Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Anderzorg zorgverzekering

Anderzorg maakt onderdeel uit van Menzis. Menzis is een bekende en grote zorgverzekering in Nederland Anderzorg is een van de voordeligste zorgverzekeraars. Met de zorgverzekering van Anderzorg ben je verzekerd van goede zorg. Je kan zelf jouw pakket uitbreiden en je hebt een wettelijk verplicht eigen risico van €385,-. Hiernaast is er ook nog een vrijwillig eigen risico, hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie zal zijn. Er zijn veel basispakketten waar je uit kunt kiezen. Hierdoor kan je jouw pakket naar jouw eigen behoeften en wensen samenstellen.

Verder ben je verzekerd voor een aantal zaken namelijk:

 • Ziekenhuisopname, medicijnen en huisarts
 • Spoedeisende hulp in het buitenland
 • Wachttijdbemiddeling

Basisverzekering van Anderzorg

Voor iedere inwoner van 18 jaar of ouder van Nederland is de basisverzekering verplicht. Jaarlijks bepaalt de overheid welke zorg je vergoed krijgt via de basisverzekering. De basisverzekering die Anderzorg aanbiedt is een naturaverzekering. De basispakketten die aangeboden worden zijn:

 • Basis + Budget
 • Basis + Jong
 • Basis + Extra
 • Basis + Tand

Aanvullende verzekeringen van Anderorg

Als je een aanvullende verzekering van Anderzorg hebt dan ben je voor meer zorg verzekerd. Je bent voor zorg verzekerd die het basispakket niet vergoed. Bij Anderzorg zijn er twee aanvullende verzekeringen namelijk:

 • Fysiotherapie
 • Buitenland & Tandongeval

Tandartsverzekeringen van Anderzorg

Als je meer tandzorg nodig hebt dan alleen de controle die elk half jaar plaatsvindt, dan is een tandartsverzekering een goede keuze. Anderzorg heeft de volgende extra tandartsverzekeringen:

 • Tand 75% tot €250,-
 • Tand 75% tot €500,-

Premie van Anderzorg

Wil je weten wat de premie is van de zorgverzekering van Anderzorg dan kan je de vergelijker invullen en zo zie je wat de premie is van Anderzorg.

Declareren bij Anderzorg

Het declareren is heel eenvoudig bij Anderzorg. Als je zorgkosten hebt gemaakt en je zelf het bedrag hebt voorgeschoten kan je het later declareren. Je kan bij Anderzorg declareren via de online omgeving, je mobiel of per post.

Online omgeving

Op de website van Anderzorg kan je eenvoudig met je DigiD je declaratie indienen. Dit doe je door je gegevens in te voeren en vervolgens een foto van je nota of een goede scan up te loaden. De declaratie wordt dan na ontvangst binnen 14 dagen verwerkt.

Mobiel

Met de app van Anderzorg kan je met je telefoon declaraties indienen. Je hoeft dan alleen een foto van de nota op de app te uploaden. Buitenlandse nota’s moeten wel eerst via de post gedeclareerd worden.

Per post

Als je je zorgkosten liever via de post wil declareren dan kan je op de website van Anderzorg een declaratieformulier downloaden en vervolgens met de originele nota’s opsturen naar het postadres van Anderzorg.

Opzeggen Anderzorg

Het opzeggen van je zorgverzekering bij Anderzorg kan alleen aan het einde van het jaar in de zorgperiode. Er moet dan wel voor de eerste van februari een nieuwe zorgverzekering aangevraagd worden. In enkele situaties mag je tussentijds jouw zorgverzekering van Anderzorg opzeggen.

Zorgverzekering opzeggen

Als je voor de eerste van januari overstapt naar een andere verzekering dan wordt de verzekering automatisch stopgezet. Als je jouw zorgverzekering op een ander moment wil opzeggen dan kan je het online formulier van Anderzorg downloaden op de site.

Tussentijds opzeggen

In sommige situaties kan je je zorgverzekering tussentijds bij Anderzorg opzeggen. Dit kan in de volgende situaties:

 • Voor een lange tijd werken, studeren en of wonen in het buitenland
 • De poliswaarden veranderen in je nadeel
 • Je kind wordt 18 jaar of je gaat scheiden
 • Je gaat in dienst bij het leger

Contactgegevens van Anderzorg

Website: www.anderzorg.nl

Telefoonnummer: 088 222 44 22

Postadres: Postbus 1177, 7500 BD Enschede

Vergelijk Anderzorg

Bij Verzekering.nl kan jij je zorgverzekering vergelijken zodat jij het meeste uit jouw zorgverzekering kan halen. Je kan via ons eenvoudig vergelijken en wellicht is Anderzorg voor jou de beste keuze.

Vergelijk verzekering


© copyright