Zakelijk

Heb ik een eigen risico bij een inboedelverzekering?

Veelgestelde vragen inboedelverzekering


Dit kan heel verschillend zijn per inboedelverzekering. In sommige gevallen heb je dat niet en in andere gevallen wel. Wanneer er sprake is van een eigen risico op jouw inboedelverzekering, moet je een deel van de rekening zelf betalen indien je schade oploopt. De hoogte van het bedrag dat je zelf moet betalen, hangt af van de hoogte van jouw eigen risico op deze verzekering. Alles wat er boven het eigen risico aan schade is, betaalt de verzekeraar.

Is een eigen risico bij een inboedelverzekering verplicht?

Het eigen risico is bij sommige verzekeraars verplicht. Dit doen ze zodat je niet elke kleine schade meldt. De verschillen tussen de eigen risico´s bij een inboedelverzekering kan liggen tussen de €0 en €1000 euro

Een hoog of laag eigen risico?

Bij veel verzekeraars kan je er zelf voor kiezen of je een hoog of laag eigen risico wilt. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Als je voor een lager eigen risico kiest, heb je een hogere premie maar wel de zekerheid dat alle schade gedekt wordt.

Inboedelverzekering zonder eigen risico

Je kunt ervoor kiezen om een inboedelverzekering zonder eigen risico af te sluiten. Wanneer je een inboedelverzekering zonder eigen risico kiest is er wel sprake van een hogere premie. Het voordeel hiervan is dat de schade volledig wordt vergoed.

Uitzonderingen

Of je wel of geen eigen risico hebt afgesloten zijn er een aantal situaties waarbij je een ander soort eigen risico kan hebben. Dit is ter sprake bij:

  • Stormschade

Bij stormschade is er vaak een hoger eigen risico. Namelijk tussen de €225 en €500.

  • Diefstal of inbraak

Als je woont in de grotere steden kan het voorkomen dat je een hoger eigen risico hebt dan gebruikelijk.

  • Allrisk

Bij Allrisk zijn (bijna) alle schades verzekerd. De uitzondering hierbij is als de schade wordt veroorzaak die expliciet in de polisvoorwaarden is uitgesloten.

Sluit een inboedelverzekering af met het juiste eigen risico

Op zoek naar een inboedelverzekering die het gewenste eigen risico voor jou hanteert? Gebruik dan onze vergelijker om te kijken welke inboedelverzekeraar het beste bij je past. Ook kun je direct een inboedelverzekering afsluiten. Kortom, samen met Verzekering.nl heb je je zaken straks in orde.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven