Zorgverzekering orthodontie

Zorgverzekering orthodontie

Een Zorgverzekering orthodontie is een verzekering die je afsluit voor behandelingen bij de orthodontist. Orthodontie legt voornamelijk de focus op het optimaliseren van het gebit en de stand van de tanden. Als je bijvoorbeeld scheve tanden hebt, kunnen behandelingen van orthodontie met behulp van beugels de stand van je tanden verbeteren. Een zorgverzekering orthodontie kan dus een goede verzekering zijn om de kosten voor orthodontie te dekken.

Zorgverzekering orthodontie vanaf 18 jaar

Wanneer je verzekerd bent met een basis zorgverzekering, worden behandelingen voor mensen tot 18 jaar slechts in uitzonderlijke situaties vergoed. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan behandelingen voor een hazenlip. Behandelingen voor orthodontie moet je dus in de meeste situaties zelf betalen. Je kan ervoor kiezen om een aanvullende dekking te nemen voor orthodontie, zodat je jezelf goed kan indekken tegen de hoge kosten van orthodontie.

Aanvullende zorgverzekering orthodontie

Er zijn veel verzekeraars die aanvullende zorgverzekeringen aanbieden voor orthodontie. Met de aanvullende zorgverzekering orthodontie kun je jezelf goed verzekeren voor behandelingen bij de orthodontist. Behandelingen voor een beugel kunnen al gauw oplopen. Het is dan ook belangrijk dat je jezelf goed verzekerd met een aanvullende zorgverzekering orthodontie. Bij het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering voor orthodontie is het wel aan te raden om goed op te letten op het verschil tussen vergoedingen voor mensen tot 18 jaar en vergoedingen voor mensen vanaf 18 jaar. De uit te keren bedragen kunnen hierin verschillen per verzekeraar. In de meeste gevallen is de dekking voor de aanvullende zorgverzekering met orthodontie ruimer voor kinderen.

Orthodontie zorgverzekering

Zorgverzekering orthodontie met wachttijd

Wanneer je gebruik wilt maken van een zorgverzekering met orthodontie, kan het voorkomen dat je te maken krijgt met een wachttijd. Er zijn een aantal zorgverzekeraars die een wachttijd hanteren. Dit betekent dat je minimaal een aantal maanden verzekerd met een moet zijn voordat je gebruik kan maken van de aanvullende zorgverzekering voor orthodontie.

Zorgverzekering orthodontie zonder wachttijd

Een zorgverzekering zonder wachttijd betekent dat je niet verplicht een aantal maanden aanvullend verzekerd hoeft te zijn bij je verzekeraar om gebruik te kunnen maken van de verzekering. Er zijn verzekeraars die een zorgverzekering orthodontie zonder wachttijd aanbieden. Je kan dan wel te maken krijgen met een hogere premie of een lagere uitkering na een behandeling. Wil je meer weten over de orthodontie zorgverzekering? Bekijk dan onze webpagina voor meer info.

Zorgverzekering vergelijken 2024

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven