Zakelijk

Zorg en Zekerheid zorgverzekering

Waarom Zorg en Zekerheid zorgverzekering
Informatie over zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Contactinformatie over Zorg en Zekerheid.

Bij de zorgverzekering van Zorg en Zekerheid is er voor iedereen een passende verzekering. Deze bieden zij aan tegen een lage premie omdat zij werken zonder winstoogmerk. Het bedrijf heeft drie soorten basisverzekeringen die zijn te verrijken met een aantal aanvullende verzekeringen. Een zorgverzekering van Zorg en Zekerheid kan een goede optie zijn voor jou, als je jezelf wilt laten verzekeren voor goede zorg tegen een lage premie. Bekijk op Verzekering.nl wat er mogelijk is voor jou.

Basisverzekering van Zorg en Zekerheid

Voor iedere inwoner van 18 jaar of ouder van Nederland is de basisverzekering verplicht. Jaarlijks bepaalt de overheid welke zorg je vergoed krijgt via de basisverzekering. Hieronder staan de basisverzekeringen voor jou zorgverzekering van Zorg en Zekerheid:

Zorg Gemak Polis

 • Zeer ruime keuze uit goede zorgverleners
 • Volledig online
 • Bezoek je een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan krijg je 75% vergoed

Zorg Zeker Polis

 • Zeer ruime keuze uit goede zorgverleners
 • Bezoek je een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan krijg je 80% vergoed

Zorg Vrij Polis

 • Je kiest altijd zelf jouw eigen zorgverlener
 • Bezoek je een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan krijg je 100% vergoed

Aanvullende verzekeringen van Zorg en Zekerheid

Als je een aanvullende verzekering van Zorg en Zekerheid hebt dan ben je voor meer zorg verzekerd. Je bent voor zorg verzekerd die het basispakket niet vergoed. Bij Zorg en Zekerheid zijn er acht aanvullende verzekeringen.

 • AV-Basis
 • AV-Sure
 • AV-Standaard
 • AV-GeZZin
 • AV-GeZZin Compact
 • AV-Top
 • AV-Plus

Verschil gecontracteerde -en niet gecontracteerde zorg

Zorg en Zekerheid heeft afspraken gemaakt met diverse zorgverleners waaronder ziekenhuizen en huisartspraktijken, zodat jij kan profiteren van optimale zorg in Nederland. Naast het gebruikmaken van gecontracteerde zorgverleners kun je ook gebruik maken van niet-gecontracteerde zorgverleners. Er zit dan echter wel verschil in de vergoeding die je krijgt voor de zorg. De vergoeding die je uitgekeerd krijgt bij gebruikmaking van niet-gecontracteerde zorgverleners is afhankelijk van welke basisverzekering je neemt. Kies je bijvoorbeeld voor de Zorg Gemak Polis, dan worden 75% van de zorgkosten vergoed. Kies je voor de Zorg Vrij Polis, dan worden maximaal 100% van je zorgkosten vergoed door Zorg en Zekerheid.

Premie van Zorg en Zekerheid

Je kan via onze site verzekeringen van Zorg en Zekerheid afsluiten. Wil je weten wat de premie is van de zorgverzekering van Zorg en Zekerheid dan kan je de vergelijker invullen en zo zie je wat de premie is van Zorg en Zekerheid.

Korting vrijwillig eigen risico

Je kunt bij Zorg en Zekerheid korting krijgen op je premie. Dit kun je voor elkaar krijgen door naast je verplichte eigen risico ook een vrijwillig eigen risico te nemen. Hoe hoger je dan je eigen risico zet, hoe lager je premie is. Wanneer je een jaar weinig zorgkosten verwacht, kan het verhogen van het eigen risico een goede optie zijn.

Declareren bij Zorg en Zekerheid

Het declareren is heel eenvoudig bij Zorg en Zekerheid. Als je zorgkosten hebt gemaakt en je zelf het bedrag hebt voorgeschoten kan je het later declareren. Je kan bij Zorg en Zekerheid declareren via de online omgeving, je mobiel of per post.

Online omgeving

Op de website van Zorg en Zekerheid kan je eenvoudig je declaratie indienen. Dit doe je door je gegevens in te voeren en vervolgens een foto van je nota of een goede scan up te loaden. De declaratie wordt dan na ontvangst binnen 14 dagen verwerkt.

Per post

Als je je zorgkosten liever via de post wil declareren dan kan je op de website van Zorg en Zekerheid een declaratieformulier downloaden en vervolgens met de originele nota’s opsturen naar het postadres van Zorg en Zekerheid.

Opzeggen Zorg en Zekerheid

Het opzeggen van je zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid kan alleen aan het einde van het jaar in de zorgperiode. Er moet dan wel voor de eerste van februari een nieuwe zorgverzekering aangevraagd worden. In enkele situaties mag je tussentijds jouw zorgverzekering van Zorg en Zekerheid opzeggen. Als je jouw zorgverzekering op een ander moment wil opzeggen dan kan dat door met de klantenservice van Zorg en Zekerheid contact op te nemen. Dat kan bijvoorbeeld:

 • Als je voor langere tijd gaat wonen in het buitenland
 • Wanneer de polisvoorwaarden veranderen in je nadeel
 • Als je kind 18 wordt of als je gaat scheiden

Vergelijk Zorg en Zekerheid zorgverzekeringen via Verzekering.nl

Bij Verzekering.nl kan jij je zorgverzekering vergelijken zodat jij het meeste uit jouw zorgverzekering kan halen. Je kan via ons eenvoudig vergelijken en wellicht is Zorg en Zekerheid voor jou de beste keuze. Momenteel is het jammer genoeg niet mogelijk om een Zorg en Zekerheid zorgverzekering via ons af te sluiten. Maar wees gerust. Via Verzekering.nl kun je ook andere verzekeringen bekijken, vergelijken en afsluiten. Wil je weten welke zorgverzekeringen het beste bij jou aansluiten? Dan kun je met behulp van de knop hieronder bekijken wat de beste verzekeringen zijn voor jou. Vergelijk nu snel en gemakkelijk op Verzekering.nl

Vergelijk zorgverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven