Zakelijk

Anderzorg zorgverzekering

Waarom Anderzorg zorgverzekering
Anderzorg zorgverzekering afsluiten. Lees hier alles over de Anderzorg zorgverzekering en vergelijk met zorgverzekeringen van alle aanbieders. Vind de beste voor jouw zorg via Verzekering.nl

De zorgverzekering van Anderzorg kan een goede keuze zijn, wanneer je een zorgverzekering wilt afsluiten bij een moderne zorgverzekeraar. Anderzorg is namelijk al jaren een van de voordeligste zorgverzekeraars in Nederland. Anderzorg maakt onderdeel uit van een van de bekendste zorgverzekeraars, Menzis. Goede zorg is heel belangrijk. Bij Anderzorg kun je in elk ziekenhuis terecht. Daarnaast heb je jouw zorg altijd binnen handbereik met behulp van de Anderzorg app. Kies de zorg die jij nodig hebt met behulp van de ruime keuze mogelijkheden aan zorgpakketten van Anderzorg.

Waarvoor ben ik verzekerd met Anderzorg zorgverzekering?

Voor iedere inwoner van 18 jaar of ouder van Nederland is de basisverzekering verplicht. Jaarlijks bepaalt de overheid welke zorg je vergoed krijgt via de basisverzekering. De basisverzekering die Anderzorg aanbiedt is een naturaverzekering. Met de Anderzorg zorgverzekering ben je overal in Nederland goed verzekerd voor medische zorg. Je bent met de zorgverzekering van Anderzorg verzekerd voor:

 • Ziekenhuisopname, medicijnen en huisarts
 • Spoedeisende hulp in het buitenland
 • Wachttijdbemiddeling
Wat is er niet verzekerd met Anderzorg zorgverzekering?

Met een zorgverzekering van Anderzorg ben je niet verzekerd:

 • Wanneer je een behandeling voor accupunctuur of sterilisatie wilt doen. Dit is door de overheid bepaalt. De overheid bepaalt welke zorg er wel of niet in verzekerd is met een basisverzekering.
 • Wanneer je geen verwijzing van een zorgverlener hebt voor een behandeling.
 • Wanneer je geen toestemming hebt gekregen voor een behandeling van Anderzorg.

Aanvullende verzekeringen Anderzorg

Als je een aanvullende verzekering van Anderzorg hebt dan ben je voor meer zorg verzekerd. Bij Anderzorg krijg je de kans om zelf je aanvullende zorgpakket sammen te stellen. Zo kun je je zorgverzekering aanpassen op jouw behoeften en voorkeuren. Kies je naast je basisverzekering ook de aanvullende verzekeringen van Anderzorg? Dan kun je korting krijgen van Anderzorg. Wanneer je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie of buitenland & tandongeval kiest krijg je 10% korting op je premie.

Je bent voor zorg verzekerd die het basispakket niet vergoed. Bij Anderzorg zijn er twee aanvullende verzekeringen namelijk:

 • Fysiotherapie. Met deze aanvullende verzekering worden 6 behandelingen voor fysiotherapie per jaar vergoed. Heb je een ongeval gehad? Dan worden 16 behandelingen vergoed. Wanneer je aandoeningen hebt of specifieke klachten hebt dan worden 20 behandelingen voor fysiotherapie vergoed met deze aanvullende verzekering.
 • Buitenland & Tandongeval. Wanneer je spoedeisende zorg nodig hebt in het buitenland, dan wordt je gedekt met deze aanvullende verzkering. Ook krijg je spoedeisende tanheelkundige zorg tot 10.000 euro vergoed. Heb je spoedeisende tandheelkundige zorg nodig in het buitenland? Dan krijg je van Anderzorg een bedrag van 250 euro vergoed.

Tandartsverzekeringen van Anderzorg

Als je meer tandzorg nodig hebt dan alleen de controle die elk half jaar plaatsvindt, dan is een tandartsverzekering een goede keuze. Anderzorg heeft de volgende extra tandartsverzekeringen:

 • Tand 75% tot €250,-. Tandheelkundige behandelingen worden met deze verzekering voor 75% vergoed tot een maximaal bedrag van 250 euro.
 • Tand 75% tot €500,-. Tandheelkundige behandelingen worden met deze verzekering voor 75% vergoed tot een maximaal bedrag van 500 euro.
Opzeggen Anderzorg

Het opzeggen van je zorgverzekering bij Anderzorg kan alleen aan het einde van het jaar in de zorgperiode. Er moet dan wel voor de eerste van februari een nieuwe zorgverzekering aangevraagd worden. In enkele situaties mag je tussentijds jouw zorgverzekering van Anderzorg opzeggen. Als je voor de eerste van januari overstapt naar een andere verzekering dan wordt de verzekering automatisch stopgezet. Als je jouw zorgverzekering op een ander moment wil opzeggen dan kan je het online formulier van Anderzorg downloaden op de site.

Tussentijds opzeggen Anderzorg

In sommige situaties kan je je zorgverzekering tussentijds bij Anderzorg opzeggen. Dit kan in de volgende situaties:

 • Voor een lange tijd werken, studeren en of wonen in het buitenland
 • De poliswaarden veranderen in je nadeel
 • Je kind wordt 18 jaar of je gaat scheiden
 • Je gaat in dienst bij het leger

Hoe vergoedt Anderzorg je rekening

Anderzorg biedt naturapolissen aan. Dit betekent dat de rekeningen voor zorg door gecontracteerde zorgverleners direct naar Anderzorg worden gestuurd. De zorgkosten worden in dit geval dan eerst door Anderzorg betaalt. In sommige situaties kan het zo zijn dat de rekening later door Anderzorg wordt doorgestuurd naar jou. Als je gebruik maakt van niet-gecontracteerde zorgverleners moet je de rekening voor de behandeling eerst zelf betalen. Vervolgens zal Anderzorg 65% van jouw kosten vergoeden. Je moet hiervoor wel je kosten laten declareren.

Vergelijken op Verzekering.nl

Bij Verzekering.nl kan jij je zorgverzekering vergelijken zodat jij het meeste uit jouw zorgverzekering kan halen. Je kan via ons eenvoudig vergelijken en wellicht is Anderzorg voor jou de beste keuze. Naast de Anderzorg zorgverzekering ook meerder zorgverzekeringen vinden op onze website. Wij hebben samenwerkingen met veel zorgaanbieders. Bekijk ons aanbod en vergelijk zorgverzekeringen gemakkelijk en snel. Bekijk met behulp van de knop hieronder wat de mogelijkheden zijn voor jou.

Vergelijk zorgverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven