Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Anderzorg zorgverzekering

Anderzorg zorgverzekering

De zorgverzekering van Anderzorg kan een goede keuze zijn, wanneer je een zorgverzekering wilt afsluiten. Anderzorg is namelijk een van de voordeligste zorgverzekeraars in Nederland. Anderzorg maakt onderdeel uit van een van de bekendste zorgverzekeraars, Menzis. Goede zorg is heel belangrijk. Bij Anderzorg kun je in elk ziekenhuis terecht. Daarnaast heb je jouw zorg altijd binnen handbereik met behulp van de Anderzorg app. Kies de zorg die jij nodig hebt met behulp van de ruime keuze mogelijkheden aan zorgpakketten van Anderzorg.

Direct zorgverzekeringen vergelijken

Waarvoor ben ik verzekerd met Anderzorg zorgverzekering

Voor iedere inwoner van 18 jaar of ouder van Nederland is de basisverzekering verplicht. Jaarlijks bepaalt de overheid welke zorg je vergoed krijgt via de basisverzekering. De basisverzekering die Anderzorg aanbiedt is een naturaverzekering. Met de Anderzorg zorgverzekering ben je overal in Nederland goed verzekerd voor medische zorg. Je bent met de zorgverzekering van Anderzorg verzekerd voor:

 • Ziekenhuisopname, medicijnen en huisarts
 • Spoedeisende hulp in het buitenland
 • Wachttijdbemiddeling

Wat is er niet verzekerd met Anderzorg zorgverzekering?

Met een zorgverzekering van Anderzorg ben je niet verzekerd:

 • Wanneer je een behandeling voor accupunctuur of sterilisatie wilt doen. Dit is door de overheid bepaalt. De overheid bepaalt welke zorg er wel of niet in verzekerd is met een basisverzekering.
 • Wanneer je geen verwijzing van een zorgverlener hebt voor een behandeling.
 • Wanneer je geen toestemming hebt gekregen voor een behandeling van Anderzorg.

Aanvullende verzekeringen van Anderorg

Als je een aanvullende verzekering van Anderzorg hebt dan ben je voor meer zorg verzekerd. Je bent voor zorg verzekerd die het basispakket niet vergoed. Bij Anderzorg zijn er twee aanvullende verzekeringen namelijk:

 • Fysiotherapie
 • Buitenland & Tandongeval

Tandartsverzekeringen van Anderzorg

Als je meer tandzorg nodig hebt dan alleen de controle die elk half jaar plaatsvindt, dan is een tandartsverzekering een goede keuze. Anderzorg heeft de volgende extra tandartsverzekeringen:

 • Tand 75% tot €250,-
 • Tand 75% tot €500,-

De zorgverzekering van Anderzorg

Opzeggen Anderzorg

Het opzeggen van je zorgverzekering bij Anderzorg kan alleen aan het einde van het jaar in de zorgperiode. Er moet dan wel voor de eerste van februari een nieuwe zorgverzekering aangevraagd worden. In enkele situaties mag je tussentijds jouw zorgverzekering van Anderzorg opzeggen. Als je voor de eerste van januari overstapt naar een andere verzekering dan wordt de verzekering automatisch stopgezet. Als je jouw zorgverzekering op een ander moment wil opzeggen dan kan je het online formulier van Anderzorg downloaden op de site.

Tussentijds opzeggen Anderzorg

In sommige situaties kan je je zorgverzekering tussentijds bij Anderzorg opzeggen. Dit kan in de volgende situaties:

 • Voor een lange tijd werken, studeren en of wonen in het buitenland
 • De poliswaarden veranderen in je nadeel
 • Je kind wordt 18 jaar of je gaat scheiden
 • Je gaat in dienst bij het leger

Hoe vergoedt Anderzorg je rekening

Anderzorg biedt naturapolissen aan. Dit betekent dat de rekeningen voor zorg door gecontracteerde zorgverleners direct naar Anderzorg worden gestuurd. De zorgkosten worden in dit geval dan eerst door Anderzorg betaalt. In sommige situaties kan het zo zijn dat de rekening later door Anderzorg wordt doorgestuurd naar jou. Als je gebruik maakt van niet-gecontracteerde zorgverleners moet je de rekening voor de behandeling eerst zelf betalen. Vervolgens zal Anderzorg 65% van jouw kosten vergoeden. Je moet hiervoor wel je kosten laten declareren.

Vergelijken op Verzekering.nl

Bij Verzekering.nl kan jij je zorgverzekering vergelijken zodat jij het meeste uit jouw zorgverzekering kan halen. Je kan via ons eenvoudig vergelijken en wellicht is Anderzorg voor jou de beste keuze. Naast de Anderzorg zorgverzekering ook meerder zorgverzekeringen vinden op onze website. Wij hebben samenwerkingen met veel zorgaanbieders. Bekijk ons aanbod en vergelijk zorgverzekeringen gemakkelijk en snel. Bekijk met behulp van de knop hieronder wat de mogelijkheden zijn voor jou.

Vergelijk zorgverzekeringen


© copyright