Zakelijk

Jongeren zorgverzekering

Vergelijk de beste jongerenverzekeringen

Zorgverzekering 18 jaar

Wordt je binnenkort 18 jaar? Ben je net 18 jaar geworden? Of ben je al iets ouder dan 18? Dan is een jongeren zorgverzekering iets voor jou. Een jongeren zorgverzekering past bij jouw levensstijl op dit moment. Zo is een zorgverzekering speciaal voor jongeren goedkoper en stemt het zich af op jouw behoeftes. Hier, op Verzekering.nl, kan je alle zorgverzekeringen voor jongeren vergelijken om zo uit te komen bij de voor jou.

Passende jongeren zorgverzekering

Een zorgverzekering is in Nederland verplicht. Dus waarom dan niet een zorgverzekering die perfect afgestemd is op jouw levensfase? Zo zorg je ervoor dat je je niet oververzekerd en te veel geld betaald. Vul je jongeren zorgverzekering helemaal naar eigen wens in en kijk daarbij kritisch naar welke zorg je echt nodig hebt. Zo bespaar je een hoop geld en gedoe. Je kunt natuurlijk zelf op zoek naar de goedkoopste en meest passende jongeren zorgverzekering. Je kunt het ook aan ons overlaten. Met onze vergelijkingstool heb je binnen no time een duidelijk overzicht van de goedkoopste en beste jongeren zorgverzekeringen.

Jongeren zorgverzekering regelen

Op onze site kun je dus gemakkelijk zien welke zorgverzekering voor jongeren het beste bij jou past. Als je erachter bent kun je deze meteen aansluiten. Let erop dat je een jongeren zorgverzekering afsluit voor je 18e verjaardag. Ben je al 18 dan kan je een jongeren zorgverzekering afsluiten vòòr het nieuwe jaar begint. Dit herhaald zich ieder jaar. Op het moment dat je naar een andere zorgverzekering wilt gaan, schrijf je dan in voor 31 december en geniet het komende jaar van de zorgverzekering waar je naartoe bent gegaan.

Aanvullende jongeren zorgverzekering

Je kunt gaan voor de verplichte basiszorgverzekering. Hierbij is alleen de basis inbegrepen die elk jaar door de overheid wordt bepaald. Denk aan de huisarts, verschillende medicijnen en ambulancevervoer. Om niet voor verrassingen te staan kan je je altijd aanvullend verzekeren voor zaken waarvan jij denkt dat je ze gaat nodig hebben. Bijvoorbeeld extra fysiotherapie of aanvullende tandartsverzekering. Dit zou je in het aankomende jaar flink wat geld kunnen besparen als je al weet dat je bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling nodig hebt bij de tandarts.

Hoe zit dat met zorgtoeslag?

In Nederland is er de mogelijkheid tot zorgtoeslag. Deze toeslag is voor mensen die niet veel inkomen hebben. Meestal vallen jongeren onder deze groep mensen. Is al je inkomen in een jaar niet meer dan 31.138 euro? Dan heb jij recht op zorgtoeslag. Let wel goed op dat als je in de toekomst meer geld gaat verdienen, je dit doorgeeft aan de belastingdienst. Zo voorkom je dat je zorgtoeslag terug moet betalen als je te veel hebt verdient. Zorgtoeslag voor jouw jongeren zorgverzekering vraag je makkelijk aan met je DigiD via Mijn toeslagen.

Eigen risico jongeren zorgverzekering

Bij een zorgverzekering zit een eigen risico. Dit is een bedrag dat je zelf moet betalen bij bepaalde zorg. Kijk goed bij je verzekeringspolis waar je wel en waar je geen eigen risico betaald. Het eigen risico in 2022 is 385 euro. Je kunt ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen. Als je dit doet wordt krijg je korting op je premie.

Zorgpas zorgverzekering aanvragen 18 jaar

Op het moment dat je een jongeren zorgverzekering afsluit krijg je een zorgpas. Ga je met vrienden lekker op vakantie in het buitenland? Zorg ervoor dat je deze zorgpas standaard bij je hebt. Op deze manier kunnen de kosten die je maakt makkelijk worden gedeclareerd. We hopen natuurlijk dat er geen kosten worden gemaakt, maar je weet maar nooit. Ook in Nederland is het handig om je zorgpas bij de hand te houden. Als je naar de dokter of ziekenhuis gaat, kunnen ze meteen zien waar je bent verzekerd.

Zorgverzekering voor 2024 vergelijken

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven