Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Student zorgverzekering vergelijken

Vergelijken, afsluiten, besparen!

Zorgverzekering student 18 jaar

Je bent tot je 18e gewend geweest verzekerd te zijn onder de verzekering van je ouders, maar dat kan natuurlijk niet voor eeuwig. En omdat je studententijd een levensfase op zich is bieden de meeste verzekeraars speciale studentenzorgverzekeringen aan. Die verzekeringen zijn toegespitst op de zorgbehoefte van studenten en zijn bovendien vaak goedkoper dan een reguliere zorgverzekering of ziektekostenverzekering student. En dat komt goed uit! Want als student kun je elke euro immers goed gebruiken. Vergelijk daarom alle zorgverzekeringen voor studenten hier op Verzekering.nl en bespaar direct op je zorgkosten.

Vergelijk zorgverzekeringen

Goedkope Student zorgverzekering vergelijken

Wil jij goedkope student zorgverzekeringen vergelijken? Dat kan op Verzekering.nl! We snappen heel goed dat jij als student wel wat anders te doen hebt dan alle verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dus doen wij het voor je. Gebruik onze vergelijkingstool en wij zetten alle verzekeraars en prijzen voor je op een rij. Je kunt bij ons goedkope student zorgverzekeringen vergelijken en afsluiten. Ook als je pas na je 18e bent gaan studeren kun je gewoon profiteren van de voordelen van een studentenverzekering, daarvoor kun je in de overstapperiode - dus voor 31 december – overstappen naar een andere verzekeraar of andere verzekering.

Goedkope zorgverzekering student

Studenten hebben andere zorgbehoeften dan ouderen. Over het algemeen hebben studenten minder behoefte aan zorg dan ouderen. Het is dan ook belangrijk dat studenten een zorgpakket kiezen die past bij hun persoonlijke zorgbehoefte, zodat ze niet onnodig veel betalen aan voor zorg die ze niet nodig hebben. Wij bieden op onze site goedkope zorgverzekeringen aan voor studenten. Natuurlijk heeft niet iedere student minder behoefte aan zorg. Dat begrijpen wij maar al te best. Niet iedereen is immers het zelfde. Daarom bieden wij ook goedkope aanvullende zorgverzekering aan voor studenten. Deze aanvullende student zorgverzekeringen zijn gebaseerd op de zorgbehoeftes van studenten. Bekijk wat er mogelijk is voor jou met behulp van onze vergelijker en vergelijk student zorgverzekeringen op Verzekering.nl.

Verschil met een reguliere zorgverzekering

Het zal je misschien helemaal niet uitmaken waarom je als student minder betaalt voor je zorgverzekering, maar er zijn uiteraard wel redenen voor. De belangrijkste is ook direct heel logisch: als student heb je over het algemeen niet veel zorg nodig. Omdat een studentenleven toch afwijkt van dat van de ‘gemiddelde volwassene’ zitten er ook andere voorwaarden aan studentenzorgverzekeringen. Zo wordt er meer rekening gehouden met dekking voor zaken als anticonceptie, fysiotherapie voor sportblessures en uitgebreidere dekking in het buitenland.

Communicatie online
Een andere reden voor de lagere premies voor studenten is dat het contact omtrent je zorgverzekering vooral online verloopt. Dit scheelt de verzekeraar weer in tijd en dus geld, en dat merk jij aan het eind van de maand op je bankrekening. Vaak heeft de verzekeraar een app of kun je met ze chatten via de website of social media. Ook declaraties moeten vaak online ingediend worden.

Zorgtoeslag
Als student profiteer je vaak al van een lagere premie, maar daarnaast heb je als student hoogstwaarschijnlijk ook recht op zorgtoeslag. Dit bedrag krijg je maandelijks overgemaakt van de overheid om je premie dan wel je eigen risico mee te kunnen betalen. Voorwaarde daarvoor is wel dat je boven de 18 bent en niet te veel verdient. In 2021 mag je maximaal €31.000,- verdienen om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag. Voldoe je aan de voorwaarden? Dan kun je dus zorgtoeslag aanvragen om je zorguitgaven nog verder te beperken. Ben je opzoek naar een goedkope student zorgverzekering? Bekijk dan ons aanbod op Verzekering.nl. Student zorgverzekeringen vergelijken kun je met behulp van de knop onderaan de pagina doen. Vergelijk scherpe premies van student zorgverzekeringen eenvoudig op Verzekering.nl.

Eigen risico

Je betaalt bij je zorgverzekering ook als student gewoon het wettelijk verplichte eigen risico, net als bij de standaard zorgverzekeringen. Je kunt je eigen risico ook vrijwillig verhogen. Hierdoor gaat je premie omlaag, wat interessant is als je weinig tot geen zorgkosten verwacht te maken in het komende jaar. Het risico is dan wel dat er bij een eventuele behandeling meer van je eigen rekening afgaat. Verhoog je je eigen risico bijvoorbeeld naar €600,- en maak je voor €550 zorgkosten dan betaal je dit volledige bedrag zelf.

Beste zorgverzekering voor studenten

De beste zorgverzekering voor studenten biedt een pakket aan, die goed aansluit op de zorgbehoefte van studenten. In veel gevallen worden bij de beste student zorgverzekeringen speciale aanvullende dekkingen aangeboden. De beste zorgverzekering voor studenten is in het zorgpakket goed afgestemd op de student zorgbehoeften. Een goede student zorgverzekering houdt in hun zorgpakket rekening met:

  • Anticonceptie.
  • Fysiotherapie bij sportblessures.
  • Dekking student tijdens stage in buitenland.
  • Goede basisverzekering.
  • Goede klantenservice.

Verplichte basiszorgverzekering voor studenten

Als je ouder bent dan 18 jaar ben je verplicht om een basiszorgverzekering te hebben, dus als je student bent op het moment dat je 18 wordt is het verstandig direct een studentenzorgverzekering af te sluiten. Dan profiteer je gelijk van alle voordelen die verzekeraars studenten bieden. Via Verzekering.nl kun je eenvoudig de beste optie vinden voor jouw situatie en kun je ook gelijk je verzekering afsluiten. Ben je al verzekerd, maar wil je overstappen? Dan kun je dat ook hier regelen. Kijk voor meer informatie over de verplichte basiszorgverzekering bij onze algemene zorgvergelijker en vergelijk student zorgverzekeringen.

Aanvullende zorgverzekering voor studenten

Het is helaas niet voor elke student zo dat ze weinig zorg nodig hebben, dus het kan best zijn dat je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt. Als je verwacht niet veel aanvullende zorg nodig te hebben dan is het goed om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wel verwacht en of de kosten voor een aanvullende verzekering afwegen tegen het zelf betalen van de zorgkosten. Onder studenten wordt ook veel gereisd en gebackpackt en ook een studie of stage in het buitenland behoort vaak tot de opties. Het kan daarom verstandig zijn een aanvullende verzekering voor het buitenland of voor reisvaccinaties af te sluiten.

Meer weten over ziektekostenverzekering student?

Waarschijnlijk is je studentenzorgverzekering de eerste verzekering die je afsluit, dus we snappen het als je nog vragen hebt. Stel ze daarom gerust aan onze klantenservice via 070 2210633 of info@verzekering.nl. Op onze site vind je bovendien de veelgestelde vragen en een begrippenlijst die je kunt raadplegen. Vaak staat daar je antwoord ook al tussen. Weet je alles al over de studentenzorgverzekeringen? Vul dan direct onze vergelijkingstool in en kies de passende verzekering voor jou! Student zorgverzekering vergelijken doe je snel en gemakkelijk op Verzekering.nl.


Student zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering student vergelijken

Heb je moeite met het vinden van een goedkope zorgverzekering student? Wij helpen je graag verder. Op onze site kun je student zorgverzekeringen vergelijken. Wij hebben samenwerkingen met veel student zorgverzekeraars, zodat je een ruime keuze hebt uit de beste student zorgverzekeringen. De beste zorgverzekeringen voor studenten vergelijk je gemakkelijk en snel op onze site. Als je een zorgverzekering student hebt gevonden, die goed aansluit op jouw behoeften, kun je via Verzekering.nl de goedkope student zorgverzekering afsluiten. Druk de knop hieronder en vergelijk student zorgverzekeringen.

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright