Zakelijk

Samenwonen en aansprakelijkheids-verzekering: Waar op te letten?

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Samenwonen en aansprakelijkheids-verzekering: Waar op te letten?

3 minuten leestijd

Als je een relatie hebt, kan het voorkomen dat je na een periode klaar bent voor de volgende stap: samenwonen. Naast het feit dat het nieuw en spannend is, moet je ook veel dingen gaan regelen zoals wellicht een verbouwing en het verhuizen van al je spullen. Maar vergeet je dan ook niet een blik te werpen op je verzekeringen? In je dagelijkse leven loop je veel risico. Ook als je gaat samenwonen. Een aansprakelijkheidsverzekering bijvoorbeeld is een verzekering waarmee je schade die je toebrengt aan anderen en hun spullen kunt afdekken. Wil je meer weten over samenwonen en een aansprakelijkheidsverzekering? Lees dan gerust verder.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een verzekering voor aansprakelijkheid kan vrij verstandig zijn. Zeker in het geval dat je schade veroorzaakt aan anderen of hun spullen. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Hoe voorzichtig je ook bent, het voorkomen van een ongeluk is niet altijd mogelijk. Maak je iets kapot van iemand, dan ben je volgens de wet zelf aansprakelijk voor de schade. Als iemand je aansprakelijk stelt voor de schade, dan kunnen de kosten vrij snel oplopen. Het is dan ook begrijpelijk dat je de schade het liefst niet uit eigen portemonnee wilt betalen. Om jezelf in te dekken tegen dergelijke oplopende kosten bij schade die je aanricht aan anderen, kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Ben je op zoek naar een goede aansprakelijkheidsverzekering tegen een scherpe premie? Dan kun je ons aanbod op Verzekering.nl gerust bekijken. Zo vind je de goedkoopste en best passende aansprakelijkheidsverzekering.

Een aansprakelijkheidsverzekering en samenwonen. Hoe zit dat?

Verandert de situatie omtrent een aansprakelijkheidsverzekering als je gaat samenwonen? Ja, is het antwoord op je vraag. Wanneer je gaat samenwonen, hoef je maar één aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Je kan echter niet zomaar een van de aansprakelijkheidsverzekeringen afzeggen. Je moet wel aan je verzekeraar doorgeven dat je gaat samenwonen. Hierdoor zal je gezinssamenstelling veranderen, waardoor ook je premie een stukje omhoog gaat. Ondanks dat je premie omhoog gaat door het samenwonen, ben je nog steeds een stuk goedkoper uit dan wanneer je allebei een aparte verzekering voor aansprakelijkheid hebt.

Dingen waar je op moet letten bij het samenwonen en een aansprakelijkheidsverkering

Ga je samenwonen? Super leuk! Naast het verhuizen en verbouwen, kan het ook slim zijn om je bezig te houden met je verzekeringen, waaronder een aansprakelijkheidsverzekering. Bij het samenwonen kan het slim te zijn om aan de volgende dingen te denken:

  •  Individueel of gezamenlijke verzekering afsluiten? De keuze is volledig aan jou. Het is wel goedkoper om een gezamenlijke aansprakelijkheidsverzekering te hebben.
  •  Dekkingen en voorwaarden verzekering. Alhoewel de hoogte van je premie een belangrijke rol speelt in je overweging, kan het ook slim zijn om de dekkingen en de voorwaarden goed door te nemen. Zo weet je goed waar je aan toe bent.
  • De hoogte van de premie. Wil je weten wat de hoogte van je premie zal zijn? Dan kun je via Verzekering.nl gemakkelijk je premie laten berekenen. Zie je een verzekering die je wilt hebben, dan kun je de verzekering snel en eenvoudig via onze site afsluiten.

Wie zijn er verzekerd met deze verzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten van schade, die je aanricht aan anderen en hun spullen. Gaan jij en je partner samenwonen? Dan kun je ervoor kiezen om twee aparte of één gezamenlijke aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Bij een aansprakelijkheidsverzekering kunnen behalve jezelf en je partner ook de volgende huisgenoten verzekerd. Dit is afhankelijk van de dekking op je verzekering.

  1. Je kinderen.
  2. Mensen die bij je in huis wonen.
  3. Dieren.
  4. Bezoek dat blijft logeren.

Kosten berekenen aansprakelijkheidsverzekering bij samenwonen

Wat een aansprakelijkheidsverzekering precies kost, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Wil je bijvoorbeeld alleen jij en je partner verzekerd hebben? Of hebben jij en je partner kinderen die je wilt meeverzekeren? Een verzekering voor aansprakelijkheid is niet zo duur. Vaak betaal je slechts een paar euro’s per maand voor je verzekering. Wil je een zo goedkoop als mogelijke verzekering tegen een lage premie afsluiten? Dan kan het de moeite waard zijn om via onze site aansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken. Het vergelijken kan je helpen om een passende verzekering te vinden. Neem gerust een kijkje naar je mogelijkheden voor een aansprakelijkheidsverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekeringen online vergelijken

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven