Zakelijk

Autoverzekering afsluiten

Sluit de autoverzekering af die past bij jou!

Autoverzekeringen afsluiten

Wat is een autoverzekering?

Een autoverzekering is een verplichte verzekering voor iedereen die een auto bezit en de weg op wil. Deze verzekering dekt de schade die je met je auto aan anderen veroorzaakt. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen, variërend van de basis Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering tot uitgebreide dekkingen zoals WA beperkt casco en WA volledig casco (all risk). Een autoverzekering beschermt je financieel tegen de kosten van schadeclaims die voortkomen uit ongevallen, diefstal, vandalisme en andere onverwachte gebeurtenissen.

Waarom een autoverzekering afsluiten?

Een autoverzekering is wettelijk verplicht en biedt essentiële financiële bescherming. Zonder WA-verzekering riskeer je boetes en inbeslagname van je auto. Daarnaast dekt een autoverzekering schade aan anderen en je eigen voertuig, van kleine deuken tot grote ongevallen. Met een goede verzekering hoef je je geen zorgen te maken over de kosten bij ongevallen of schade, en ben je ook beschermd tegen diefstal, brand, storm en vandalisme. Schadevrije jaren leveren premiekorting op. De juiste autoverzekering zorgt ervoor dat je veilig en gerust de weg op kunt.

Op zoek naar de perfecte autoverzekering die voldoet aan al jouw wensen en behoeften? Laat ons je helpen! In de snel veranderende wereld van autoverzekeringen is het essentieel om een goede keuze te maken. Maar hoe vind je de ideale verzekering te midden van alle opties? Bij Verzekering.nl bieden we daarom een 100% onafhankelijke vergelijkingstool waarmee je snel en eenvoudig de ideale autoverzekering kunt vinden voor jou. Hier zijn enkele redenen waarom Verzekering.nl de beste keuze is voor het afsluiten van jouw autoverzekering:

✔ Groot aanbod van autoverzekeraars

✔ Vind de beste premie voor jouw situatie

Binnen 2 minuten een overzicht van verschillende autoverzekeraars

Onze top 5 autoverzekeraars

Waarop zijn de premies van de autoverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • Geboortedatum 01-01-1970
 • Postcode 9971 AA
 • Toyota Yaris uit 2009
 • WA dekking
 • Tot 7.500 kilometer per jaar
 • 20 schadevrije jaren

Datum berekening: 25 maart 2024

Dekkingsoverzicht

Wat wordt er gedekt met een autoverzekering?

Er zijn drie verschillende soorten dekkingen voor de autoverzekering. Kies je voor de WA-verzekering, WA beperkt casco verzekering of juist voor een all risk verzekering? Vergelijk jouw autoverzekering op prijs, dekking en beoordeling. Weet je niet precies wat welke dekking inhoudt? Wij leggen dit voor jou uit.

WA verzekering

WA-verzekering

Wanneer je in het bezit bent van een auto ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. WA betekent Wettelijke Aansprakelijkheid en dekt de kosten van schade die je bij anderen veroorzaakt.

Deze verzekering dekt alleen dit soort schade en is meestal het goedkoopst. De WA-autoverzekering is een ideale keuze voor auto-eigenaren met een beperkt budget of die weinig schade veroorzaken.

WA beperkt casco

WA beperkt casco verzekering

Een WA beperkt casco autoverzekering biedt een evenwichtige dekking. Deze premie dekt schade aan derden en beschermt je tegen enkele veelvoorkomende risico’s, waaronder diefstal, brand en ruitschade. Maar is deze variant altijd de juiste keuze?

Afhankelijk van de leeftijd en waarde van je auto kan het een slimme optie zijn. Heb je een oudere auto, maar is deze nog waardevol genoeg om te beschermen? Dan is deze premie de ideale middenweg.

All risk verzekering

De all risk verzekering is de meest uitgebreide en wordt ook wel de volledig casco verzekering genoemd. Deze autoverzekering dekt niet alleen de schade die je veroorzaakt bij anderen, maar ook schade die aan jezelf is toegebracht door je eigen schuld.

Elke verzekeraar hanteert echter wel uitzonderingen, dus lees de polisvoorwaarden goed door. Bepaal bij het vergelijken van autoverzekering welke soort verzekering relevant voor jou is.

Aanvullende dekkingen

Deze verzekering dekt de schade bij passagiers en de bestuurder na een ongeval. Hieronder valt schade aan de personen, kleding en eigendommen van de personen die in de auto aanwezig waren tijdens het ongeval.

Deze verzekering dekt de schade die wordt toegebracht aan de inzittenden van het voertuig, inclusief de bestuurder, als gevolg van een verkeersongeval. Bijvoorbeeld wanneer iemand overlijdt of blijvende invaliditeit oploopt.

Deze aanvullende module vergoedt juridische hulp die je nodig hebt bij het verhalen van schade op de tegenpartij. Heb je juridisch advies nodig na een ongeluk of nadat iemand is doorgereden? De rechtsbijstandverzekering biedt een uitkomst.

Deze aanvullende module dekt kosten voor hulp bij pech aan je auto. Veel autoverzekeraars maken onderscheid tussen hulp in Nederland en in het buitenland. Lees de voorwaarden goed door.

De no-claim module beschermt je tegen een stijging van je premie wanneer je schade claimt. Met deze dekking, kun je eenmaal per jaar een schade claimen zonder dat je premie omhoog gaat. Je schadevrije jaren vallen wel terug.

Vergelijken bij Verzekering.nl

Bij Verzekering.nl vergelijken we verzekeraars waar we mee samenwerken, zodat je de beste en actuele opties krijgt. We ontvangen een vergoeding van de verzekeraar, maar jij betaalt niet extra en je premie blijft hetzelfde. Ongeacht of je via ons of rechtstreeks bij de verzekeraar je verzekering afsluit.

Kwaliteit waarborgen wij zo

Bij Verzekering.nl vergelijken we onafhankelijk en objectief een breed aanbod aan verzekeringen. We werken alleen met partners die een compleet aanbod hebben. Onze specialisten voeren regelmatig kwaliteitschecks uit, zodat je altijd kunt vertrouwen op de kwaliteit van de verzekeringen die we aanbieden.

Voordelen van Verzekering.nl

Wat bepaalt de premie van een autoverzekering?

De hoogte van je autoverzekering wordt bepaald door verschillende factoren. De volgende factoren spelen hier een rol bij:

Gegevens van je auto
De kenmerken van je auto zijn van groot belang voor de verzekeraar om de potentiële kosten van schade te beoordelen. Het gewicht van je auto is een factor, aangezien zwaardere auto’s vaak meer schade veroorzaken bij een ongeval. Daarnaast speelt de dagwaarde van je auto ook een rol, die wordt beïnvloed door factoren zoals leeftijd, accessoires en kilometerstand. Bij volledig casco verzekeringen wordt ook gekeken naar de cataloguswaarde van je auto op het moment van aanschaf.

Persoonlijke gegevens
Jouw individuele informatie, zoals je postcode, leeftijd, aantal schadevrije jaren, eigen risico en het verwachte jaarlijkse kilometrage, zijn allemaal van invloed op de hoogte van je premie. Het aantal schadevrije jaren resulteert vaak in een korting op de premie. Ook kunnen factoren zoals leeftijd en jaarlijkse kilometrage de premie beïnvloeden. Je woonlocatie kan ook een impact hebben, vooral als het gebied een hoog risico heeft op auto-ongelukken of diefstal.

Soort dekking
De keuze voor het type dekking beïnvloedt eveneens de premie. Een volledig casco (allrisk) verzekering, die zowel schade aan anderen als aan je eigen voertuig dekt, heeft doorgaans een hogere premie dan een minder uitgebreide dekking zoals een WA-verzekering. Optionele aanvullingen zoals pechhulp kunnen ook de premie verhogen.

Voorwaarden van de verzekering
De voorwaarden van de verzekering spelen ook een belangrijke rol. Een verzekeraar met gunstige voorwaarden kan betere dekking bieden bij schade of pech, wat invloed kan hebben op de hoogte van de premie. De voorwaarden kunnen sterk verschillen tussen verzekeraars, aangezien ze vaak hun eigen unieke producten en voorwaarden aanbieden.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een autoverzekering?

Bij het kiezen van een autoverzekering zijn er verschillende factoren die je in overweging moet nemen om ervoor te zorgen dat je de juiste dekking krijgt voor jouw behoeften:

 • Type dekking: Kies de dekking die past bij jouw situatie. Een WA-verzekering is verplicht en dekt schade aan anderen, terwijl WA beperkt casco ook schade door bijvoorbeeld diefstal en brand dekt. Een WA volledig casco (all risk) verzekering biedt de meest uitgebreide dekking, inclusief schade aan je eigen voertuig.
 • Premie: Vergelijk de premies van verschillende verzekeraars. De kosten kunnen sterk variëren afhankelijk van je leeftijd, rijervaring, type auto en schadevrije jaren. Let op eventuele kortingen voor schadevrije jaren of andere factoren.
 • Eigen risico: Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt bij een schadeclaim. Een hoger eigen risico kan de premie verlagen, maar betekent ook dat je meer betaalt bij schade. Bepaal wat voor jou een acceptabel risico is.
 • Voorwaarden: Lees de polisvoorwaarden zorgvuldig door. Let op uitsluitingen, dekkingsbeperkingen en aanvullende voorwaarden die van invloed kunnen zijn op je dekking en claims. Zorg ervoor dat je weet wat wel en niet gedekt is.
 • Aanvullende dekkingen: Overweeg of je aanvullende dekkingen nodig hebt, zoals pechhulp, vervangend vervoer, of een inzittendenverzekering. Deze kunnen handig zijn, maar verhogen wel de premie.
 • Service en klantbeoordelingen: Onderzoek de reputatie van de verzekeraar. Lees reviews en klantbeoordelingen om een idee te krijgen van de klantenservice, afhandeling van claims en algemene tevredenheid.
 • Flexibiliteit: Kijk of de verzekering flexibel is wat betreft het aanpassen van de dekking of het veranderen van polisvoorwaarden. Dit kan handig zijn als je situatie verandert.

Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kun je een weloverwogen keuze maken voor een autoverzekering die het beste bij jouw behoeften en budget past.

Bespaartips bij het afsluiten van een autoverzekering

Het afsluiten van een autoverzekering kan een cruciale stap zijn voor iedere autobezitter. Het biedt niet alleen gemoedsrust op de weg, maar beschermt ook tegen financiële risico’s in geval van schade of ongevallen. Om dit proces soepel te laten verlopen, zijn er enkele belangrijke tips die je in gedachten moet houden. Hier zijn vijf essentiële tips om te overwegen bij het afsluiten van een autoverzekering:

Begrijp welke dekking het beste past bij jouw situatie en rijgedrag. Overweeg factoren zoals je rijgeschiedenis, de leeftijd van je auto en hoe vaak je rijdt. Op basis hiervan kun je een passende dekking kiezen, zoals WA, WA+ of Allrisk. Hiernaast kan je ook nog overwegen of je een aanvullende dekking nodig hebt. Een aanvullende dekking verhoogt je maandelijkse premie. Als je een zo goedkoop mogelijke autoverzekering wilt, raden wij aan om geen aanvullende dekkingen te kiezen. Wil je uitgebreider gedekt zijn? Dan kan een aanvullende dekking iets voor jou zijn. Als je bijvoorbeeld een oudere auto hebt die niet veel waard is, kan het afsluiten van alleen een WA-verzekering voldoende zijn. Dit kan je premie aanzienlijk verlagen in vergelijking met een uitgebreidere dekking.

Het is essentieel om de premies en voorwaarden van verschillende verzekeraars te vergelijken. Gebruik onze vergelijkingstool om snel en eenvoudig de autoverzekering voor jou te vinden. De meeste mensen zijn geneigd om alleen naar de prijs en dekking te kijken. Dit is niet zo gek, want dit lijkt het meest interessant. Maar wat zeker niet vergeten moet worden bij het kiezen van een autoverzekering zijn de voorwaarden. De voorwaarden verschillen per verzekeraar. Het is verstandig om voor het afsluiten goed deze voorwaarden te lezen zodat je niet in geval van schade met onaangename verrassingen komt. Let op details zoals het eigen risico, uitsluitingen en eventuele extra’s die zijn inbegrepen, zoals pechhulp of vervangend vervoer. Zorg ervoor dat je volledig begrijpt wat wel en niet gedekt is.

Bij het kiezen van een autoverzekering is het belangrijk om het eigen risico in overweging te nemen. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij schade voordat de verzekering tussenkomt. Een hoger eigen risico kan resulteren in lagere maandelijkse premies, maar betekent ook dat je meer uit eigen zak moet betalen bij schade. Denk dus goed na over welk eigen risico bij jouw financiële situatie past en of je bereid bent om bij schade een hoger bedrag zelf te betalen.

Veel verzekeraars bieden verschillende kortingen aan, zoals een no-claimkorting voor schadevrije jaren, een korting voor het afsluiten van meerdere verzekeringen bij dezelfde aanbieder, of een korting voor het hebben van bepaalde veiligheidskenmerken op je auto. Profiteer van deze kortingen om je premie te verlagen.

Verzekeraars belonen bestuurders die geen schadeclaims indienen met schadevrije jaren. Hoe meer jaren je schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op je premie. Elke keer dat je een schadeclaim indient, kan je premie omhoog gaan, zelfs voor kleine schades. Door kleine schades zelf te betalen en niet te claimen, behoud je deze schadevrije jaren en blijf je profiteren van de bijbehorende kortingen. 

Nadat je grondig onderzoek hebt gedaan, de verschillende opties hebt overwogen en een weloverwogen beslissing hebt genomen, is het cruciaal om niet te aarzelen bij het afsluiten van je autoverzekering. Je kan ook nog overwegen om jaarlijks te betalen in plaats van maandelijks. Hoewel het betalen van je premie in termijnen handig kan zijn, brengen veel verzekeringsmaatschappijen extra administratiekosten in rekening voor deze regeling. Door je premie jaarlijks te betalen, vermijd je deze extra kosten en kun je uiteindelijk geld besparen.

Het direct afsluiten van de verzekering zorgt ervoor dat je onmiddellijk gedekt bent, waardoor je met een gerust hart de weg op kunt gaan. Wanneer je klaar bent om de verzekering af te sluiten, is het belangrijk om alle benodigde documenten bij de hand te hebben en het online aanvraagproces nauwkeurig te volgen. Dit helpt eventuele vertragingen te voorkomen en verzekert je van een vlotte afhandeling. Zorg ervoor dat je alle vereiste informatie correct invult en geen belangrijke details mist.

Stappenplan om een autoverzekering af te sluiten

In Nederland is het wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Dit is een belangrijke stap om jouw voertuig en jezelf te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen. Gelukkig biedt Verzekering.nl een snelle en eenvoudige manier om dit te regelen. Binnen enkele minuten kun je direct jouw eigen autoverzekering afsluiten. Het afsluiten van jouw autoverzekering bij Verzekering.nl kost slechts vier eenvoudige stappen en neemt slechts vijf minuten van je tijd in beslag. Hieronder vind je een overzicht van deze stappen:

Stap 1:
Analyseer jouw behoeften en rijgedrag

Voordat je een autoverzekering afsluit, is het essentieel om jouw persoonlijke behoeften en rijgedrag te analyseren. Overweeg factoren zoals het type voertuig dat je bezit, jouw rijgeschiedenis, hoe vaak je rijdt, en of je de auto gebruikt voor zakelijke of persoonlijke doeleinden. Op basis hiervan kan je bepalen welk type dekking het meest geschikt is voor uw situatie.

Als je regelmatig lange afstanden aflegt, kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om te investeren in aanvullende pechhulpdekking. Als je een gloednieuwe auto hebt, wil je misschien een uitgebreidere dekking overwegen om jezelf te beschermen tegen schade.

Stap 2:
Vul je gegevens in

Na het analyseren van jouw behoeften, heb je jouw gegevens nodig voor het afsluiten van de autoverzekering. Je dient een aantal gegevens bij de hand te hebben. Deze gegevens zijn van groot belang om een accurate en gepersonaliseerde polis te kunnen bieden. De volgende gegevens heb je hiervoor nodig

 • Kenteken van je auto
 • Postcode en huisnummer
 • Geboortedatum
 • Schadevrije jaren
 • Kilometers per jaar

 

Stap 3:
Kies de dekking die bij je past

Na het invullen van je gegevens komt je in een uitgebreider formulier, waarin je kunt aangeven welke dekking je wenst. Bij ons heb je de keuze uit drie soorten dekkingen:

Elke dekking vraagt een specifieke prijs en biedt unieke zekerheden. Stem de dekking af op jouw wensen en rijstijl voor optimale bescherming onderweg.

Welke dekking het beste bij jou past, is helemaal afhankelijk van jouw wensen, de waarde van je auto en van jouw rijvaardigheden.

Stap 4:
Autoverzekering afsluiten

Nadat je alle benodigde informatie hebt ingevuld en de gewenste dekking hebt geselecteerd, kun je overgaan tot het daadwerkelijk afsluiten van de autoverzekering. Controleer nogmaals alle gegevens om er zeker van te zijn dat alles correct is voordat je de betaling voltooid.

Lees ook de polisvoorwaarden zorgvuldig door voordat je akkoord gaat, zodat je precies weet wat wel en niet gedekt is onder je verzekering.

Zodra je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en de betaling hebt voltooid, is je autoverzekering officieel afgesloten.

Scroll naar boven