Interpolis zorgverzekering

Waarom Interpolis zorgverzekering
Interpolis zorgverzekering afsluiten. Lees alles over de Interpolis zorgverzekering en vergelijk met die van andere aanbieders. Vind de beste voor jouw zorg via Verzekering.nl

Een zorgverzekering van Interpolis kan een goede keuze zijn als je opzoek bent naar een zorgverzekering. Interpolis is een van de grootste zorgverzekeraars in Nederland. Met de zorgverzekering van Interpolis ben je verzekerd voor medische zorg. Je kunt zelf je pakket uitbreiden en je hebt een wettelijk verplicht eigen risico van € 385,-. Hiernaast is er ook nog een vrijwillig eigen risico. Met een hoger eigen risico krijg je een lagere premie en andersom.

Basisverzekering van Interpolis

Jaarlijks bepaalt de overheid welke zorg je vergoed krijgt via de basisverzekering. De basisverzekering is verplicht voor iedere inwoner van 18 jaar of ouder van Nederland. De basisverzekering die Interpolis aanbiedt is een naturaverzekering. Je bent verzekerd voor een aantal zaken:

 • Huisarts
 • Zorg voor kinderen tot 18 jaar
 • Wijkverpleging
 • Verloskunde
 • Hulpmiddelen in bruikleen
 • Nacontrole donor na orgaandonatie
Basispakketten Interpolis

Bij de Interpolis zorgverzekering heb je de keuze uit 2 basispakketten. De basispakketten die je bij Interpolis kan afsluiten zijn:

 • ZorgCompact: ZorgCompact is de voordeligere zorgverzekering. Wanneer je de ZorgCompact van Interpolis afsluit, kun je het declareren en het bestellen van medicijnen gemakkelijk online doen.
 • ZorgActief: Als je een ZorgActief zorgverzekering afsluit, kun je zowel online als persoonlijk hulp krijgen van Interpolis. Je kunt dan behalve online zaken regelen ook medewerkers om hulp en advies vragen.

Waarom Aanvullende Interpolis verzekering nemen?

Naast de zorgverzekering van Interpolis kan je ook een aanvullende verzekering aanvragen, dit kan in sommige gevallen zeer handig zijn. Stel je voor dat je extra zorg nodig hebt, dan kan een aanvullende dekking een goede keuze zijn. Bij extra zorg kun je bijvoorbeeld denken aan fysiotherapie of de tandarts. Met een aanvullende dekking kun je jezelf dus verzekeren tegen de kosten van de extra zorg, zodat je de kosten niet zelf hoeft te betalen.

Aanvullende verzekeringen van Interpolis

Als je een aanvullende verzekering van Interpolis hebt dan ben je voor meer zorg verzekerd. Je bent voor zorg verzekerd die het basispakket niet vergoed. Bij Interpolis zijn er drie aanvullende verzekeringen.

 • ZonderMeer
 • MeerZeker
 • ZonderZorgen

Tandartsverzekeringen van Interpolis

Als je meer tandzorg nodig hebt dan alleen de controle die elk half jaar plaatsvindt, dan is een tandartsverzekering een goede keuze.

Interpolis heeft de volgende extra tandartsverzekeringen:

 • Interpolis GebitActief

Gecontracteerde zorg vs niet gecontracteerde zorg

Er zit een verschil tussen gecontracteerde zorg en niet gecontracteerde zorg. Interpolis biedt naturapolissen aan. Wanneer je dan zorg bij gecontracteerde zorgverleners afneemt, wordt 100% procent van de zorgkosten vergoed door Interpolis. Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je tot maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief vergoed. Het overige bedrag moet je dan zelf betalen.

Premie van Interpolis

De hoogte van de premie voor je zorgverzekering is afhankelijk van de zorgverzekeraar, Waarbij je een verzekering afsluit. Wil je weten wat de premie is van de zorgverzekering van Interpolis dan kan je de vergelijker invullen en zo zie je wat de premie is van Interpolis. Bekijk welke verzekeringen er mogelijk zijn voor jou op Verzekering.nl.

Declareren bij Interpolis

Het declareren is heel eenvoudig bij Interpolis. Als je zorgkosten hebt gemaakt en je zelf het bedrag hebt voorgeschoten kan je het later declareren. Je kan bij Interpolis declareren via de online omgeving of per post.

Online omgeving

Er kan eenvoudig een declaratie ingediend worden via de app van Interpolis.

Per post

Als je je zorgkosten liever via de post wil declareren dan kan je op de website van Interpolis een declaratieformulier downloaden en vervolgens met de originele nota’s opsturen naar het postadres van Interpolis.

Opzeggen Interpolis

Het opzeggen van je zorgverzekering bij Interpolis kan alleen aan het einde van het jaar in de zorgperiode. Er moet dan wel voor de eerste van februari een nieuwe zorgverzekering aangevraagd worden. Als je voor de eerste van januari overstapt naar een andere verzekering dan wordt de verzekering automatisch stopgezet. Als je jouw zorgverzekering op een ander moment wil opzeggen dan kan dat door contact op te nemen met Interpolis. In sommige situaties kan je je zorgverzekering tussentijds bij Interpolis opzeggen.

Vergelijk zorgverzekering Interpolis

Bij Verzekering.nl kan jij je zorgverzekering vergelijken zodat jij het meeste uit jouw zorgverzekering kan halen. Je kan via ons eenvoudig vergelijken en wellicht is Interpolis voor jou de beste keuze. Behalve de Interpolis zorgverzekering bieden wij ook andere zorgverzekeringen aan. Wij hebben namelijk een groot aantal zorgverzekeraars, waarmee we een samenwerking hebben. Voor de beste deals kun je bij ons terecht! Wil jij weten welke zorgverzekeringen het beste bij jou aansluiten? Dan kun je met behulp van de knop hieronder de beste zorgverzekeringen vinden. Bekijk welke zorgverzekeringen er mogelijk zijn voor jou!

Vergelijk zorgverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven