzekeringen op premie, eigen risico en polisvoorwaarden.

Veelgestelde vragen over inboedelverzekeringen

De belangrijkste antwoorden over inboedelverzekeringen

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is een verzekering die de schade dekt aan de roerende zaken in je woning, zoals meubels, elektronica, kleding, en andere persoonlijke bezittingen. Deze verzekering biedt financiële bescherming tegen verlies of schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, diefstal, waterschade, en storm. Het doel van de inboedelverzekering is om je te compenseren voor de financiële schade zodat je de beschadigde of verloren gegane spullen kunt repareren of vervangen.

De dekking van een inboedelverzekering kan variëren afhankelijk van de polis en de verzekeraar. Er zijn meestal verschillende niveaus van dekking beschikbaar, van een standaarddekking die de meest voorkomende risico’s dekt, tot een all risk dekking die bijna alle denkbare schades dekt, inclusief die welke door de verzekerde zelf per ongeluk zijn veroorzaakt.

Wat is er gedekt met een inboedelverzekering?

Welke soorten schade vallen er onder een inboedelverzekering? Bekijk het overzicht hieronder.

Type schade
Extra uitgebreide inboedel
All risk inboedel
Ontploffing of brand
Waterschade
Storm vanaf windkracht 7
Diefstal, vandalisme of inbraak
Onvoorziene gebeurtenis

Dekkingen inboedelverzekering

Er zijn twee verschillende soorten dekkingen voor de inboedelverzekering. Kies je voor de extra uitgebreide dekking of juist voor de all risk inboedelverzekering? Vergelijk jouw inboedelverzekering op prijs, dekking en beoordeling. Weet je niet precies wat welke dekking inhoudt? Wij leggen dit voor jou uit.

Extra uitgebreide dekking

De extra uitgebreide dekking biedt, zoals de naam al doet vermoeden, een breder beschermingsniveau dan de standaard dekking. Deze optie dekt de meest voorkomende risico’s die jouw inboedel kunnen bedreigen, zoals brand, storm, diefstal, waterschade en andere onvoorziene gebeurtenissen. Een significant kenmerk van de extra uitgebreide dekking is echter dat deze geen schade dekt die het gevolg is van eigen schuld.

All risk dekking

De all risk inboedelverzekering, ook wel bekend als een inboedelverzekering met all risk dekking, biedt de meest uitgebreide bescherming. Naast alle dekkingen die worden aangeboden door de extra uitgebreide dekking, dekt een all risk verzekering ook schade of verlies van inboedel door vrijwel alle plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen, inclusief ongelukjes die je zelf veroorzaakt. Dit kan bijvoorbeeld het omstoten van een vaas of het per ongeluk laten vallen van een televisie zijn.

Aanvullende dekkingen voor je inboedelverzekeringen

Je kunt ervoor kiezen om boven op je inboedelverzekering een aantal aanvullende dekkingen af te sluiten.

Kostbaarhedenverzekering

De inboedelverzekering vergoedt jouw eigendommen tot een bepaald bedrag. Dit bedrag ligt meestal rond de € 2.500,-. Ben je in het bezit van kostbare eigendommen, zoals dure sieraden, dan kan het verstandig zijn om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Op die manier verhoog je het maximumbedrag voor de dekking.

 

Glasverzekering

In sommige gevallen is het verstandig om een glasverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld wanneer je woningeigenaar bent en in een duur huis woont. Je kunt ervoor kiezen om het glas van je woning onder je opstalverzekering te laten vallen. Vaak is het echter goedkoper om dit via je inboedelverzekering te regelen. De waarde van je huis heeft namelijk geen invloed op de premie van je inboedelverzekering, maar wel op die van je opstalverzekering.

 

Buitenshuisverzekering

Met een buitenshuisverzekering ben je gedekt tegen diefstal en schade aan specifieke apparaten en andere kostbare spullen die buiten het huis worden beschadigd. Hierdoor ontvang je altijd een vergoeding als er iets gebeurt met bijvoorbeeld je laptop, zonnebril en camera, zowel binnen als buiten. Door een buitenshuisverzekering af te sluiten, ben je dus uitgebreider verzekerd dan met alleen een inboedelverzekering. Let op: sommige verzekeraars vereisen dat mobiele elektronica zoals een laptop apart wordt meeverzekerd, aangezien dit niet standaard is gedekt.

Mobiele elektronica

Wanneer je een nieuwe telefoon, tablet of laptop aanschaft, is het vaak mogelijk om daarbij een aparte verzekering af te sluiten. Op die manier wordt dat specifieke apparaat gedekt. Indien je besluit om de module mobiele elektronica toe te voegen aan je inboedelverzekering, zullen niet alleen je nieuwe smartphone, maar ook je tablet, laptop en draagbare apparaten zoals een smartwatch of stappenteller worden verzekerd. Daarnaast is de dekking van toepassing op je hele gezin met een maximum van           € 7.500,- per gebeurtenis.

Direct je inboedel verzekeren

Het afsluiten van een inboedelverzekering is cruciaal voor iedereen die waarde hecht aan zijn of haar huis en de spullen daarin. Waarom? Het biedt onmisbare financiële bescherming tegen onverwachte gebeurtenissen thuis. De juiste inboedelverzekering dekt de kosten van schade aan je persoonlijke bezittingen door bijvoorbeeld brand, wateroverlast, diefstal, of vandalisme.

Hoewel een inboedelverzekering in Nederland niet wettelijk verplicht is, is het sterk aan te raden om er toch voor te kiezen. Zonder verzekering sta je zelf voor de financiële gevolgen van schade of verlies van je bezittingen. Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn en voor onaangename verrassingen zorgen. Een inboedelverzekering biedt daarnaast ook een geruststelling; je weet dat je in geval van schade niet alleen staat.

Begin daarom vandaag nog met het vergelijken van verschillende inboedelverzekeraars. Dit helpt je om een verzekering te vinden die past bij jouw behoeften en zorgt voor optimale bescherming van je waardevolle bezittingen.

Eigen risico inboedelverzekering

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering speelt het eigen risico een belangrijke rol. Dit is het bedrag dat je zelf moet bijdragen aan de kosten van een schadegeval voordat je verzekering iets uitkeert. De hoogte van dit eigen risico kan variëren, afhankelijk van de verzekeraar en het type dekking dat je kiest, en ligt meestal tussen de € 0,- en € 500,- per schadegeval.

Voor standaard inboedelverzekeringen schommelt het eigen risico meestal tussen de € 100,- en € 500,- per incident. Dit bedrag is iets waar je zeker over na moet denken bij het kiezen van je verzekering. Overweeg de geschatte waarde van je inboedel bij het bepalen van de hoogte van je eigen risico. Als je liever geen eigen risico betaalt, is het mogelijk om tegen een hogere premie dit risico af te kopen, waardoor je in het geval van schade minder of zelfs niets uit eigen zak hoeft te betalen.

Bij schade door storm wordt vaak een aparte regeling toegepast, waarbij het eigen risico wordt uitgedrukt als een percentage van het verzekerde bedrag. Dit minimumbedrag ligt meestal rond de € 250,-, maar kan oplopen tot € 500,-. Hierdoor kan het zijn dat je bij kleinere stormschades niet in aanmerking komt voor een vergoeding.

Bij all risk inboedelverzekeringen, die ook dekking bieden voor schade door ongelukken zoals het laten vallen van voorwerpen, is het standaard eigen risico vaak wat hoger, variërend van € 100,- tot € 150,-. Dit is bedoeld om een grote hoeveelheid kleine schadeclaims te voorkomen en zorgt ervoor dat de verzekering zich richt op de meer significante schadegevallen.

Het is daarom van essentieel belang om goed na te denken over hoeveel eigen risico je bereid bent te dragen en dit af te wegen tegen de kosten van de premie. Door zorgvuldig te vergelijken en rekening te houden met de waarde van je inboedel, kun je een inboedelverzekering kiezen die het beste bij jouw financiële situatie en wensen past.

Waarom is het slim om minimaal 1 keer per jaar inboedelverzekeringen te vergelijken?

Verzekeringsaanbiedingen en dekkingen zijn aan constante veranderingen onderhevig. Het is goed mogelijk dat de inboedelverzekering die je vorig jaar hebt gekozen, op dit moment niet meer de beste optie is voor jouw specifieke situatie, omdat een andere verzekeraar nu betere voorwaarden kan bieden voor dezelfde prijs.

Het streven is altijd om de meest uitgebreide dekking te hebben tegen de laagst mogelijke kosten. Door ten minste eens per jaar inboedelverzekeringen te vergelijken, zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van mogelijke betere opties die meer aansluiten bij jouw actuele wensen en behoeften. Bovendien neemt het vergelijkingsproces van inboedelverzekeringen meestal niet meer dan 5 minuten in beslag.

Om deze redenen adviseren wij om je inboedelverzekering jaarlijks ten minste één keer te herzien en te vergelijken. Zo vergroot je de kans aanzienlijk dat je een verzekering vindt die beter past bij je huidige situatie, en dit alles kost je slechts een klein moment van je tijd.

Beste inboedelverzekeringen volgens MoneyView

Wat is de beste inboedelverzekering? Hier deed onafhankelijk onderzoeksbureau Moneyview in juni 2023 onderzoek naar. De onderstaande verzekeraars kregen 5 uit 5 sterren voor deze verzekering.

 • Centraal Beheer ontving consistent 5 sterren voor prijs en voorwaarden gedurende de afgelopen drie jaar. Het wordt beschouwd als een betrouwbare keuze voor consumenten. Sluit hier af.
 • InShared werd als een opmerkelijke nieuwkomer beoordeeld, met een indrukwekkende beoordeling voor prijs. Het wordt gezien als een veelbelovende speler in de markt. Sluit hier af.
 • FBTO kreeg een vijf sterren beoordeling voor voorwaarden, waardoor het wordt beschouwd als een betrouwbare keuze voor consumenten die waarde hechten aan uitstekende polisvoorwaarden. Sluit hier af.

Het is belangrijk op te merken dat de “beste” verzekering afhangt van individuele behoeften, voorkeuren en de specifieke dekking die je zoekt. Het kan handig zijn om de specifieke voorwaarden en prijzen te vergelijken om de beste verzekering voor jouw situatie te vinden.

5 tips bij het vergelijken van inboedelverzekeringen

Natuurlijk wil je een voordelige premie en de inboedelverzekering met de beste voorwaarden. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij de keuze voor een inboedelverzekering? Op de volgende punten kunnen de voorwaarden van verzekeraars met elkaar verschillen

Tip 1: Bepaal de benodigde dekking
De inboedelverzekering dekt schade aan of verlies van je persoonlijke bezittingen in je woning door bijvoorbeeld brand, diefstal, water- en stormschade. Het is belangrijk om een realistische inschatting te maken van de waarde van je inboedel. Onderschatting kan leiden tot onderverzekering, waarbij je in geval van schade niet de volledige waarde vergoed krijgt. Overschatting resulteert in onnodig hoge premies. Sommige verzekeraars bieden een garantie tegen onderverzekering als je gebruikmaakt van hun waardebepaling tools.

Tip 2: Kijk naar aanvullende dekkingen
Inboedelverzekeringen bieden net zoals vele andere verzekeringen ook aanvullende dekkingen. Dit kan bijvoorbeeld een glasverzekering zijn, of een kostbaarhedenverzekering voor bijzondere items zoals sieraden of kunst. Overweeg welke aanvullende dekkingen relevant zijn voor jouw situatie.

Tip 3: Vergelijk eigen risico en premie
Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt bij elke schadeclaim. Een hoger eigen risico kan leiden tot een lagere premie, maar betekent ook dat je meer zelf moet betalen bij schade. Weeg af wat voor jou het meest voordelig uitpakt.

Tip 4: Kijk goed naar de voorwaarden
Voorwaarden kunnen sterk variëren tussen verzekeraars. Let op zaken als de maximale vergoeding voor bepaalde soorten schade, of specifieke uitsluitingen. Ook de vergoeding bij totaal verlies (de zogenaamde nieuwwaarde- of dagwaarderegeling) en de snelheid van schadeafhandeling zijn belangrijk om in de gaten te houden.

Tip 5: Raadpleeg online reviews
Online reviews en ervaringen geven waardevolle inzichten in de kwaliteit van de service, claimafhandeling en klanttevredenheid van inboedelverzekeraars. Het is nuttig om deze te bekijken voordat je een beslissing maakt.

Op basis van welke factoren wordt de hoogte van je inboedelpremie gebaseerd?


1. De soort dekking van je inboedelverzekering
Wanneer je een inboedelverzekering afsluit, wordt de premie die je betaalt bepaald door verschillende factoren. Eén van de belangrijkste aspecten is het type dekking dat je kiest. Zo kun je kiezen voor een extra uitgebreide dekking of een all risk dekking, waarbij de laatste meer risico’s afdekt en dus ook een hogere premie met zich meebrengt. Daarnaast spelen eventuele aanvullende dekkingen, die je extra bescherming bieden, een rol in het bepalen van de premie.

2. Waarde inboedel
De waarde van je inboedel is ook een cruciale factor. Beschik je over kostbare spullen, dan resulteert dit in een hogere premie omdat de verzekeraar in geval van schade een hoger bedrag moet uitkeren. Verzekeraars gebruiken een inboedelwaardemeter om een inschatting te maken van de waarde van je bezittingen.

3. Type woning
Het type en de grootte van je woning hebben eveneens invloed op de premie. Een groter huis betekent meestal meer bezittingen en daardoor een hogere premie. Bovendien speelt het materiaal waarvan je huis is gebouwd een rol; een huis van brandgevoeliger materiaal kan leiden tot een hogere premie.

4. Eigen risico
Ook het eigen risico dat je kiest, beïnvloedt de hoogte van je premie. Een hoger eigen risico kan leiden tot een lagere premie, maar het is belangrijk om hierbij een afweging te maken of dit voor jou voordelig is.

5. Jaarbetaling en keurmerk
Daarnaast kunnen jaarbetalingen en het bezit van een Politiekeurmerk Veilig Wonen leiden tot kortingen op je premie. Het jaarlijks betalen van je premie kan een kleine korting opleveren en het keurmerk kan aantonen dat je woning beter beveiligd is tegen inbraken, wat soms voor een korting kan zorgen

Keuzehulp bij het vergelijken van inboedelverzekeringen

Om de beste dekking voor jouw situatie te vinden, is het belangrijk verschillende factoren te overwegen die invloed hebben op de bescherming en kosten van je inboedelverzekering. Hieronder presenteren we drie scenario’s die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste dekking en eventuele aanvullende dekkingen voor jouw inboedelverzekering.

Scenario 1: Nieuwe woning met waardevolle inboedel
Stel, je bent net verhuisd naar een nieuwe woning en je bezit waardevolle items zoals kunst en een dure audio en tv. Je vraagt je af welke inboedelverzekering het beste past bij jouw situatie. In dit geval raden wij een allrisk inboedelverzekering aan, aangevuld met een dekking voor elektronica die is afgestemd op de waarde van al je elektronische apparatuur. Deze dekking is het meest geschikt voor huishoudens met een hoge waarde aan persoonlijke bezittingen, omdat het bescherming biedt tegen vrijwel alle plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen, inclusief schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt.

Scenario 2: Inboedel met een beperkt budget
Je woont in een klein huur appartement in een grote stad en je hebt met een beperkt budget een complete inboedel bij elkaar weten te krijgen. Gezien het verhoogde risico op inbraak in de stad is het belangrijk een verzekering te kiezen met een goede dekking tegen diefstal en vandalisme. Zowel de extra uitgebreide als de all risk inboedelverzekering bieden voldoende dekking. De all risk dekking geeft wel meer dekking en is daardoor iets duurder. Vanwege je beperkte budget is het verstandig te kiezen voor de voordeligere extra uitgebreide dekking, maar daarbij loop je wel een risico dat sommige schades niet onder de verzekering vallen. De meest voorkomende schades zijn echter prima verzekerd.

Scenario 3: Gezin met kinderen
Je hebt een gezin met twee tieners en er zijn dan ook veel laptops, tablets en mobiele telefoons aanwezig in huis. Uiteraard wordt al deze elektronica ook nog meegenomen naar buiten de woning. In deze situatie raden wij een all risk inboedelverzekering aan, aangevuld met een dekking voor mobiele elektronica én een buitenshuisdekking. Door deze combinatie van dekkingen heb je de meest uitgebreide dekking mogelijk, maar het maakt de inboedelverzekering wel aan de prijs. Wanneer je de premie wil drukken en je over voldoende financiële middelen beschikt kun je kijken wat het effect is van een hoger eigen risico.

Hoe vergelijken we bij Verzekering.nl

Bij Verzekering.nl nemen wij een uitgebreide selectie van inboedelverzekeraars op de markt mee in de vergelijking. Zo krijg je bij ons altijd een aanbod te zien dat up-to-date is. Goed om te weten is dat wij hierin een selectie maken van aanbieders van inboedelverzekeringen waar wij mee samenwerken. Op deze manier kunnen wij altijd de beste inboedelverzekeringen aanbieden waar wij volledig achter staan.

Zo verdienen wij ons geld

Als je ervoor kiest om via onze website een inboedelverzekering af te sluiten, ontvangen wij een eenmalige vergoeding van de verzekeraar. Het goede nieuws is dat wij geen kosten aan jou doorberekenen voor het gebruik van onze website. Bovendien blijven je premies hetzelfde, ongeacht of je via ons of rechtstreeks bij de verzekeraar je inboedelverzekering afsluit.

Onze kwaliteit waarborgen wij zo

Er is niets belangrijker dan het afsluiten van een goede verzekering. Of het nu gaat om een zorg-, reis-, auto-, inboedel-, of een andere verzekering. Onze maatstaven zijn altijd hetzelfde. We vergelijken dan ook objectief en onafhankelijk onze verzekeringen. Hierdoor worden er geen partijen voorgetrokken.

Daarnaast werken we met een zo uitgebreid mogelijk aanbod. We staan alleen open voor een samenwerking met partners als zij een compleet aanbod aanbieden.

Ons doel is namelijk om zowel budget opties als uitgebreidere verzekeringen aan je voor te kunnen leggen. Zo kan onze vergelijkingstool de beste verzekering voor jou aanbieden.

De voordelen van de vergelijker van Verzekering.nl

Ons doel is om de best passende inboedelverzekering voor jouw wensen te vinden. We streven ernaar dat je goed verzekerd bent tegen een gunstige prijs. Onze vergelijker kan je uitstekend helpen bij het berekenen van een passende premie. Je krijgt een overzichtelijke lijst te zien met verzekeraars, gerangschikt van de laagste naar hoogste premie, op basis van jouw specifieke wensen en behoeften. Hier kun je gemakkelijk meer informatie vinden over de verzekeraars en de voorwaarden doornemen.

De voordelen van het gebruiken van onze vergelijker zijn enorm. Als je allerlei verzekeringen één voor één zou moeten opzoeken, kost dat veel tijd. Bij ons heb je in slechts 4 stappen en minder dan 5 minuten tijd een volledig overzicht van diverse verzekeraars. Bovendien is onze vergelijker 100% onafhankelijk. We streven echt naar het beste voor jou. Onze vergelijker is eenvoudig, overzichtelijk, tijdbesparend en betrouwbaar. Klik op de knop ‘vergelijk inboedelverzekeringen’ en vind eenvoudig de beste premie voor jouw situatie.

Bronnen en expertise

De volgende bronnen zijn geraadpleegd bij het opstellen van deze pagina:

Gecontroleerde informatie door een expert

Picture of Jeroen van der Zwan

Jeroen van der Zwan

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Jeroen van der Zwan. Jeroen houdt zich constant bezig met het waarborgen van de kwaliteit van het aanbod dat wij aanbieden. Hij checkt hierbij of de informatie van de aanbieders overeenkomt met de informatie die wij geven.

Scroll naar boven