Zakelijk

Hoe kan ik mijn partner of gezinsleden meeverzekeren?

Veelgestelde vragen zorgverzekering


De zorgverzekering is in principe een individuele verzekering. Ben je wonend of werkend in Nederland? Dan is de basisverzekering voor jou wettelijk verplicht. De inhoud hiervan wordt bepaald door de overheid. Wel kun je ervoor kiezen om samen met je partner één polis af te sluiten. Dit betekent dat je met je partner samen op een polis staat en beiden dezelfde basisverzekering heeft. De aanvullende verzekeringen kun je per persoon aanpassen, afhankelijk van jullie persoonlijke wensen. Ook de hoogte van het eigen risico kun je per persoon wijzigen.


Als jij en je partner allebei klant zijn bij dezelfde zorgverzekeraar kun je al vanaf de eerste dag van de volgende maand bij elkaar op de polis worden bijgeschreven. Zit je allebei bij een andere verzekeraar? Dan voegt de gekozen verzekeraar de polissen pas per 1 januari samen. Het is niet in alle gevallen de beste keuze om een gezamenlijke zorgverzekering af te sluiten. Het is belangrijk om eerst te bepalen in hoeverre je allebei gebruikt denkt te maken van de gekozen dekking.

Je kind meeverzekeren

Op jouw polis is het in principe alleen mogelijk om jouw kinderen mee te verzekeren. Als je je partner wil laten meeverzekeren op jouw polis gaat dit niet vanzelf. Je partner moet zijn/haar eigen zorgverzekering afsluiten. Het is wel mogelijk om exact dezelfde polis te nemen bij je zorgverzekeraar. Je moet dit wel apart aanvragen bij op de website van de zorgverzekeraar.
Het meeverzekeren van alleen een partner op de zorgverzekering is niet verplicht. Het is dus eigenlijk af te raden. Wanneer partners samen één zorgverzekering willen hebben, dienen beide verzekeringen gelijk te zijn. Beide partners hebben op die manier dezelfde verzekering. Het hebben van een verzekering met dekkingen die je niet nodig hebt leiden tot een hogere maandelijkse premie. Er zijn geen voordelen aan het meeverzekeren van je partner. Het nadeel is onnodige kosten.

Je andere gezinsleden meeverzekeren?

De meeste gezinnen kiezen ervoor om het hele gezin te verzekeren bij één zorgverzekeraar. Dit geeft een beter overzicht. Kinderen zijn tot 18 jaar meeverzekerd bij één ouder. Het is hierbij verstandig om het kind mee te verzekeren bij de ouder met de uitgebreide dekking. Hierdoor kunnen kinderen meeprofiteren. Denk hierbij aan orthodontie, en fysiotherapie. Vanaf hun 18e jaar dienen zij zelf een aparte zorgverzekering af te sluiten. Wil je na de kinderen hun 18e jaar meeverzekeren kan je ze dezelfde polis laten afsluiten als de ouders.

Partner meeverzekeren: aparte zorgverzekering nodig

Het kan voordeliger zijn om samen dezelfde zorgverzekering te hebben. Maar het kan ook zijn dat jij of je partner komend jaar andere wensen heeft die een hogere of lagere dekking vereisen. Dan is het vaak beter om een aparte ziektekostenverzekering af te sluiten. Hiermee bespaar je eenvoudig op je zorgpremie. Eén van jullie betaalt namelijk niet meer voor verzekerde onderdelen, die zeer waarschijnlijk toch niet gebruikt gaan worden. Denk bijvoorbeeld aan vergoedingen voor brillen, fysiotherapie of tandarts.
Om de beste én zo voordelig mogelijke zorgverzekering te vinden, kun je apart van elkaar zorgverzekeringen vergelijken. Op onze
zorgverzekering is dit mogelijk!

Partner meeverzekeren zorgverzekering

Het is dus aan te bevelen om voor ieder een aparte zorgverzekering af te sluiten, aangezien jij en je partner allebei andere wensen en behoeften hebben op het gebied van zorg. Het is ook zonde om te moeten betalen voor bepaalde zorg waarvan je al weet dat je daar geen gebruik van zult maken. Zoals een vergoeding voor brillen, fysiotherapie of medicijnen. Door apart te kijken naar de wensen en behoeften van jou en je partner kan je dus ook nog eens besparen op je premie.

Vergelijken en besparen

Je kan eenvoudig samen met je partner je zorgverzekering vergelijken en bekijken welke opties het beste bij jouw levensstijl passen en welke zorgverzekering het beste is voor je portemonnee. Het is goed mogelijk dat je een polis vindt die maandelijks aanzienlijk minder kost dan voorheen. Als je nog nooit bent overgestapt van zorgverzekering is dat zeker de moeite waard.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven