Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Zorgverzekering vergelijken

zorgverzekering op maat

Zorgverzekering vergelijken 2021

 • Professioneel, objectief en onafhankelijk
 • Vergelijk alle zorgverzekeringen op één plek
 • Kies zelf de best passende zorgverzekering
 • Zorgverzekering afsluiten en direct besparen

Richting het einde van ieder jaar is het weer zover: zorgverzekeringen vergelijken. Is jouw zorgverzekering nog wel de goedkoopste en past hij nog wel goed bij je persoonlijke situatie? Verzekering.nl helpt je van harte met het vinden, vergelijken én afsluiten van de meest voordelige en best passende zorgverzekering. Op deze pagina vergelijk je snel en gemakkelijk alle premies en voorwaarden van zorgverzekeraars met elkaar. Voor de meest complete vergelijking zit je bij Verzekering.nl goed. Zo betaal je nooit te veel en heb je dekking die persoonlijk bij jou past.

Heb je vragen over zorgverzekeringen? Bijvoorbeeld welke soort zorgverzekering het beste bij jou past en waar je op moet letten qua dekking? Op Verzekering.nl vergelijk je niet alleen zorgverzekeringen met elkaar, we geven ook antwoord op de meest gestelde vragen over zorgverzekeringen, bieden veel informatie over alle zorgverzekeraars en houden je up-to-date over alle laatste ontwikkelingen middels onze blog- en nieuwspagina.

Zorgverzekeringen vergelijken en vervolgens de best passende verzekering vinden voor jou is onze missie. Kom je er niet helemaal zelf uit? Als je graag persoonlijk advies wilt, kun je altijd contact opnemen met een van onze zorgverzekeringspecialisten via de onderstaande button:

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een
8.9
Marjolein
10/10
Super goede service
Gijs
10/10
Prima site!
Berend
10/10
Top vergelijking

Kom je er niet helemaal uit?

We helpen je graag verder!

Vergelijk zorgverzekeringen voor 2021

Sluit je zorgverzekering voor 2021 af via Verzekering.nl. Als onafhankelijke vergelijkingssite van verzekeringen bieden we je een objectief overzicht van beschikbare zorgverzekeringen. Met onze handige vergelijkingstool sluit je al binnen enkele stappen de zorgverzekering af die het beste past bij jouw situatie. Kortom een zorgverzekering vergelijken is zo simpel en eenvoudig voor je gemaakt.

We onderscheiden zorgverzekeringen van elkaar door te filteren op de hoogte van de premie, de voorwaarden en het eigen risico. Op deze manier helpt Verzekering.nl je snel en gemakkelijk met zorgverzekeringen vergelijken met een enorm aanbod.

Zorgverzekeringen vergelijken, afsluiten en direct besparen

Voordat je zeker weet dat je jouw nieuwe zorgverzekering kan afsluiten, moet je eerst goed geïnformeerd zijn. Bij Verzekering.nl heb je alle informatie binnen handbereik om bij een zorgverzekering vergelijken. Een zorgverzekering vergelijken hebben we mogelijk gemaakt via onze online zorgverzekering vergelijker. We geven je een overzicht van enkel de zorgverzekeringen die van toepassing zijn op jouw criteria. Wist je dat er naast de premie en polisvoorwaarden nog andere factoren zijn waar je op moet letten als je een zorgverzekering afsluit? Geen stress, ook daar helpen we je graag bij. Als onafhankelijke verzekeringsvergelijker hebben we het onze missie gemaakt om voor iedereen de best passende en meest voordelige zorgverzekering te vinden.


Wat is een zorgverzekering?

Kort gezegd dekt een zorgverzekering je ziektekosten, bijvoorbeeld wanneer je medicijnen nodig hebt, een operatie ondergaat of wanneer je naar je huisarts of het ziekenhuis moet.

Er zijn veel voorwaarden verbonden aan de zorgverzekering en ieder jaar veranderen deze. Daarom is het verstandig zorgverzekeringen vergelijken ieder jaar weer te doen. Zo is zorgverzekeringen vergelijken iets om periodiek uit te voeren.

De voorwaarden in het kort:

 • Iedereen in Nederland is verplicht een basis zorgverzekering af te sluiten. Deze verplichting geldt voor iedereen die in Nederland woont óf werkt.
 • Aan de andere kant mag een zorgverzekeraar jou niet weigeren als verzekeringsnemer. Een verzekeraar is dus wettelijk verplicht om je van een basis zorgverzekering te voorzien.
 • De overheid bepaalt ieder jaar welke zorg er in welke mate wordt vergoed. De voorwaarden veranderen dus ieder jaar. De overheid stelt ook jaarlijks de hoogte van het eigen risico vast.

Verschillende soorten polissen

Zorgverzekeringen zijn in feite in te delen in drie verschillende categorieën: de basisverzekering, de aanvullende verzekering en de tandartsverzekering.

Wat betreft de eerste categorie, de basisverzekering, bestaan er verschillende soorten polissen. We zetten ze hieronder kort op een rij:

Restitutiepolis

Een restitutiepolis houdt in dat je verzekeraar de kosten vanuit de basisverzekering dekt bij alle behandelaars. Het kan voorkomen dat je de rekening eerst zelf moet betalen en die later declareert bij je zorgverzekeraar. Deze zorgverzekering heet ook wel de zorgverzekering met vrije keus genoemd, omdat je zelf je huisarts, behandelaar en ziekenhuis mag kiezen zonder extra kosten.

Naturapolis

Je kan ook kiezen voor een naturapolis. Als je een zorgverzekering met naturapolis hebt, betaalt je verzekeraar direct je zorgkosten. Wel kun je alleen een volledige zorgvergoeding ontvangen voor behandelingen van zorginstanties waar jouw zorgverzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Een naturapolis van een zorgverzekering vergelijken is daarom verstandig.

Combinatiepolis

De naam zeg het al: de combinatiepolis is een combinatie van de twee bovenstaande polissen. Dat betekent dat je met deze zorgverzekering voor sommige zorg recht hebt op een vergoeding op naturabasis, voor andere zorg heb je recht op een vergoeding op restitutiebasis.

Waarom heb ik een zorgverzekering nodig?

Om verschillende redenen, namelijk:

 • Als je woont óf werkt in Nederland is het verplicht.
 • Je krijgt dekking voor hoge zorgkosten.
 • Je hebt zekerheid van dekking bij zorgkosten.
 • Aanvullende verzekeringen voor extra dekking bij zorgkosten zijn mogelijk.

Waar moet ik op letten qua vergoedingen?

Iedereen is verschillend, zeker wat betreft de zorgvraag. De één heeft behoefte aan fysiotherapie of speciale medicatie, de ander moet vaker naar de tandarts. Als je voor 2021 zorgverzekeringen aan het vergelijken bent, is het goed om jezelf af te vragen hoe jouw zorgvraag er komend jaar uit gaat zien. Wellicht doe je er verstandig aan om een aanvullende verzekering te nemen. Let wel, voor een aanvulling op je zorgverzekering is een zorgverzekeraar niet verplicht om jouw aanvraag te accepteren. Vaak moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Bedenk bijvoorbeeld eens of je één van de volgende zaken graag vergoed wilt hebben, omdat je er veel gebruik van gaat maken:

 • Fysiotherapie
 • Medicatie
 • Tandarts
 • Psychische zorg

Hoe stap ik over naar een andere zorgverzekering?

Overstappen naar een andere zorgverzekering gaat steeds makkelijker. Als je in 2021 wilt overstappen, heb je tot 1 februari 2021 de tijd. Wel moet je je oude zorgverzekering opzeggen vóór 1 januari 2021.

Wanneer je voor een nieuwe zorgverzekeraar gaat, zegt deze je oude zorgverzekering voor je op.

Welke zorgverzekeringen moet ik vergelijken?

Ieder jaar is het weer een lastig karwei: zorgverzekeringen vergelijken. Om je uiteindelijke keuze iets makkelijker te maken, geven we je hieronder een aantal tips:
 • Maak gebruik van onze vergelijker. Hier vul je gegevens in over je persoonlijke situatie zodat je een overzicht krijgt met een voor jou relevant aanbod.
 • Het resultaat toont de laagste premie en beste dekking bovenaan. Links van het resultaat kun je filters toepassen, zoals de hoogte van het eigen risico en het type basisverzekering.
 • Wil je voordat je begint met zorgverzekeringen vergelijken eerst nog wat onderzoek doen? Lees dan onze achtergrondinformatie over zorgverzekeringen en bekijk ook onze meest gestelde vragen

Veranderingen in de basisverzekering in 2021

Voor iedereen die in Nederland woont of werkt is het basispakket van de zorgverzekering hetzelfde. De inhoud van dat pakket verandert ieder jaar. Ook voor 2021 is er een aantal zaken gewijzigd:

 • Als je paramedische herstelzorg nodig hebt ten gevolge van corona, zoals dieetadvies, fysiotherapie of ergotherapie, is deze sinds 18 juli 2020 gedekt. Het gaat hier om een tijdelijke dekking onder bepaalde voorwaarden.
 • De kosten voor het geneesmiddel Lynparza (Olaparib) tegen eierstokkanker zijn sinds 16 april 2020 gedekt.
 • De basisverzekering vergoedt sinds 1 september 2020 de kosten voor het medicijn Durvalumab, dat werkt tegen specifieke vormen van longkanker.
 • Het basispakket vergoedt de kosten voor het geneesmiddel Axicabtagene ciloleucel (Yescarta) sinds 1 mei 2020. Dit is een medicijn tegen lymfeklierkanker.
 • Het medicijn tegen sommige vormen van borstkanker, Abemaciclib, words sinds 1 september 2020 vergoed door de basisverzekering.
 • Per september 2020 verviel het eigen risico bij medische kosten voor slachtoffers van seksueel geweld. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden.
 • Per 2021 vervalt het eigen risico dat donateurs moeten betalen over de medische kosten van hun donatie.
 • Vanaf 2021 vergoedt de basisverzekering het vervoer van patiënten met een chronisch progressieve degeneratieve aandoening, verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel.

Zorgpremie 2021

Zorgverzekeraars hebben ieder jaar tot 12 november de tijd om de hoogte van de zorgpremie bekend te maken. Zij mogen de hoogte van de premie namelijk zelf bepalen. Daarom zijn er ook ieder jaar grote verschillen tussen de premies van alle zorgaanbieders. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste updates over de zorgpremie van komend jaar.

Zorgverzekeringen vergelijken en kiezen

Verzekering.nl helpt je met het kiezen van een nieuwe zorgverzekering die voordelig is en het beste bij jou past. Aan de hand van een aantal persoonlijke gegevens, zoals je geslacht, leeftijd en woonplaats, bieden we je een mooi overzicht van zorgverzekeraars met een voor jou relevante aanbieding. Daarnaast kun je op allerlei onderdelen filteren, zoals de hoogte van je eigen risico. Ook kun je aanvullende verzekeringen aanvinken.

Eigen risico zorgverzekering vergelijken

Zodra je gebruikmaakt van bepaalde zorg die is opgenomen in je basispakket, moet je eerst eigen risico betalen. Dit vaste bedrag en bedraagt in 2021 € 385,-, net als afgelopen jaar. Als je het komende jaar verwacht weinig gebruik te zullen maken van zorg, kun je ervoor kiezen om je eigen risico aan te passen naar een hoger bedrag.

Vind de beste zorgverzekering via Verzekering.nl

We snappen het volledig dat je zoekt naar de beste en goedkoopste zorgverzekering. Voor iedereen geldt weer een andere zorgverzekering als ‘de beste’. De verzekering die het beste bij jou past, zoeken we samen met jou uit. Er zijn namelijk nogal wat zorgverzekeringen en het is goed mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn namelijk talloze aanbieders, ieder met hun eigen voorwaarden, dekkingen en aanvullende pakketten. Dat is precies waar Verzekering.nl je bij helpt: het overzicht behouden. Met onze vergelijker heb je het zo geregeld. Vind een betere zorgverzekering, sluit hem vervolgens af en bespaar direct op je premie.

Voor iedereen de best passende zorgverzekering vergelijken

Voor Verzekering.nl is het de missie om voor iedereen de meest voordelige en best passende zorgverzekering te vinden. Als je zorgverzekeringen vergelijkt op onze website, nemen we veel verschillende factoren mee. Wat betreft de verzekeringsproducten zelf kijken we naar de hoogte van de premie, de voorwaarden en de dekking, maar ook naar jouw situatie. Wat zijn je wensen op het gebied van je zorgverzekering? Hoe ziet jouw situatie eruit? Uiteraard springen we voorzichtig om met de gegevens die je aan ons doorgeeft. Voor meer uitleg bekijk je onze privacyverklaring. Kortom, zorgverzekeringen vergelijken hoeft neit moeilijk te zijn.

Heb je nog vragen over onze zorgverzekering vergelijker?

Op deze pagina is veel te vinden over zorgverzekeringen, maar we begrijpen het volkomen als je nog vragen hebt. Misschien wil je meer weten over bepaalde zorgverzekeraars of over de werkwijze van Verzekering.nl. Schroom in ieder geval niet om contact met ons op te nemen. Dat kan door een e-mail te sturen naar info@verzekering.nl of door te bellen naar 070 2210633.

Direct berekenen
Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright