Zakelijk

Salland zorgverzekering

Waarom Salland zorgverzekering
Salland zorgverzekering afsluiten? Lees alles over de Salland zorgverzekering en vergelijk met zorgverzekeringen van andere aanbieders. Vind de beste voor jouw zorg via Verzekering.nl

De zorgverzekering van Salland is een verzekering, waarmee je landelijk een ruime keuze hebt uit zorgverleners. Salland is een zorgverzekeraar die actief is in de regio Salland. Je kunt met de zorgverzekering van Salland kun je bijna door alle ziekenhuizen of huisartsen behandeld worden. De verzekering die iedereen nodig heeft waarbij de overheid beslist wat er in de basisverzekering zit. Salland biedt naast de basisverzekering een aantal aanvullende verzekeringen aan om jouw totaalplaatje de personaliseren.

Basisverzekering van Salland

De Salland zorgverzekering betreft een naturapolis. Met een basisverzekering van Salland kun je jezelf verzekeren voor zorg. Als je een basis zorgverzekering afsluit bij Salland kun je rekenen op medische zorg door bijna alle zorgverleners in Nederland. Salland maakt goede afspraken met zorgverleners, zodat je kan genieten van de beste zorg tegen een lage prijs. Je bent met de basisverzekering van Salland verzekerd voor een aantal zaken:

 • Huisartsenzorg
 • Geneesmiddelen en hulpmiddelen
 • Verloskundige zorg en kraamzorg
 • Mondzorg voor verzekerden tot 18 jaar

Aanvullende verzekeringen van Salland

Als je een aanvullende verzekering van Salland hebt dan ben je voor meer zorg verzekerd. Je bent voor zorg verzekerd die het basispakket niet vergoed. Bij Salland zijn er vier aanvullende verzekeringen.

 • Start
 • Extra
 • Plus
 • Top

Tandartsverzekeringen van Salland

Als je meer tandzorg nodig hebt dan alleen de controle die elk half jaar plaatsvindt, dan is een tandartsverzekering een goede keuze. Salland heeft de volgende extra tandartsverzekeringen:

 • TandExtra
 • TandPlus
 • TandTop
Premie van Salland

Wil je weten wat de premie is van de zorgverzekering van Salland, dan kan je onze vergelijker invullen en zo zie je wat jouw premie is bij Salland. Op Verzekering.nl kun je de premies voor zorgverzekeringen bekijken. Dit kan snel en simpel! Bekijk de premies voor de zorgverzekeringen met behulp van de link onderaan de pagina.

 

 

Eigen risico Salland

Het bedrag voor het eigen risico wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld. Voor 2023 zal het verplichte eigen risico een bedrag van 385 euro bedragen. Je kunt er ook voor kiezen om naast het verplichte eigen risico ook een vrijwillig eigen risico te nemen. Je kunt dit eigen risico verhogen met maximaal 500 euro. Voor het eigen risico geldt: hoe hoger het eigen risico, des te hoger de korting.

Declareren bij Salland

Het declareren is heel eenvoudig bij Salland. Als je zorgkosten hebt gemaakt en je zelf het bedrag hebt voorgeschoten kan je het later declareren. Je kan bij Salland declareren via de online omgeving, je mobiel of per post.

Online omgeving
Op de website van Salland kan je eenvoudig je declaratie indienen. Dit doe je door je gegevens in te voeren en vervolgens een foto van je nota of een goede scan up te loaden. De declaratie wordt dan na ontvangst binnen 5 dagen verwerkt.

Mobiel
Met de app van Salland kan je met je telefoon declaraties indienen. Je hoeft dan alleen een foto van de nota op de app te uploaden. Buitenlandse nota’s moeten wel eerst via de post gedeclareerd worden.

Per post
Als je je zorgkosten liever via de post wil declareren dan kan je op de website van Salland een declaratieformulier downloaden en vervolgens met de originele nota’s opsturen naar het postadres van Salland.

Opzeggen Salland zorgverzekering

Het opzeggen van je zorgverzekering bij Salland kan alleen aan het einde van het jaar in de zorgperiode. Er moet dan wel voor de eerste van februari een nieuwe zorgverzekering aangevraagd worden. In enkele situaties mag je tussentijds jouw zorgverzekering van Salland opzeggen, bijvoorbeeld:

 • Wanneer je voor een lange tijd gaat werken, studeren en of wonen in het buitenland
 • Als de poliswaarden veranderen in je nadeel
 • Wanneer je kind 18 wordt of je gaat scheiden
 • In het geval dat je collectief verzekerd bent maar van baan verandert

Vergelijk Salland zorgverzekering op Verzekering.nl

Bij Verzekering.nl kan jij je zorgverzekering vergelijken zodat jij het meeste uit jouw zorgverzekering kan halen. Helaas is het niet mogelijk om Salland verzekeringen via onze site af te sluiten. Echter bieden wij veel andere  zorgverzekeraars aan via Verzekering.nl. Ben je op zoek naar een zorgverzekering? Dan kun je ook gemakkelijk een zorgverzekering via ons afsluiten. Wij hebben een groot aantal zorgverzekeraars, waarmee wij een samenwerking hebben. Bekijk met behulp van de knop hieronder wat jouw mogelijkheden zijn voor het afsluiten van een zorgverzekering.

Vergelijk zorgverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven