Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken op maat

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zorgverzekering vergelijken en sluit binnen 5 minuten af!

Richting het einde van ieder jaar is het weer zover: zorgverzekeringen vergelijken. Is jouw zorgverzekering nog wel de goedkoopste en past hij nog wel goed bij je persoonlijke situatie? Verzekering.nl helpt je van harte met het vinden, vergelijken én afsluiten van de meest voordelige en best passende zorgverzekering. Op deze pagina vergelijk je snel en gemakkelijk alle premies en voorwaarden van zorgverzekeraars met elkaar. Voor de meest complete vergelijking zit je bij Verzekering.nl goed. Zo betaal je nooit te veel en heb je dekking die persoonlijk bij jou past. Kortom, je zorgverzekering vergelijken met anderen is zo een eenvoudige opgave.

Zorgverzekering vinden, vergelijken en afsluiten

Heb je vragen over zorgverzekeringen? Bijvoorbeeld welke soort het beste bij jou past en waar je op moet letten qua dekking? Op Verzekering.nl kun je niet alleen zorgverzekering met elkaar vergelijken, we geven ook antwoord op de meest gestelde vragen over zorgverzekeringen, bieden veel informatie over alle zorgverzekeraars en houden je up-to-date over alle laatste ontwikkelingen middels onze nieuwspagina.

De best passende zorgverzekering afsluiten voor jou is onze missie. Kom je er niet helemaal zelf uit? Als je graag persoonlijk advies wilt, kun je altijd contact opnemen met een van onze zorgverzekeringspecialisten via de onderstaande button. Zo maken we zorgverzekering vergelijken snel en eenvoudig voor je.

Onze top 5 zorgverzekeraars

Waarop zijn de premies van de zorgverzekering gebaseerd?

De getoonde top 5 toont slechts de zorgverzekeraars waarmee wij een actieve samenwerking hebben en geeft nadrukkelijk geen totaalbeeld van de gehele zorgverzekering markt.
De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

  • Geboortedatum 01-01-1970
  • Postcode 9971 AA
  • Alleenstaand
  • Basisverzekering, zonder voorkeur voor type polis
  • Standaard eigen risico
  • Geen aanvullende dekking

Datum berekening: 10 mei 2023

Keuze uit de beste zorgverzekeraars

Een groot aantal verzekeraars van zorgverzekeringen!

Gemakkelijk vergelijken in 4 stappen

Met onze vergelijker stap je binnen 5 minuten gemakkelijk over van zorgverzekering!
1

Stap 1: je gegevens

Vul je geboortedatum, postcode, geslacht en eventueel gezinsleden in.

2

Stap 2: dekkingen

Kies de mate van keuzevrijheid, je eigen risico en aanvullende dekkingen die je wil.

3

Stap 3: vergelijk het aanbod

Vergelijk zorgverzekeringen op premie, dekking en gecontracteerde verzekeraars.

4

Stap 4: kies & stap over

Kies de beste zorgverzekering voor jou en stap over.

Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

De belangrijkste antwoorden over zorgverzekeringen

Zorgverzekering vergelijken voor 2023

De voordeligste zorgverzekering vergelijken

Vergelijk direct tussen diverse zorgverzekeraars

Sluit je zorgverzekering voor 2023 af via Verzekering.nl. Als onafhankelijke vergelijkingssite van verzekeringen bieden we je een objectief overzicht van beschikbare zorgverzekeraars. Met onze handige vergelijkingstool sluit je al binnen enkele stappen de zorgverzekering af die het beste past bij jouw situatie. Kortom, een zorgverzekering vergelijken is simpel en eenvoudig.

We onderscheiden verzekeraars van elkaar door te filteren op de hoogte van de premie, de voorwaarden en het eigen risico. Op deze manier helpt Verzekering.nl je snel en gemakkelijk met een zorgverzekering vergelijken met een enorm aanbod.

Door het vergelijken van de zorgverzekering kun je gemakkelijk een goedkope zorgverzekering voor 2023 afsluiten waarmee jij maandelijks veel geld kan besparen. De premies van zorgverzekeraars kunnen flink van elkaar verschillen, ondanks zij dezelfde zorg aanbieden. Om die reden is het dan ook erg verstandig om de zorgverzekering te vergelijken. Zo weet je zeker dat ook jij een goedkope zorgverzekering voor 2023 hebt. Weten welke optie het beste bij jou past? Verzekering.nl helpt je graag met het vergelijken en vinden van een geschikte, goedkope zorgverzekering.

Wat is een zorgverzekering in 2023?

Iedere Nederlander is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Wat deze zorgverzekering inhoudt, wordt elk jaar rond half november door de overheid bekend gemaakt. Enkele voorbeelden van zorg die gedekt worden met deze verzekering zijn: een bezoek aan de tandarts, vele soorten medicatie en ziekenhuisverblijf. Hoewel de basiszorg bij elke zorgverzekeraar hetzelfde is, kunnen de premies sterk verschillen. In 2023 zijn de zorgverzekeringen gestegen in prijs. Om verzekerd te zijn van de voordeligste zorgverzekering, is het vergelijken van zorgverzekering 2023 noodzakelijk.

Aanvullende zorgverzekeringen

Op het moment dat je de basiszorg niet uitgebreid genoeg vindt en behoefte hebt aan extra zorg, kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je kunt je zorgverzekering aanvullen met verschillende dekkingen wanneer je de basisverzekering niet goed genoeg vindt, of wanneer je vaak specifieke zorg nodig hebt. Welke aanvullende verzekeringen dit zijn, hangt af van de verzekeraar waar jij verzekerd bent of je verzekeren wilt. De zorgverzekering vergelijken kan daarom handig zijn. Welke aanvullende dekkingen het beste bij jou passen, hangt af van de extra zorg waar jij behoefte aan hebt. Enkele voorbeelden van aanvullende zorg zijn:

  • Extra fysiotherapie
  • De orthodontist
  • Alternatieve geneeskunde
  • Brillen en lenzen

Hoewel je premie altijd duurder uitvalt met aanvullende zorgverzekeringen, is het afsluiten van een goedkope zorgverzekering voor 2023 nog altijd mogelijk.

Collectieve zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering is er één die je via jouw werkgever, via een sportclub of via een patiëntenvereniging kunt afsluiten. Door op deze wijze een verzekering af te sluiten, krijg je korting op jouw zorgpremie. Deze collectiviteitskorting verandert, net zoals de inhoud van de basis zorgverzekering doet, elk jaar.

Naast deze typen verzekering hebben we ook:

Dé polis voor een goedkope zorgverzekering

Wanneer je een goedkope zorgverzekering wilt afsluiten, is het belangrijk om je te verdiepen in de verschillende polissen waaruit je kunt kiezen. In Nederland zijn dit er drie, namelijk: een restitutiepolis, een naturapolis en een combinatiepolis.

De restitutiepolis

Met deze polis kun je terecht bij zorgbehandelaars waarmee jouw zorgverzekeraar wel/geen contract heeft. Met deze polis zullen de door jouw gemaakte zorgkosten, indien je daarvoor verzekerd bent, altijd gedekt worden. Deze polis is aan de duurdere kant.

De naturapolis

Met deze polis worden jouw zorgkosten alleen volledig gedekt wanneer je zorg ontvangen hebt van een gecontracteerde behandelaar. Deze polis is het goedkoopst van de drie en het overwegen waard wanneer je een zeer goedkope zorgverzekering voor 2023 wilt afsluiten.

De combinatiepolis

De combinatiepolis is een combinatie van de restitutie- en naturapolis. Voor sommige zorg kun je terecht bij alle zorgverleners en voor andere zorgvormen kun je enkel terecht bij gecontracteerde zorgverzekeraars. Wat wel/niet volledig vergoed wordt en bij wie, staat opgenomen in de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar. Neem de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar goed door tijdens het zorgverzekering vergelijken.

Het eigen risico van een goedkope zorgverzekering

Naast het kiezen van een basis zorgverzekering, eventuele aanvullende dekkingen en een passende polis, kun je de hoogte van jouw eigen risico bepalen. Het afgelopen jaar bedroeg dit eigen risico, het bedrag wat je eerst zelf moet betalen voordat zorg vergoed wordt, 385 euro. Dit eigen risico kun je, indien je daar behoefte aan hebt, verhogen tot 885 euro. Hoe hoger jouw eigen risico, hoe lager jouw maandelijkse premie. Een hoger eigen risico leidt dus tot een goedkope zorgverzekering.

Voordelen zorgverzekeraars vergelijken

Wanneer je een goedkope zorgverzekering wilt afsluiten, is het handig om verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. De premie die je maandelijks betalen moet, kan namelijk erg verschillen per verzekeraar. De aanvullende dekkingen en polisvoorwaarden van zorgverzekeringen kunnen ook flink verschillen. Het is zonde om onnodig veel te betalen, met het vergelijken van de zorgverzekering kun je kiezen wat bij jouw situatie past en de best passende zorgverzekering voor jou en je portemmonee kiezen. Verzekering.nl begrijpt dat het vergelijken van zorgverzekeraars een flinke klus kan zijn. Met een online vergelijkingsmachine voor zorgverzekeraars weet jij gelukkig binnen de kortste keren welke verzekeraar het beste bij jou past. Bepaar op je premie door de zorgverzekering te vergelijken. Een goedkope zorgverzekering vergelijken en vinden was nog nooit zo makkelijk.

Een goedkope zorgverzekering afsluiten

Wanneer je een goedkope zorgverzekering hebt gevonden, door het vergelijken van de zorgverzekering 2023, is het tijd om deze af te sluiten. Het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering is zo gebeurt wanneer je de volgende stappen volgt:

Stap 1: Zeg jouw oude zorgverzekering op

Het opzeggen van jouw zorgverzekering is mogelijk vanaf half november tot en met 31 december. Indien je te laat bent, zit je vast aan jouw oude verzekeraar.

Stap 2: Sluit een goedkope zorgverzekering af bij jouw (nieuwe) verzekeraar

Zorgverzekering vergelijken. Wanneer je de vergelijkingsmachine hebt ingevuld, weet je welke verzekeraar het beste bij jou past. Door op deze verzekeraar te klikken, kom je op de pagina waar je de verzekering kunt afsluiten. Een nieuwe, goedkope zorgverzekering afsluiten kan tot en met 31 januari.

Wanneer hoef je geen zorgverzekering af te sluiten?

In principe geldt dat iedere Nederlander bij wet verplicht is om een basisverzekering af te sluiten. Doe je dit niet, dan ontvang je een fikse boete. Echter, voor sommige groeperingen gelden uitzonderingen. Zij zijn niet verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Enkele van deze uitzonderingen zijn de volgende:

Werken in het buitenland

Op het moment dat je in het buitenland werkt voor een buitenlands bedrijf of in Nederland woont maar voor een bedrijf in het buitenland werkt, ben je niet verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Ook personeelsleden, ambtenaren van ambassades en consulaten en ambtenaren in dienst van de Nederlandse Antillen en Aruba hoeven dit niet.

Studenten in of uit het buitenland

Wanneer je in het buitenland verblijft voor jouw studie of daar stage loopt, is de zorgverzekering niet altijd verplicht. Ook buitenlandse studenten die niet in Nederland werken of die hier geen stage lopen, hoeven geen zorgverzekering af te sluiten.

De beste zorgverzekering vergelijken en afsluiten

We snappen het volledig dat je zoekt naar de beste en goedkoopste zorgverzekering. Voor iedereen geldt weer een andere zorgverzekering als ‘de beste’. De verzekering die het beste bij jou past, zoeken we samen met jou uit. Er zijn namelijk nogal wat verzekeraars en het is goed mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn namelijk talloze aanbieders, ieder met hun eigen voorwaarden, dekkingen en aanvullende pakketten. Dat is precies waar Verzekering.nl je bij helpt: het overzicht behouden. Met onze online vergelijker heb je het zo geregeld.

Zorgverzekering afsluiten die bij jou past

Vind een betere zorgverzekering, sluit hem vervolgens af en bespaar direct op je premie. Voor Verzekering.nl is het de missie om voor iedereen de meest voordelige en best passende verzekeraar te vinden. Als je zorgverzekeringen vergelijkt op onze website, nemen we veel verschillende factoren mee. Wat betreft de verzekeringsproducten zelf kijken we naar de hoogte van de premie, de voorwaarden en de dekking, maar ook naar jouw situatie. Wat zijn je wensen op het gebied van je zorgverzekering? Hoe ziet jouw situatie eruit? Uiteraard gaan we voorzichtig om met de gegevens die je aan ons doorgeeft. Voor meer uitleg bekijk je onze privacyverklaring. Een zorgverzekering vergelijken hoeft niet moeilijk te zijn. Bespaar direct op je premie door de zorgverzekering te vergelijken via Verzekering.nl. Meer weten over zorgverzekeringen? Bekijk dan snel onze veelgestelde vragen pagina.

Scroll naar boven