Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Inboedelverzekering vergelijken

verzeker je persoonlijke eigendommen

Vind de meest voordelige inboedelverzekering die bij u past!

Geboortedatum
Postcode + huisnr.
Gezinssituatie
Koopwoning?

Vergelijk inboedelverzekeringen

Met een inboedelverzekering verzeker je je persoonlijke eigendommen. Deze verzekering dekt de schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, diefstal en storm. De beste en goedkoopste inboedelverzekering vind je met behulp van onze eenvoudige vergelijkingsmodule voor inboedelverzekeringen. Start direct met het vergelijken van de verschillende verzekeringen en bijbehorende voorwaarden en sluit de best passende inboedelverzekering online af. Voor persoonlijk advies of antwoord op je vragen kun je contact opnemen met een van onze werknemers.

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je je inboedel verzekert tegen schade en diefstal. Wanneer er eigendommen uit je woning gestolen worden of er brand uitbreekt, kun je een beroep doen op je inboedelverzekering. De verzekeraar vergoedt dan de kosten. Een inboedelverzekering vergoedt schade die is veroorzaakt door:

  • Woningbrand
  • Wateroverlast
  • Storm
  • Inbraak

Wat valt er onder mijn inboedel?

Onder je inboedel valt alles in je woning en tuin wat je mee zou nemen wanneer je gaat verhuizen. Denk hierbij aan meubels, een televisie, lampen, gordijnen of een koekkast. Wanneer de spullen nagelvast zijn, dat houdt in dat er iets beschadigt wanneer je het wil verwijderen, vallen ze niet onder de inboedelverzekering. Voor deze eigendommen moet je een opstalverzekering afsluiten. Denk hierbij aan de trap, je keuken of een vastgelijmde vloer.

Verschillende soorten inboedelverzekeringen

Er bestaan verschillende soorten inboedelverzekeringen. Je hebt de basis inboedelverzekering die gevolgen van brand, blikseminslag, waterschade, diefstal of vandalisme dekt. Ook bestaan er verschillende uitgebreide inboedelverzekeringen met aanvullingen op de basisdekking. Deze soort kan bijvoorbeeld gevolgen van schroei- en smeltschade of schade aan de inhoud van je vriezer of koelkast dekken. Daarnaast heb je nog de allrisk inboedelverzekering. Je bent dan ook verzekerd tegen brand, waterschade, ontploffingen, inbraak of als je zelf schade veroorzaakt. Welke gevallen daar precies onder vallen kun je vinden bij je verzekeraar.

Aanvullende verzekeringen

Je kunt er voor kiezen op bovenop je inboedelverzekering ook nog een aanvullende verzekering af te sluiten.

Glasverzekering

In sommige gevallen is het verstandig om een glasverzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld wanneer je woningeigenaar bent en in een duur huis woont. Je kunt ervoor kiezen om het glas van je woning te laten vallen onder je opstalverzekering. Vaak is het echter goedkoper om dit via je inboedelverzekering te regelen. De waarde van je huis heeft namelijk geen invloed op de premie van je inboedelverzekering, maar wel op die van je opstalverzekering.

Kostbaarhedenverzekering

De inboedelverzekering vergoedt jouw eigendommen tot een bepaalde bedrag. Dit bedrag ligt meestal rond de 2.500 euro. Ben je in het bezit van kostbare eigendommen, zoals dure sieraden, dan kan het dus verstandig zijn om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Op die manier verhoog je het maximumbedrag voor de dekking.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Een inboedelverzekering is niet verplicht. Toch raden we wel sterk aan om een inboedelverzekering af te sluiten. De schade die ontstaat door bijvoorbeeld diefstal of brand kan flink oplopen en het is erg prettig wanneer je dan terug kan vallen op een verzekering. Daarnaast ligt de premie van een inboedelverzekering niet hoog.

Premiehoogte

De hoogte van de premie van je inboedelverzekering wordt doorgaans berekend door middel van je postcode, type woning en je inboedelwaarde. De premies die horen bij de verschillende soorten dekking zijn hoger naarmate de dekking uitgebreider is. Daarnaast hangt de premie uiteraard ook af van de waarde van je inboedel. Hoe hoger de waarde, hoe hoger de premie. Lees meer over de premiehoogte van je inboedelverzekering. Om te weten hoeveel je kunt besparen op je premie voor de inboedelverzekering, gebruik je snel en eenvoudig de inboedelverzekering vergelijker.

Andere verzekeringen

Naast inboedelverzekeringen vergelijk je bij Verzekering.nl reisverzekeringen, autoverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen en zorgverzekeringen. Onder onze overige verzekeringen vind je onder andere scooterverzekeringen, bootverzekeringen, dierenverzekeringen en uitvaartverzekeringen.

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright