Zakelijk

Menzis zorgverzekering

Waarom Menzis zorgverzekering
Menzis zorgverzekering afsluiten. Lees alles over de Menzis zorgverzekering en vergelijk met zorgverzekeringen van andere aanbieders. Vind de beste voor jouw zorg via Verzekering.nl

Met de zorgverzekering van Menzis ben je verzekerd van goede medische zorg. Je kunt zelf je pakket uitbreiden en hebt een wettelijk verplicht eigen risico van € 385,-. Hiernaast is er ook nog een vrijwillig eigen risico. Er zijn drie pakketten waar je uit kunt kiezen. Hierdoor kunt je je pakket naar eigen behoeften en wensen samenstellen. Met de zorgverzekering van Menzis heb je een ruime keuze uit zowel zorgpakketten als zorgverleners. De Menzis zorgverzekering verzekert je van uitstekende zorg, zodat jij met een geruststellend gevoel door het leven kan.

De premiekorting van de zorgverzekering van Menzis

Je kan met de zorgverzekering van Menzis gebruik maken van premiekorting via je werkgever. Je kunt bij Menzis korting krijgen op zowel de Basisverzekeringen als de aanvullende verzekeringen met een collectieve verzekering via je werkgever. Wanneer je werkgever een collectieve zorgverzekering via Menzis heeft, kan dit een aantal voordelen opleveren voor jou. Zo kun je extra kortingen en voordelen krijgen. Ook maakt Menzis gebruik van de Menzis leefkracht adviseur, waarmee al je vragen over gezondheid beantwoord kunnen worden. Daarnaast heb je bij Menzis ook de FyisioZelfCheck, waarmee je tips en advies krijgt van fysiotherapeuten en kun je snel geholpen worden door je zorgverlener, als je zorg nodig hebt.

Basisverzekering van Menzis

Een basis zorgverzekering is verplicht voor iedere volwassen (18 jaar en ouder) inwoner van Nederland. Jaarlijks bepaalt de overheid welke zorg je vergoed krijgt via de basisverzekering. De basisverzekering die Menzis aanbiedt is een naturaverzekering. Menzis kent drie varianten aan basisverzekeringen:

 • Menzis Basis Voordelig
 • Menzis Basis
 • Menzis Basis Vrij

Aanvullende verzekeringen op zorgverzekering van Menzis

Als je een aanvullende verzekering van Menzis hebt dan ben je voor meer zorg verzekerd. Je bent voor zorg verzekerd die het basispakket niet vergoed. Bij Menzis zijn er zes aanvullende verzekeringen:

 • ExtraVerzorgd 1
 • ExtraVerzorgd 2
 • ExtraVerzorgd 3
 • Menzis Basis Voordeling Aanvullend
 • Menzis Basis Voordelig ExtraAanvullend
 • JongerenVerzorgd

Tandartsverzekeringen van Menzis

Als je meer tandzorg nodig hebt dan alleen de controle die elk half jaar plaatsvindt, dan is een tandartsverzekering een goede keuze.

 

 

Menzis heeft de volgende extra tandartsverzekeringen:

 • TandVerzorgd 250
 • TandVerzorgd 500
 • TandVerzorgd 750
Premie van Menzis

De premie van de Menzis zorgverzekering kun je gemakkelijk bekijken op de website van Menzis. Wil je andere premies vergelijken? Dat kan op onze site! Je kan de vergelijker invullen en zo zie je . Druk de knop onderaan de webpagina om naar de vergelijker te gaan.

Declareren bij Menzis

Het declareren is heel eenvoudig bij Menzis. Als je zorgkosten hebt gemaakt en je zelf het bedrag hebt voorgeschoten kan je het later declareren. Je kan bij Menzis declareren via de online omgeving, de app of per post.

Per post

Als je je zorgkosten liever via de post wil declareren dan kan je op de website van Menzis een declaratieformulier downloaden en vervolgens met de originele nota’s opsturen naar het postadres van Menzis.

Opzeggen Menzis

Het opzeggen van je zorgverzekering bij Menzis kan alleen aan het einde van het jaar in de zorgperiode. Er moet dan wel voor de eerste van februari een nieuwe zorgverzekering aangevraagd worden. In enkele situaties mag je tussentijds jouw zorgverzekering van Menzis opzeggen.

Zorgverzekering opzeggen

Als je voor de eerste van januari overstapt naar een andere verzekering dan wordt de verzekering automatisch stopgezet. Als je jouw zorgverzekering op een ander moment wil opzeggen dan kan dat door met de klantenservice van Menzis contact op te nemen via het telefoonnummer 088 2224040.

Tussentijds opzeggen

In sommige situaties kan je je zorgverzekering tussentijds bij Menzis opzeggen, bijvoorbeeld:

 • Wanneer je voor een lange tijd gaat werken, studeren en of wonen in het buitenland
 • Als de poliswaarden veranderen in je nadeel
 • Wanneer je kind 18 wordt of je gaat scheiden
 • In het geval dat je collectief verzekerd bent maar van baan verandert

Zorgverzekeringen vergelijken op Verzekering.nl

Bij Verzekering.nl kan jij je zorgverzekering vergelijken. Jij wilt natuurlijk goed verzekerd zijn. Vooral als het gaat om jouw gezondheid. Op Verzekering.nl kun je soepel verschillende zorgverzekeringen vergelijken. Wie bieden veel verschillende zorgverzekeringen aan. Kijk op onze site en bekijk welke zorgverzekeringen jij kan afsluiten. Met behulp van de knop hieronder kun je gemakkelijk bekijken welke zorgverzekeringen het beste bij je passen.

Vergelijk zorgverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven