Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Wat is een naturapolis?

Antwoord

Je kunt de zorgverzekeringen eigenlijk in drie categorieën kunt indelen. De basisverzekering, aanvullende verzekering en de tandartsverzekering. Ook is het van belang dat je bekend bent met de verschillende soorten basisverzekeringen. Dit zijn de naturapolis, restitutiepolis, combinatiepolis. De basisverzekering kun je uitbreiden met een aanvullende zorgverzekering en/of een tandartsverzekering.

Wat is een naturapolis?

Wanneer je een naturapolis hebt, vergoedt de zorgverzekeraar de zorg uit het basispakket alleen volledig als de behandelaar en zorgverzekeraar een contract met elkaar hebben. Hierin staan afspraken over de prijs en de kwaliteit van de behandelingen. Wanneer je naar een dokter of behandelaar gaat die geen contract met de zorgverzekeraar heeft, betaalt de verzekeraar maar een gedeelte van de rekening. Het andere deel moet door jezelf worden betaald.

Het is bij een naturapolis belangrijk dat je controleert of jouw behandelaar een contract heeft met de verzekeraar, om de zorg helemaal vergoedt te krijgen. Bij deze polis betaalt de verzekeraar direct aan de behandelaar.

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright