Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Wanneer u in het bezit bent van een auto, bent u verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Via Verzekering.nl vergelijkt u eenvoudig alle autoverzekeringen. Zodra u een geschikte verzekering gevonden heeft, sluit u deze via onze website in minder dan 10 minuten af. Zo kunt u direct verzekerd de weg op. We helpen u graag bij het kiezen en afsluiten van de meest geschikte autoverzekering voor u.

Objectief, professioneel en onafhankelijk
Vergelijk premiebedrag, voorwaarden en eigen risico
Kies zelf de goedkoopste autoverzekering die bij u past
Sluit binnen 10 minuten uw autoverzekering af

Twitter
Facebook 070 2210633
mail onsinfo@verzekering.nl

Stappenplan Autoverzekering afsluiten

In slechts 10 minuten sluit u via Verzekering.nl een autoverzekering af. Volg onderstaand stappenplan en u kunt direct verzekerd de weg op.

1.Vul uw gegevens in

Vul uw kenteken, geboortedatum, postcode en huisnummer en schadevrije jaren in.

2.Kies de gewenste dekking

Na het invullen van uw gegevens komt u in een uitgebreider formulier, waarin u kunt aangeven welke dekking u wenst. Lees meer over de juiste dekking voor uw auto.

3.Vergelijk en maak uw keuze

Op basis van de ingevulde gegevens tonen we een aantal autoverzekeringen die het beste bij u en uw auto passen. Vergelijk de verschillende verzekeringen en maak uw keuze.

4.Kies eventuele aanvullende modules

Heeft u een geschikte verzekering gevonden? Dan kun u nog kiezen uit diverse aanvullende modules waarmee u nog vollediger bent verzekerd. Lees over de aanvullende modules.

5.Aanvraag en voorlopige dekking

Wanneer u alle gegevens hebt ingevuld en een dekking heeft gekozen, versturen we uw aanvraag naar de verzekeraar ter bevestiging. Tussen de aanvraag en de bevestiging krijgt u van Verzekering.nl een voorlopige dekking, zodat u gewoon verzekerd de weg op kunt.

6.Acceptatie verzekering

U krijgt bericht dat uw aanvraag is geaccepteerd door uw verzekeraar. In sommige gevallen wordt een aanvraag geweigerd. In dat geval kunt u bij een andere verzekeraar een nieuwe autoverzekering aanvragen. Lees hier meer over.

7.Opzeggen oude verzekering

Had u nog een andere verzekering lopen? Dan kunt u deze nu opzeggen. Houd hierbij rekening met de opzegtermijn van deze verzekering. Lees meer over het opzeggen van uw autoverzekering.

Benodigde gegevens

Om de autoverzekering direct te kunnen afsluiten, moet u een aantal gegevens bij de hand houden.

  • Het kenteken van uw auto
  • Uw geboortedatum
  • Uw postcode en huisnummer
  • Het aantal schadevrije jaren
  • Het aantal kilometers per jaar
  • De meldcode van de auto

Aantal schadevrije jaren

Het aantal schadevrije jaren vindt u op de polis van uw huidige verzekering en hangt samen met uw positie op de bonus malus ladder. Hoe meer jaren u zonder schade heeft gereden, hoe hoger u op deze ladder staat en hoe meer korting u krijgt op uw premie. Wanneer u voor het eerst een autoverzekering afsluit, is het aantal schadevrije jaren 0.

Aantal kilometers per jaar

Hoe meer u met uw auto rijdt, hoe meer kans op schade. Daarom willen autoverzekeraars graag weten hoeveel kilometers u per jaar rijdt.

Meldcode

De meldcode van uw auto is een uniek nummer dat iedere auto heeft. U vindt dit nummer op het deel 1B van uw kentekenbewijs.

Welke dekking kies ik?

Wanneer u een autoverzekering afsluit, moet u de keuze maken voor een bepaalde dekking. Er zijn drie soorten dekkingen waaruit u kunt kiezen.

WA-verzekering

De WA-verzekering is de minimale verzekering die u moet afsluiten. Deze verzekering dekt de kosten van schade die u bij een ander veroorzaakt.

WA beperkt casco

De WA beperkt cascoverzekering vergoedt alle schade die u veroorzaakt bij een ander. Daarnaast dekt deze verzekering ook een aantal schadeoorzaken aan uw eigen auto, zoals ruitschade en diefstal.

WA volledig casco

De WA volledig cascoverzekering wordt ook wel de allriskverzekering genoemd. Deze verzekering dekt de schade die u veroorzaakt bij anderen, maar ook alle schade aan uw eigen auto: zowel veroorzaakt door anderen als door uzelf.

De keuze die u maakt hangt af van de waarde van de auto. Omdat de waarde van een auto voornamelijk samenhangt de leeftijd van uw auto, kun u op basis daarvan een dekking kiezen. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen adviseren we onderstaande:

Leeftijd auto

Dekking autoverzekering

Tot 6 jaar

WA volledig casco

6 – 10 jaar

WA beperkt casco

Vanaf 10 jaar

WA

Aanvullende modules autoverzekering

Wanneer u een autoverzekering hebt gekozen, kunt u aanvullende modules afsluiten. Dit is echter niet verplicht. Vaak heeft u de keuze uit de volgende modules:

Inzittendenverzekering

Deze verzekering dekt de schade bij de passagiers na een ongeval. Denk hierbij aan lichamelijk letsel, maar ook aan schade aan de eigendommen van de passagiers.

Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten van juridische hulp. In geval van verkeersongevallen, maar bijvoorbeeld ook wanneer u problemen heeft met uw garage of dealer.

Pechhulp

Deze aanvullende module dekt kosten voor hulp bij pech aan uw auto. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen een module voor Nederland en het buitenland.

Wanneer moet ik een autoverzekering afsluiten?

Het is verplicht om een autoverzekering te hebben wanneer u de eigenaar bent van een auto. Dit betekent dat u de verzekering af moet sluiten direct nadat het kenteken van de nieuwe auto op uw naam wordt gezet. Zorg er dus voor dat u dit van tevoren of ter plekke regelt wanneer u een auto aanschaft. Het kan natuurlijk zo zijn dat u niet direct met de auto de openbare weg op gaat, bijvoorbeeld omdat u de auto nog gaat opknappen. In dat geval is het mogelijk om een tijdelijke schorsing aan te vragen. Let op: zolang het kenteken geschorst is, is het niet toegestaan om de openbare weg te betreden met de auto.

Autoverzekering geweigerd

Het is mogelijk dat een verzekeraar uw aanvraag voor een autoverzekering weigert. Een afwijzing kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld wanbetaling, een strafblad of een teveel aan schadeclaims in het verleden. De verzekeraar moet een weigering altijd schriftelijk onderbouwen met een goede reden. Het kan zijn dat uw bij een andere verzekeraar wel gewoon een verzekering kunt afsluiten. Wordt u bij meerdere verzekeringen geweigerd, dan kun u terecht bij de Vereende. Dit is een verzekeringsmaatschappij die is opgericht door verschillende verzekeraars voor mensen die een hoog risico vormen. Houd er wel rekening mee dat de premie voor een verzekering bij de Vereende veel hoger ligt dan bij andere verzekeraars.

Direct berekenen

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright