Op de hoogte
blijven?

Zorgverzekering vergelijken 2019

Het kiezen van de juiste zorgverzekering is niet altijd even gemakkelijk. Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeften als het gaat om zorg. Enerzijds wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn en niet voor onverwachte kosten komen te staan. Anderzijds is een gunstige premie ook een belangrijk aspect bij het kiezen van een zorgverzekering. De zorgvergelijker van Verzekering.nl helpt u bij het maken van de juiste keuzes. Op basis van uw eigen specifieke wensen maken wij een selectie van de zorgverzekeringen die het beste bij u aansluiten. Mocht u vragen hebben over zorgverzekeringen en aanvullende modules, neemt u dan contact op met een van onze werknemers. Dit kan telefonisch, per mail of via de sociale media.

Twitter
Facebook 070 2210633
mail onsinfo@verzekering.nl

Zorgverzekering vergelijken en afsluiten

Via deze pagina krijgt u informatie over zorgverzekeringen en kunt u een goedkope zorgverzekering vergelijken en afsluiten.

De zorgverzekering is een verzekering die jaarlijks gewijzigd wordt. U kunt er aan het einde van het jaar ook eigenlijk niet meer omheen. Via televisie, radio en online media vliegen de termen zoals vergoedingen, eigen bijdrage, eigen risico en restitutie of natura u om de oren.

Op grond van de Zorgverzekeringswet (Zvw) is de basiszorgverzekering verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Kinderen tot achttien jaar zijn verzekerd bij hun ouders op de polis. En zodra u achttien bent, bent u verplicht om zelf een zorgverzekering af te sluiten.

Basispakket zorgverzekering

Zoals hierboven vermeld is de basisverzekering volgens de wet verplicht. Alle zorgverzekeraars bieden dan ook hetzelfde basispakket aan. De inhoud wordt elk jaar door de overheid bepaald. Het Zorginstituut Nederland adviseert de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de inhoud en de omvang, maar de minister neemt uiteindelijk het besluit over het basispakket.

Aanvullende zorgverzekering

De inhoud van de basisverzekering vergoedt niet alle zorg. Daarom zijn er aanvullende zorgverzekeringen. Deze vallen niet onder de Zorgverzekeringswet en zijn dus niet verplicht. Zorgverzekeraars mogen daarnaast zelf bepalen welke aanvullende verzekeringen zij aanbieden en onder welke voorwaarden. Ze zijn ook niet verplicht om iedereen te accepteren, zoals bij de basisverzekering wel het geval is.

Voorbeelden van aanvullende verzekeringen zijn onder andere extra dekking voor de tandarts, extra fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, orthodontie of zorg in het buitenland.

Eigen risico

De zorgverzekering kent een verplicht eigen risico. Dit wordt net als de zorgpremie elk jaar vastgesteld door de overheid. In 2019 is het verplicht eigen risico 385 euro. Dit betekent dat wanneer u zorgkosten maakt, u deze tot 385 euro zelf betaalt. Maar niet voor alle zorgkosten wordt het eigen risico verrekend. Denk hierbij aan de huisarts en kraamzorg.

Naast het verplicht eigen risico bieden zorgverzekeraars ook de mogelijkheid om het eigen risico vrijwillig te verhogen tot maximaal 885 euro. Dit leidt tot een korting op de zorgpremie, maar betekent ook dat een verzekerde het risico loopt om dit bedrag in één keer te moeten voldoen. Vaak kiezen mensen die weinig zorg nodig denken te hebben hiervoor.

Actueel

Houd het nieuws over zorgverzekeringen in de gaten om op de hoogte te blijven van de komende veranderingen.

Andere verzekeringen

Naast zorgverzekeringen vergelijkt u bij Verzekering.nl reisverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen, inboedelverzekeringen, opstalverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen. Onder onze overige verzekeringen vindt u onder andere uitvaartverzekeringen, dierenverzekeringen, scooterverzekeringen en bootverzekeringen.

Direct berekenen

Vergelijk de beste verzekeraars

Overige informatie

© copyright