Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Autoverzekering afsluiten

kies de verzekering die bij je past

Wanneer je in het bezit bent van een auto, ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Via Verzekering.nl vergelijk je eenvoudig alle autoverzekeringen. Zodra je een geschikte verzekering gevonden hebt, sluit je deze via onze website in minder dan 10 minuten af. Zo kun je direct verzekerd de weg op. We helpen je graag bij het kiezen en afsluiten van de meest geschikte autoverzekering voor jou.

Objectief, professioneel en onafhankelijk
Vergelijk premiebedrag, voorwaarden en eigen risico
Kies zelf de goedkoopste autoverzekering die bij je past
Sluit binnen 10 minuten je autoverzekering af

Twitter
Facebook 070 2210633
mail onsinfo@verzekering.nl

Stappenplan Autoverzekering afsluiten

In slechts 10 minuten sluit je via Verzekering.nl een autoverzekering af. Volg onderstaand stappenplan en je kunt direct verzekerd de weg op.

1.Vul je gegevens in

Vul je kenteken, geboortedatum, postcode en huisnummer en schadevrije jaren in.

2.Kies de gewenste dekking

Na het invullen van je gegevens komt je in een uitgebreider formulier, waarin je kunt aangeven welke dekking je wenst. Lees meer over de juiste dekking voor je auto.

3.Vergelijk en maak je keuze

Op basis van de ingevulde gegevens tonen we een aantal autoverzekeringen die het beste bij jou en je auto passen. Vergelijk de verschillende verzekeringen en maak je keuze.

4.Kies eventuele aanvullende modules

Heb je een geschikte verzekering gevonden? Dan kun je nog kiezen uit diverse aanvullende modules waarmee je nog vollediger bent verzekerd.

5.Aanvraag en voorlopige dekking

Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld en een dekking hebt gekozen, versturen we je aanvraag naar de verzekeraar ter bevestiging. Tussen de aanvraag en de bevestiging krijg je van Verzekering.nl een voorlopige dekking, zodat je gewoon verzekerd de weg op kunt.

6.Acceptatie verzekering

Je krijgt bericht dat je aanvraag is geaccepteerd door de verzekeraar. In sommige gevallen wordt een aanvraag geweigerd. In dat geval kun je bij een andere verzekeraar een nieuwe autoverzekering aanvragen.

7.Opzeggen oude verzekering

Had je nog een andere verzekering lopen? Dan kun je deze nu opzeggen. Houd hierbij rekening met de opzegtermijn van deze verzekering.

Welke gegevens nodig voor een autoverzekering?

Om de autoverzekering direct te kunnen afsluiten, moet je een aantal gegevens bij de hand houden.

  • Het kenteken van je auto
  • Je geboortedatum
  • Je postcode en huisnummer
  • Het aantal schadevrije jaren
  • Het aantal kilometers per jaar
  • De meldcode van de auto

Aantal schadevrije jaren

Het aantal schadevrije jaren vind je op de polis van je huidige verzekering en hangt samen met je positie op de bonus malus ladder. Hoe meer jaren je zonder schade hebt gereden, hoe hoger je op deze ladder staat en hoe meer korting je krijgt op je premie. Wanneer je voor het eerst een autoverzekering afsluit, is het aantal schadevrije jaren 0.

Aantal kilometers per jaar

Hoe meer je met je auto rijdt, hoe meer kans op schade. Daarom willen autoverzekeraars graag weten hoeveel kilometers je per jaar rijdt.

Meldcode

De meldcode van je auto is een uniek nummer dat iedere auto heeft. Je vindt dit nummer op het deel 1B van je kentekenbewijs.

Welke dekking kies ik?

Wanneer je een autoverzekering afsluit, moet je de keuze maken voor een bepaalde dekking. Er zijn drie soorten dekkingen waaruit je kunt kiezen.

WA-verzekering

De WA-verzekering is de minimale verzekering die je moet afsluiten. Deze verzekering dekt de kosten van schade die je bij een ander veroorzaakt.

WA beperkt casco

De WA beperkt cascoverzekering vergoedt alle schade die je veroorzaakt bij een ander. Daarnaast dekt deze verzekering ook een aantal schadeoorzaken aan je eigen auto, zoals ruitschade en diefstal.

WA volledig casco

De WA volledig cascoverzekering wordt ook wel de allriskverzekering genoemd. Deze verzekering dekt de schade die je veroorzaakt bij anderen, maar ook alle schade aan je eigen auto: zowel veroorzaakt door anderen als door jezelf.

De keuze die je maakt hangt af van de waarde van de auto. Omdat de waarde van een auto voornamelijk samenhangt de leeftijd van je auto, kun je op basis daarvan een dekking kiezen. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen adviseren we onderstaande:

Leeftijd auto

Dekking autoverzekering

Tot 6 jaar

WA volledig casco

6 – 9 jaar

WA beperkt casco

Vanaf 9 jaar

WA

Aanvullende modules autoverzekering

Wanneer je een autoverzekering hebt gekozen, kun je aanvullende modules afsluiten. Dit is echter niet verplicht. Vaak heb je de keuze uit de volgende modules:

Inzittendenverzekering

Deze verzekering dekt de schade bij de passagiers na een ongeval. Denk hierbij aan lichamelijk letsel, maar ook aan schade aan de eigendommen van de passagiers.

Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten van juridische hulp. In geval van verkeersongevallen, maar bijvoorbeeld ook wanneer je problemen hebt met je garage of dealer.

Pechhulp

Deze aanvullende module dekt kosten voor hulp bij pech aan je auto. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen een module voor Nederland en het buitenland.

Wanneer moet ik een autoverzekering afsluiten?

Het is verplicht om een autoverzekering te hebben wanneer je de eigenaar bent van een auto. Dit betekent dat je de verzekering af moet sluiten direct nadat het kenteken van de nieuwe auto op jouw naam wordt gezet. Zorg er dus voor dat je dit van tevoren of ter plekke regelt wanneer je een auto aanschaft. Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet direct met de auto de openbare weg op gaat, bijvoorbeeld omdat je de auto nog gaat opknappen. In dat geval is het mogelijk om een tijdelijke schorsing aan te vragen. Let op: zolang het kenteken geschorst is, is het niet toegestaan om de openbare weg te betreden met de auto.

Autoverzekering geweigerd

Het is mogelijk dat een verzekeraar je aanvraag voor een autoverzekering weigert. Een afwijzing kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld wanbetaling, een strafblad of een teveel aan schadeclaims in het verleden. De verzekeraar moet een weigering altijd schriftelijk onderbouwen met een goede reden. Het kan zijn dat je bij een andere verzekeraar wel gewoon een verzekering kunt afsluiten. Word je bij meerdere verzekeringen geweigerd, dan kun je terecht bij de Vereende. Dit is een verzekeringsmaatschappij die is opgericht door verschillende verzekeraars voor mensen die een hoog risico vormen. Houd er wel rekening mee dat de premie voor een verzekering bij de Vereende veel hoger ligt dan bij andere verzekeraars.

Direct berekenen
Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright