Zakelijk

Student zorgverzekering vergelijken

Vergelijken, afsluiten, besparen!

Studenten zorgverzekering

Ben je 18 jaar of ouder? Dan wordt het tijd om je eigen zorgverzekering af te sluiten. Je bent tot je 18e gewend geweest verzekerd te zijn onder de verzekering van je ouders, maar nu is het tijd om op eigen benen te staan. De meeste verzekeraars bieden speciale studenten zorgverzekeringen aan. De studenten zorgverzekering is toegespitst op de zorgbehoefte van studenten en zijn bovendien vaak goedkoper dan een reguliere zorgverzekering. Het vergelijken van de beste zorgverzekering is voor studenten de perfecte manier om direct op je zorgkosten te besparen

Waarom zorgverzekering voor studenten afsluiten?

Een student zorgverzekering afsluiten. Waarom is dat handig? Een zorgverzekering student is een verzekering, waarmee je de zorgkosten kunt dekken. Vaak wordt er in het pakket voor studenten rekening gehouden met zowel de leefstijl als het budget van studenten. Met behulp van deze verzekering kun je jezelf goed indekken tegen de kosten voor zorg, die de meeste studenten nodig hebben.

Stappenplan voor het vinden van zorgverzekering

Hier is een stappenplan om de beste zorgverzekering voor jou te vinden:

 1. Bepaal hoe uitgebreid je gedekt wilt zijn.
 2. Stel vast wat het maximale bedrag is dat je bereid bent te betalen als premie.
 3. Ga op zoek naar een geschikte zorgverzekering.
 4. Vergelijk verschillende zorgverzekeringen en kies degene die het beste bij jou past.
 5. Sluit de gekozen zorgverzekering af. 

Als je als student een zorgverzekering wilt afsluiten, dien je te bepalen hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn en wat het maximale bedrag is dat je aan je premie wilt betalen. Wanneer je een voordelige zorgverzekering zoekt, moet je bepaalde dekkingen wellicht laten vallen. Als je bijvoorbeeld een alles-in-één pakket neemt, zal je maandelijkse premie hoger zijn dan wanneer je alleen de basis zorgverzekering hebt.

Nadat je hebt besloten welke dekkingen je wel en niet wilt, kun je op zoek gaan naar een geschikte verzekering. Om de beste verzekering voor jou te vinden, kun je het beste een vergelijkingssite voor verzekeringen raadplegen. Met behulp van een vergelijkingstool kun je overzichtelijk zien welke verzekeringen het beste aansluiten bij jouw behoeften. Vervolgens kun je eenvoudig de gewenste verzekering afsluiten. Wil je weten welke verzekering het beste bij jou past? Klik op de ‘student zorgverzekering’ knop.

Wat is het verschil tussen student zorgverzekering en reguliere zorgverzekering?

Het zal je misschien helemaal niet uitmaken waarom je als student minder betaalt voor je zorgverzekering, maar er zijn uiteraard wel redenen voor. De belangrijkste is ook direct heel logisch: als student heb je over het algemeen niet veel zorg nodig.

Omdat een studentenleven toch afwijkt van dat van de ‘gemiddelde volwassene’ zitten er ook andere voorwaarden aan studenten zorgverzekeringen. Zo wordt er meer rekening gehouden met dekking voor zaken als anticonceptie, fysiotherapie voor sportblessures en uitgebreidere dekking in het buitenland. Het zorgpakket is goed afgestemd op de student zorgbehoeften.

Zorgtoeslag

Als student heb je vaak al een goedkopere zorgverzekering, maar je hebt ook vaak recht op zorgtoeslag. Deze zorgtoeslag wordt elke maand rond de 20e op je rekening gestort. Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag, dien je echter wel 18 jaar of ouder te zijn en mag je niet te veel geld verdienen. Je kunt eenvoudig controleren of je aan deze voorwaarden voldoet door de website van de Belastingdienst te raadplegen. Als je aan de voorwaarden voldoet, kun je de zorgtoeslag aanvragen.

Eigen risico bij zorgverzekering 

Je betaalt bij je zorgverzekering ook als student gewoon het wettelijk verplichte eigen risico, net als bij de standaard zorgverzekeringen. Je kunt je eigen risico ook vrijwillig verhogen. Hierdoor gaat de premie omlaag, wat interessant is als je weinig tot geen zorgkosten verwacht te maken in het komende jaar. Het risico is dan wel dat er bij een eventuele behandeling meer van je eigen rekening afgaat. Verhoog je je eigen risico bijvoorbeeld naar €685,- en maak je voor €550 zorgkosten, dan betaal je dit volledige bedrag zelf. 

Veranderingen zorgverzekering 2024

Elk jaar verandert er wel iets bij de zorgverzekering. De voornaamste wijziging met betrekking tot de zorgverzekering in 2024 betreft een verwachte stijging van de premie. Deze zal naar verwachting met €12 per maand toenemen ten opzichte van 2023. De financiële ondersteuning zal in 2024 wegvallen, maar er is gelukkig goed nieuws: de zorgtoeslag zal wel worden verhoogd. Voor alleenstaanden zal de maximale zorgtoeslag stijgen van €111 naar €127 per maand, terwijl gezinnen kunnen rekenen op een zorgtoeslag van €243 per maand. Deze verhogingen helpen de extra kosten van de zorgpremie deels te compenseren.

Het eigen risico is door de overheid vastgesteld op €385 en zal gelden tot en met 2026. Omdat er elk jaar veranderingen plaatsvinden met betrekking tot de zorgverzekering is het handig om jaarlijks de beste optie voor jou te overwegen. Als je elders een beter pakket vindt voor een lagere premie, is het verstandig om over te stappen van zorgverzekering. 

Onze top 5 zorgverzekeraars

Waarop zijn de premies van de zorgverzekering gebaseerd?

De getoonde top 5 toont slechts de zorgverzekeraars waarmee wij een actieve samenwerking hebben en geeft nadrukkelijk geen totaalbeeld van de gehele zorgverzekering markt.
De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • Geboortedatum 01-01-1970
 • Postcode 9971 AA
 • Alleenstaand
 • Basisverzekering, zonder voorkeur voor type polis
 • Standaard eigen risico
 • Geen aanvullende dekking

Datum berekening: 13 november 2023

Goedkope zorgverzekering student

Studenten hebben andere zorgbehoeften dan ouderen. Over het algemeen hebben studenten minder behoefte aan zorg dan ouderen, aangezien jongeren over het algemeen gezonder zijn en dus minder vaak zorgkosten maken dan ouderen. Bovendien bieden verzekeringspakketten voor jongeren doorgaans minder uitgebreide dekking, wat leidt tot lagere premies. Het is dan ook van groot belang dat studenten een zorgverzekeringspakket kiezen dat aansluit bij hun persoonlijke zorgbehoeften, om te voorkomen dat ze onnodig veel betalen voor zorg die ze niet nodig hebben. 

Aanvullende zorgverzekering student 18 jaar

Het is helaas niet voor elke student zo dat ze weinig zorg nodig hebben, dus het kan best zijn dat je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt. Als je verwacht niet veel aanvullende zorg nodig te hebben dan is het goed om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wel verwacht en of de kosten voor een aanvullende verzekering afwegen tegen het zelf betalen van de zorgkosten. Onder studenten wordt ook veel gereisd en gebackpackt en ook een studie of stage in het buitenland behoort vaak tot de opties. Het kan daarom verstandig zijn een aanvullende verzekering voor het buitenland of voor reisvaccinaties af te sluiten.

Studenten zorgverzekering afsluiten?

Wil je de beste studenten zorgverzekering voor jou vinden? Op Verzekering.nl hebben we samenwerkingen met veel studenten zorgverzekeraars, zodat je een ruime keuze hebt. Wil je weten welke zorgverzekering het beste bij jou past? Vindt via onze vergelijkingstool de goedkoopste student zorgverzekering voor jou. Klik op de ‘zorgverzekering vergelijken 2024’ knop om gebruik te maken van onze vergelijkingstool. Vergelijk, sluit af en bespaar met Verzekering.nl.

Zorgverzekering vergelijken 2024

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven