Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?

Inboedelverzekering vergelijken

  • Vergelijk verzekeraars op dekking en premie
  • Verzekering afsluiten en overstappen zonder gedoe
  • Bespaar honderden euro’s per jaar
Binnen 5 minuten de beste inboedelverzekering

Inboedelverzekering vergelijken

Met een inboedelverzekering verzeker je jouw persoonlijke eigendommen. Deze verzekering dekt de schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, diefstal en storm. De beste en goedkoopste inboedelverzekering vind je met behulp van onze eenvoudige vergelijkingsmodule voor inboedelverzekeringen. Start direct met het vergelijken van de verschillende verzekeringen en bijbehorende voorwaarden en sluit de best passende verzekering online af.

Inboedelverzekering vergelijken en afsluiten

Een inboedelverzekering is een verzekering die eventuele schade aan de zogenaamde inboedel van je huis verzekerd. De term ‘inboedel’ betekent alles wat verhuisbaar is en dus niet nagelvast aan je woning zit. Voorwerpen die wel nagelvast aan de woning zitten vallen weer onder de opstalverzekering. De inboedelverzekering vergelijken doe je snel en gemakkelijk via Verzekering.nl.

Verschillende soorten inboedelverzekeringen

Er bestaan verschillende soorten inboedelverzekeringen. Je hebt de basis inboedelverzekering die gevolgen van brand, blikseminslag, waterschade, diefstal of vandalisme dekt. Ook bestaan er verschillende uitgebreide inboedelverzekeringen met verschillende aanvullingen op de basisdekking. Deze soort kan bijvoorbeeld gevolgen van schroei- en smeltschade of schade aan de inhoud van je vriezer of koelkast dekken. Daarnaast heb je nog de allrisk inboedelverzekering. Dit type verzekert ook elk plotseling en onverwacht van buitenkomend onheil. Welke gevallen daar precies onder vallen kan je vinden bij je verzekeraar.

Premiehoogte

De hoogte van je inboedelverzekering wordt doorgaans berekend door middel van je postcode, type woning en je inboedelwaarde. De premies die horen bij de verschillende soorten dekking zijn hoger naarmate de dekking uitgebreider is. Daarnaast hangt de premie dus ook af van de waarde van je inboedel. Naarmate deze waarde hoger is, is ook de premie hoger. Om te weten hoeveel u kunt besparen op uw premie voor de inboedelverzekering, gebruikt u snel en eenvoudig de Inboedelverzekering vergelijker.

Direct berekenen


Inboedelverzekering nieuws

Meer inboedelverzekering nieuws