Zakelijk

Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken op maat

Zorgverzekering vergelijken 2024

De zorgverzekering vergelijken en sluit binnen 5 minuten af!

Richting het einde van elk jaar is het weer tijd voor een belangrijke overweging: het vergelijken van zorgverzekeringen. Rondom jouw zorgverzekering verandert er ieder jaar het één en ander. Is jouw zorgverzekering nog wel de goedkoopste en past deze nog wel bij jouw persoonlijke situatie?

Wij staan voor je klaar om jouw zorgverzekering zo eenvoudig mogelijk te vergelijken en afsluiten. Daarnaast hebben we enkele belangrijke updates voor het komende jaar 2024 beschreven. 

Wat is er veranderd in 2024?

Op Verzekering.nl kun je niet alleen zorgverzekeringen vergelijken, maar geven we ook veel informatie over deze verzekering. Een belangrijk punt voor jouw zorgverzekering van 2024 is bijvoorbeeld dat de zorgpremies gemiddeld € 12,- per jaar stijgen. Deze stijging is het gevolg van factoren zoals inflatie, vergrijzing, en hogere salarissen in de zorgsector.

Daarnaast daalt de zorgtoeslag naar € 123,- per maand. Dit wordt veroorzaakt door het stopzetten van de tijdelijke verhoging voor koopkrachtsteun. Hiernaast blijft het eigen risico onveranderd op € 385,-. Je hebt wel nog steeds de mogelijkheid om dit vrijwillig te verhogen tot een maximum van € 885,-. Wij houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zowel wat betreft premies als wijzigingen in het basispakket, via onze actuele nieuwspagina.

Vanaf 12 november heb je de mogelijkheid om zorgverzekeringen te vergelijken, en dit is mogelijk tot en met 31 december 2023. Wij nemen de taak op ons om jouw oude zorgverzekering op te zeggen. Naast het regelen van je zorgverzekering geven we ook antwoord op de meest gestelde vragen.

Gebruik onze handige onafhankelijke vergelijker

Bij Verzekering.nl begrijpen we dat het vinden van de beste zorgverzekering met de laagste premie een lastige opgave is en een belangrijke beslissing is. Je moet bijvoorbeeld kijken naar de dekking, voorwaarden en premie. Dit kan veel werk zijn als je dit afzonderlijk moet uitzoeken. Maak daarom gebruik van onze onafhankelijke vergelijker. Of je nu alleen een basisverzekering zoekt of ook aanvullend verzekerd wilt zijn, wij hebben de oplossing! Met onze vergelijkingstool vergelijk je eenvoudig en snel alle premies van een groot aantal zorgverzekeraars. Zo betaal je nooit te veel.

Vergelijk een groot aanbod zorgverzekeraars op prijs en voorwaarden

De beste premie voor jouw situatie

Bespaar tot € 468,- per jaar!

Onze top 5 zorgverzekeraars

Waarop zijn de premies van de zorgverzekering gebaseerd?

De getoonde top 5 toont slechts de zorgverzekeraars waarmee wij een actieve samenwerking hebben en geeft nadrukkelijk geen totaalbeeld van de gehele zorgverzekering markt.
De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • Geboortedatum 01-01-1970
 • Postcode 9971 AA
 • Alleenstaand
 • Basisverzekering, zonder voorkeur voor type polis
 • Standaard eigen risico
 • Geen aanvullende dekking

Datum berekening: 13 november 2023

Keuze uit de beste zorgverzekeraars

Een groot aantal verzekeraars van zorgverzekeringen!

Gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken in 4 stappen

Je kunt een zorgverzekering aanpassen aan jouw wensen en behoeften. Zorgverzekeraars bieden verschillende pakketten en hebben verschillende aanvullende dekkingen waaruit je kunt kiezen. Het is dus verstandig om goed te kijken of je hetzelfde pakket voor een lagere prijs kan vinden bij een andere verzekeraar. Om dit overzichtelijk te maken, is het handig om gebruik te maken van onze vergelijkingstool. Weet jij niet hoe deze werkt? Geen probleem, wij hebben het hier stap voor stap uitgelegd. 
1

Stap 1: je gegevens

Vul je geboortedatum, postcode, geslacht en eventueel gezinsleden in.

2

Stap 2: dekkingen

Kies de mate van keuzevrijheid, je eigen risico en aanvullende dekkingen die je wil.

3

Stap 3: vergelijk het aanbod

Vergelijk zorgverzekeringen op premie, dekking en gecontracteerde verzekeraars.

4

Stap 4: kies & stap over

Kies de beste zorgverzekering voor jou en stap over.

Wat dekt een zorgverzekering?

Er zijn twee verschillende soorten zorgverzekeringen beschikbaar: de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Elke verzekeraar hanteert zijn eigen beleid met betrekking tot vergoedingen, dus het is belangrijk om op te merken dat de dekking kan variëren. Hieronder vind je een overzicht van welke medische kosten worden gedekt door elk type verzekering:
Basisverzekering
Aanvullende verzekering
Huisarts
Fysiotherapie
Medicijnen
Brillen en lenzen
Medische specialisatie
Tandartsverzekering
Ziekenhuis
Anticonceptie
Tandzorg tot 18 jaar
Alternatieve geneeswijzen
Fysiotherapie tot 18 jaar
Preventiebudget
Zwangerschap
Buitenlanddekking
Gezondheidszorg
Alternatieve zorg

Alles over zorgverzekeringen in 2024

Hoe ziet een zorgverzekering in 2024 uit?

Iedere Nederlander is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Wat deze zorgverzekering inhoudt, wordt elk jaar rond half november door de overheid bekendgemaakt. Enkele voorbeelden van zorg die gedekt worden met deze verzekering zijn: een bezoek aan de tandarts, vele soorten medicatie en ziekenhuisverblijf. Hoewel de basiszorg bij elke zorgverzekeraar hetzelfde is, kunnen de premies sterk verschillen. In 2023 zijn de zorgverzekeringen gestegen in prijs. Om verzekerd te zijn van de voordeligste zorgverzekering, is het vergelijken van zorgverzekering 2024 noodzakelijk.

Belangrijke data omtrent zorgverzekeringen in 2024

Voordat je de zorgverzekering van 2024 gaat vergelijken en afsluiten zijn er een aantal data die erg belangrijk zijn. Hieronder vind je de belangrijkste data omtrent de zorgverzekering van het komende jaar.

 • 13 november 2023 (Mogelijkheid voor zorgverzekering 2024 vergelijken start nu!).
 • 31 december 2023 (Dit is de uiterste overstapdatum).
 • 31 januari 2024 (Dit is de uiterste datum voor zorgverzekering 2024 afsluiten).

Veranderingen zorgverzekering 2024

In 2024 zullen er een aantal dingen veranderen met betrekking tot je zorgverzekering. Wat precies? Dat heeft de overheid op 19 september 2023 bekendgemaakt. Op deze dag heeft de overheid de veranderingen in de basisverzekering bekend gemaakt, en zullen de verzekeraars daarna hun premies bekend maken. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen die invloed kunnen hebben op je zorgverzekering:

 • Zorgpremie: De zorgpremie voor 2024 zal gemiddeld stijgen met € 12,- per maand.
 • Zorgtoeslag: De zorgtoeslag, een financiële steun voor lage inkomens, zal in 2024 dalen naar € 123,- per maand, vergeleken met het voorgaande bedrag van € 154,-. Voor alleenstaanden betekent dit een maandelijkse afname van € 31,- en voor gezinnen € 29,-. 
 • Eigen risico: Tot en met het jaar 2026 blijft het wettelijk vastgestelde eigen risico echter onveranderd op € 385,-. Ook in 2024. 

Veranderingen basispakket 2024

 • Valpreventie trainingen voor ouderen: Trainingen om valongelukken bij ouderen te voorkomen, worden nu opgenomen in het basispakket.
 • Uitbreiding van kraamzorg: De standaardperiode van 10 dagen na de geboorte wordt verlengd tot zes weken.
 • Verlengde zorg voor Long Covid: Deze dekking wordt verlengd tot minimaal 1 januari 2025. 

Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

De belangrijkste antwoorden over zorgverzekeringen

Waarom het belangrijk is om een zorgverzekering af te sluiten

Het afsluiten van een zorgverzekering is van essentieel belang voor wie onbezorgd van zijn gezondheid wil genieten. Waarom? Het biedt cruciale financiële bescherming tegen onvoorziene medische kosten en waarborgt toegang tot noodzakelijke gezondheidszorg. Een goede zorgverzekering dekt niet alleen medische behandelingen, maar ook medicijnen, ziekenhuisopnames en andere relevante kosten.

In Nederland is het verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een basisverzekering is verplicht vanaf 18 jaar; tot die leeftijd ben je automatisch meeverzekerd met je ouders. Bekijk hier meer informatie voor een zorgverzekering voor 18-jarigen. Zonder deze verzekering loop je het risico onverwachte en aanzienlijke medische kosten zelf te moeten dragen. Dit kan niet alleen een zware financiële last zijn, maar kan ook de toegang tot noodzakelijke zorg belemmeren.

Neem geen onnodige risico’s en verzeker jezelf vandaag nog. Vergelijk diverse zorgverzekeraars om de dekking te vinden die het beste aansluit bij jouw behoeften.

Op welke factoren wordt de hoogte van je premie gebaseerd?

De premie van je zorgverzekering wordt beïnvloed door verschillende factoren. Van aanvullende dekkingen en eigen risico tot collectiviteitskorting en het type zorgverzekering. Elk aspect speelt een rol in de uiteindelijke premie. Ontdek welke invloed ieder aspect heeft.

 • Aanvullende dekkingen: Het toevoegen van aanvullende verzekeringen, zoals tandartsverzekeringen of fysiotherapie, kan de premie verhogen.
 • Eigen risico: De hoogte van het eigen risico is een belangrijke factor. Een hoger eigen risico kan leiden tot een lagere premie, maar betekent dat je bij zorgkosten eerst meer zelf moet betalen.
 • Collectiviteitskorting: Als je via een collectief (bijvoorbeeld via je werkgever) verzekerd bent, kun je in aanmerking komen voor korting op de premie.
 • Type zorgverzekering en dekking: De keuze tussen een naturapolis, restitutiepolis of combinatiepolis, evenals de mate van dekking (bijvoorbeeld aanvullende verzekeringen), heeft invloed op de premie.
 • Zorgpremie per jaar betalen: Het is mogelijk om je zorgverzekering jaarlijks vooruit te betalen, wat vaak leidt tot premiekorting van maximaal 3 procent. 
zorgverzekering

Waar moet je op letten bij het vergelijken van een zorgverzekering?

Bij het vergelijken van zorgverzekeringen is het van groot belang om een goed doordachte keuze te maken die past bij jouw specifieke gezondheidsbehoeften en financiële situatie. Omdat er veel verschillende opties zijn en de premies en dekkingen jaarlijks veranderen, kan dit proces behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn echter enkele belangrijke dingen waar je op moet letten tijdens je zoektocht. Door deze aspecten zorgvuldig te overwegen, kun je een slimme keuze maken en een zorgverzekering vinden die goed aansluit op jouw behoeften en financiën.

Aanvullende zorgverzekeringen

Op het moment dat je de basiszorg niet uitgebreid genoeg vindt en behoefte hebt aan extra zorg, kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je kunt je zorgverzekering aanvullen met verschillende dekkingen wanneer je de basisverzekering niet goed genoeg vindt, of wanneer je vaak specifieke zorg nodig hebt. 

De keuze voor aanvullende verzekeringen is afhankelijk van de verzekeraar waarbij je verzekerd bent of wilt zijn. Daarom kan het handig zijn om zorgverzekeringen te vergelijken. De aanvullende dekkingen die het beste bij jou passen, zijn gebaseerd op de extra zorg waar jij behoefte aan hebt. Enkele voorbeelden van aanvullende zorg zijn: fysiotherapie, orthodontie, alternatieve geneeskunde en brillen/lenzen.

Hoewel je premie altijd duurder uitvalt met aanvullende zorgverzekeringen, is het afsluiten van een goedkope zorgverzekering voor 2024 nog altijd mogelijk.

Eigen risico

Naast het kiezen van een basis zorgverzekering, eventuele aanvullende dekkingen en een passende polis, kun je de hoogte van jouw eigen risico bepalen. Het afgelopen jaar bedroeg dit eigen risico, het bedrag dat je eerst zelf moet betalen voordat zorg vergoed wordt, € 385,-. Dit eigen risico kun je, indien je daar behoefte aan hebt, verhogen tot € 885,-. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager jouw maandelijkse premie. Een hoger eigen risico leidt dus tot een goedkope zorgverzekering.

Collectieve zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering is er één die je via jouw werkgever, via een sportclub of via een patiëntenvereniging kunt afsluiten. Door op deze wijze een verzekering af te sluiten, krijg je korting op jouw zorgpremie. Deze collectiviteitskorting verandert, net zoals de inhoud van de basis zorgverzekering doet, elk jaar.

 

Studenten zorgverzekering

Een studenten zorgverzekering of jongeren zorgverzekering is specifiek gericht op studenten. Studenten hebben vaak andere zorgbehoeften dan andere leeftijdsgroepen, en daarom zijn er speciale zorgverzekeringen ontwikkeld die beter aansluiten op hun situatie. Deze verzekeringen kunnen bijvoorbeeld extra dekking bieden voor zaken zoals fysiotherapie of anticonceptie, en ze kunnen lagere premies hebben om tegemoet te komen aan het budget van studenten.

Ouderen zorgverzekering

Een ouderen zorgverzekering (55+) is ontworpen met de specifieke zorgbehoeften van ouderen in gedachten. Ouderen hebben vaak meer zorg nodig, bijvoorbeeld voor fysiotherapie, hulpmiddelen, of thuiszorg. Een ouderen zorgverzekering kan extra dekking bieden voor deze specifieke behoeften. Ook kunnen er kortingen of speciale regelingen zijn die zijn afgestemd op de oudere bevolking.

De polis voor een goedkope zorgverzekering

Wanneer je een goedkope zorgverzekering wilt afsluiten, is het belangrijk om je te verdiepen in de verschillende polissen waaruit je kunt kiezen. In Nederland zijn dit er drie, namelijk: een naturapolis, een restitutiepolis en een combinatiepolis. Een zorgpolis is in feite een overeenkomst tussen jou en de verzekeraar, die bepaalt welke zorgkosten wel of niet worden vergoed. Overweeg bij het kiezen van een zorgverzekering niet alleen de kosten, maar ook jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Elke polis heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Het maken van een weloverwogen keuze is cruciaal voor het verkrijgen van passende dekking voor jouw gezondheidszorgbehoeften in 2024. Weet je niet precies wat welke dekking inhoudt? Wij leggen dit aan jou uit.

De naturapolis

De naturapolis biedt dekking voor zorgkosten alleen wanneer je behandelingen ontvangt van gecontracteerde zorgverleners.

Hoewel dit type polis het meest budgetvriendelijk is, is het belangrijk te weten dat volledige vergoeding alleen gegarandeerd is bij gecontracteerde behandelaars.

Overweeg deze polis als je op zoek bent naar een zeer betaalbare zorgverzekering voor 2024.

De restitutiepolis

De restitutiepolis geeft je de vrijheid om zorgverleners te kiezen, ongeacht of ze wel of geen contract hebben met jouw zorgverzekeraar.

Het hogere prijskaartje van de restitutiepolis weerspiegelt de vrijheid om zelf zorgverleners te kiezen, waardoor je verzekerd bent van volledige dekking, ongeacht contractuele afspraken met de zorgverzekeraar. Al je zorgkosten zijn met de restitutiepolis altijd gedekt. 

De combinatiepolis

De combinatiepolis is een combinatie van de restitutie- en naturapolis. Voor sommige zorg kun je terecht bij alle zorgverleners en voor andere zorgvormen kun je alleen terecht bij gecontracteerde zorgverzekeraars.

Wat wel/niet volledig vergoed wordt en bij wie, staat opgenomen in de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar. Neem de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar goed door tijdens de zorgverzekering vergelijken.

zorgverzekering

Wanneer hoef je geen zorgverzekering af te sluiten?

In principe geldt dat iedere Nederlander bij wet verplicht is om een basisverzekering af te sluiten. Doe je dit niet, dan ontvang je een fikse boete. Echter, voor sommige groeperingen gelden uitzonderingen. Zij zijn niet verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Enkele van deze uitzonderingen zijn de volgende:

Werken in het buitenland

Op het moment dat je in het buitenland werkt voor een buitenlands bedrijf of in Nederland woont maar voor een bedrijf in het buitenland werkt, ben je niet verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Ook personeelsleden, ambtenaren van ambassades en consulaten en ambtenaren in dienst van de Nederlandse Antillen en Aruba hoeven dit niet.

Studenten in of uit het buitenland

Wanneer je in het buitenland verblijft voor jouw studie of daar stage loopt, is de zorgverzekering niet altijd verplicht. Ook buitenlandse studenten die niet in Nederland werken of die hier geen stage lopen, hoeven geen zorgverzekering af te sluiten.

​Tips en adviezen voor de zorgverzekering voor jou!

Het kiezen van de juiste zorgverzekering is een belangrijke beslissing die een grote impact kan hebben op je financiën en gezondheid. Met talloze opties en variabelen is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn voordat je een keuze maakt. Hier zijn enkele tips en adviezen om je te helpen bij het vinden van de meest geschikte zorgverzekering voor jouw behoeften.

Tip 1: Breng je zorgbehoeften in kaart

Denk goed na over je specifieke zorgbehoeften, waaronder medicijngebruik, tandheelkunde, fysiotherapie en andere persoonlijke aspecten. Het is van essentieel belang een zorgverzekering te vinden die aan jouw unieke eisen voldoet. Iedereen heeft verschillende gezondheidsbehoeften, dus maak een weloverwogen overweging. Stel je bent iemand die een actieve levensstijl heeft en veel sport, dan kan je meer belang hebben aan dekkingen zoals fysiotherapie en andere sport gerelateerde behandelingen. Anderen kunnen daar juist geen behoefte aan hebben, maar juist aan tandheelkunde. Denk hier dus goed over na en start met vergelijken.

Tip 2: Bepaal de ideale zorgverzekering voor jou

Het kiezen van de juiste dekking voor je zorgverzekering is een beslissing die een aanzienlijke invloed kan hebben op zowel je financiën als je gezondheid. De basisverzekering is verplicht in Nederland en biedt de minimale dekking. Het is over het algemeen de meest betaalbare optie, maar het heeft ook beperkingen. Deze verzekering vergoedt alleen de kosten van essentiële medische zorg, zoals huisartsbezoeken en ziekenhuisopnames. 

Tip 3: Breng in kaart of je aanvullende verzekering nodig hebt

Als je specifieke zorgbehoeften hebt die niet worden gedekt door de basisverzekering, kun je overwegen een aanvullende verzekering af te sluiten. Deze dekking biedt extra vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen, of tandheelkundige zorg. Het is van cruciaal belang om een weloverwogen keuze te maken. Een te uitgebreide dekking kan je onnodig veel geld kosten, maar een te beperkte dekking kan je financieel kwetsbaar maken in het geval van ziekte of medische kosten. Het is belangrijk om je eigen behoeften en situatie zorgvuldig te overwegen voordat je voor aanvullende dekking kiest.

Tip 4: Kijk goed naar de voorwaarden

Bij het kiezen van een zorgverzekering is het begrijpelijk dat de premie en de dekking het meeste aandacht krijgen. Maar wat zeker niet vergeten moet worden bij het kiezen van een zorgverzekering zijn de voorwaarden. Deze voorwaarden variëren van verzekeraar en kunnen een invloed hebben op jouw uiteindelijke ervaring met de zorgverzekering. Let bij het bestuderen van de voorwaarden op zaken zoals:

 • Vergoeding voor specifieke behandelingen
 • Eventuele wachttijden
 • De mogelijkheid van vrije zorgkeuze
 • Declaraties

Door de voorwaarden grondig te analyseren, vergroot je niet alleen je inzicht in de werking van de verzekering, maar voorkom je ook verrassingen op het moment dat je daadwerkelijk gebruik moet maken van de zorg. Een zorgvuldige overweging van deze aspecten helpt je de zorgverzekering te kiezen die het beste aansluit bij jouw specifieke behoeften en verwachtingen.

Tip 5: Houd de poliswijzigingen van volgend jaar in de gaten

Ieder jaar, tijdens Prinsjesdag, worden de belangrijkste veranderingen in de basisverzekering toegelicht. Na deze aankondigingen maken zorgverzekeraars hun premies bekend en presenteren ze de voorwaarden voor het aankomende jaar. Hierin kunnen variaties optreden, zoals wijzigingen in vergoedingen, zowel in de vorm van vermindering als vermeerdering, wat mogelijk invloed heeft op de hoogte van de premie die verzekerden moeten betalen.

Veranderingen in de dekking, premies of voorwaarden kunnen invloed hebben op de geschiktheid van je huidige zorgverzekering. Het is essentieel om op de hoogte te blijven en te evalueren of je huidige zorgverzekering nog steeds aan je behoeften voldoet. Zorgverzekeraars kunnen de dekkingen aanpassen, nieuwe behandelingen toevoegen of bestaande vergoedingen verminderen. Het is van belang te weten of je essentiële zorgbehoeften nog steeds worden gedekt. 

Door alert te blijven op poliswijzigingen, geef je jezelf de kans om proactief beslissingen te nemen over je zorgverzekering. Dit zorgt ervoor dat je altijd de beste zorgverzekering hebt dat aansluit bij je gezondheidsbehoeften en financiële situatie

Tip 6: Zo kun je een goedkopere zorgverzekering krijgen

Verhoog je eigen risico
Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekering begint met vergoeden. Overweeg zorgvuldig hoeveel eigen risico je kunt dragen in geval van onverwachte medische kosten. In Nederland hebben we een verplicht eigen risico dat is vastgesteld op € 385,-. Hierop kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico, dat kan oplopen tot € 885,-. Het aanpassen van je eigen risico kan invloed hebben op de hoogte van je maandelijkse premie. Een hoger eigen risico kan resulteren in een lagere premie, maar brengt ook meer financieel risico met zich mee.

Betaal je premie per jaar
Je kunt in plaats van een maandelijkse premie ook één keer de jaarlijkse premie betalen. Hier krijg je vaak tussen de 1 en 3 procent korting voor, aangezien dit de verzekeraar administratieve kosten bespaart. Je zult hiervoor het jaarlijkse bedrag dus wel in één keer moeten betalen.

Overweeg een online verzekering
Veel verzekeraars bieden een online zorgverzekering aan. Vaak is dit makkelijk en snel in gebruik, wat voor studenten natuurlijk ideaal is. Je regelt dan alles via een app of online. Hiervoor kan je ook jouw mobiele telefoon gebruiken. Zeker handig, want die heb je (bijna) altijd bij de hand. De premie is ook een stuk lager, doordat je alles zelf online regelt. Overweeg daarom ook online opties bij het kiezen van je zorgverzekering.

Laatste tip: Zorgverzekering vergelijken

Voordat je een definitieve keuze maakt, is het essentieel om je persoonlijke behoeften en gezondheidssituatie in overweging te nemen. Vergelijk verschillende zorgverzekeringen op basis van premies, dekkingen, en voorwaarden. Met de zorgvergelijker van Verzekering.nl, kun je eenvoudig de verschillende zorgverzekeringen vergelijken. Sluit binnen enkele stappen jouw zorgverzekering af. Kies de meest geschikte optie vinden die aansluit bij jouw wensen en behoeften. Door deze tips in overweging te nemen kun je zeker zijn van de best mogelijke zorgverzekering voor jou en je gezin. 

Waarom is het verstandig om minimaal één keer per jaar zorgverzekeringen te vergelijken?

Reden 1: Premieverschillen
Zorgverzekeraars passen jaarlijks hun premies aan. Door te vergelijken, kun je mogelijk een zorgverzekering vinden die beter aansluit bij je behoeften en financiële situatie.

Reden 2: Nieuwe zorgbehoeften
Je gezondheidssituatie kan veranderen, waardoor je andere zorgbehoeften krijgt. Een zorgverzekering die eerder geschikt was, past mogelijk niet meer bij je nieuwe situatie. Veranderingen in je persoonlijke situatie of in de dekking en voorwaarden van de zorgverzekering kunnen invloed hebben op welke verzekering het beste bij je past. Door jaarlijks te vergelijken, kun je jouw verzekering aanpassen aan je actuele behoeften.

Reden 3: Besparingsmogelijkheden
Door verschillende zorgverzekeringen te vergelijken, kun je mogelijk besparen op je maandelijkse premie. Daarnaast kun je ontdekken of er verzekeraars zijn die betere aanvullende dekking bieden tegen een vergelijkbare of lagere prijs.

Reden 4: Aanvullende dekkingen 
Als je aanvullende dekkingen hebt, zoals tandartsverzekeringen of fysiotherapie, is het verstandig om te controleren of deze nog steeds passen bij je behoeften. Wellicht zijn er veranderingen in je leven die een andere aanvullende dekking rechtvaardigen. Of je hebt een aanvullende dekking die niet meer van toepassing is, dit is ook weer voordeliger op jouw zorgverzekering.

Reden 5: Jouw inkomen
Wanneer je inkomen toeneemt, kan dit gevolgen hebben voor de hoogte van je zorgtoeslag. Een afname van zorgtoeslag betekent mogelijk dat je een groter deel van de zorgpremie uit eigen zak moet betalen. Het vergelijken van zorgverzekeringen helpt je een betaalbaardere optie te vinden die past bij je vernieuwde financiële situatie.

Reden 6: Vergelijken is gratis
Onze vergelijker biedt een eenvoudige en kosteloze manier om zorgverzekeringen te vergelijken. Het geeft snel inzicht in de premies, dekkingen en mogelijkheden. Zonder verplichtingen kun je kosteloos ontdekken of er een betere passende optie is dan je huidige verzekering. Het loont dus om regelmatig te vergelijken en zo zeker te zijn van de beste keuze voor jouw situatie.

Keuzehulp zorgverzekering vergelijken

Om de meest geschikte zorgverzekering te vinden, is het verstandig om te kijken naar je persoonlijke situatie en behoeften. Het is belangrijk om na te denken over je gezondheid en de verwachte zorgbehoeften bij het selecteren van een zorgverzekering. Als je bijvoorbeeld regelmatig gebruikmaakt van aanvullende dekkingen, kan het verstandig zijn om te kiezen voor een zorgverzekering met uitgebreide dekking. Overweeg ook of je financiële middelen beschikbaar hebt voor onvoorziene medische kosten. Als dit niet het geval is, kan het verstandig zijn om een zorgverzekering met aanvullende dekking te overwegen. Hier zijn drie voorbeeld scenario’s die je kunnen helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor de dekking en aanvullende verzekeringen van jouw zorgverzekering.

Scenario 1
Ruud, een enthousiaste sporter, merkt dat zijn knieblessure weer opspeelt en besluit terug te keren naar de fysiotherapeut. Gelukkig biedt zijn aanvullende verzekering dekking voor fysiotherapie, waardoor hij zonder financiële zorgen de nodige behandeling kan krijgen. Ruud, die bekend is met de verschillende opties, kiest bij het afsluiten van de verzekering de juiste dekking voor zijn behoeften. In de fysiopraktijk ontvangt hij professionele hulp van therapeut Emma, en Ruud is gerustgesteld door het feit dat alle kosten gedekt zijn. Enkele maanden later, tijdens zijn sportschool sessies, beseft Ruud dat de verzekering een spoedig herstel mogelijk heeft gemaakt, waardoor hij zich volledig kon concentreren op zijn passie voor sport, zonder zich druk te maken over financiële lasten.

Scenario 2: 
Claire, die regelmatig tandheelkundige behandelingen ondergaat, zoals periodieke controles en mondhygiëne, overweegt een tandartsverzekering. Onlangs heeft ze vernomen dat ze mogelijk in de toekomst een beugel nodig zal hebben, wat haar heeft doen besluiten te verzekeren voor orthodontie. Ze bekijkt zorgvuldig de diverse opties en kiest een plan dat niet alleen haar huidige tandheelkundige behoeften dekt, maar ook anticipeert op de aanstaande orthodontische ingreep. Met de geruststelling dat haar tandheelkundige kosten, inclusief de toekomstige orthodontie, gedekt zijn, kan Claire met vertrouwen het nieuwe jaar ingaan, wetende dat ze haar stralende lach kan behouden zonder zich zorgen te maken over financiële lasten.

Scenario 3: 
Lisa, een gezonde dertiger zonder specifieke medische aandoeningen of tandheelkundige behoeften, realiseert zich dat een aanvullende verzekering mogelijk overbodig is in haar situatie. Ze geniet over het algemeen van een goede gezondheid, raadpleegt zelden medische professionals en heeft geen specifieke tandheelkundige eisen. Lisa, die bereid is kleine incidentele kosten zelf te dragen, komt tot de conclusie dat het financieel gunstiger kan zijn om te vertrouwen op haar basisverzekering. Ze overweegt de mogelijkheid om onvoorziene kosten uit eigen zak te betalen, waardoor ze flexibiliteit behoudt in haar financiën en zich kan richten op haar gezonde levensstijl zonder onnodige verzekeringslasten.

Vergelijk direct tussen diverse zorgverzekeraars via onze zorgverzekering vergelijker

Wanneer je een goedkope zorgverzekering wilt afsluiten, is het handig om verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. De premie die je maandelijks betalen moet, kan namelijk erg verschillen per verzekeraar. De aanvullende dekkingen en polisvoorwaarden van zorgverzekeringen kunnen ook flink verschillen. Het is zonde om onnodig veel te betalen, met het vergelijken van de zorgverzekering kun je kiezen wat bij jouw situatie past en de best passende zorgverzekering voor jou en je portemonnee kiezen.

Sluit je zorgverzekering voor 2024 af via Verzekering.nl. Met onze handige vergelijkingstool sluit je al binnen enkele stappen de zorgverzekering af die het beste past bij jouw situatie. Kortom, een zorgverzekering vergelijken is simpel en eenvoudig. Ook om onderstaande redenen kan je bij Verzekering.nl gemakkelijk je zorgverzekering voor 2024 vergelijken;

 • 100% onafhankelijk: Als onafhankelijke vergelijkingssite van verzekeringen bieden we je een objectief overzicht van beschikbare zorgverzekeraars.
 • Onderscheiden snel verschillende verzekeraars: We onderscheiden binnen enkele minuten verzekeraars van elkaar door te filteren op de hoogte van de premie, de voorwaarden en het eigen risico.
 • Kiezen van een goedkope zorgverzekering: Door het vergelijken van de zorgverzekering kun je gemakkelijk een goedkope zorgverzekering voor 2024 afsluiten waarmee je maandelijks veel geld kan besparen.
 • Dezelfde premie: Het blijft dezelfde premie als bij de verzekeraar, je betaalt nooit meer.
 • Deskundig en betrouwbaar: Je sluit een zorgverzekering direct bij de zorgverzekeraar af. Zo heb je altijd de deskundigheid en betrouwbaarheid van een zorgverzekeraar naar keuze. 

Op deze manier helpt Verzekering.nl je snel en gemakkelijk met een zorgverzekering vergelijken met een enorm aanbod. De premies van zorgverzekeraars kunnen flink van elkaar verschillen, ondanks dat zij dezelfde zorg aanbieden. Om die reden is het dan ook erg verstandig om de zorgverzekering te vergelijken. Zo weet je zeker dat ook jij een goedkope zorgverzekering voor 2024 hebt. Weten welke optie het beste bij jou past? Verzekering.nl helpt je graag met het vergelijken en vinden van een geschikte, goedkope zorgverzekering.

zorgverzekering

Hoe vergelijken we bij Verzekering.nl

Bij Verzekering.nl streven we ernaar om jou de meest uitgebreide en actuele vergelijking van zorgverzekeringen aan te bieden. We selecteren zorgvuldig een breed scala aan aanbieders waarmee we samenwerken, zodat je altijd een aanbod krijgt dat up-to-date is en waar wij als team volledig achter staan. 

Bij onze zorgverzekeringen kan het voorkomen dat er zoekresultaten mee worden genomen die niet helemaal aan jouw wensen voldoen, maar die je volgens onze experts zeker mee zou moeten nemen in jouw keuze.

Zo’n verzekering kan ook een goede verzekering zijn, omdat het premievoordeel dan vaak groter is dan de dekking die je mist. Dit doen we alleen als het advies aantoonbaar beter voor je is. Ook doen we dit uitsluitend voor zorgverzekeringen.

Onze kwaliteit waarborgen wij zo

Er is niets belangrijker dan het afsluiten van een goede verzekering. Of het nu gaat om een zorg-, reis-, auto-, inboedel-, of een andere verzekering. Onze maatstaven zijn altijd hetzelfde. We vergelijken dan ook objectief en onafhankelijk onze verzekeringen. Hierdoor worden er geen partijen voorgetrokken. Daarnaast werken we met een zo uitgebreid mogelijk aanbod. We staan alleen open voor een samenwerking met partners als zij een compleet aanbod aanbieden. Ons doel is namelijk om zowel budget opties als uitgebreidere verzekeringen aan je voor te kunnen leggen. Zo kan onze vergelijkingstool de beste verzekering voor jou aanbieden.

Zo verdienen wij ons geld

Als je ervoor kiest om via onze website een zorgverzekering af te sluiten, ontvangen wij een eenmalige provisie van de verzekeraar. Het goede nieuws is dat wij geen kosten aan jou doorberekenen voor het gebruik van onze website. Bovendien blijven je premies hetzelfde, ongeacht of je via ons of rechtstreeks bij de verzekeraar je zorgverzekering afsluit. Wil je meer informatie? Klik hier voor uitgebreide details.

De beste zorgverzekering vergelijken

We snappen volledig dat je zoekt naar de beste en goedkoopste zorgverzekering. Voor iedereen geldt weer een andere zorgverzekering als ‘de beste’. De verzekering die het beste bij jou past, zoeken we samen met jou uit. Er zijn namelijk nogal wat verzekeraars en het is goed mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ieder met hun eigen voorwaarden, dekkingen en aanvullende pakketten. 

Het gebruik van onze vergelijker biedt aanzienlijke voordelen. In plaats van elke verzekering afzonderlijk op te zoeken, bespaar je veel tijd door in slechts 4 stappen en minder dan 5 minuten een volledig overzicht van verschillende verzekeraars te krijgen. 

Dat is precies waar Verzekering.nl je bij helpt: het overzicht behouden. Onze vergelijker is eenvoudig, overzichtelijk, tijdbesparend en 100% onafhankelijk. Met onze online vergelijker heb je zo de beste zorgverzekering voor 2024 geregeld.
Vergelijk zorgverzekeringen

Zorgverzekering

Bronnen en expertise

De volgende bronnen zijn geraadpleegd bij het opstellen van deze pagina:

Gecontroleerde informatie door een expert

Picture of Martin Dekker

Martin Dekker

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Martin Dekker. Martin houdt zich constant bezig met het waarborgen van de kwaliteit van het aanbod dat wij aanbieden. Hij checkt hierbij of de informatie van de aanbieders overeenkomt met de informatie die wij geven.

Scroll naar boven