Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Autoverzekering afsluiten

kies de verzekering die bij je past

Ben je van plan om een nieuwe auto te kopen en wil je een nieuwe autoverzekering afsluiten? Of ben je niet tevreden over je huidige autoverzekeraar en wil je graag overstappen? Dan kun je gemakkelijk en snel de beste autoverzekeringen voor je auto via Verzekering.nl afsluiten. Een autoverzekering afsluiten hoeft niet duur te zijn. Wij bij Verzekering.nl begrijpen dat al te goed. Om je een handje te helpen bij het vinden van je ideale autoverzekering, maken wij gebruik van professionele vergelijkingstools, waarbij je aan de hand van de door jou ingevulde gegevens de beste en goedkoopste autoverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Met enkele drukken op de knop kun je hierdoor verschillende premies, voorwaarden en verzekeraars vergelijken. Vind je een autoverzekering, die goed past bij je persoonlijke situatie? Dan kun je de verzekering ook via Verzekering.nl afsluiten. Neem een kijkje op onze site en bespaar flink op je premie.

Wanneer moet ik een autoverzekering afsluiten?

Het is verplicht om een autoverzekering te hebben wanneer je de eigenaar bent van een auto. Dit betekent dat je de verzekering af moet sluiten direct nadat het kenteken van de nieuwe auto op jouw naam wordt gezet. Zorg er dus voor dat je dit van tevoren of ter plekke regelt wanneer je een auto aanschaft. Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet direct met de auto de openbare weg op gaat, bijvoorbeeld omdat je de auto nog gaat opknappen. In dat geval is het mogelijk om een tijdelijke schorsing aan te vragen. Let op: zolang het kenteken geschorst is, is het niet toegestaan om de openbare weg te betreden met de auto.

Stappenplan Auto verzekering afsluiten

Ben je op zoek naar een autoverzekering? Dan helpen we je graag op weg. Bij Verzekering.nl is het mogelijk om In slechts 10 minuten een autoverzekering af te sluiten. Met behulp van dit onderstaande stappenplan kun je snel verzekerd de weg op met je auto. Volg onderstaand stappenplan voor het afsluiten van een autoverzekering.

1.Vul je gegevens in

Vul je kenteken, geboortedatum, postcode en huisnummer en schadevrije jaren in.

2.Kies de gewenste dekking

Na het invullen van je gegevens komt je in een uitgebreider formulier, waarin je kunt aangeven welke dekking je wenst. Lees meer over de juiste dekking voor je auto.

3.Vergelijk en maak je keuze

Op basis van de ingevulde gegevens tonen we een aantal autoverzekeringen die het beste bij jou en je auto passen. Vergelijk de verschillende verzekeringen en maak je keuze.

4.Kies eventuele aanvullende modules

Heb je een geschikte verzekering gevonden? Dan kun je nog kiezen uit diverse aanvullende modules waarmee je nog vollediger bent verzekerd.

5.Aanvraag en voorlopige dekking

Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld en een dekking hebt gekozen, versturen we je aanvraag naar de verzekeraar ter bevestiging. Tussen de aanvraag en de bevestiging krijg je van Verzekering.nl een voorlopige dekking, zodat je gewoon verzekerd de weg op kunt.

6.Acceptatie verzekering

Je krijgt bericht dat je aanvraag is geaccepteerd door de verzekeraar. In sommige gevallen wordt een aanvraag geweigerd. In dat geval kun je bij een andere verzekeraar een nieuwe autoverzekering aanvragen.

7.Opzeggen oude verzekering

Had je nog een andere verzekering lopen? Dan kun je deze nu opzeggen. Houd hierbij rekening met de opzegtermijn van deze verzekering.

Autoverzekering geweigerd

Het is mogelijk dat een verzekeraar je aanvraag voor een au toverzekering afsluiten weigert. Een afwijzing kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld wanbetaling, een strafblad of een teveel aan schadeclaims in het verleden. De verzekeraar moet een weigering altijd schriftelijk onderbouwen met een goede reden. Het kan zijn dat je bij een andere verzekeraar wel gewoon een verzekering kunt afsluiten. Word je bij meerdere verzekeringen geweigerd, dan kun je terecht bij de Vereende. Dit is een verzekeringsmaatschappij die is opgericht door verschillende verzekeraars voor mensen die een hoog risico vormen. Houd er wel rekening mee dat de premie voor een verzekering bij de Vereende veel hoger ligt dan bij andere verzekeraars.

Een auto verzekering afsluiten. Waarom is dat nodig?

Als je in het bezit bent van een auto, moet je in Nederland een autoverzekering afsluiten. Doe je dit niet? Dan kun je een flinke boete riskeren. De boete kan oplopen tot wel 550 euro. Zorg er dus voor dat je auto altijd verzekerd de weg op gaat. Een autoverzekering hoeft tevens niet duur te zijn. Met behulp van onze vergelijkingstools kun je altijd rekenen op de goedkoopste autoverzekeringen voor je persoonlijke situatie. Wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten, is het wel van belang dat je de volgende dingen bij de hand houdt:

• Je postcode en huisnummer

• Het aantal schadevrije jaren

• Het aantal kilometers per jaar

• De meldcode van de auto

• Het kenteken van je auto

• Je geboortedatum

Autoverzekering afsluiten. Welke dekking moet ik kiezen?

WA-verzekering

De WA-verzekering is de minimale verzekering die je moet afsluiten. Deze verzekering dekt de kosten van schade die je bij een ander veroorzaakt.

WA beperkt casco

De WA beperkt cascoverzekering vergoedt alle schade die je veroorzaakt bij een ander. Daarnaast dekt deze verzekering ook een aantal schadeoorzaken aan je eigen auto, zoals ruitschade en diefstal.

WA volledig casco

De WA volledig cascoverzekering wordt ook wel de allriskverzekering genoemd. Deze verzekering dekt de schade die je veroorzaakt bij anderen, maar ook alle schade aan je eigen auto: zowel veroorzaakt door anderen als door jezelf.

De keuze die je maakt voor het afsluiten van een autoverzekering hangt af van de waarde van de auto. Omdat de waarde van een auto voornamelijk samenhangt de leeftijd van je auto, kun je op basis daarvan een dekking kiezen. Uiteraard zijn er uitzonderingen voor het afsluiten van een autoverzekering, maar over het algemeen adviseren we onderstaande:

Leeftijd auto Dekking autoverzekering

Tot 6 jaar WA volledig casco

6 – 9 jaar WA beperkt casco

Vanaf 9 jaar WA

Aanvullende dekkingen autoverzekering afsluiten

Wanneer je een autoverzekering hebt gekozen, kun je aanvullende modules afsluiten. Dit is echter niet verplicht. Vaak heb je de keuze uit de volgende modules:

Inzittendenverzekering

Deze verzekering dekt de schade bij de passagiers na een ongeval. Denk hierbij aan lichamelijk letsel, maar ook aan schade aan de eigendommen van de passagiers.

Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten van juridische hulp. In geval van verkeersongevallen, maar bijvoorbeeld ook wanneer je problemen hebt met je garage of dealer.

Pechhulp

Deze aanvullende module dekt kosten voor hulp bij pech aan je auto. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen een module voor Nederland en het buitenland.

Direct autoverzekering afsluiten

Een auto verzekering afsluiten is nog nooit zo makkelijk geweest. Om een verzekering te vinden die goed aansluit bij je persoonlijke situatie en je auto, is het sterk aan te raden om autoverzekeringen te vergelijken. Wij hebben ook een vergelijkingstool op onze website staan. Met behulp van deze tool zorg je er voor dat je aan de hand van de door jou ingevulde gegevens verschillende autoverzekeringen kunt vergelijken met elkaar. Zo kun je de verschillende voorwaarden en verzekeraars zien, als ook de berekende premie voor de diverse autoverzekeringen. Neem een kijkje op onze website en vind de beste autoverzekeringen.

Direct berekenen
Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright