Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

De Friesland Zorgverzekeraar zorgverzekering

De Friesland zorgverzekering

Met de zorgverzekering van De Friesland Zorgverzekeraar heeft uitgebreide vergoedingen en een goede klantenservice. Ze hebben ruim 550.000 verzekerden in Nederland. Je kunt de basisverzekering makkelijk uitbreiden met extra dekkingen. Een goede zorgverzekering is belangrijk. Wanneer je plotseling zorg nodig hebt, is het fijn dat je jezelf niet druk hoeft maken over de kosten van de zorg. Om je in te dekken tegen de kosten van behandelingen voor de zorg kun je jezelf laten verzekeren met een zorgverzekering. Een zorgverzekering van De Friesland biedt veel mogelijkheden voor jou, zodat jij een pakket kan samenstellen die goed past bij jouw persoonlijke situatie.

Vergelijk zorgverzekeringen

Waarom kiezen voor De Friesland zorgverzekering?

De Friesland zorgverzekering is een betrouwbare verzekering. Als je verzekerd bent met De Friesland zorgverzekering kun je overal in Nederland rekenen op hulp als je zorg nodig hebt. Daarnaast maakt De Friesland ook gebruik van de Dokter Appke, waarmee je altijd goed voorzien kan worden met deskundig advies over zorg. Verder word je door de Friesland zorgverzekeraar gemiddeld ook 40 dagen sneller geholpen door gebruikmaking van de wachtlijstbemiddeling.

Basisverzekering van De Friesland zorgverzekeraar

De basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont en 18 jaar of ouder is. Jaarlijks bepaalt de overheid welke zorg je vergoed krijgt vanuit het basispakket. De basisverzekeringen die De Friesland aanbiedt zijn:

 • Zelf Bewust Polis
 • Alles Verzorgd Polis

Aanvullende verzekeringen van De Friesland zorgverzekeraar

Als je een aanvullende verzekering van De Friesland hebt dan ben je voor meer zorg verzekerd. Je bent voor zorg verzekerd die het basispakket niet vergoed. Bij De Friesland zijn er vijf aanvullende verzekeringen.

 • AV Instap
 • AV Budget
 • AV Standaard
 • AV Extra
 • AV Optimaal

Tandartsverzekeringen van De Friesland zorgverzekeraar

Als je meer tandzorg nodig hebt dan alleen de controle die elk half jaar plaatsvindt, dan is een tandartsverzekering een goede keuze. De Friesland heeft de volgende extra tandartsverzekeringen:

 • AV Tand Opstap
 • AV Tand Doorstap
 • AV Tand Standaard
 • AV Tand Extra
 • AV Tand Optimaal

Zorgverzekering De Friesland

Premie van De Friesland zorgverzekeraar

Als je de premie voor de zorgverzekering van De Friesland zorgverzekeraar wilt berekenen, kun je dat doen met de vergelijker van Verzekering.nl. Wil je weten wat de premie is van de zorgverzekering van De Friesland dan kan je de vergelijker invullen en zo zie je wat de premie is van De Friesland.

Declareren bij De Friesland zorgverzekeraar

Het declareren is heel eenvoudig bij De Friesland. Als je zorgkosten hebt gemaakt en je zelf het bedrag hebt voorgeschoten kan je het later declareren. Je kan bij De Friesland declareren via de online omgeving, je mobiel of per post.

Online omgeving

Op de website van De Friesland kan je eenvoudig met je DigiD je declaratie indienen. Dit doe je door je gegevens in te voeren en vervolgens een foto van je nota of een goede scan up te loaden. De declaratie wordt dan na ontvangst binnen 10 dagen verwerkt.

Mobiel

Met de app van De Friesland kan je met je telefoon declaraties indienen. Je hoeft dan alleen een foto van de nota op de app te uploaden. Buitenlandse nota’s moeten wel eerst via de post gedeclareerd worden.

Per post

Als je je zorgkosten liever via de post wil declareren dan kan je op de website van De Friesland een declaratieformulier downloaden en vervolgens met de originele nota’s opsturen naar het postadres van De Friesland.

Opzeggen De Friesland zorgverzekeraar

Het opzeggen van je zorgverzekering bij De Friesland kan alleen aan het einde van het jaar in de zorgperiode. Er moet dan wel voor de eerste van februari een nieuwe zorgverzekering aangevraagd worden. In enkele situaties mag je tussentijds jouw zorgverzekering van De Friesland opzeggen.

Zorgverzekering opzeggen

Als je voor de eerste van januari overstapt naar een andere verzekering dan wordt de verzekering automatisch stopgezet. Als je jouw zorgverzekering op een ander moment wil opzeggen dan kan dat door een email of brief te schrijven naar De Friesland.

Vergelijk op Verzekering.nl

Ben jij opzoek naar een goede zorgverzekering? Wij helpen je graag daarbij! Wellicht is de zorgverzekering van De Friesland voor jou wel de beste keus. Deze zorgverzekering wordt meegenomen in de vergelijking die je maakt in onze zorgpremievergelijker. Via onze site kun je gemakkelijk de beste zorgverzekeringen vinden. Wij houden rekening met jouw persoonlijke situatie en laten aan de hand daarvan de best mogelijke zorgverzekeringen zien voor jou. Bekijk welke verzekeringen het beste bij jou passen via Verzekering.nl. Met behulp van de button hieronder kun je zien welke zorgverzekeringen je via Verzekering.nl kan afsluiten.

Vergelijk zorgverzekeringen


© copyright