Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
Antwoord

U kunt de zorgverzekeringen eigenlijk in drie categorieën kunt indelen. De basisverzekering, aanvullende verzekering en de tandartsverzekering. Ook is het van belang dat u bekend bent met de verschillende soorten basisverzekeringen. Dit zijn de naturapolis, restitutiepolis, combinatiepolis. De basisverzekering kunt u uitbreiden met een aanvullende zorgverzekering en/of een tandartsverzekering.

Wat is een naturapolis?

Wanneer u een naturapolis heeft, vergoedt de zorgverzekeraar de zorg uit het basispakket alleen volledig als de behandelaar en zorgverzekeraar een contract met elkaar hebben. Hierin staan afspraken over de prijs en de kwaliteit van de behandelingen. Wanneer u naar een dokter of behandelaar gaat die geen contract met de zorgverzekeraar heeft, betaalt de verzekeraar maar een gedeelte van de rekening. Het andere deel moet door uzelf worden betaald.

Het is bij een naturapolis belangrijk dat u controleert of uw behandelaar een contract heeft met de verzekeraar, om de zorg helemaal vergoedt te krijgen. Bij deze polis betaalt de verzekeraar direct aan de behandelaar.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright