Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

FBTO zorgverzekering

Niemand kent jou beter dan jij zelf, hierom biedt FBTO jou de mogelijkheid om een van de twee basisverzekeringen uit te breiden met de door jou gewenste modules.

Vergelijk zorgverzekeringen

Basisverzekering van FBTO

De basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont en 18 jaar of ouder is. Jaarlijks bepaalt de overheid welke zorg je vergoed krijgt vanuit het basispakket. De basisverzekeringen die FBTO aanbiedt zijn:

1. Naturapolis
- Vergoed 100% bij gecontracteerde zorgverleners
- Vergoed 75% bij ongecontracteerde zorgverleners

2. Restitutiepolis
- Vergoed 100% bij gecontracteerde zorgverleners
- Vergoed 100% van het wettelijke of marktconforme tarief

Aanvullende verzekeringen van FBTO

Als je een aanvullende verzekering van FBTO hebt dan ben je voor meer zorg verzekerd. Je bent voor zorg verzekerd die het basispakket niet vergoed. Bij FBTO zijn er veel aanvullende verzekeringen:

1. Zorg in het buitenland
2. Gezichtszorg & Orthodontie
3. Ongevallen
4. Tand ongeval
5. Gezinsplanning
6. Zorg & Herstel
7. Voetzorg
8. Alternatieve geneeswijzen
9. Conditie & Fitheid

Tandartsverzekeringen van FBTO

Als je meer tandzorg nodig hebt dan alleen de controle die elk half jaar plaatsvindt, dan is een tandartsverzekering een goede keuze. FBTO heeft de volgende extra tandartsverzekeringen:

  • Tand
  • Tand ongeval

Premie van FBTO

Wil je weten wat de premie is van de zorgverzekering van FBTO dan kan je de vergelijker invullen en zo zie je wat de premie is van FBTO

Declareren bij FBTO

Het declareren is heel eenvoudig bij FBTO. Als je zorgkosten hebt gemaakt en je zelf het bedrag hebt voorgeschoten kan je het later declareren. Je kan bij FBTO declareren via de online omgeving, de app of per post.

Per post

Als je je zorgkosten liever via de post wil declareren dan kan je op de website van FBTO een declaratieformulier downloaden en vervolgens met de originele nota’s opsturen naar het postadres van FBTO.

Opzeggen FBTO

Het opzeggen van je zorgverzekering bij FBTO kan alleen aan het einde van het jaar in de zorgperiode. Er moet dan wel voor de eerste van februari een nieuwe zorgverzekering afgesloten worden. In enkele situaties mag je tussentijds jouw zorgverzekering van FBTO opzeggen.

Zorgverzekering opzeggen

Als je voor de eerste van januari overstapt naar een andere verzekering dan wordt de verzekering automatisch stopgezet. Als je jouw zorgverzekering op een ander moment wil opzeggen dan kan je dat doen door het digitaal of telefonisch door te geven.

Tussentijds opzeggen

In sommige situaties kun je je zorgverzekering tussentijds bij FBTO opzeggen. Bijvoorbeeld wanneer je voor een langere tijd in het buitenland gaat wonen of wanneer je gaat scheiden. Ook wanneer je collectief verzekerd bent en een andere baan krijgt, kun je tussentijds opzeggen.

Contactgegevens van FBTO

Website: https://www.fbto.nl/

Telefoonnummer: 058 234 56 78

Postadres: Postbus 318, 8901 BC Leeuwarden

Vergelijk FBTO

Bij Verzekering.nl kan jij je zorgverzekering vergelijken zodat jij het meeste uit jouw zorgverzekering kan halen. Je kan via ons eenvoudig vergelijken en wellicht is FBTO voor jou de beste keuze.

Vergelijk verzekering


© copyright