Zakelijk

Tandartsverzekering vergelijken

De beste tandartsverzekeringen voor jou

Tandartsverzekeringen

Kiespijn? Een afgebroken tand? Een verstandskies die aan het doorkomen is? Dan is het misschien verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten. Zo bespaar je op een hoge tandartsrekening. Het is handig om tandartsverzekeringen te vergelijken om de beste tandartsverzekering voor jou te vinden. Vergelijk hier de verschillende tandartsverzekeringen.

Waarom een tandartsverzekering?

In het basispakket van de zorgverzekering zit niet alles inbegrepen met betrekking tot de tandarts. Het is handig om in de polis van jouw zorgverzekeraar te kijken wat wel en wat niet verzekerd is. Het maakt namelijk uit bij welke zorgverzekeraar je aangesloten zit. Ook maakt het uit of je jonger of ouder dan 18 jaar bent. Naar de tandarts gaan is nooit een pretje. Maar om het aankomende jaar niet voor verrassingen te staan, is een tandartsverzekering zeker een optie. Denk voor jezelf kritisch na welke mondzorg of tandartsbehandelingen je dit jaar verwacht nodig te hebben. Vergelijk deze kosten met de vergoeding die de verzekeringen bieden. Vul je gegevens in en wij laten je snel een overzicht zien van de verschillende premies.

Tips voor kiezen van de beste tandartsverzekering

  • Als je meerdere behandelingen nodig hebt, is het wel verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten. In onze vergelijker kun je invullen hoe je zorgbehoefte eruit ziet, op basis daarvan wordt de beste tandartsverzekering voor je gekozen.
  • Heb je het vermoeden dat er volgend jaar een grotere ingreep gedaan moet worden? Vraag dan aan je tandarts wat je daarvoor ongeveer kwijt zult zijn. Je kunt dan makkelijker kiezen welke dekking het beste bij jou past.
  • Als je kinderen hebt die misschien in aanmerking komen voor een beugel of er al een hebben? Hou daar dan ook rekening mee bij het kiezen van je tandartsverzekering. Dit zijn ook kosten die snel kunnen oplopen.

Medische acceptatie tandartsverzekering

Wanneer je een uitgebreide tandartsverzekering wilt afsluiten met een hoge dekking, kan het zijn dat de verzekeraar om een akkoordverklaring vraagt. Deze sturen zij je toe en kun je door je tandarts laten invullen. Soms volstaat het als je op dit moment een vergelijkbare tandartsverzekering hebt.

Zolang de tandartsverzekering een aanvullende module blijft, is het verstandig om altijd een goede vergelijking te maken tussen verzekeraars. Zo zorg je ervoor dat je nooit teveel betaalt en toch goed verzekerd bent voor tandheelkundige zorg. Gebruikt hiervoor onze online vergelijker voor het vinden van de beste tandartsverzekering.

Tandartsverzekering vergelijken

Eenvoudig en snel tandartsverzekeringen vergelijken. Op onze site kan je in de vergelijkingstool invullen in hoeverre je de tandartskosten wilt vergoeden. Zo kun je je verzekering helemaal naar jouw wensen instellen. Je kunt in de filters aangeven dat je op zoek bent naar een tandartsverzekering zonder wachttijd of met directe acceptatie. Vul in hoe hoog je je eigen risico wilt hebben en of je behoefte hebt aan meer aanvullende dekkingen.

Basis tandartsverzekering
In de basisverzekering zitten geen vergoedingen voor de tandarts. Er zijn een aantal uitzonderingen. Chirurgische ingrepen zoals het trekken van een verstandskies worden wel vergoed. Een gedeelte van een kunstgebit of prothese ook. En als laatste als er een ernstige stoornis is in de mond. Voor kinderen ligt dit anders, tot 18 jaar worden de jaarlijkse consulten vergoed, mondhygiëne, vullingen en andere behandelingen.

Aanvullende tandartsverzekering
Voor een aanvullende tandartsverzekering kun je zelf kiezen in hoeverre je je wilt verzekeren. Er zijn vaak meerdere keuzes. Dit is bij elke zorgverzekering verschillend. Belangrijk om te kijken naar welk bedrag vergoed wordt, welk percentage vergoed wordt, welke soort behandelingen vergoedt worden en welke voorwaarden er zijn.

Onze top 5 zorgverzekeraars

Waarop zijn de premies van de zorgverzekering gebaseerd?

De getoonde top 5 toont slechts de zorgverzekeraars waarmee wij een actieve samenwerking hebben en geeft nadrukkelijk geen totaalbeeld van de gehele zorgverzekering markt.
De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

  • Geboortedatum 01-01-1970
  • Postcode 9971 AA
  • Alleenstaand
  • Basisverzekering, zonder voorkeur voor type polis
  • Standaard eigen risico
  • Geen aanvullende dekking

Datum berekening: 13 november 2023

Losse tandartsverzekering

Je kunt je aanvullend verzekeren voor tandartskosten bij je eigen zorgverzekering. Als je dit niet wilt en je wilt een tandartsverzekering los van je eigen zorgverzekering, kan dit ook. Er zijn verschillende zorgverzekeraars die een losse tandartsverzekering afsluiten. Dit gebeurd echter niet heel vaak en is ook niet altijd voordelig. Vergelijk dus goed de aanvullende tandartsverzekering bij je eigen zorgverzekeraar met de losse tandartsverzekering. Het kan handig zijn om een losse tandartsverzekering te nemen als je in Nederland woont maar werkt in het buitenland. Het is verplicht om een zorgverzekering te hebben in het land waar je werkt. Een tandartsverzekering is dan wel handig om los te hebben in het land waar je woont. Een losse tandongevallenverzekering is weer iets anders. Hier wordt niet de vanzelfsprekende tandartszorg vergoed maar alleen zorg na een ongeval. Doe je een gevaarlijke sport of heb je een risicovolle baan? Dan is deze tandongevallenverzekering ook een idee. De normale tandartskosten zijn vaak nog wel te overzien, in tegenstelling tot de kosten die volgen na een ongeval.

Tandartsverzekering afsluiten

Het is belangrijk om de beste tandartsverzekering voor jezelf te vinden. Daarom bieden we je de mogelijkheid om tandartsverzekering te vergelijken. Voor een tandartsverzekering is er geen eigen risico. Wel moet je met afsluiten letten op hoeveel procent er vergoed wordt van de kosten. Op het moment dat je een uitgebreide tandartsverzekering wilt afsluiten moet je ook rekening houden met een acceptatiebeleid. Het is mogelijk dat er een medische acceptatie geldt. Jijzelf of je tandarts krijgen dan een vragenlijst over de gegevens van je gebit en welke behandelingen je verwacht. Op basis van deze vragenlijst is het mogelijk dat de verzekeraar je weigert.

Meer weten?

Probeer de zorgverzekering vergelijkingstool en kom meteen te weten welke tandartsverzekeringen er zijn. Vind de beste tandartsverzekering voor jou en begin meteen met het afsluiten van een tandartsverzekering. Klik op de ‘zorgverzekering vergelijken 2024’ knop.

Zorgverzekering vergelijken 2024

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven