Zakelijk

Wat is een combinatiepolis?

Veelgestelde vragen zorgverzekering


Je kunt de zorgverzekeringen in drie categorieën indelen. De basisverzekering, aanvullende verzekering en de tandartsverzekering. Ook is het van belang dat je bekend bent met de verschillende soorten basisverzekeringen. Dit zijn de naturapolis, restitutiepolis, combinatiepolis. De basisverzekering kun je uitbreiden met een aanvullende zorgverzekering en/of een tandartsverzekering.

Wat is een combinatiepolis?

Een combinatiepolis is een combinatie van een restitutie- en natura polis. Dit houdt in dat je voor sommige zorgrechten recht is op zorg (naturapolis) en voor andere zorgsoorten recht hebt op een vergoeding (restitutiepolis).

Hoe werkt een combinatiepolis?

Bij een combinatiepolis heb je een meer keuze naar welke zorgverlener je naartoe wilt gaan. Het kan voorkomen bij een combinatiepolis dat je de kosten van de zorg zelf moet voorschieten en je deze later kunt declareren bij je zorgverzekeraar. Bij zorg die onder natura valt wordt dit direct gedeclareerd. Voor zorg die onder de restitutie valt is het mogelijk dat alleen het marktconform wordt vergoed. Check van tevoren goed bij jou zorgverzekeraar de polisvoorwaarden. Je eigen risico betaal je altijd zelf.

Voordelen van de combinatiepolis

  • Meer keuzevrijheid (niet volledig)
  • Een combinatiepolis is iets goedkoper dan de restitutiepolis

Nadelen van de combinatiepolis

  • Een combinatiepolis werkt ook met contracten. Als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat krijg je niet de hele rekening vergoed.
  • Kans dat je het bedrag zelf moet voorschieten
  • Een combinatiepolis is duurder dan een naturapolis

Wil je kiezen voor een combinatiepolis of ga je toch liever voor een natura- of restitutiepolis? Check bij jou zorgverzekeraar welke mogelijkheden er zijn. Bied jou zorgverzekeraar dit niet aan? Vind er dan eentje die bij jou past via onze online vergelijker

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven