Zakelijk

FBTO zorgverzekering

Waarom FBTO zorgverzekering
FBTO zorgverzekering afsluiten. Vergelijk de FBTO zorgverzekering met die van andere aanbieders en vind de beste zorgverzekering voor jou via Verzekering.nl.

Niemand begrijpt jou beter dan jijzelf, daarom biedt de zorgverzekering van FBTO jou de flexibiliteit om een van de drie basisverzekeringen aan te vullen met modules die bij jouw behoeften passen. Met de FBTO Zorgverzekering heb je toegang tot medisch noodzakelijke zorg vanuit het basispakket, en kun je zelf bepalen wanneer je jouw zorg betaalt. Bij FBTO stel je eenvoudig jouw ideale zorgpakket samen door de gewenste modules te kiezen.

Sluit direct af

FBTO  basis zorgverzekering

De basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont en 18 jaar of ouder is. Jaarlijks bepaalt de overheid welke zorg je vergoed krijgt vanuit het basispakket. De basisverzekeringen die FBTO aanbiedt zijn:

Basis
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners
 • 65% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners
 • 5 aanvullende modules
 • FBTO Basis biedt een naturapolis met een scherpe premie.
FBTO Basis Plus
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners
 • 75% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners
 • 6 aanvullende modules
Basis Vrij
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners
 • 100% vergoeding bij de meeste niet-gecontracteerde zorgverleners (m.u.v. GGZ en Wijkverpleging 75%)
 • 6 aanvullende modules

Aanvullende zorgmodules

Als je op de zorgverzekering een aanvullende verzekering van FBTO hebt dan ben je voor meer zorg verzekerd. Je bent voor zorg verzekerd die het basispakket niet vergoed. Met de FBTO zorgverzekering wordt medisch noodzakelijke zorg vergoed vanuit het basispakket. Bij de zorgverzekering van FBTO heb je de keuze om zelf zorgmodules uit te kiezen. Je kan op deze manier zelf een zorgpakket samenstellen. Je betaalt bij FBTO alleen voor de modules die je kiest.

Deze modules kan bij alle basisverzekeringen:
 • Tand
 • Spieren en gewrichten
 • Zorg & herstel
Deze module kies je bij Basis Plus of Basis Vrij
 • Gezichtszorg en orthodontie

 

Later in het jaar extra zorg nodig?

Zet dan deze 2 modules aan bij je basisverzekeringen. Dit doe je via MijnFBTO. De module gaat in op de 1e van de volgende maand en blijft aanstaan tot en met 31 december.

 • Zorg in het buitenland
 • Tand ongeval

FBTO studenten zorgverzekering

Bij FBTO kun je als student je eigen zorgverzekering samenstellen. Zo betaal je alleen voor de zorg die jij nodig hebt. Voor veel studenten is de hoogte van de premie een belangrijke factor. Je kan bijvoorbeeld je eigen risico verhogen, waardoor je premie omlaag gaat. Bij FBTO kun je als student gemakkelijk binnen 3 stappen je zorgverzekering samenstellen. In de drie stappen moet je kiezen of je een verhoogd eigen risico, een aanvullende verzekering en wat voor soort basisverzekering je wilt.

FBTO zorgverzekering

Premie van FBTO

De premie berekenen voor de zorgverzekering van FBTO? Dat kan op Verzekering.nl! Wil je weten wat de premie is van de zorgverzekering van FBTO dan kan je onze zorgpremie vergelijker invullen en zo zie je wat de premie is van FBTO.

Declareren bij FBTO

Het declareren is heel eenvoudig bij FBTO. Als je zorgkosten hebt gemaakt en je zelf het bedrag hebt voorgeschoten kan je het later declareren. Je kan bij FBTO declareren via de online omgeving, de app of per post.

Per post

Als je je zorgkosten liever via de post wil declareren dan kan je op de website van FBTO een declaratieformulier downloaden en vervolgens met de originele nota’s opsturen naar het postadres van FBTO.

Opzeggen FBTO zorgverzekering

Het opzeggen van je zorgverzekering bij FBTO kan alleen aan het einde van het jaar in de zorgperiode. Er moet dan wel voor de eerste van februari een nieuwe zorgverzekering afgesloten worden. In enkele situaties mag je tussentijds jouw zorgverzekering van FBTO opzeggen, zoals langdurig verblijf in het buitenland of een scheiding.

Vergelijk zorgverzekeringen op Verzekering.nl

Via Verzekering.nl kun je verschillende zorgverzekeringen vergelijken met elkaar. Via onze site heb je veel keus uit diverse zorgverzekeringen.
Of je nou op zoek bent naar de beste óf de goedkoopste zorgverzekering, het kan gemakkelijk via Verzekering.nl. Bekijk wat de mogelijkheden zijn voor het afsluiten van zorgverzekeringen. Druk op de button hieronder en vergelijk de beste zorgverzekeringen!

Sluit direct af

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven