Autoverzekering afsluiten

Sluit de autoverzekering af die past bij jou!

Autoverzekering afsluiten die bij je past

Heb je de ideale autoverzekeraar gevonden voor al jouw behoeften? Of kun je nog wel wat hulp gebruiken? Gebruik onze 100% onafhankelijke vergelijkingstool om jouw nieuwe autoverzekering af te sluiten. Met slechts vier stappen verwijderd van de ideale autoverzekering hoef je nooit meer onnodig te veel te betalen en ga je in een mum van tijd verzekerd de weg op. Jouw goedkope autoverzekering afsluiten doe je heel eenvoudig en snel bij Verzekering.nl. Zo ligt jouw aanvraag binnen 5 minuten bij de nieuwe autoverzekeraar.

Stappenplan autoverzekering direct afsluiten

Het is in Nederland verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Bij Verzekering.nl kun je moeiteloos en snel direct je autoverzekering afsluiten. Overstappen naar je ideale nieuwe verzekeraar kost je slechts 4 eenvoudige stappen, en het duurt maar 5 minuten van je tijd. Hoe gaat het in zijn werk? Vertel ons jouw persoonlijke gegevens, bepaal de gewenste dekking die perfect aansluit, dien een aanvraag in en stap over. Zo eenvoudig is je autoverzekering afsluiten bij Verzekering.nl

Stap 1: vul je gegevens in

Om direct een autoverzekering af te sluiten, dien je een aantal essentiële gegevens bij de hand te hebben. Deze gegevens zijn van groot belang om een accurate en gepersonaliseerde polis te kunnen bieden. We sommen ze graag even voor je op en vragen je om de volgende gegevens paraat te hebben:

  • Kenteken van je auto: Hiermee kunnen we je voertuig identificeren en is het voor verzekeraars mogelijk om de specifieke kenmerken van je auto, zoals merk, model en bouwjaar, te achterhalen. Op basis van deze gegevens wordt je dekking en premie berekend. Zo ben je zeker van een nauwkeurige en gepersonaliseerde verzekeringsoptie.
  • Geboortedatum: Dit is een belangrijk criterium is voor het beoordelen van het risicoprofiel van jou als bestuurder. Verzekeraars gebruiken leeftijd als een indicatie voor ervaring en rijgedrag en baseren hierop de hoogte van de premie. Jongere bestuurders betalen vaak hogere premies dan volwassenen, vanwege de onervarenheid en hogere risico’s.
  • Postcode en huisnummer: Deze gegevens maken duidelijk in welke omgeving je voornamelijk rondrijdt. Dit is alles bepalend voor de kans op diefstal, de verkeersdrukte en schadeclaims in dit specifieke gebied. Verzekeraars gebruiken deze informatie om een nauwkeurig beeld te krijgen van het risico en om de premie dienovereenkomstig aan te passen.
  • Schadevrije jaren: Deze jaren geven aan hoe lang je zonder schade hebt gereden. Deze jaren weerspiegelen je rijgedrag en dienen als maatstaf voor de korting op de premie. Meer schadevrije jaren leiden doorgaans tot een lagere premie, omdat dit wijst op een lager risico voor de verzekeraar.
  • Kilometers per jaar: De kilometers geven een indicatie van je rijgedrag en het risico op ongevallen. Een hoger aantal kilometers kan mogelijk leiden tot een verhoogd risico, wat van invloed kan zijn op de premie van de verzekering.
  • Meldcode van de auto: Elke auto beschikt over een unieke meldcode. Je vindt de meldcode op het deel 1B van je kentekenbewijs. Dit nummer maakt het voor verzekeraars mogelijk om specifieke technische details van je auto te identificeren. Dit is belangrijk om de hoogte van de premie te kunnen berekenen.

Stap 2: Kies de juiste dekking

Kies de juiste dekking die bij jou past. Na het invullen van je gegevens komt je in een uitgebreider formulier, waarin je kunt aangeven welke dekking je wenst. Bij ons heb je de keuze uit drie soorten dekkingen: WA-verzekering, WA beperkt casco en WA volledig casco. Elke dekking vraagt een specifieke prijs en biedt unieke zekerheden. Stem de dekking af op jouw wensen en rijstijl voor optimale bescherming onderweg.

Welke dekking het beste bij jou past, is helemaal afhankelijk van jouw wensen, de waarde van je auto en van jouw rijvaardigheden. Rijd je in een klassieke auto van al bijna 10 jaar oud? Kies dan voor een complete allriskverzekering. Wil je juist geld besparen en ben je een bestuurder met hoge rijvaardigheden? Dan is het juist raadzaam om een basis WA-verzekering te kiezen. Wij adviseren over het algemeen de volgende dekking:

Aantal schadevrije jaren

Het aantal schadevrije jaren vind je op de polis van je huidige verzekering en hangt samen met je positie op de bonus malus ladder. Hoe meer jaren je zonder schade hebt gereden, hoe hoger je op deze ladder staat en hoe meer korting je krijgt op je premie. Wanneer je voor het eerst een autoverzekering afsluit, is het aantal schadevrije jaren 0.

Aantal kilometers per jaar

Hoe meer je met je auto rijdt, hoe meer kans op schade. Daarom willen autoverzekeraars graag weten hoeveel kilometers je per jaar rijdt.

Meldcode

De meldcode van je auto is een uniek nummer dat iedere auto heeft. Je vindt dit nummer op het deel 1B van je kentekenbewijs.

Stap 2: Kies de juiste dekking

Bij het afsluiten van een autoverzekering, is het essentieel om een dekking te kiezen die bij jou past. Na het invullen van je gegevens komt je in een uitgebreider formulier, waarin je kunt aangeven welke dekking je wenst. Bij ons heb je de keuze uit drie soorten dekkingen: WA-verzekering, WA beperkt casco en WA volledig casco. Elke dekking vraagt een specifieke prijs en biedt unieke zekerheden. Stem de dekking af op jouw wensen en rijstijl voor optimale bescherming onderweg.

Welke dekking het beste bij jou past, is helemaal afhankelijk van jouw wensen, de waarde van je auto en van jouw rijvaardigheden. Rijd je in een klassieke auto van al bijna 10 jaar oud? Kies dan voor een complete allriskverzekering. Wil je juist geld besparen en ben je een bestuurder met hoge rijvaardigheden? Dan is het juist raadzaam om een basis WA-verzekering te kiezen. Wij adviseren over het algemeen één van de volgende dekkingen:

1. WA-verzekering

De WA-verzekering is de minimale verzekering die je moet afsluiten. Deze verzekering dekt de kosten van schade die je bij een ander veroorzaakt.

2. WA beperkt casco

De WA beperkt cascoverzekering vergoedt alle schade die je veroorzaakt bij een ander. Daarnaast dekt deze verzekering ook een aantal schadeoorzaken aan je eigen auto, zoals ruitschade en diefstal.

3. WA volledig casco

De WA volledig cascoverzekering wordt ook wel de allriskverzekering genoemd. Deze verzekering dekt de schade die je veroorzaakt bij anderen, maar ook alle schade aan je eigen auto: zowel veroorzaakt door anderen als door jezelf.

De keuze die je maakt hangt af van de waarde van de auto. Omdat de waarde van een auto voornamelijk samenhangt de leeftijd van je auto, kun je op basis daarvan een dekking kiezen. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen adviseren we onderstaande:

Leeftijd autoDekking autoverzekering
Tot 6 jaarWA volledig casco
6 – 9 jaarWA beperkt casco
Vanaf 9 jaarWA

Aanvullende modules autoverzekering

Wanneer je een autoverzekering hebt gekozen, kun je aanvullende modules afsluiten. Dit is echter niet verplicht. Vaak heb je de keuze uit de volgende modules:

Inzittendenverzekering

Deze verzekering dekt de schade bij de passagiers na een ongeval. Denk hierbij aan lichamelijk letsel, maar ook aan schade aan de eigendommen van de passagiers.

Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten van juridische hulp. In geval van verkeersongevallen, maar bijvoorbeeld ook wanneer je problemen hebt met je garage of dealer.

Pechhulp

Deze aanvullende module dekt kosten voor hulp bij pech aan je auto. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen een module voor Nederland en het buitenland.

Stap 3: Aanvraag

Nu je de ideale autoverzekeraar hebt gevonden en de best passende autoverzekering hebt aangegeven, resteert alleen nog de aanvraag voor een nieuwe verzekeraar. De verzekeraar beoordeelt vervolgens je aanvraag en kijkt daarbij naar verschillende factoren. Daarbij bestaat er de mogelijkheid dat je kan worden geweigerd.

De beoordeling van je aanvraag kan een enkele tijd duren. Wat kun je in de tussentijd doen? In de tijd tussen de aanvraag en de bevestiging van je autoverzekering krijg je van Verzekering.nl een voorlopige dekking. Dit betekent dat je in de tussentijd wel gewoon verzekerd in je auto kunt rijden. Je riskeert dus niet het risico om onverzekerd een boete te krijgen.

 Wanneer moet ik een autoverzekering afsluiten?

Het is verplicht om een autoverzekering te hebben wanneer je de eigenaar bent van een auto. Dit betekent dat je de verzekering af moet sluiten direct nadat het kenteken van de nieuwe auto op jouw naam wordt gezet. Zorg er dus voor dat je dit van tevoren of ter plekke regelt wanneer je een auto aanschaft. Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet direct met de auto de openbare weg op gaat, bijvoorbeeld omdat je de auto nog gaat opknappen. In dat geval is het mogelijk om een tijdelijke schorsing aan te vragen. Let op: zolang het kenteken geschorst is, is het niet toegestaan om de openbare weg te betreden met de auto.

Autoverzekering geweigerd

Is de aanvraag voor een nieuwe autoverzekeraar geweigerd? Dat kan verschillende redenen hebben. Wantbetaling, het hebben van een strafblad of te veel ingediende schadeclaims in het verleden zijn hier goede voorbeelden van. De verzekeraar moet een weigering altijd schriftelijk onderbouwen met een goede reden.

Het kan zijn dat je bij een andere verzekeraar wel gewoon een autoverzekering kunt afsluiten. Word je bij meerdere verzekeringen geweigerd, dan kun je terecht bij de Vereende. Dit is een verzekeringsmaatschappij die is opgericht door verschillende verzekeraars voor mensen die een hoog risico vormen. Houd er wel rekening mee dat de premie voor een verzekering bij de Vereende veel hoger ligt dan bij andere verzekeraars.

Stap 4: Overstappen

Is de goedkeuring voor een nieuwe autoverzekering afsluiten toegezegd? Tijd om jouw verzekering af te sluiten. Controleer nog even over je jouw vorige autoverzekering al hebt opgezegd. Indien je dat nog niet hebt gedaan, is dat natuurlijk de eerste belangrijke stap. Je moet hierbij rekening houden met een opzegtermijn van je oude autoverzekering. De meeste verzekeraars hanteren een maand opzegtermijn na het eerste jaar.

Autoverzekering afsluiten in orde

Jou rest alleen nog het laatste moment van overstappen van je oude naar je nieuwe autoverzekering. Met je keuze in de hand en de goedkeuring van je aanvraag, ben je slechts een paar klikken verwijderd van verbeterde bescherming en gemoedsrust op de weg. Het is een stap in de richting van zorgeloos rijden, wetende dat je optimaal gedekt bent. Zo eenvoudig kan een autoverzekering afsluiten bij Verzekering.nl zijn.

Scroll naar boven